himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Trallerhand 9

AANDER > Trallerhand
Zondag 7 juli kwam onze broer Henk Welten (57) met zijn begeleider Willem naar Asten naar Jan van Hoek om te kijken hoe Asten in de jaren veranderde... Het was 'n gezellig middagje met dank aan Wim Bastiaans die dit geregeld had. Super...
Ik knipte uit een filmpje uit 1956 dit plaatje waar wij als jongens van het Jongensgilde deelnamen aan de wandeltocht in Asten, op de achtergrond cafe de Wit. Links ben ik, Peer Welten (57). en rechts naast mij onze buur jongen Jan Cortenbach (59).
"En dan word Pirke Welten (57), 79 en gn we lekkur ete bij dinnertijd. Iemand zei, das de vreetschuur. ik zeg da kan maar wel zoveul drinke as ge wilt, zoveul ete as gewilt en zo veul ijs noa as ge wilt en keus uit honderde dinger".
In 1938 droeg hij zijn eerste heilige mis op in Asten, Thomas Werts (25). Hier staat hij die dag met familie en genodigden voor hun huis op de hoek van de Hemel en het Hemeleindje, naast het huis van Prust waar later Bert Hoefnagels kwam wonen. De huisjes werden later onbewoonbaar verklaard. Ooit woonde daar dus Werts, Vlemmings, Jos Manders en ik dacht ook Theo Joosten. Hier brengt de harmonie een serenade aan de nieuwe priester. Je ziet hem in het midden boven in wit gekleed.
Hier rechts op de foto staan Toon Geenen (6) en zijn vrouw. Toon was daar ook met zijn "navolgelingen" en hij liet hun zijn geboortehuis zien... Rechts vooraan in de Hemel waar nu de kapper is. Super toch?

Een foto van vier vrienden met links de broers van Heugten, Mies en Jan. Die militair is Bert van de Vorst en rechts
Gerard Caris (50). Bert ken ik niet de andere drie zijn helaas al overleden.
Dit zijn uit de hemel rechts Nelleke van Helmond - Gielens (8) en links haar moeder... Hanneke Gielens - Scholts. Later verhuisde nelleke met haar man en kinderen naar de Kerkstraat naar cafe Sint Joris.
Het zijn de harde werkers in de Peel, de mensen die de turf moesten steken die werd verkocht om b.v. de kachel mee te stoken. Het zijn onbekenden voor mij alleen links zit Bert Hoefnagels (27) bij ons uit de straat.
We waren op vakantie in Nieuwenhagen met de KWJ. Hier vanaf links: Geert van den Eijnden, Theo Maas (31), Janske van der Voort de verloofde van Jo Stuijvers, dan Jo en rechts Jos van Dinther. Alleen Jo is nog onder ons.
We zitten in de carnaval van vroeger, we zitten in het jaar 1967 en hier zie je enkele mooie Himmelse schonen die klaar waren voor het carnaval van toen, ze gingen zaal Zegers onveilig maken. Links Johanna Joosten (18), dan Annie Slaats en Toos Slaats (20) en Riet Joosten (18), rechts ken ik even niet. Die naam krijgen jullie later nog van mij 2 en 2 zusjes die samen ook nog buren waren.
Ik had dit plaatje nog van mijn broer Hub Welten (57) samen op de floret met mijn nichtje Anita Martens, dochter van ons Ellie. Gemaakt bij ons achter het huis in de Rozenstraat.
Het zijn de oudjes van vroeger die ginge kaarten volgens mij bij het dienstencentrum aan de Lienderweg en die gingen daar altijd rikken met 'n zelfde clubje. Onze vader deed dat vroeger ook en die speelde met rikken nog om twee cent per slag, toen ze dat veranderde naar 'n stuiver per slag ging mijn vader niet meer..... ik doe niet gokken zei hij, ik kon om te rikken. Links zat iemand die ik niet ken, dan Jantje van Oosterhout (van Klokskes), Toon Werts, Cor Clevis en Br Caris (50) uit d'n Himmel. Natuurlijk is het geweldig als ouderen die jaren en jaren hard en veel hebben gewerkt 'n verzetje hebben en liefst iedere dag....
Ooit waren de twee zusjes van Heugten, dochters van Sjef en Hanneke, op vakantie op Texel en daar had ik deze foto nog van... links Jose van heugten (47), midden vriendin Mieke Eijsbouts en rechts Joke van Heugten (47).
Nog eentje van "Wij", links Benjamin onze kleinzoon en wij, Annie en ikke Peer Welten (57). we waren bij de pompoenen geweest weer.
De drie "maanskerels" van Himmel 41, links vader Jan Bosch (41), rechts zijn oudste zoon Herman Bosch (41) en midden Toon Bosch (41). Helaas alle drie niet meer onder ons.
Jos Verheijen (56) en Marian de Jonge trouwde en kwamen aangereden met 'n eend. Op de achtergrond de Ruchte in Someren.
We gaan terug naar vervlogen tijden, de Plekkers had een nieuwe prins in 1981, Jo Beekers en die zou samen met zijn vrouw Marianne cafe de mert overnemen. Jo was eerder al bekend als gitaris. t bij het orkest de Twentys. Op de foto staan nog enkele Himmelnaren zoals derde van links staande, Johan Smeets (50) die in het huis van Caris is komen wonen. Zesde van links Toon Bosch (41) en tweede rij tweede van links Jan vaes (69). Verder de bekende gezichten Jan van Heugten de broers van Heugten Piet en Bennie etc etc.
De kleinkinderen van Graard Janssen en zijn vrouw op bezoek bij Opa en Oma. Bij opa op schoot de tweeling Gerda en Rieky Janssen (53) en vooraan Leny dacht ik, kinderen van Bert en Truus Janssen - Ernst.
We gaan even terug naar 3 augustus 1973, over enkele dagen 50 jaar geleden. We speelde met the Secrets op eem bruiloft in Asten en toen was het snikheet, dat weet ik nog. Hier sta ik Peer Welten (57) als 28-jarige... rechts Hans van Oosterhout.
Links is voor de kinderen van Heugten hun moeder Hanneke van Heugten - Bakermans (47), getrouwd met Sjef van Heugten en rechts is voor hun, hun tante Drika.
Ze hadden bij Eijsbouts weer een grote klok gegoten en de mannen gingen weer op de foto. Ik ken er wel wat van maar kom even niet op de namen, bovenaan dat weet ik dat is Oud-Himmelnaar Harrie van der Steen (84), de meester klokkengieter en dat zal harrie uit d'n Himmel voor ons altijd blijven.
Links Riek van Heugten (61) woonde in de Hemel maar twee deuren van ons af, haar verloofde Jan Welten uit Liessel werkte bij de IJzergieterij van van der Velden. Later bij Berkvens in Someren, waar ik toen ook werkte. Jan kom ik nog tegelmatig tegen, Riek is helaas in 2022 overleden.
Ik wilde laten zien hoe het door de jaren heen ons is vergaan, Rechtsboven onze vader Driek Welten (57), daaronder ikke, Peer Welten (57), mijn dochter Nancy Welten en in het groot mijn kleinzoon en mijn grote trots Benjamin van Asten. Onze vader werd geboren in Asten in 1901 in wat nu de Prins bernhardstraat is en ik werd ook in Asten geboren in 1945 in de Hemmel, dan ons Nancy, ons enigst kind werd in Asten geboren waar ik nu woon in de Orionstraat in 1976 en onze Benjamin werd in Helmond in het ziekenhuis geboren in 2007. Vier generaties en 'n tijdverschil van 106 jaar.

Soms dan gebeurd ineens het ongelooflijke, ik zal je vertellen... Ons Annemieke had 'n buurt-afspraak met ons nichtje, Toos van onze tante Marie en die had deze foto nog. De drie jongste meisjes van de familie van Bussel met rechts tante Drika van Helmond - van Bussel van het aannemrsbedrijf uit de Kerkstraat, in het midden tante Marie van Bussel - van Bussel van de Sparwinkel vroeger in Heusden en links? Jawel, ons moeder, Anna Welten - van Bussel (57). Ik heb jaren gezocht naar foto's van ons moeder uit haar jeugdjaren en toen kreeg ik er eentje uit Meijel waar ons moeder op staat toen ze op de kleuterschool zat in Meijel, ze is in Meijel geboren. Potverdorrie en nu hebben we deze toch, ik ben er geweldig blij mee... geweldig om zo'n foto nog tegen te komen... soms is het goed dat je elkaar nog eens op zoekt.


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu