himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Individuweel 10

INDIVIDU > Individuweel 06-10

Het is niks aparts maar ik vond het wel geinig, Peer Welten (57)... Peer Welten? Och verrek, dè ben ik... hahhahaha Toen was ik nog voor oranje met het voetballen.. De laatste tijd doe ik niet zoveel met photoshop en dat komt omdat ik eerst foto's had van mensen die uit d\n Himmel kwamen waarvan ik foto's had toen ze zo tussen de 16 en 30 waren en die ik dan tussen de bloemtjes heb gezet maar helaas heb ik zulke foto's geen meer. Maar je kan me er nog altijd altijd sturen. Ze zijn nog altijd welkom en je zou me er 'n groot plezier mee doen. Lees ook elder op mijn website wat het gaat betekenen met de nieuwe Europese wetgeving i.v.m. het plaatsen van foto's, ik ga me beraden of ik op deze voet nog door kan gaan.

Foto geknipt van 'n schilderijtje, niet al te duidelijk helaas. Gerard Bukkems (30), zijn eerste foto gemaakt als monteur... Op de achtergrond het raam van de kamer waar de zusjes van Heugten de kleding maakten.

"Laang geleeje"... Anna Vaes (69) in de deuropening achter hun huis in d'n Himmel.. ze woonden toen langs Tinus van de Boomen.
Hij had het mooiste tuintje in d'n Himmel, Ture Slaats (20), tenminste zeker een van de mooiste want dat was zijn lust en leven...
Nog eentje van Toon Hoefnagels (27) "van ut groot huishaawe". Toon is net als ik altijd aanwezig op de fotoherkenning in het museum... een donderdagmorgen in de maand.

1 jaar oud, Tonny van den Burg (54), de oudste uit 'n groot gezin zoals er die vroeger zoveel waren. Ik noem hem altijd mister Kennedy-mars.

Hier was ze nog erg jong, Anneke van den Burg - van Dijk (54). Ze kwamen in een van de drie blokken wonen tegenover ons... 'n plek waar we als kind vroeger speelden... net voor de "plak van van Goch".

Dit is Toon Geenen (6)... hij is 'n zoon van Jan Geenen en Anneke Geenen - Stevens en ze woonden vroeger waar nu de kapsalon is. Toon is leraar in Bladel, aan het Pius X College. Ik zeg is maar dat klopt niet... het moet zijn "was" want hij heeft er zijn laatste lessen gegeven en gaat nu met pensioen. Toon heeft er 'n 40—jarige onderwijscarrière opzitten. Toon zegt veel plezier te hebben gehad met zijn leerlingen en zonder hen had hij het nooit volgehouden. Rest alleen nog het examen en dan is het definitief afgelopen. Dan sluit het boek. Werken is fijn Toon, zeker als je het met liefde en plezier hebt gedaan, maar genieten van je pensioen is nog veel fijner. Op allebei onze reunies was hij aanwezig, de eerste keer met zijn heeroom de tweede keer met z'n moeder die in augustus 96 hoopt te worden. het oudste in leven zijnde engeltje uit d'n Himmel.
De zoon van Jan en Nel Vaes... Wim Vaes (69) toen ze al waren verhuisd van d'n Himmel naar de Heesakkerweg. Op de hoek van de Wilhelminastraat.
Vakantietijd... Tonny Cortenbach (59)... ik weet niet waar het was.. Tonny heeft zijn hele leven klarinet gespeeld...

Je zou het misschien niet zeggen maar toch is het, Tonny Cortenbach (59) in de tuin bij zijn opa en oma op de hoek van de Wolfsberg en de bergweg. "Echt aawt".
Nog 'n schooljongetje van vroeger Gerry van Seccelen (48), de jongste van de van Secceles, van Truus en Toon, toendertijd tegenover ons.

Hij was maar 'n paar jaar ouder als ik, Gerard Cortenbach (59) mijn buurjongen. Helaas is Gerard al vroeg overleden.. Reuze kerel vond ik hem altijd..
Weer bezig bij Eijsbouts met de klokken, Harrie van der Steen (84). Veel himmelnaren waren in dienst bij de koninklijke Eijsbouts.

M'n oudste zusje Ellie Martens - Welten (57), nog maar net getrouwd, woonde in 'n bovenwoning en is hier klaar voor de carnaval... haar man Wim Martens zat in de raad van elf in Deurne in "ut Heijke", de Heikneuters.

Weer 'n mooi engeltje, dit keer achteraan uit de Hemel, Wilma van Heugten (80).. jarenlang vriendin geweest met ons Annemieke en Petra van Schaijk, de vrouw van Leo Gabriels.
We gingen samen naar de lagere school, naar de ambachtschool... verhuisden allebei van d'n Himmel naar de Rozenstraat en wonen al "tig"-jaar allebei in de Orionstraat, vlak bij elkaar Jan Cortenbach (59) en ikke. Hier is hij met pakjesavond zijn kadootjes aan het uitpakken.

Ik heb haar altijd een van de mooiste meisjes uit d'n Himmel gevonden..
Mientje van Heugten (47) de oudste dochter van Sjef en Hanneke van Heugten. Ik zeg een van de mooiste want we hadden nog veel meer mooie engeltjes in onze straat.
Nog 'n foto van iemand waar ik veel lol mee heb gehad op zaterdagavond in het cafe van z'n zoon Wim, Jan Vaes (69). Schone mens.

Nog 'n "jeungske" uit d'n Himmel van vroeger... hij is niet veel veranderd nu Gerard Janssen (53). Woonden in het huis van Drika Zegers vroeger.

Prachtig toch... 'n geweldige mooie foto van ons over-buurmeisje uit d'n Himmel, Leny van der Wallen (52)..

Voor dit plaatje moeten we alweer zo'n 20 jaar terug... Henk Slaats (20) werd toen 50 jaar... Hij zag toen Abraham... voor degene die hem niet kennen... links is Henk (grapje).

Ik had van Mia Vaes (69) eerst nog geen enkel plaatje alleen waar ze opstond bij de familie foto. Gelukkig heb ik er nu wel 'n echt mooie foto van. Mia is de vaste begeleidster van Trees Cortooms die ooit werd getroffen door kinderverlammimg.. sjapoo Mia.

Nog 'n foto van m'n oudste zus, Ellie Martens - Welten (57). Ze woont al vanaf 1960 in de Sint Jozefparochie in Deurne, "ut Heijke". Ons Ellie is geboren in 1933 dus wordt ze dit jaar in augustus 85 jaar oud en ze scheurt nog altijd rond in haar "skoetmobiel"....
Dit leuke meisje is Ria Engelen (38), dochter van Piet en Nellie Engelen die naast hun opa woonde in d'n Himmel.
Nee beste Himmel-vrienden het is niet wat je ziet... maar ik wilde gewoon nog 'ns laten zien dat je met Photoshop iets kunt maken wat echt lijkt maar niet is... Je herkent me wel toch? Peer Welten (57) maar die vingers en kroketjes die horen ergens anders bij... ook al lijkt het echt.

Nog eentje uit de map van mijn oud-buurjongen Tonny Cortenbach (59). Foto gemaakt toen hij samen met zijn Mien op vakantie was...

Hij was goed bevriend met mijn vader, Willem Vaes (69). 's Zondags samen naar de kerk en na afloop 'n "bumke jassen" bij Harrieke van Hoek. Zo ken ik Willem het beste... stevige lach op het gezicht en sigaar in de mond.

Zo'n klein engeltje uit d'n Himmel, Hanneke van de Burg (54) die met foto's bij mij is geweest en me wat foto's heeft laten scannen waar ik weer blij mee ben.
Prachtig dit plaatje van 'n engeltje uit d'n Himmel, Harriet Kanters (49). Harriet is 'n goeie vriendin van mij... prachtig dat ik dit plaatje van haar heb. Ze heeft altijd de koffie klaar als ik haar 'n bezoekje breng en dat is wel niet zo vaak maar ik doe het graag.

Dit is weer zo'n echt oud plaatje... Nellie Bukkems (30). De oudste dochter van Piet en Anna. Ik denk toen 'n jaar of 5 oud. Nellie is 'n jaar jonger als ik... Heet allang weer Nellie Aarts - Bukkems.

24 september 1976 is dit plaatje van mij, Peer Welten (57) gemaakt op het gemeentehuis in Asten. Onze Frans trouwde met zijn Gerda op die dag.. "vur allebeij, de kerrik en de wet". Ja, die zijn inmiddels ook al weer bijna 42 jaar getrouwd. "Wor blie dun tijd"....

M'n broer Theo Welten (57) toen hij in het leger zat. Hij was bij ons de eerste die voor zijn nummer moest dienen, ik was de tweede en de laatste bij ons. Onzen Theo was altijd fanatiek bij alles wat hij deed.. Leger, werk of zingen, altijd fanatiek. Altijd zo geweest en zo gebleven.

Ik kan het me niet herinneren dat ze in d'n Himmel woonden, Leen Joosten - Holzken (61). Dat was voor mijn tijd... ik weet alleen dat Willem van Heugten er woonde. Leen was de vrouw van Marinuske Joosten.
Ik heb nog 'n mooie van m'n zus
Jo Manders - Welten (57). Volgens mij waren ze toen al verhuisd van de Zeilberg naar de Kemper in Deurne, je weet wel, "dun hawten hoewk"... En je ziet wel dat roken toen gewoon en heel normaal was... maar nu zijn we erachter gekomen dat het niet goed is.
Foto gemaakt in d'n Himmel, Jo Berkers - Vaes (69). Gemaakt in de tuin bij Willem Vaes. Jo trouwde met Jan Berkers en hadden lange tijd cafe de Mert.
Deze week bij van Neerven nieuwe foto's laten maken voor m'n nieuwe identiteitskaart. Toen kreeg ik er weer eentje voor niks bij zoals altijd... Nu is het precies 5 jaar geleden en zeg nu 'ns eerlijk, ben ik veel veranderd? Links is die van vijf jaar geleden... rechts die van nu... "Ik mijn ammer dé ik veul vurstandigger ben gon kieke tiggenover irst of mijn ik da mer"?

Ze kwam uit "ut heijke" en kwam samen met Jan Vaes, haar echtgenoot wonen op de hoek Hemel en 't Liender, Nel Vaes - van de Kerkhof (69). Foto in de tuin bij Vaes, op de achtergrond het huis van Graard Verdeuzeldonk.
Een foto van Lenie van der Wallen (52) bij de Peugeot van "hunne Peter". Zo'n lief meiske, ze overleed tengevolge van 'n ongeluk op 2 jan 1977, ze was toen nog maar 16 jaren jong.... zo oneerlijk...

Nog 'n foto van Tonny Cortenbach (59) maar vraag me niet uit welk jaar... ik zou ook helemaal geen schatting kunnen maken van welk jaar dit zou kunnen zijn. Als ik langs hem kwam gefietst? Altijd even groeten.

M'n tweede oudste zuske... Jo Welten (57), maar op die dag werd ze Jo Manders - Welten want ze trouwde met haar vriend Frans Manders uit Zeilberg. Datum? 18 Januari 1962, onze vader z'n verjaardag.
Nooit geweten dat ze bij Bukkems ooit 'n hond hebben gehad. Maar Gerard Bukkems (30) had er wel 'n plaatje waar hij met 'n hond op staat. Die zal denk ik toch wel van Bukkems zijn geweest... Nu hebben Gerard en Carmen er in ieder geval geen.
Moeder Tonia Hikspoors - Werts (33), echtgenote van Jan Hiksppors en de moeder van Theo, Ini, Marleen en Antoon.

Dit plaatje is van Jan Vaes (69) bij hun thuis langs 'n huis... trots langs zijn auto... Volkswagen kever zoals zo veel mensen die ooit eentje hebben gehad.. zelfs ik ooit.

Ons buurvrouwtje in d'n Himmel, Corry Cortenbach - Zwartjes (59). Ik weet niet can welk jaar dit is maar wel allang geleden. Ze was in ieder geval aan het zorgen voor de taart op 'n feestje bij hun thuis.

Ik had deze foto al op de negende novenber geplaatst maar schijnbaar was er iets misgegaan met mijn programma want niet alles is door de server ontvangen of misschien heb ik toch zelf iets verkeerds gedaan... Maar ik plaats deze foto van m'n broer Henk Welten (57) alsnog want op 9 november is hij 75 jaar oud geworden. Dat is toch weer 'n mijlpaal in z'n leven want dat is toch driekwart eeuw. Proficiat Henk en hou je haaks daar bij de Lisse.

Ze zeggen dat de jongste in de familie vaak de "schonste" zijn. Dit is m'n zusje Annemieke Welten (57) en die was bij ons het jongste... moi toch? Ik was de derde jongste en bij ons hadden we er negen... dus... "heurde ik oak bij de moiste en da ziedege oak".. toch?


Onze oud-buurjongen uit d'n Himmel van vruuger, Tonny Cortenbach (59) bezig op 'n avondje van de Klot als lid van de boeren-klot-kapel van toen. Het liedje dat ze speelden kun je wel raden: de aambeeldpolka. Tonny was jarenlang lid van de klotkapel met o.a. zijn klarinet maar voor andere dingen was hij ook "in" zoals je ziet. Hij kan ook wel mister harmonie worden genoemd want hij was lid vanaf zijn schooljeugd.

2 november, Allerzielen. Het zal voor ons altijd die verschrikkelijke dag blijven, de dag dat onzen Theo op de weg langs het kanaal verongelukte... nu 48 jaar geleden. Ons Annemieke was met mij mee naar zaal Juliana in Horst waar ik met the Secrets aan het optreden was toen we dat telefoontje kregen om naar huis te komen omdat er 'n ongeluk was gebeurd. Andre van de Kerkhof bracht ons met mijn auto naar huis. Binnen was het ijzig stil... tranen vloeiden... onzen Theo was dood... Je kon dat niet bevatten... hij was maar 29 jaar oud, had met zijn Lieske plannen gemaakt. Die vervlogen op die ene zwarte dag toen 'n dronken chauffeur 'n einde maakte aan hun dromen... We vergeten onzen Theo nooit... Klik op het plaatje... en je wordt naar youtube geschakeld en je hoort het liedje wat ik maakte over "Onzen Theo".
Hij was precies 'n jaar ouder als ik, Bert Caris (50). Veel lol mee gehad... samen mee gewerkt... goeie keeper... maar veel te vroeg overleden.

Mijn Himmelse Platjes raken op, dus maak ik maar wat reclame voor Hemels Bier... dat is altijd lekker

M'n zuske, Jo Manders - Welten (57) op de foto die gemaakt is in het dierenparkje. Inmiddels al over de 80 jaar oud en woont in Deurne in het verzorgingstehuis.

Back to the seventies, Jose de Corte, toen nog gewoon vrijgezel, Jose van Heugten (47) van Sjef en Hanneke.

Een van die bekende moederkes van vroeger uit d''n himmel uit mijn tijd, Anna Vaes - Rakels (69). De vrouw van Willem Vaes en de moeder van Mien, Jo, Sjaak, Jan, Frits, Mia en Wim.

Ik had nog 'n oude foto van deze echte Himmelnaar, Paul Hoefnagels (27). Hij is 'n NWC-supporter in hart en nieren.
Jong, jonger, jongst... Rene Verhaeg (18)... bij hardrockcafe d'n Anloop.. altijd goed voor hardrock muziek en stapels bier. Ooit gemaakt met carnaval.

Vandaag nog maar 'ns ''selfie gemaakt, kijken of me dat zou lukken... maar wel via de spiegel... en dat doe ik, Peer Welten (57) niet meer want ineens zie ik er heel anders uit.

Op vakantie in Oostenrijk, Nel Vaes - van de Kerkhof (69)... Nel en Jan gingen "ger noa Oosterijk".

Ze was thuis het oudste, Jo Vaes (69). Dochter van Willem en Anna Vaes. Later werd het Jo Berkers - Vaes
Iets wat ik normaal niet doe, want ik plaats alleen foto's van personen die in d'n Himmel wonen of hebben gewoond maar ik maak deze uitzondering omdat het mijn kleinzoontje betreft, mijn grote vriend en beste maatje: Benjamin van Asten want hij is 2 juli 10 jaar geworden. Trots als ik was toen hij werd geboren, hadden we 'n dagje vrij bij de Kluis in Ommel, toen hij geboren werd belde ik op naar de Kluis en zei: zet maar eentje neer van mij voor alle mensen die er binnen zijn... niet wetende dat er 'n fanfare-concert was... 220 man binnen... nouja, so what.

Een jeugdige schoonheid,
Anneke Stevens (6), dochter van Piet Stevens en Johanna Janssen. Foto gemaakt toen ze 17 jaar was... dit jaar wordt Anneke, die trouwde met Jan Geenen, 95 jaar. Hoe mooi kan 'n foto zijn...

Nog 'n mooie foto van m'n broer Theo Welten (57). Ik heb er 'ns 'n liedje van gemaakt omdat hij veel te vroeg is overleden, kun je luisteren op youtube, typ maar in bij tube: Peer Welten - "Onzen Theo".

Van mijn zusje Annemieke Welten (57) had ik ook nog 'n mooi plaatje van vroeger maarja... inmiddels is ze de 65 gepasseerd.. "Och we worre allmol awwer"..
Hij zal het wel in dienst hebben geleerd: kamperen in 'n tentje, "erremoeig mer wel gezellig". We zitten hier met
Wim van Bommel (49) in 1970... z'n Martha moest de foto knippen.

Ze woonde in 'n mooi huis met 'n grote hof... Toon Vlemmings (39). Nu is de plek waar d'n hof was 'n straat geworden zonder bewoners...

Nog 'n keer 'n plaatje van m'n eigen, Peer Welten (57). Het is niet gevaarlijk maar ik wil wel even aangeven dat je altijd moet uitkijken wat er achter je gebeurd... zeker in deze tijd.

De fotograaf die van alle markten thuis is, Leo Gabriels (42), die vanuit alle hoeken en uit alle standen zijn foto's maakt. Wij zijn er blij mee.
In de deuropening van de stal staat Sien Verdeuzeldonk - van den Eijnden (71). Dit deed toen dienst als stal maar werd later omgebouwd tot woning waar de oudste dochter Tonia met haar man kwam wonen.

Echten Himmelse kerel, Jan Vaes (69), lange tijd waren het gezworen kameraden in d'n Himmel, Jan met Hub Welten en Harrie van der Steen.

Samen met zijn vrouw Thea begon Andre Caris (50) 'n cafetaria. Dat deed hij in de Zeilberg waar hij erg populair was bij zowel de jeugd als de ouderen. Later begon hij er ook nog 'n cafe.

Hij was thuis de jongste: Wim Vaes (69). Tegenwoordig loopt hij zich uit de naad voor de scouting en voor NWC want Wim is, "unne vrijwilleger uit ut goei hawt gesneeje". Altijd staat hij klaar om de handen uit de mouwen te steken..
Beetje onduidelijk.. Piet Kortooms (59). Hij is niet in d'n Himmel geboren maar woont er allang met z'n vrouw in het huis waar vroeger Tinus Cortenbach woonde, naast ons.
Als klein meisje zoals hier was het gewoon Zus Zegers (53). Later na haar trouwen Zus Verdonschot - Zegers. Nu al in de tachtig jaar oud.

Ze was jarenlang vriendin met m'n zus, Coby van Loon (88). Ze zagen elkaar weer op de reunie van 5 jaar geleden... hadden elkaar "tig" jaren niet meer gezien...
Ze kwam zelf oorspronkelijk van Liessel,
Beth Vlemmix - Welten (39). In de volksmond Beth de Vléém. Ze kreeg een dochter, Truus die trouwde later ook met 'n Liesselnaar.

Foto van onzen Henk, Henk Welten (57) gemaakt tijdens 'n bezoekje aan de Efteling in Kaatsheuvel.

Leuke gekke foto's van Himmelse mensen heb ik soms ook wel, deze van Jo van Helmond - Rooyackers (57) had ik ook nog. Het lijkt of het iets met halloween te maken had of zo, aan het kruisje in d'r haar te zien. Leuk toch?

Vroeger woonde hun familie op Voordeldonk. Johan Smeets (50), hij kwam later in d'n Himmel wonen in het huis van Caris, recht tegenover ons toendertijd.
Ze was de zus van m'n zwager, de vrouw van 'n goeie vriend, Gerry Mennen - Martens (60). Altijd 'n mooi meid gevonden. Jammer dat ze er niet meer is.

Hij is net als veel Himmelnaren bij het Jongens Gilde geweest, Jantje Vaes (69). Ik denk zoiets uit 1952 of zo. Pakken waren toen nog overwegend blauw, later werden die groen..
Dochter van Sjef en Hanneke,
Joke van Heugten (47) toen ze nog gewoon vrijgezel was... blijft altijd 'n mooie meid.Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu