himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Trallerhand 8

AANDER > Trallerhand
Toen we trouwde op 28 mei 1971, vrijdag 50 jaar geleden, regende het en we moesten onze trouwreportage nog maken... dat deden we toen maar in het klokkenmuseum dat toen nog in het gemeentehuis op zolder was... met 'n soort vlisotrap kon je er komen... geen probleem... dit is er een van de foto's van. "mèrrige 50 joar geleeje".... Annie en Peer.
Ik had dit plaatje maar zonder de tweede van rechts, Jan Bosch (41). We kennen die als de gemeentewerker uit d'n Himmel. Samen met de broers Wilbers, Harrie, Janus en Chris.

Mei 1958 toen deed Harrieke van Heugten de communie. Op de foto boven v.l.n.r.: ome Bert, Vader Sjef van Heugten (47) en tante Miet. Tweede rij: Mien, Wim, Joke, moeder Hanneke van Heugten en Oma. Onderaan: Martien, Jose, Bert, Jan en de communikant Harrie van Heugten (47).

Het is alweer meer als 12 jaar geleden dat Jan van Eijk en ik, Peer Welten (57) gingen optreden als muziekduo "2Old". Hier zijn we bezig bij de kampeerboerderij in Ommel van de familie Meijer. Maar ja.. "vul te veul sjouwe"...

Dit jaar wordt onze oudste zus Ellie 89 jaar... deze foto is genomen toen ze 80 jaar werd met op de foto v.l.n.r.: de vrouw van onze Frans, Gerda Welten - Janssen (53), mijn vrouw Annie Welten - Stienen, dan mijn jongere broer Frans Welten (57) en ikke, Peer Welten (57). We hebben genoten van het feest, jammer dat we geen feest konden hebben toen Ellie en Wim 60 jaar waren getrouwd door het vervelende corona.

Ons schoonzusje Lies en Herman Bosch (41) toen ze trouwde en hun bruiloft hadden bij Eijsbouts in Ommel. Lies was eerder getrouwd met onze broer Theo die in 1969 is overleden, Herman en Lies kregen samen 2 kinderen Ilse en Harm.
Mooie foto van het gezin van Heidi Kwarten - van Helmond (57). Rechts haar echtgenoot Silvio Kwarten, de zoon van Toon uit de Hoogstraat en onder de dochters, links Danique en rechts, de oudste, Mandy.

Mijn zusje Annemieke Welten (57) was hier zoals wij dat noemde, "nog mer un snotnuske", trouwens haar vriendin naast haar, Toos van Bree, ook. Het is nog uit de tijd dat er geen mobieltjes waren dus moest je je tijd anders door zien te komen. Ze waren echte vriendinnen, gingen voor elkaar door het vuur. Toos zou later in de Kleine Markstraat de Folksy Shop beginnen. Nu zijn beiden allang geen tieners meer.
De tweeling Gerda en Ricky Janssen (53), hier nog maar pas geboren, ze worden deze maand 65 jaar. Toen waren ze bij vroedvrouw Kaatje Welten in goeie handen.

Rechts op de foto is ons oud-buurmeisje uit d'n Himmel, Jo Kerstens (55), naast haar broer Jan een van de kinderen van Jan en Cisca Kerstens - van de Ven. Cisca was in het huis van haar ouders blijven wonen toen ze was getrouwd met Jan Kerstens. Jo woont in Someren en staat hier op de foto rechts met haar dochter Jolanda die naast haar staat. Links op de foto haar kleindochter Rowy en dan de jongste is Jo d'r achterkleindochtertje Millie. Vier generaties... maar Jo heeft nog meer foto's van 'n andere kleindochter, ook vier generaties maar daarover 'n andere keer meer. "schitterund ditte platje tog"? Jo heeft trouwens vier dochters en daarnaast heeft ze ook nog twee zonen. Ik was blij dat ze op onze Himmelse reunie in 2012 aanwezig was samen "mì hunne Jan".

Foto uit 1972. Onze ouders, Driek en Anna Welten waren 40 jaar getrouwd en daar is dit plaatje van. V.l.n.r.: Hub Welten, ikke Peer Welten en Elly Martens - Welten (57). Wim Martens en rechts m'n jongere broer Frans Welten (57). Ik was toen bijna 'n jaar getrouwd en woonde bij m'n zusje Jo boven in Deurne in de "Houtenhoek".
Zo af en toe zijn er Himmelse mensen van vroeger die toch nog wat leuke foto's opsturen, die ik graag wil laten zien hier. Deze foto van de vier geslachten kreeg ik van mijn oud buurmeisje uit d'n Himmel, Jo Kerstens (55). Rechts "oma" Jo Kerstens, links dochter Jolanda, midden kleindochter Mandy en de kleinste is achterkleinkind Maylyn. Schôn hè??
In December waren ze 60 jaar getrouwd, onze zus Elly en haar man Wim. Toen waren 60 jaar voor de wet getrouwd maar voor de kerk was dat in januari 2021. Hun dochter Anita had voor 'n passende versiering gezorgd en 'n etentje thuis en wij, broers en zus met aanhang hadden 'n serenade gebracht i.v.m. corona... buiten toen het 60-jarige paar op hun balkon stond. Misschien dat we toch nog ooit echt kunnen feesten als we corona onder de knie krijgen. Dan hebben we het druk met feesten...
Elly en Wim Martens - Welten 60 jaar getrouwd... Hub en Liliane 50 jaar getrouwd en over ruim drie maanden zijn Annie en ik ook 50 jaar getrouwd. "druk druk mì fiste"....

Wat waren we trots op 28 januari 1976... onze dochter Nancy Welten geboren... nu 45 jaar geleden... toen lag er 'n dik pak sneeuw, ik moest juffrouw Krieken, de verloskundige zelf ophalen, die durfde niet te rijden met haar kevertje, alles lag vol sneeuw en de wegen niet geschaafd. Waar blijft de tijd... Annie en ik kei-trots, toen en nu nog steeds en dat gaat niet over. Fijne dag Nancy, Michel, Benjamin, Ramon en Shirley.

Vandaag zou onze zwager Frans Manders 90 zijn geworden. Als je jarig bent krijg je felicitaties en dat doen wij hier ook. Fiesjat Frans namens ons allen en ik drink er vandaag 'n radlertje op... Frans zit "bove" langs ons Jo want die is er helaas ook niet meer en ze zijn samen in gezelschap van onze vader en ons moeder, onze Sjaak en Riek, Onze Theo en Lies en Herman, van Ton en van kleine Dirkje.


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu