himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Trallerhand 8

AANDER > Trallerhand
De stoere mannen van vroeger toen ze nog tieners waren. We gingen altijd zwemmem aan sluis 10, nou ja, ikke nie want ik durfde niet. Boven v.l.n.r.: Tiny van van Einden,
Frans van der Steen (84), Toon Peters en Henk Schuurman, onder links Hans Schuurman en rechts Frines Mollemans.

Opa Jan en Oma Miet Franssen op de foto met kleindochter Miranda van Lieshout, die drie jaar oud werd. Ze is de dochter van Leny Franssen getrouwd met Wim van Lieshout. Dat witte kon ik niet weghalen bij Jan z'n gezicht. Gezellig toch zo samen met opa en oma?
Zo af en toe worden ook mensen uit d'n Himmel in het zonnetje, of bloemetje gezet. Hier Henk van Heugten (80) die jarenlang lid is van NWC en een van de vaste medewerkers op het NWC-terrein.
Toen Annie en ik trouwde hadden we geen huis en mochten we voor 'n tijdje boven wonen bij mijn zus Jo Manders - Welten (57) hier links op de foto en haar man Frans Manders. Met sinterklaas in 1971 gaven we hun kinderen ook wat, links Ankie en rechts Angela, nu ook al dikke vijftigers.
De kleine Laura van den Burg (54), eentje van de tweeling, op de foto met haar tante, zuster Loise. Foto gemaakt bij van den Burg achter het huis.

Terug naar 24 augustus 1985... links, Rene van de Kerkhof ondertekende 'n contract bij Helmond Sport. Op de achtergrond Himmelnaar Piet van Lier (35) de toenmalige voorzitter van de Helmondse voetbalclub.

Nog 'n plaatje van Himmelnaar
Piet Joosten (18) van Gilde Sint Joris als vendelier bij het feest van Thomas Werts. Later zou Piet er schuin tegenover komen wonen.
Ik had deze foto nog van
Harrie van der Steen (84) toen hij in het leger zat. Hier als schutter, wie rechts naast hem zit weet ik niet, 'n dienstmaatje in ieder geval. Op 'n gegeven moment waren Harrie en zijn broer Frans tegelijk in dienst.
Cees Mulder werkte vroeger bij d'n Trico en van zijn dochter kreeg ik 'n paar geweldig mooie foto's. Een paar waar dames aan het werk zijn en mijn zusses Ellie en Jo hebben er vroeger gewerkt. Ik heb al 'n keer 'n foto geplaatst waar onze zus Ellie Welten (57) aan het werk was en tot mijn verbazing zag ik haar (volgens mij tenminste), hier ook bij zitten. De middelste rij, de vierde dame die je ziet. Ik heb haar uitvergroot erbij gezet. Ik weet bijna zeker dat ze dat is. de rest ken ik helaas niet.
In het midden links in witte kledij is pater Thomas Werts (21) die zijn eerste heilige mis had opgedragen. Veel genodigden kwamen op zijn feest, alleen ik ken ze niet maar wat me op viel was dat de heren allemaal 'n vestje droegen. Ik heb het vroeger ook een gehad, maar het is allang uit de mode.

Nog 'n oudje van mijn broier Sjaak Welten (57) met zijn, toen nog, verloofde, Riek Brouwers. Ze zijn later samen getrouwd. Ik ben niet in de kerk geweest toen want ik zat net met mijn been in de gips. Foto is van rond 1954.
Links Moeder Nella van Heugten - Verberne (37), rechts haar dochter Anneke (37) en midden haar kleinkind Emelie. Foto uit 1960.
Als ik dan zowat geen nieuwe Himmelse Platjes meer krijg, zet ik er maar eentje op van "min eige m min dchter" Nancy, gemaakt in 2021.

Ik heb nog 'n paar plaatjes van de dag dat Thomas Werts zijn eerste Heilige Mis op droeg en waar diverse verenigingen hem kwamen feliciteren zoals dat vroeger gebruikelijk was. Hier nog eentje van
Piet Joosten (18) toen hij bij het Sint Joris gilde was en de vendelier was. Belangstelling was er genoeg zoals je ziet. De foto is genomen voor de kleine huisjes waar Werts toen woonde. De foto is gemaakt in 1938. Alles is allang weer afgebroken. Veel families hadden vroeger n of meer geestelijke in de familie, raar is dat in de Hemel slechts n persoon pater is geworden en dat ook nog in 1938, later geen meer. De Hemel heeft haar naam geen eer aan gedaan...
Nog 'n keertje terug naar voor de oorlog... Gilde Sint Joris had 'n serenade gebracht aan neomist Werts. Die familie woonde hier links waar later Bert Hoefnagels kwam wonen. Links is vendelier Piet Joosten (18). De woning rechts is van Willemke Leenen.

We waren op kamp met de Kajotters in het Limburgse Nieuwenhagen, dat was in 1960. Ik, Peer Welten (57) zit hier bij de boer waar we ons kamp hadden, op de tractor.. onder 'n zoontje van hem en links is Martien Mertens. Het was 'n geweldige ervaring zo'n kamp. Maar ik had bijna niet meegekund.,.. Ik werkte bij Pietje Berkvens op de deurenfabriek en onze vakantie viel niet samen met het kamp. Ik mocht van Berkvens twee weken langer thuisblijven, bij "hoogst-grote-uitzondering", onbetaald verlof. Onze vader vond het niet goed dat ik vier weken vakantie had, die twee normale weken en die twee extra weken. Dus moest ik die twee normale weken bij Cuppens gaan werken in de houtzagerij.. Ik werd 14 dagen het knechtje van Ricus Verhees... hout stapelen buiten. Maar ik heb 'n fijne vakantie gehad, met dank aan Thieu Cuppens.

Links Siena en Graard Verdeuzeldonk (71)... wat ze moesten tekenen weet ik ook niet. Links in het hoekje zit hun kleinzoon Hans van Gaal (71a), zoon van Frans en Tonia van Gaal - Verdeuzeldonk.
Leden van de Astense Gemeenteraad aan 'n etentje met links Tinus van den Boomen (63-67).
Deze mooie had ik nog maar weet niet wie het allemaal zijn. Tweede van rechtsonder is Mietje Engelen (40), die trouwde met Jan van Heugten, en rechtsboven is Anna van Bommel (42), die trouwde met Bert Bankers.

Vakantiefoto van de drie vrienden. Links Cor Cortooms en rechrs
Frans Verdeuzeldonk (71) en onder Henk Cortenbach. Gezworen kameraden.

Ze zaten in het "hol van de kabouters", het onderstuk van de molen in de Logtenstraat waar ze hun thuis hadden. V.l.n.r.: Hanny Joosten (18), Rieky Lorant, Carla Hoes, Hanny Werts, Nora Mikkers, Marianne van Oosterhout en Annie van de Ven.

Het waren echte televisiesterren geworden,
Bert en Marie Hoefnagels (27). Hier waren ze bij de Hennie Huisman Show in de "surprise-show".

Vandaag is 'n zusje van me jarig maar ook m'n schoonzusje Lilliane Welten - Koolen, de vrouw van onze Hub. Ze is geboren in 1944 en is vandaag 77 geworden. Samen met onze Hub woont ze aan het Pastoor de Kleijnhof. Vorig jaar allebei corona overleefd, gelukkig... proficiat en net als onzen Hub, op naar de tachtig.

Links loopt vendelier Piet Joosten (18), vader van Nellie, Riet, Johanna en Ton, maar toen was hij nog 'n jonge kerel want de foto is gemaakt in 1938 voor het huis van de familie Werts toen Thomas Werts zijn eerste Heilige Mis had opgedragen. De rest ken ik niet maar die man in het zwart lijkt me Hanneske van den Eijnden uit de Bergweg.
Op de foto op de bank "oma" van Heugten (37), haar dochter Anneke Verberne - van Heugten en de kleine is Emelie Verberne, de dochter van Anneke. Foto is denk ik gemaakt bij van Heugten achter het huis, naast de villa van Leenen.

Kermisfoto uit de beginjaren 70... Rechts Bert Caris (50), links Tonny Caris - de Jonge, midden Berry en in de kinderwagen Babette Caris.

Op 6 augustus 1938 deed hij z'n eerste heilige mis, pater Emmanuel (35) uit de Hemel, zoon van Toon Werts, zijn geboortenaam was Thomas Werts (35). De andere man ken ik helaas ook niet.

Ik had dit plaatje maar zonder de tweede van rechts, Jan Bosch (41). We kennen die als de gemeentewerker uit d'n Himmel. Samen met de broers Wilbers, Harrie, Janus en Chris.

Nog uit de "vrijerstijd" Annie S;aats (20) uit d'n Himmel en haar vriend Jan van de Goor uit Someren. Plaatje is van carnaval 1970.
Toen we trouwde op 28 mei 1971, vrijdag 50 jaar geleden, regende het en we moesten onze trouwreportage nog maken... dat deden we toen maar in het klokkenmuseum dat toen nog in het gemeentehuis op zolder was... met 'n soort vlisotrap kon je er komen... geen probleem... dit is er een van de foto's van. "mrrige 50 joar geleeje".... Annie en Peer.
Mei 1958 toen deed Harrieke van Heugten de communie. Op de foto boven v.l.n.r.: ome Bert, Vader Sjef van Heugten (47) en tante Miet. Tweede rij: Mien, Wim, Joke, moeder Hanneke van Heugten en Oma. Onderaan: Martien, Jose, Bert, Jan en de communikant Harrie van Heugten (47).

Het is alweer meer als 12 jaar geleden dat Jan van Eijk en ik, Peer Welten (57) gingen optreden als muziekduo "2Old". Hier zijn we bezig bij de kampeerboerderij in Ommel van de familie Meijer. Maar ja.. "vul te veul sjouwe"...

Dit jaar wordt onze oudste zus Ellie 89 jaar... deze foto is genomen toen ze 80 jaar werd met op de foto v.l.n.r.: de vrouw van onze Frans, Gerda Welten - Janssen (53), mijn vrouw Annie Welten - Stienen, dan mijn jongere broer Frans Welten (57) en ikke, Peer Welten (57). We hebben genoten van het feest, jammer dat we geen feest konden hebben toen Ellie en Wim 60 jaar waren getrouwd door het vervelende corona.

Ons schoonzusje Lies en Herman Bosch (41) toen ze trouwde en hun bruiloft hadden bij Eijsbouts in Ommel. Lies was eerder getrouwd met onze broer Theo die in 1969 is overleden, Herman en Lies kregen samen 2 kinderen Ilse en Harm.
Mooie foto van het gezin van Heidi Kwarten - van Helmond (57). Rechts haar echtgenoot Silvio Kwarten, de zoon van Toon uit de Hoogstraat en onder de dochters, links Danique en rechts, de oudste, Mandy.

Mijn zusje Annemieke Welten (57) was hier zoals wij dat noemde, "nog mer un snotnuske", trouwens haar vriendin naast haar, Toos van Bree, ook. Het is nog uit de tijd dat er geen mobieltjes waren dus moest je je tijd anders door zien te komen. Ze waren echte vriendinnen, gingen voor elkaar door het vuur. Toos zou later in de Kleine Markstraat de Folksy Shop beginnen. Nu zijn beiden allang geen tieners meer.
De tweeling Gerda en Ricky Janssen (53), hier nog maar pas geboren, ze worden deze maand 65 jaar. Toen waren ze bij vroedvrouw Kaatje Welten in goeie handen.

Rechts op de foto is ons oud-buurmeisje uit d'n Himmel, Jo Kerstens (55), naast haar broer Jan een van de kinderen van Jan en Cisca Kerstens - van de Ven. Cisca was in het huis van haar ouders blijven wonen toen ze was getrouwd met Jan Kerstens. Jo woont in Someren en staat hier op de foto rechts met haar dochter Jolanda die naast haar staat. Links op de foto haar kleindochter Rowy en dan de jongste is Jo d'r achterkleindochtertje Millie. Vier generaties... maar Jo heeft nog meer foto's van 'n andere kleindochter, ook vier generaties maar daarover 'n andere keer meer. "schitterund ditte platje tog"? Jo heeft trouwens vier dochters en daarnaast heeft ze ook nog twee zonen. Ik was blij dat ze op onze Himmelse reunie in 2012 aanwezig was samen "m hunne Jan".

Foto uit 1972. Onze ouders, Driek en Anna Welten waren 40 jaar getrouwd en daar is dit plaatje van. V.l.n.r.: Hub Welten, ikke Peer Welten en Elly Martens - Welten (57). Wim Martens en rechts m'n jongere broer Frans Welten (57). Ik was toen bijna 'n jaar getrouwd en woonde bij m'n zusje Jo boven in Deurne in de "Houtenhoek".
Zo af en toe zijn er Himmelse mensen van vroeger die toch nog wat leuke foto's opsturen, die ik graag wil laten zien hier. Deze foto van de vier geslachten kreeg ik van mijn oud buurmeisje uit d'n Himmel, Jo Kerstens (55). Rechts "oma" Jo Kerstens, links dochter Jolanda, midden kleindochter Mandy en de kleinste is achterkleinkind Maylyn. Schn h??
In December waren ze 60 jaar getrouwd, onze zus Elly en haar man Wim. Toen waren 60 jaar voor de wet getrouwd maar voor de kerk was dat in januari 2021. Hun dochter Anita had voor 'n passende versiering gezorgd en 'n etentje thuis en wij, broers en zus met aanhang hadden 'n serenade gebracht i.v.m. corona... buiten toen het 60-jarige paar op hun balkon stond. Misschien dat we toch nog ooit echt kunnen feesten als we corona onder de knie krijgen. Dan hebben we het druk met feesten...
Elly en Wim Martens - Welten 60 jaar getrouwd... Hub en Liliane 50 jaar getrouwd en over ruim drie maanden zijn Annie en ik ook 50 jaar getrouwd. "druk druk m fiste"....

Wat waren we trots op 28 januari 1976... onze dochter Nancy Welten geboren... nu 45 jaar geleden... toen lag er 'n dik pak sneeuw, ik moest juffrouw Krieken, de verloskundige zelf ophalen, die durfde niet te rijden met haar kevertje, alles lag vol sneeuw en de wegen niet geschaafd. Waar blijft de tijd... Annie en ik kei-trots, toen en nu nog steeds en dat gaat niet over. Fijne dag Nancy, Michel, Benjamin, Ramon en Shirley.

Vandaag zou onze zwager Frans Manders 90 zijn geworden. Als je jarig bent krijg je felicitaties en dat doen wij hier ook. Fiesjat Frans namens ons allen en ik drink er vandaag 'n radlertje op... Frans zit "bove" langs ons Jo want die is er helaas ook niet meer en ze zijn samen in gezelschap van onze vader en ons moeder, onze Sjaak en Riek, Onze Theo en Lies en Herman, van Ton en van kleine Dirkje.


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu