himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Him. Platjes 19

HIM.PLATJES > Him. Platjes 16-20
Ik weet dat het niet het duidelijkste plaatje is, ik moest het knippen uit een filmpje maar ik vond het wel schattig... de twee zusjes, links Leny Franssen (45) en Mia Franssen (45) rechts. Ik ben er vroeger veel gekomen... was zo'n fijne lieve familie...
Ik zag op internet dit mooie plaatje voorbij komen van de vier broers Hoefnagels, vier echte wielerliefhebbers. Vanaf links Jac, Thieu de medeoprichter van TWC, dan Toon en rechts Johan, (25). Helaas zijn Toon en Thieu niet meer onder ons, het waren echte fanatieke wielervrienden.
En toen was onzen Henk nog 'n keertje in Asten, Henk Welten (57) woont tegenwoordig in Velp want ze zijn verhuisd van Sambeek naar Velp met alle bewoners en helpers etc. Wim Bastiaans had er voor gezorgd dat de verzorgen van Henk 'n paar uurtjes vrij had gemaakt om Henk nog eens in Asten te laten komen. Wat rondrijden door ons dorp en wat samenzijn mer ons bij Jan van Hoek. Willem, de verzorger maakte deze foto van ons Boven onze Frans en ons Annemieke en onder Henk en ikke, Peer. Wij zijn de vier jongste van de Weltens. Henk is 81, Ikke ben 79, Frans is 75 en ons Annemiek nu 72. Maar die drie, buiten mij, worden dit jaar nog 'n jaartje ouder.
Vandaag, 9 Juli wordt onze zwager Wim Martens 93 jaar. Hij kwam al bij ons toen de huizen tegenover ons er nog niet stonden... Vandaag dus 93 jaar oud... Proficiat namens alle Weltens Wim en "Hawt w hks"..

Vandaag is ze jarig, onze lieve zus Jo Manders - Welten (57). Helaas is ze niet meer onder ons maar we missen haar nog altijd. Ze zou vandaag anders 88 jaar zijn geworden. Profiat lieve Jo, wij drinken er hier eentje op.... Doe de groeten aan de rest daar boven, onze vader en ons moeder, Sjaak en Riek, aan jou Frans, onzen Theo, Lies en Herman en Dirkje van onze Frans en Gerda.
De drie zusjes Meulendijks van vooraan uit de Hemel, vanaf links Tonny, Mien en Lies Meulendijks (10). Ze hadden nog een zusje en twee broers maar die zijn helaas al overleden, Riet, Bart en Jan.
Dit is oma Hoefnagels of eigenlijk oma Anna Cauven (27) want ze was de moeder van de vrouw van Bert Hoefnagels die getrouwd was met Marie Cauven. Ze was gewoon bij haar dochter in huis. Ze is geboren als Anna Bertrams op 5 december 1877 en trouwde Cauven, ze kwamen uit Limburg. Ik heb dit uit het boek van de Hoefnagelsen. Op een dag in 1963 zei ze... "roep de wiekzuster moar, vundiag goan ich doad, noew kan ze mich zoe hard wassen wie ze wil"....
Dit is wel zo schitterend , maar ik ga dat vertellen. Een goede kennis van ons maakt soms spulletjes voor het Lefthuis van Steffie Joris maar ook dingetjes voor zichzelf en Ed, de man die dit doet is een handige duizendpoot en kan de mooiste dingen maken. Zo kreeg ik al 'n keertje toen Annie en ik 50 jaren getrouwd waren 'n prachtige gitaar gemaakt van alle soorten stukjes hout. Daar waren we heel blij mee maar nu had hij voor zichzelf dit schilderij in elkaar geknutseld en zijn vrouw zette het op facebook om de mensen dat te laten zien. Ook ik reageerde en gaf aan dat ik het prachtig vond maar dat het op de verkeerde plaats hing. Verder was er niks aan de hand tot 'n week geleden de vrouw van Ed aangaf dat ze het wel wilde doen en of ik nog interesse had... Natuurlijk want ik vond het geweldig. Gewoon ook omdat het best op mij lijkt. Dit is gewoon Peer Welten (57). Dus nu komt het bij ons in de kamer hangen met dank aan Ed en Wilma... geweldig mooi.
Ons moeder Anna Welten - van Bussel (57), viert haar verjaardag weer. Het is weer 25 april en dan is het nu 116 jaar geleden dat ze werd geboren in Meijel, later, na heel wat andere plekken, verhuisde ze naar de Peel. Toen ze trouwde gingen ze in de Emmastraat wonen tegenover Cuppens en vandaar naar de Hemel. We verhuisden in 1961 naar de Rozenstraat. Later ging ons moeder na de dood van onze vader bij ons Annemieke wonen en haar laatste jaartjes bracht ze door in Bartholomeus. Nu woont ze boven in de Hemel. Fiesjat moederke... "ge waart de liefste"....
In 1989 waren mijn schoonouders 50 jaar getrouwd en ons moeder was er ook bij. Ze zat in de rolstoel maar "rolstoeldansen" was mijn uitvinding en dus ons moeder Anna Welten - van Bussel (57) en ikke de vloer op.
De nieuwe kastelein van cafe de Logte Toon Joosten (18), zoon van Bert Joosten. Maar het heeft niet lang geduurd.
Het is weer 5 april en dat wil zeggen dat onze broer Theo Welten (57) zijn geboortedag weer viert. Helaas moet dat boven in de Hemel en niet hier, tenminste, niet met hem erbij maar ik drink er vanavond 'n radlertje op. Theo viert het boven al voor de 54ste, we hadden het liever hier gevierd, helaas... Theo fiesjat van alle Weltens en doe de rest boven de groeten van ons "alleml".
Het is weer bijna carnaval en ik vond dit plaatje bij AZHW met de vrienden van vroeger waar ook onze Hub bij hoorde, links Frans van der Steen (84) en rechts Toon Hoefnagels (27), helaas beiden al overleden.
Ik had bij Asten Zoals het Was weer de wedstrijd van Paaseitjes raden en de winnaar kreeg dan 'n flesje wijn. Ik heb die eerlijk geloot onder drie mensen die er maar ntje vanaf zaten 143 waren het er... De winnaar komt uit d'n Himmel, Nico van Loon (24). Hij kwam de wijn ophalen en we hebben nog even lekker gebuurt... ovur vruugur ja. Zijn lieve vrouwke maakte deze foto van ons samen.
Ik ben nog maar een naar ons Tntje Moas Pleintje geweest en ik heb me nog maar weer van de goeie kant laten zien... mijn Paaspak aan getrokken en de boom achter vol eitjes gehangen met mijn Paaswens voor 2024 want dit hoort toch ook bij Himmel. Iedereen fijne dagen en een Vrolijk Paasfeest.
Het is vandaag weer 21 Februari, over 'n maand is de winter weer voorbij maar deze dag is voor onze Frans wel bijzonder want vandaag is zijn vrouw Gerda Welten - Janssen (53) jarig, dus is het weer feest met hun zonen, Bas en hun getrouwde zoon Frank met zijn vrouw en twee kinderen. Fiesjat namen de Weltens en de Janssens, allemaal Himmelse mensen dus.
Vandaag is 22 januari en is mijn goeie zwager Frans Manders jarig alleen is hij helaas niet meer onder ons... maar boven hebben ze gewoon feest. Ik mocht van Frans en mijn zusje Jo bij hun boven komen wonen want ik kon geen huis krijgen, na ruim 1,5 jaar kreeg ik wel een huis... ik was blij dat we bij hun terrecht konden toen, ben ik Frans en Jo nog altijd dankbaar voor. Fiesjat Frans namens alle familieleden.
Hij is vandaag jarig, onze vader, Driek Welten (57). Vroeger woonde hij in de Hemel en nu woont hij alweer lange tijd in de echte Hemel, boven. Fiesjat "vadderke". Soms denk ik wel... : "was ie nog mer hier dan gave we hem un lekker doos dikke sigare". Fiesjat Vadder, we denken aan jou, alle Weltens met aanhang.
Ieder joar as ut neijjoar net is begonne dan is dun irste bij ons die joarig is, is onzen Hub, en die wordt vundaag, 2 januari 2024, 86 joar aawt. Das niet niks en ook nog corona overleefd... Ik feliciteer hem namens alle Weltens met aanhang met deze geweldige leeftijd en Hubke? "Op noa de 90"...
klik op het plaatje hier boven


Ik wens echt iedereen een Gelukkig en vooral ook een Gezond 2024 toe. Hopelijk kunnen we corona zo'n beetje achter onze rug laten. Ik weet dat ik het afgelopen jaar niet zoveel geplaatst heb maar ik blijf het toch nog gewoon bijhouden zij het op een lager pitje zoals afgelopen jaar want we hebben nog ieder jaar honderdduizenden bezoekers en ik vind het nog altijd leuk om te doen. Toch wel een oproep... heb je nog foto's liggen die ik op Himmels mag plaatsen, stuur ze me even op of kom even langs. Orionstraat 41 Asten, bel even van te voren 0611440012. Mailen mag ook... info@himmels.nl.
Hallo beste vrienden van Himmels.nl, het is weer Kerstmis en vele zijn in oorlog waar ik verschrikkelijk van baal, mensen die denken de wereld te mogen beheersen en zelf beschermd ergens zitten vinden het schijnbaar normaal dat ze mensen mogen doodschieten of huizen mogen bombarderen met veel slachtoffers en vooral kinderen die niet eens weten waar het om gaat. Vandaag brandt bij ons 'n kaarsje voor al die mensen die niet op een mooie manier Kerstfeest kunnen vieren. Ik wens jullie allen een fijn gezellig Kerstfeest toe maar denk ook aan al die andere mensen die het niet kunnen zoals wij, steek net als wij een kaarsje aan... Klik op het plaatje hierboven, mag ook op mijn neus zijn als je wil en kijk het videootje met mijn wens.
We worre alleml awwur mer wij hebbe ut geluk d we onze wensen nog over kanne brenge. Gezellige fistdaag, fijne Kerst en 'n gezoond 2024.
Vandaag is het 21 December, voor ons is december een feestmaand, cadeautjes met sinterklaas, Annie jarig en dan Kerst, ut kan niet op. Ik ken Annie vanaf haar 15de en woonde bij ons het hoekje om, wij in de Rozenstraat en 'n deur of zes verder in de Klaproosstraat woonde Annie. Vandaag wordt Annie Welten - Stienen 73 jaar want ze is van 1950, wel jonger als ik want ik word over 'n half jaar 79. Fiesfat Annie namens alles wat Welten heet met aangang en net als ik: "p noa de tagentig"...
Ik kom steeds in de war met 5 en 6 december maar op 5 december is mijn schoonzusje jarig, Riek Welten - Brouwers jarig, de vrouw van onze Sjaak die ons op 62 jarige leeftijd is ontvallen. Ze vieren het feest boven bij de rest van ons... ons Moeder, onze Vader, ons Jo en Frans, onzen Theo en Lies en Herman, Dirkje van onze Frans en Gerda en natuurlijk onze Sjaak, samen met zijn Riek. Riek zou 88 jaar zijn geworden... Fiesjat Riek naamens alles Weltens en aanhang...
Een lieve dame maakte dit plaatje van mij als Peer de Kerstman... en verdorie als je goed kijkt dan lijk ik er ook nog echt op ook al was het wel "effe schrikke"... Dus dit jaar komt de Kerstman niet op zijn slee en ook niet door de lucht maar op zijn "skoetmobiel"...
Vroeger liep er veel volk uit als er iemand priester werd gewijd en dat was hier in de Hemel ook zo. Raar eigenlijk dat wij in de Hemel zo weinig geestelijke hebben, maar goed, het zij zo. GHier werd het feest gevierd van de eerste heilige mis van pater Thomas Werts (23) die woonde toen met zijn ouders en familie langs Prust, waar later Bert Hoefnagels kwam wonen. Dat waren die kleine huisjes links naast Prust en die zoals je weet veel later onbewoonbaar werden verklaard. Jos Manders heeft er ook nog gewoond. Hier zit Thomas tussen zijn ouders en komt de harmonie een serenade brengen.
Dinsdag vierde we de geboorte van Onze Sjaak uit 1934. Helaas werkte mijn programma niet goed, ik heb er alles aan gedaan om het goed te krijgen... vandaag weer en nu is het weer opgelost, hoop ik. Bij deze de foto van onze broer die we helaas al weer lang moeten missen. Maar vergeten doen we hem niet. Fiesjat daarboven Sjaak ook al is het 'n dagje later.
Door een foutje van mij zet ik nu de foto van mijn broer Henk Welten (57) hier neer, sorry maar ik had iets verkeerds gedaan. Henk proficiat met je verjaardag, de 81ste keer. Wij komen zaterdag naar je toe in Sambeek. We zijn er rond de middag. Het kaartje van de familie Welten heeft hij al wel gehad dat had ik niet verkeerd gedaan.
Vandaag is weer Allerzielen, dan gedenken we onze overleden familieleden en vrienden. Voor ons blijft de 2de november altijd een zwarte dag. Onze broer Theo Welten (57) verongelukte die dag... 'n dronken chauffeur reedt hem van achteren aan toen hij met zijn kapotte scooter aan de hand naar huis liep, hij was pas 29 jaar oud. Ik was die zondag muziek aan het maken in Hortst in Limburg, toevallig was die dag ons Annemieke meegegaan. We werden naar huis geroepen en thuis aangekomen vernamen we het verschrikkelijke nieuws dat hij al was overleden... het blijft in je herinnering, ik zie het zo nog voor me het moment dat we thuis binnenkwamen in de Rozenstraat. Allerzielen zat altijd zwart voor me blijven....
De drie zusjes Janssen, van Bert en Truus. De tweeling Gerda en Rieky Janssen (53) en in het midden hun oudere zusje Leny Janssen (53).
Een mooi plaatje van Moeder Hoefnagels (27) en haar eerste dochter Lenie Hoefnagels (27), super mooi plaatje.
Ik moet er onbewust vaak aan terug denken als ik thuis voor de kast sta en ik 'n snoepje pak en de rol met rang en king zie liggen. Op de foto zie je opoe, de moeder van Cisca Kerstens - van de Ven, die vroeger al naast ons woonde op Himmel 55. Toen haar kinderen het huis uit waren kwam Cisca er wonen samen met echtgenoot Jantje Kerstens en toen opa was overleden bleef opoe daar inwonen. Ik zie ze nog zitten in haar stoel bij het raam. Als Toon van der Steen de melkboer kwam stond ze al klaar met oud brood en dat paardje wist dat want het draaide af naar de voordeur om het brood op te eten om vervolgens weer naar de weg te lopen en de weg te vervolgen. Bij Kerstens hadden ze twee kinderen, Jo en Jan. Die laatste speelde ik vaak mee en ik was er kind aan huis. Als ik in de kamer kwam haalde opoe, zo werd ze genoemd, de rol pepermuntjes uit haar schord en gaf er ons altijd eentje van... Geweldig vrouwtje, kei lief. Helaas is ze overleden in 1958, ze was toen 86 jaar. Ik zal het nooit vergeten.
Het zijn de twee broertjes Hoefnagels, van de grote familie vooraan uit de Hemel. Links denk ik Johan Hoefnagels (27) en rechts Toon Hoefnagels (27) maar heel zeker weet ik het niet.
Jullie merken wel dat ik wat nieuwe plaatjes heb, dit zijn de drie oudste kinderen van Bert en Marie Hoefnagels, vanaf links Lenie, Tonnie en Truus Hoefnagels (27). Toon heeft samen met zijn broers en zussen een prachtig boekwerk gemaakt over het hoe en wat van de familie Hoefnagels, van het grote gezin die eerder op huisnummer 26 woonden in het huis waar later Jan van Seccelen woonde en verhuisde naar de overkant naar nummer 27. Deze kinderen zijn trouwens niet in de Hemel geboren.


Vandaag is het weer de 23ste augustus en vandaag, in 2023 wordt mijn jongere broertje
Frans Welten (57) toch maar even 75 jaar oud. Driekwart Eeuw is hij al op de aardbol en is nog altijd behoorlijk fit. Hij doet aan voetballen net als ik, alleen hij doet bij NWC aan loopvoetbal en ik doe alleen maar voetbal kijken. Rechts zie je zijn lievelingsdrankje... en links was hij nog klein en keek toen al naar die flesjes met die Goddelijke drank er in. Fiesjat Frans en 'n fijne dag, op naar de tachtig, "Fiesjat namus alles wa van Driek en Anna af kumpt.


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu