himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Groeps Foto's 4

AANDER > Groeps foto's
Dit is de Astense Kleindierenvereniging die op de foto gingen na 'n dagje uit. Ze waren het hele jaar goed bezig en hun verenigingsnaam was dat ook "Streven Naar Beter". Ik ken er helaas niet veel van... rechtsonder gehurkt is
Sjef van Heugten (47) en staande de derde van links is zijn vrouw Hanneke van Heugten (47). Rechts naast Hanneke is Miet Verberne - van Bommel (42), 'n zus van Piet van Bommel die naast Hanneke en Sjef van Heugten woonde.
Dit is nog eentje van het jongensgilde van vroeger toen ze op kamp waren in het Leudal, ik denk 1958. Ik ken de boys niet allemaal maar de meeste toch wel. V.l.n.r.: met donker bril is Marinus van Hugten, daarachter net zichtbaat Henk Douven, dan hoofdleider Henk van Rooij (84). Net achter Henk staande is Hans Vervoordeldonk, vooraan met wandelstok is Toon Joosten (18) zoon van Bert Joosten. Die drie kleine gezichtjes ken ik zo niet maar eentje naar rechts die vooraan staat is Jan Vervoordeldonk, daarnaast Frans Verberne. De rest weet ik niet.

Een kijkje in de kippenslachterij van Goossenskip in Ommel. Deze foto is nog uit de begin tijd...
Jan Vaes (69), hier links op de foto was er bedrijfsleider en moest alles in de gaten houden dat het goed verliep. In het midden Rien van der Loo uit Heusden, de andere ken ik niet. Ja Vaes had er voor gezorgd dat ik in de tijd dat ik bij Picus werkte ook in mijn vrije tijd daar kon werken 's avonds en zaterdags om wat bij te verdienen want verdienen deden ze er ontzettend goed. Maar na 'n paar keer vond ik het al niks, een van die jongens daar gooide me met zo'n smerige haan tegen m'n oren... vanaf die dag ben ik er niet meer geweest.
Nog 'ns 'n foto van vroeger waar ikzelf ook op sta... 12 jaar oud. Dit is de groep van het Jongensgilde, de Elegast na het behalen van de eerste prijs bij de wandeltocht met alle jongens die hadden meegelopen. Boven v.l.n.r.: Toon Hoeben, Gerard Cortenbach (59), Adrie van Hoek, Piet van Loon (88), Marinus van Heugten, Bertus van Oosterhout, Frans Haazen, Wim Verberne, leider Henk van Rooij (84) en Sjaak van Oosterhout. Midden: Hein Coolen, Pierre Franssen, Theo Leenen en Piet Hurkmans. Onder: Martien Joordens, Hoefnagels, Jan Cortenbach (59) met beker, Jackie van der Steen (84), Peer Welten (57), Cor Coolen, Jan Thielen en Harrie van Oosterhout.
Toen de jongens van de groep de Elegast van het jongensgilde op kamp waren in 1960 in Heimbach kwamen er verschillende ouders van de kinderen ook op bezoek, 'n kijkje nemen hoe het was en ze kregen 'n bont programma voorgeschoteld.. Ik moet nog even vragen wie het allemaal zijn maar ik ken er wel van. Helemaal links
Tinus Cortenbach (59) en voor hem zijn vrouw Corrie Cortenbach - Zwartjens (59). Daar achter van der Loon met zijn vrouw. derde van rechts is Wim van Oosterhout met helemaal rechts zijn vrouw. De andere ken ik ook maar weet even de namen niet.

We gaan weer ver terug naar "de Jonge Wacht" van Asten, de Hubertusgroep. Jammer dat ik ze niet allemaal ken, of misschien wel ken maar niet "herken". V.l.n.r.: Onbekend, Onbekend, Onbekend, Martien Welten, Wim van Heugten (80), Piet van Loon (88) en Onbekend... wie 't weet mag me helpen.
Gilde Sint Joris van "Irder". De schut waar ook altijd Himmelse mensen bij zijn geweest. Deze foto is gemaakt in het Ploegmakerspark, toen Toon Bosch (41) en Dylia van Meel (41) trouwden, maar ik weet niet wanneer. Als iemand alle namen weet mag hij of zij me die doorgeven info@himmels.nl. Toon en Dylia staan in het midden. Rechtsboven naast Toon staat Henk van Helmond (57).Jongensgilde Sint Hubertus, Groep de ElegastUit de serie van "Ut Jongusgilde" heb ik hier de laatste foto. Ik heb hieronder van ons al geplaatst het eerste, tweede, derde en vierde kwartier, nu heb ik hier 'n plaatje van de leiding, de staf. Hoofd was hopman Martien van Rooij hier rechts en links, Henk van Rooij (84), de broer van Martien en Piet Coolen waren de vaandrigs. Later kwamen er ook nog wel andere bij en ook hadden we wel 'ns vervangers als er iemand niet kon. Deze drie zorgden iedere week voor 'n fijn programma... we verveelden ons nooit. Henk van Rooij is ook 'n Himmelnaar want hij kwam in het huis van melkboer Toon van der Steen wonen... waar hij nu nog woont maar door het veranderen van de weg behoord dat stukje Hemel niet meer bij onze straat.
Het laatste en vierde kwartier van het jongensgilde. Van alle vier de foto's weet ik dat niet iedereen erop staat die bij elk kwartier behoorde maar ik geloof dat ons kwartier zowat compleet was... alleen Jacky van der Steen ontbreekt hier maar de rest staan er allemaal op. Boven v.l.n.r.: Schout Piet van Loon (88), Marcel van den Heuvel, ?Pierre Franssen?, Harrie van Oosterhout en Thieu van Lieshout. Onder Ikke Peer Welten (57), ? Wilbers en Heintje Coolen. Uit deze serie komt er nog eentje, de staf...
Hierboven het derde kwartier van groep de Elegast... Volgens mij was de schout hier Adriaan Joosten maar hier moet ik ook even 'n vraagteken plaatsen. De rest weet ik nog wel want het waren toch allemaal vrienden onder elkaar geworden. Boven v.l.n.r.: Adriaan (Janus) Joosten, Adrie van Hoek, Gerard Joordens, ?Jan Coolen en Wim van Schaijk (42). Onder: Theo Leenen, Jan Cortenbach (59), ? Verrijt en Jan Thielen. Volgende keer het vierde kwartier en de leiding.
Normaal zou ik dit plaatje hier niet plaatsen want er staat niemand op die uit onze straat, d'n Himmel, komt. Maar ik maak 'n uitzondering omdat ik deze bij de rest wil houden van de vier "kwartieren" van het jongensgilde, groep "de Elegast". Hieronder staat het eerste kwartier met schout Wim Verberne. Hierboven het tweede kwartier met hun schout, maar nu ben ik even niet zeker, of Johan van Oosterhout of Toon Hoeben. In ieder geval boven v.l.n.r.: Toon Hoeben, Johan van Oosterhout, ? Hoefnagels en op de hoek Leo Kuijpers. Onder: Willy Verberne, en de tweeling Sjaak en Bertus van Oosterhout, broers van Johan.
Ik weet het zijn niet de duidelijkste foto's omdat ze van 'n papier zijn gescand dus niet van de orginele foto maar ik ben er niet minder blij mee, met dank aan Jan Cortenbach. Het gilde van jongens uit de tijd van toen werd ook "Jongensgilde" genoemd maar daarvoor was het "de Jonge Wacht" en nu is het "Jong Nederland". Eerst even wat uitleg hierover. Elke groep, wij waren de Elegast... was verdeeld in kwartieren... net als bij de klok hadden we het eerste, tweede, derde en vierde kwartier. Ikzelf zat bij het vierde met als leider van dit kwartier, de schout, Piet van Loon. Ik heb nu van elk kwartier 'n foto van de tijd dat wij erbij zaten... Begin ik met het eerste kwartier... hierboven. Boven v.l.n.r.: Schout Wim Verberne, Tiny Hoeben en rechts Frans Haazen. Onder: Gerard van Loon (88), Wim van Bommel (49) en Martien Joordens.

Kinderen die meededen met de carnaval. Het kinder carnaval van Asten. Alle zesde klassers konden zich opgeven en werden bij loting gekozen, prins of prinses carnaval met zijn adjudant en de raad van elf. Wie hier de prinses is weet ik niet want ik ken er zowat niemand van.. alleen zittend rechts onder is Erica Zegers (34) en de enige zonder wit hemd of trui aan is Roel Ermers (27) boven derde van rechts van Frans en Anny Ermers die later in d'n Himmel zijn komen wonen. Roel was vergeten dat hij in het wit moest komen.
Dit is 'n groepsfoto van de harde kern... de mannen en vrouwen van Hardrockcafe "d'n Anloop", je weet wel achteraan in de Prins Bernhardstraat maar ook allang weer opgeheven. Toch komen ze ieder jaar nog bij elkaar om gezellig wat te buurten over vroeger en ook hun muziek te draaien. In het midden, staande met wit shirt en blauwe broek, Rene Verhaeg (22).. de "diejee" van toen

Dit zijn mensen van de toneelclub en ze speelden in 1932 waar deze foto van is, het stuk "de Zwarte Ridder". Ik weet niet welke toneel vereniging of toneelclub het is want toendertijd waren er diverse verenigingen die ook toneelstukken opvoerden. De namen staande v.l.n.r.: Jan Linden, Jan Knaapen, Toon van Helmond, Leonard van Helmond, Ties Bosch, Herman van den Heuvel, Lou van den Heuvel, Sjef Linden, Antoon Schriks, Piet Mennen, Gerard Wernars, Hein van Goch,
Antoon Maas (31) en Emile Schriks de regisseur. Onder: Dorus Kusters, Toon Hoefnagels, J linden, Harrie Verdijsseldonck, Jan Maas (66) en Carel Beks.
Dit zijn mensen van de gemeenteraad van Asten van heel wat jaartjes geleden... ik heb wat namen maar moet de rest nog doorkrijgen. Ze waren 'n dagje op bezoek bij de staatsmijnen in Limburg. In ieder geval staat Jan van Oosterhout erop, Jantje van Kloskus, de 4de van links, Piet Werts 7de van links en daar naast 8ste van Tinus van den Boomen (67) ons Himmelse gemeenteraadslid. 8ste van rechts is Johan van Goch, de 7de van rechts is Ben Martens en de 5de van rechts Jan van der Heijden, de gemeentebooij van later. 4de van rechts is burgemeester Ploegmakers. De man 2de van rechts is Isidoor van Duppen van de electrozaak.
Prachtig plaatje van rond 1960, de bakkers van Asten verenigd op een foto. Onder v.l.n.r.: Johan Loomens, Marinus Koolen sr., Johan Peeters (Heusden), Tieske van den Heuvel en Franske Eijsbouts. Boven: Marcel van Baar (1), Tonny Peeters (Heusen), Huib van den Boomen, Piet Slaats, Frans van Baar (1), Jan Koolen jr., Frans van Oosterhout, Jan Hoes, Leo Eijsbouts, Adriaan Loomans, Jantje van Bussel, Gerben Obbema, Jan van Hoek, Thieu Eijsbouts, Dries Kuijpers (Ommel) en Tonny Bakens. Jan van Hoek was natuurlijk de groenteboer en geen bakker maar hij was de leverancier van het gist om brood te bakken vandaar dat hij ook bij die club hoorde.

Dat
Henk Caris (50) "mister Oase" was dat hoef ik niemand te vertellen want hij was degene altijd de stuwende kracht achter de KWJ toen die nog achteraan in d'n Himmel "de kajuit" hadden en toen men daar weg moest ook de man was die voor Oase alles deed, het jongerencentrum tussen de kerk en garage van Hoek in. Hier krijgt Henk 'n receptie aangeboden toen hij 25 jaar aan het roer stond van Oase. Wie er allemaal op de foto staan weet ik niet maar staande links Henk Caris en zijn vrouw Ria Caris - Bankers en ze worden gefeliciteerd door Hans Kanters (49). Daarnaast mert de arm onder zijn gezicht is Gerry van Seccelen (48), de buurjongen van Henk in d'n Himmel.

Ik denk dat heel Asten het nog altijd heel erg jammer vindt dat het er niet meer is. Natuurlijk is het "wagenspel" wat we hebben ook wel leuk maar het openluchtspel in de schietbaanbossen was toch altijd iets heel aparts. Ik heb bij waandeling al 'n plaatje staan hoe het toen en nu is. Dit is van de opvoering van De parvenu en dat was in 1961. Nee van veraf kun je zo niet zien wie er allemaal op staan maar zeker is dat tweede van rechts, die lakei die er ataat mijn oud buurjongen uit d'n Himmel, Jan Cortenbach (59) is. Jan heeft lange tijd meegespeeld bij het openluchtspel en "ze hannum dur ger bij"... Echt jammer dat dit tot de nostalgie is gaan behoren...

Carnavalsoptocht in Asten met "de Plekkers"... met links de oprichters en mensen van het "eerste uur" van die vereniging, links Cor Verhagen en derde van links Henk van Helmond (57). Op Hemel 57 in het huis waar Henk toen woonde is de vereniging opgericht.
Dit is 'n grote groep jongens en meisjes die graag de danskunst onder de knie wilden krijgen. Ze zaten op dansles en volgens mij werd die gegeven in Someren maar weet niet precies waar, zou bij Wijlaars kunnen zijn geweest. Ik ken er helaas bijna niemand van alleen die jongen uit d'n Himmel van toen, Jan Zegers (53) die staat op de tweede rij van onderaf, vierde van links. Een rij hoger helemaal links is Gerard Smeelen dacht ik. Je mag me helpen als je er kent.

Nog 'n heel oudje van de Jonge Wacht van vroeger voordat het Jongensgilde en Jong Nederland werd. Ik ken er helaas bijna niemand van maar de foto komt uit de map van Verdeuzeldonk. Tweede van linksonder is Frans Verdeuzeldonk (71) en derde is Theo Cortenbach (59), net boven Theo is Jan Joosten (61) maar hulp is welkom.

Uit d'n Himmel zijn heel wat kerels in dienst geweest... bij het leger. Hier in het midden is de gepakte en zakte Himmelnaar Toon Bosch (41) met zijn maten en die zaten bij hetzelfde onderdeel waar ik later ook deel van uitmaakte, de Infanterie. Hier hebben ze 'n veldoefening die best wel pittig waren en veelvuldig op het rooster stonden... het eten smaakt dan goed na 'n dagje "uitsloven".

Voor welke gelegenheid waar deze foto van is gemaakt weet ik niet. Het is in ieder geval de directie en het personeel van de firma Schriks... de drukkerij. Ik denk dat er wel mensen zijn die er herkennen zoals in het midden rechts op de bovenste rij Ties Boerenkamps. Uit d'n Himmel staan er in ieder geval Tina en Toon Maas (31) op. Die staan helemaal links boven. De namen zijn welkom als iemand die weet.

Toen Frits Vaes (69) trouwde met Petra Ceelen was de hele moterclub zowat paraat om ze te vergezellen naar de kerk en gemeentehuis. Nu weet ik de namen niet meer allemaal maar ik zal de namen die ik weet alvast vermelden, de rest kun je me mee helpen als je die weet... vierde van links is Jantje Peters, Jozef van Hoek, Peter van de Cruijs en Theo Cortenbach. Verder herken ik rechts Jacky van der Steen (84), dan weet ik de naam even niet, Willy Verberne, Teun Welten en Marius Thijs.
Tonnie en Jacky van de Steen waren echte motorliefhebbers en toen Tonnie trouwde deed hij dat op gepaste wijze... op 'n motor met zijspan en met zijn hele vriendenclub erbij, allemaal motormuizen. Hier staan ze bij elkaar om naar zich naar het gemeentehuis te begeven. Tonnie van der Steen (84) naast de motor, zijn toekomstige vrouw Maria Vinken aan de andere kant en de motorclub er rondom heen... Helemaal links is Theo Cortenbach, Jacky net zichtbaar achter de bruid.
Van deze groepsfoto weet ik eigenlijk maar bar weinig... we weten niet "te ere" van wat die is gemaakt en ook niet waar en wanneer. Misschien is het ook wel 'n soort familie foto of vriendenkring. Een ding weet ik: onderaan liggend is Toon van Seccelen (48), de vader van Riek, Bart, Wies, Jet, Toon en Gerrie van Seccelen maar dat is dan ook alles.
Dit zijn de jongens uit alle delen van ons land die in de jaren 1962/63 ons land zouden hebben moeten verdedigen als het soms oorlog zou worden... Ik ken er niemand van alleen dan die ene "boy" uit onze straat, uit d'n Himmel, helemaal rechts: Theo Maas (31). Toen zat hij bij het leger...

Het groepje vrijwilligers die hun hart op de goeie plek hadden zitten en je in een woord kon noemen met voetbalvereniging NWC... met o.a. de vier Seijkensen... V.l.n.r.: Hendrik Seijkens, Toon Seijkens, Peter van Heugten (61), Ad (Adriaan) Seijkens, andere Ad Seijkens en ? van Joosten. De zes waren vroeger buiten het voetballen zelf, 'n klasse apart.
Hier heb ik er nog eentje uit de beginjaren 60 toen we met de kajotters, we hadden ons clubhuis "de Kajuit" nog op d'n Bult, op vakantie waren in Nieuwenhagen. Onze vlag voeren we overal mee naar toe zodat men wist met wie men te maken had. Dat jongetje onder was de zoon van de boerderijeigenaar waar we ons verblijf hadden. Verder op de foto, tenminste dat denk ik dat ze dat zijn, beetje onduidelijk, v.l.n.r.: Leider Jan Driessen, dan Ikke Peer Welten (57), Henk van de Waarsenburg, Martien Mennen (62), Theo Maas (31) en Martien Verberne, die trouwde later met 'n zus van Henk.
Echt oud? Heel zeker want het is uit 1927 en is van de handboogvereniging die haar banen had bij cafe Sengers wat vroeger nog de Hemel was maar later Emmastraat werd. De foto is genomen toen ze 75 jaar bestonden met enkele bekende Astenaren van vroeger. Hier heb ik de namen, onderaan de meisjes Hoefnagels en Eijsbouts. De eerste rij v.l.n.r.: Jan Hoefnagels, Janus van Deursen, Burgemeester Wijnen, de Bierbrouwer Jan Eijsbouts (2), Toon Berkers en Hannes Mennen. Tweede rij: Jan Mutsers, ? van Roy, Pietje van Kemenade, Ceel van Baar (1), Gerrit van Eersel, ? Bartels, Sjef Hoeben, Ties van Hagen, Tinus van Lieshout en Jan Berkers. Bovenaan: Jan van Haandel, Frans van Eersel, Eimert van Deursen, Huub Berkers, Toon Verdijsseldonk, ? Sengers, Frans van Baar (1), Net zichtbaar langs het vaandel Berta Sengers - Hilverda, Driek van den Eijnden, en achteraan naast Berta is Teun Sengers. Die jongen ervoor is ombekend, Miel Schriks, daarboven is onbekend, Thieu Lammers, Frans Soeren en ? van Eijk. Mocht U de ontbrekende namen nog weten dan hou ik me aanbevolen...


F:\MAP van @WEBSITE ONZENHIMMEL\27 Groeps foto's\groep0229.jpg
Error File Open Error


Van welk jaar dit is... ik denk zo van 1960 0f 1961 toen we met de KWJ op vakantie gingen met de fiets naar Nieuwenhagen in Limburg. Hier zijn we stil komen staan en moesten we 'n fietsband plakken... op de foto staan v.l.n.r.: Henk van de Waarsenburg, Geert van den Eijnden, Martien Verberne (die had deze foto's nog), de volgende twee weet ik even niet, leider Jo Steijvers, ? Lomans (niet zeker), Henk Mertens, Martien Mennen (62), mede-kok Annie Steijvers en rechts ben ik Peer Welten (57). "Un vurdorriese schon foto vooral van mun eige"... toch? hahaha.
Over deze groepsfoto is eigenlijk maar weinig te zeggen. Ik weet niet wat voor groep het is en ik ken maar 'n paar namen maar ik zal dat nog navragen. Het valt wel op dat de meeste 'n speldje op de jas hebben maar dan nog weet ik niet waarvoor. Misschien kan iemand me helpen. Op de onderste rij vierde van links is Harrie van den Boomen (63-67). Op de achterste rij, 6de vanaf links is Janus? van Bommel, dan ? van Eijk en de volgende mister Nefkens. Zesde van rechts Wim van Bussel de smid. Help me maar....
Nee Halloween is het niet maar gewoon 'n groepsfoto van de carnaval. Het zijn de bewoners van buurtvereniging "het Liender" die flink uitgedost voor de dag kwamen... Kennen doe ik ze niet en dat is ook moeilijk als de gezichten gevaarlijk uitziende zijn en onherkenbaar geworden. Wie ik wel ken is links onder Stefan van den Burg (54)... en natuurlijk de prins van dat jaar 1999: Jan de vierde (van Bussel).
Nog 'n heerlijk oud plaatje van "Dun Brandweer"... Ik heb de meeste namen wel gekregen maar enkele missen we nog en daar vragen we hulp voor. Onder v.l.n.r.: Piet van Hoek, Gerard van Eersel, ? Waals, Wim van Bussel, Joep van Bussel, Friedje Meeuws, Jan de Wit, Sjaak Thijs, Jo Berkers, Leo Hoefnagels, Onbekend, Harrie van den Boomen (67), Wim Hoefnagels en commandant Leo van der Aa. Boven: Onbekend, Jan van der Heijden, Frans van der Loo, Jan Waals, Onbekend, Jan Manders, Marinus Verbakel, Piet van Kemenade, Harrie van Oosterhout en ? Waals. Laat me maar weten als je de namen weet van de ontbrekende.
Deze foto is van 'n groepje dames die allemaal bij de vrouwenbond waren, de KAV was dat toen nog geloof ik. Er was 'n soort manifestatie of zoiets in "turrup", iets met boeken ofzo. De dames van de vrouwenbond deden daar aan mee of ze organiseerde dat maar hoe precies weet ik ook niet meer. Ik weet wel dat ons moeder, Anna Welten (57) er aan mee deed samen met haar vriendin Grarda van Loon (88)... Ons moeder staat voor de tee kinderen in het midden en links naast ons moeder staat Grarda.
Waar deze groepsfoto van is moet ik gewoon gissen, het zal iets te maken hebben denk ik met 'n bedrijf of fabriek waar men werkte alhoewel ze daar wel wat te jong voor waren. Het kan ook 'n vereniging zijn waar jongens en meisjes bij waren of misschien wel 'n gemengd koortje of zo. Dat het 'n klassefoto is zal onwaarschijnlijk zijn want die hadden we toendertijd niet voor jongens en meisjes van die leeftijd. Wie er allemaal op staan weet ik ook niet maar onder gehurkt derde van links is Nel Bosch (41), later Nel Janssen - Bosch en rechts naast haar is Riek van Seccelen (48), later Riek van den Berkmortel - van Seccelen. Hulp is welkom.
Nog 'n plaatje van vroeger. De leden van de reserve politie werden geinstalleerd alleen weet ik niet veel van dit plaatje... De kleintste in het midden is Jan van Bommel (42), een van de tweeling en zoon van Willem van Bommel. De andere moet je me toch maar mee helpen want die ken ik helaas niet.
Dit is de militaire groep met mij erbij, Peer Welten (57), die in Oirschot gelegerd was, 'n peloton van de Infanterie, C-compagnie, eerst gewoon alles lopend maar na 'n half jaar werden we gepanserd en dat hield in dat we in groepen in 'n AMX ons konden verplaatsen. Wij waren tussen augustus 1964 en januari 1966 de soldaten die het land moesten verdedigen. Blij dat het geen oorlog is geworden want ik weet niet of we er wat van gemaakt zouden hebben... Wij zaten met 11 man in groep 4.. Een groepscommandant, dat was 'n beroeps, dan 'n plaatsvervanger en de rest waren, geweerschutters, ik was gewoon M.A.G.-schutter en was daar ook goed in want ik haalde van de hele compagnie de eerste plaats bij het wedstrijd schieten overdag voor 's nachts met infrarood kijker werd ik derde maar met anti-tankbrisanten schieten was ik weer eerste. Dus misschien was het toch nog niet zo slecht. Ik had er wel 'n geweldige hekel aan, aan alles trouwens wat leger genoemd werd. Gelukkig lagen er ook want jongens van hier... Links die pijl wijst naar mij, rechts die pijl naar Rini van de Ven uit Someren, zijn broer trouwde later met Nellie Hoefnagels uit d'n Himmel en linkboven die zwarte pijl wijst naar Heintje van de Rijt uit Bakel. De rest kwam van verder weg.
Van deze foto weet ik wel iets maar niet veel. Het is waarschijnlijk van de KAJ of in ieder geval iets van zo'n vereniging. Misschien zijn er mensen die me hier 'n beetje mee kunnen helpen alhoewel de mensen die er op staan waarschijnlijk al zijn overleden. Met de twee die ik er van ken is dat in ieder geval zo... Onder liggend in het midden is Jan van Bommel (42), zoon van Willem van Bommel. Boven de geestelijke is rector Allard. De rest ken ik helemaal niet... Waar de foto is genomen weet ik ook niet. Ik denk dat die is genomen rond 1940 - 1943.
We schrijven het jaar 1960... de schut van Asten, het Sint Jorisgilde vierde in dat jaar het 100-jarig bestaan en op de "plak van van Gogh" aan de Hoogstraat, vanaf de Hemel kon je er toen niet meer komen, was 'n Vlaamse kermis geplaatst. Zo'n kermis was 'n beetje kleiner dan de normale kermis maar er stonden wel 'n draaimolen, zweef en ook de autoscooter was er. Hier macheren de leden van de schut het terrein op waar nu de huizen van de Strohuls, genoemd naar de fabriek van de strohulzen van Sjang van Gogh die er vroeger stond zoals we wel weten. Op de foto zie je vooraan links Cor van Helmond, achter Loopt vendelier Hendrik van helmond en naast hem koning Emile Schriks, midden Frans Bekx, daarnaast helemaal in het midden tamboer Cortooms??, en net links naast Frans bekx is Piet Stevens (6).. Helemaal links Henk van Helmond (57). Toen deze kermis er stond "fikte" 's avonds de struhulzenfabriek voor 'n groot deel af. Men was bang dat de "kermis" niet door zou gaan maar dat bleef ons bespaard. Het werd 'n grote happening.
Het is niet al te duidelijk omdat het 'n plaatje uit 'n krant is. Jubilarissen van het Astens Mannen Koor uit 2008. Met v.l.n.r.: Hendrik Vlemmix, Jan Jacons, Jan van Hoek, Harry Vervoordeldonk (12), Paul Verbakel, Harry Janssen, Wiel van Dijck en mijn oudste broer Sjaak Welten (57) helemaal rechts. Harry vervoordeldonk woonde ook 'n tijd in de Hemel.. eerst op 10 in het huis van Jan Meulendijks en later in het nieuwe huis ernaast wat Harry zelf had gebouwd.
Zoiets zou je tegenwoordig niet meer meemaken. Vroeger hadden sommige bedrijven hun eigen sportvereniging, neem b.v. Philips.. PHilips Sport Vereniging in Eindhoven en ook houtindustrie Picus had 'n veotbalclub, de Spechten. Ook wij speelden in Asten vroeger bedrijfsvoetbal... Zwegers, Goossens, Eijsbouts en Picus om er maar enkele te noemen. Hier heb ik 'n foto van de dames van d'n Trico, Tricotagefabriek Ter Strake en hier hadden enkele dames zich verenigd als wandelclub en deden mee aan de wandeltocht. Ik ken er niet veel van maar met vlag is Elisabeth van Schaijk, achteraan uit de Kerkstraat en vooraan gehurkt
Jo van Seccelen (26) met het groepsnummer 9 op de mouw. Help me met de rest a.u.b.
Soms dan krijg je plaatjes die ik wel erg bijzonder vind en daar is dit er ook weer eentje van. Deze kreeg ik van Tonny van den Burg. Wie vroeger naar de Vlisco ging kreeg 'n opleiding bij de wat men daar noemde, de Cor Mathijssen-school en daar is dit plaatje van toen ze 'n uitstapje maakten. Ik ken er bijna niemand van maar wel de twee Himmelse jongens, helemaal links boven is Tonny van den Burg (54) en de lange rij staande 6de van links is Henk Slaats (20). Maar waarom het zo echt bijzonder is? Kijk goed naar de gezichten dan zie je ook op die rijde 5de van rechts met fototoestel om, Tiny Corsten... die later bekendheid zou krijgen als lid van de beroemde Nederlandse band "the New Four"... Maar het wordt nog meer bijzonder, op de onderste rijde 4de van links... ja hoor, dat is 'm: Willy van de Kuijlen, een van Nederlands beste spitsen diewe allemaal kennen van PSV en het Nederlands elftal van vroeger. Ja hoor, ze waren allemaal bij de Vlisco in Helmond. Ik heb die vier hieronder nog 'n keertje apart gezet...Links Tonny van den Burg die het presteerde om alle Kennedymarsen te lopen en ook uit te lopen... 51 stuks vanaf 1963. Daarnaast Henk Slaats die altijd bij de Vlisco is gebleven en ook gehuldigd werd voor 40 dienstjaren. Naast Henk is dus Tiny Korsten die naast gitaar ook keyboard speelde en 'n gewaardeerd lid van de vroegere New Four was en bekendheid genoten in Nederland en Belgie. Helemaal rechts is de oud-voetballer Willy van der Kuijlen, "unnen egte goolgetter"... zowel bij PSV als het Nederlands elftal maakte hij vele doelpunten en berucht bij de elke doelverdediger voor zijn "knnkggels".. zo hard kon hij schieten.
Terug in de "jongenstijd" is altijd mooi en hier is dat weer het geval want we gaan terug naar pak weg 57 of 58 jaar geleden... dit zijn de jongens van de drumband van "ut jongusgilde", nu Jong Nederland die toen nog maar pas was opgericht. Boven v.l.n.r.: Adriaan (Janus) Joosten, Adrie van Hoek, Gerard Joordens, Rini Coolen en Wim van Schaijk (42). Onder: Theo Leenen, Jan Cortenbach (59), Theo Verrijt en Jan Thielen.
Nog 'n actie van van de drumband van Jong Nederland van vroeger nog... maart 1969. Foto gemaakt zo ongeveer rechts naast de Vossenhoek richting Lindestraat. Duidelijk onderscheiden kan je niet echt goed maar voorop loopt de tambourmetre Jan Cortenbach (59) die dit jaren en jaren deed. Het was in maart tijdens de carnaval want ze hebben allemaal 'n zwart petje op en rode zakdoek om. Links zie je nog de hoek van bakkerij Eijsbouts... Rechts naast het protestantsje kerkje de huizen van de Nieuwstraat etc.

Ik ben alweer begonnen aan Groepsfoto's 4 en die begin ik met 'n ouwetje van de drumband van harmonie Sint Cecilia uit Asten natuurlijk. Ik weet zeker dat je er nog 'n heel stel van kent... al zijn er al wel van gestorven en al zijn er bij die nu bij de oudjes behoren of gaan behoren. Staande v.l.n.r.: Tonny Peeters de tamboer-matre, Toos Joosten, Johan Stevens, Tiny van Heugten (36), Jan Cortenbach, Ria Joosten, Jan Boerekamps, Anny van Heugten (36), Jan Smits, Gerard Joosten, Frans Verdeuzeldonk (71), Henk van Goch, Henny Kuijpers, Tonny Joosten, Nelly Welten, Toon van der Loo en Dhr. Hoogers de instructeur. Gehurkt: Tonny Peeters, Jan Welten, Nico van Oosterhout, Frans Knaapen, Mien Wilbers, Piet van der Putten, Gerry van Bussel en Toon van den Eijnden. Ze waren toen al geuniformeerd zo rond 1965. Ja... in 2015 alweer 50 jaar geleden...


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu