himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Sport platjes 2

AANDER > Sportplatjes
Meer als 90 jaar oud is dit plaatje van 'n voetbalelftal, nee niet van NWC, want dat bestond toen nog niet. Het plaatje is uit 1922 en dit is het tweede elftal van NOAD. Zoals je misschien wel weet had Asten vroeger twee voetbalclubs: NOAD en Wilhelmina wat later na 'n fusie NWC werd, Noad Wilhelmina Combinatie. Op de foto v.l.n.r. liggend: Dorus Smits, Willem Bakens en Eimert van Deursen. Geknield: Jan ?, Gerrit Joordens en Jantje Cortenbach. Boven: Harrieke van Deursen, Jan Meulendijks (10), Jan Slaats, Johan Verstappen, Jan van Lieshout en helemaal rechts de scheidsrechter, naam onbekend.
Dit is het team van NWC 2 uit 1934. Foto gemaakt tegenover het voetbalterrein aan de Dijkstraat bij de tennisbanen die er lagen. Boven v.l.n.r.: secretaris, Jan van Lierop, Huub Snijders, Hendrik Peeters, Piet Feijen, Bertus van Oosterhout, Jan van der Heijden en op de hoek is de voorzitter Jos Thijssen. Onder v.l.n.r: Toon van Seccelen (48), Toon Crooijmans, Harry Zeegers, aanvoerder Jan Buunk en rechts Jan Bakens. Vooraan met bal: Sjef Hoefnagels.
We moeten met dit plaatje wel weer heel ver terug gaan... 1938... oei, toch alweer meer dan 75 jaar geleden. Deze foto is van het tweede elftal van NWC. Op de foto boven v.l.n.r.: Antoon Cortenbach, Jan van Lierop (bestuur), Jan Bakens, Piet Bosch, Driek Crooijmans, Jan Stevens (6), Piet Verdonschot, Janus Bakens, Harrie Bouwmans en Jos van Bussel. Onder: Bernhard van de Cruijs, Adri Buunk (aanvoerder) en Bertus van Oosterhout.
Eindelijk eindelijk waren ze dan kampioen. NWC 2 werd eindelijk kampioen, seizoen 1966-1967 met promotie naar de eerste klas. Ze waren de laatste zes jaar 4 keer 2de geworden en 2 keer 3de en nu was het dan toch eindelijk zover... Kampioen. De mannen die dit deden, boven v.l.n.r.: Leider Frans Haazen, Frans van den Eerenbeemd, Piet van Loon (88), Martien Loomans, Theo Berkers, Frans van de Waarsenburg en Gerard Cortooms. Gehurkt: Christ van den Heuvel, Marcel Driessen, Bert Caris (50), Willy Cortooms, Martien Verberne en Theo van Craay.
Voetballers hebben wij best altijd wel goeie gehad bij ons NWC. Deze foto is nog van het seizoen 1949-1950 toen NWC-A wederom kampioen werd. De foto is zoals je ziet gemaakt op het veld aan de Dijkstraat want de "summente platjes stoan nog roond ut veld"... en rechts zie je de molen die er niet ver vandaan stond. Het viel wel op dat het veld niet al te veel gras had voor de goal. Op de foto onder v.l.n.r: Leo Smits de trainer, Johan van Horssen, Toon Verdeuzeldonk (71), doelman Nol Verhees, Emmanuel Bakker en Jan Stvens (Jzn). daarboven v.l.n.r.: Toon Cortenbach (Jzn) hoofdleider, Harry van Oosterhout leider, Henk van Goch, marinus Driessen, Antoon Cortenbach (Hzn) Secretaris, Ger Smits, Kapelaan Kamp, Johan Berkers, Henk Mikkers, Jan Stevens (Pzn) (6), Ben Martens voorzitter, Hein Cortenbach, Harry Cortenbach (Hzn), Bertus van Oosterhout penningmeester, Louis Knaapen, Christ van der Zand leider, Gerrit Driessen.
Het ziet er niet uit als 'n sportplaatje maar toch zijn dit de leden van de ATTV, de Astense Tafel Tennis Vereniging en ik ken ze ook niet allemaal. De foto is gemaakt in Limburg op 'n camping volgens mij. In het midden staat Henk Caris (50) met wit shirt en blauwe sportbroek, tweede van rechts is de dochter van Gerard Bukkems, Carmen Bukkems (30), Staande derde van links in paars shirt is Ron Caris en voor liggend op de grond (denk ik), Martijn Gielen (26).
Het kampioenselftal van de junioren van NWC, de kampioenen van B3 seizoen 1965/1966. Op de foto de trotse boys met ook 'n voetballer uit d'n Himmel. Boven v.l.n.r.: Tonny van Bussel, Bertus van Oosterhout ( leider), Ad Boerekamps, Antoon Driessen, Gerard Gorissen, Jan Gielissen, Rene van Heugten (40a) en Jan Driessen (leider). Gehurkt: Johan Sanders, Christ Geenen, Willy van Bommel, Faas Peters, Hans van den Eerenbeemt, Albert Groenen, Frans van Bree en Wim Feijen...
Trots als 'n pauw waren ze, de jongens van NWC 1 die dank zij 'n 1-3 zege op ASV kampioen werden in 1966 met promotie naar de derde klasse... daarvoor werd door de brandweer het "aaw karke" weer voor de dag gehaald en werden de spelers door Asten gereden onder de tonen van de uitgerukte Harmonie en overal luid toegejuigd door de mensen langs de kant... De kinderen die mee-liften ken ik niet maar wel de spelers op de wagen.. v.l.n.r.: Niet goed zichbaar die eerste maar dan Gerard Mennen, Tonnie Peeters, nog net zichbaar Peter Werts, Hans Boot, Frans van der Steen (84) en rechts Wim van Lieshout... die later trouwde met Lenie Franssen uit d'n Himmel...
Ik heb al 'ns zo'n plaatje hier geplaatst van 'n gelegenheidsteam van 't Klokske van Wim Vaes, die overigens ook in d'n Himmel is geboren. Maar dat zag er iets anders uit en dit had ik ook nog in m'n sportplaatjes map zitten. Staande v.l.n.r.: Onbekend, Ed Hoebergen, Ton van der Steen,Twan Gielen, Peter de Groot en onbekend. Gehurkt: Piet Jeuken, Albert Vlemmings, Harrie van Hugten, Frans van Bogget, Peer Welten (57) ikke dus en Frans van Helmond... Was op het veldje bij Pietje Linden in Someren..
Geregeld heb ik hier plaatjes laten zien van NWC en met name van "ut irste". Deze keer gaan we 'n stuk naar onderen... NWC 7 en dan uit het jaar dat ze kampioen werden, seizoen 66/67. V.l.n.r.: Jan Smits, Gerard Smeelen, Mat Nijssen, Harrie Driessen, Thieu van de Mortel, Frits Vaes (69), Piet van de Kruijs, Martien Thijs, Cor Haazen, Toon Sauve, Theo Peeters, Piet van Gaal en leider Wim Beekman.
Waar deze plaatjes eigenlijk bij horen weet ik niet want het zijn eigenlijk groepsfoto's maar omdat het hier 'n voetbalelftal betreft zet ik ze toch maar hier bij sportplatjes... ik heb die nog meer. Deze is van drukkerij Schriks die onder de naam "de Typo's" aantraden tegen 'n combinatie van NWC 2 en 3. We schrijven het jaar 1934, de 29ste april. Boven v.l.n.r.: Frans Kok, Toon Maas (31), Jos Vincent, Jan van Lierop, Huub van de Grinten, Piet Mennen, Ties Boerekamps en grensrechter Wim van der Heijden. Onder: Jan Stevens, Jan Maas, Dorus Custers, Marinus van Oosterhout bijgenaamd "Poelke" en Nico Baljet. Mooi 80 jaar geleden dit gelegenheids elftal van 'n Astens bedrijf.
Nog maar weer 'n echt oudje en ik denk dat dit 'n veteranenteam is of zoiets... Boven v.l.n.r.: Wim Michiels, Jan van Bussel (mijn oom van de Spar uit Heusden), Toon van der Steen (84), Willem Sauve, Toon Crooijmans en Frans Driessen. Onder: Martien Driessen, Harrie van Helmond, Piet de Wit, Hendrik Peeters, Piet van Lieshour en Jan Bosch (41). "un moi clupke bij-in"...

In 1922, toen deze foto is gemaakt bestond NWC nog niet... NWC is 'n combinatie van twee voetbalclubs uit Asten, Noad en Wilhelmina. Dit is het tweede team van NOAD en die hadden dacht ik hun veld ooit nog in d'n Himmel, bij de "Roojen Berg". Ook iemand uit d'n Himmel staat erbij. Boven v.l.n.r.: Harrieke van Deursen, Jan Meulendijks (10) (Jan was toen 24 jaar), Jan Slaats, Johan Verstappen, Jan van Lieshout en de onbekende scheidsrechter. Midden: Jan Werts, Gerrit Joordens en Jantje Cortenbach. Onder liggende: Dorus Smits, Wim Bakens en Eimert van Deursen (broer van Harrieke die schilder was). Eimert was lange tijd onze huurbaas, ook van Zegers, Kerstens en Cortenbach. Hij kwam iedere week de huur ophalen).
We gaan weer even heel ver terug met onze voetbalclub NWC, april 1935.... en hier speelde NWC al in oranje shirtjes en zwarte broek. Toen hadden we ook al 'n Himmelse sporter in de gelederen van het eerste. Staande v.l.n.r.: Harry Michiels (die was van de terreincommissie), Jan van Lierop (secretaris en die woonde volgens mij toen in de Hemel, "het Himmel-eindje", bij boerderij van den Boomen linksaf), Jan Franssen (45), Adriaan Hoes, Thieu Hendriks, Frans Crooijmans, Martien Driessen, Jac van de Cruijs, Sjef Hoefnagels, Hendrik Snijders (bestuurslid) en Jos Thijssen (voorzitter). Geknield: Thieu van Helmond, Adri Buunk en Bertus van Oosterhout. Vroeger lag het voetbalveld in de Hemel, net voorbij Graard Verdeuzeldonk, wij noemden dat later de rooien berg, men verhuisde later richting schietbaanse bossen op de weg naar sluis 10 en toen vertrok men weer naar het geheel nieuwe complex op de weg naar Someren op de Heesakkerweg. Nu ligt de ingang weer heel ergens anders.
Ik hoor jullie al denken.... Wat zet hij er nu toch weer op, dit lijkt niet op NWC. Klopt want dit is het kampioenselftal van de dames van ONDO uit Heusden. Ken je die dames dan Peer? "Hillemol niemand ken ik dur van"... echt waar niemand dus, maar ik vond het wel iets aparts om die kampioenen in het zonnetje te zetten en dat niet alleen... die trainer rechts, precies, dat is Gerard Janssen (53) die samen met de mannen links de dames de foefjes van het voetbal bijbrengt... geweldig toch?
Het is 'n elftal van NWC maar welk of hoe en wat weet ik niet, dat moet ik nog vragen. Links onder is 'n zoon van onze Frans: Frank Welten en de derde van rechts boven is ook eentje: Bas Welten... uit d'n Himmel hebben we er ook eentje, de tweede van rechtsonder, oudhimmelnaar Harrie van Heugten (47), je weet wel van Sjef en Hanneke....Dat hij verdorries goed kan schieten dat wisten we allang want hij komt vaak voor bij de lijst van kampioenen bij de schietvereniging die haar banen heeft in Ommel: SC Centaur. Hans is zo'n beetje van mijn leeftijd en hij presteerd het toch elke keer maar weer. Op 26 April was het weer zover, het koningsschieten bij hun vereniging. Er werd geschoten op 25 meter met 32 tellende pijlen (max. score van 320 punten). De uitslag is als volgt. Compound, dat is schieten met extra richt hulpmiddelen: Pieter van den Hurk (links boven): 303 (Koning), Talitha Peters (links onder): 300 (Keizer). Willem-Bas Grondhuis (midden boven): 300 (Prins). Recurve, is zonder hulpmiddelen: Hans Peters (16) (midden onder): 271 (Koning) en Recurve Jeugd (rechts boven): Kjel Heessels: 127. Proficiat aan de kampioenen en speciaal aan oud Himmelnaar Hans.

Nog 'n mooie van vroeger, terug naar 1969... Klimop Asten met boven v.l.n.r.: Jan van der Putten, Peter van Oosterhout, Johan Driessen, Pouis Verdonschot, Jos Cortooms en Harrie van der Elzen. De dames onder: Lenie Hendriks, Helmie Thielen, Christien Peters, Caroline van de Weerden, Petra van Schaijk (42), Ellie Peeters (16) en Gerry? Verdonschot.
Dit zou 'n oud team van NWC moeten zijn maar we weten het niet helemaal zeker en namen heb ik nog niet veel... Helemaal links is Noud Sanders, de mister van de school, twwede is Adriaan Hoes en derde van links uit d'n Himmel: Toon Verdeuzeldonk (71) maar dit zou toch ook wel Ruton Mikkers kunnen zijn, dan hebben we er niemand uit d'n Himmel op staan en verhuisd het straks naar "Wittege nog". Helemaal rechts in burger: Toon van Hoek en de derde is Ceel Peeters en de vierde ? van den Boomen (kwam uit de Molenstraat). De middelste van de middelste rij is Jantje Knapen met rechts daarnaast Frans Driessen. Onderaan rechts liggend is Toon van Goch. Help ons met de rest.....
Dat die van Caris uit onze straat goed waren in tafeltennis en ook bezeten waren van deze sport heb ik al vaker aangegeven en om dat nog maar 'ns te onderstrepen heb ik dit plaatje nog van 21 december 1976 toen het eerste team kampioen werd in haar klasse de vierde klasse O. Ook het tweede team werd dat jaar trouwens kampioen dus we mogen wel stellen dat ATTV toendertijd goed bezig was. Hier de foto van het eerste team met v.l.n.r.: Bert Caris (50), Jos Swinkels en Henk Caris (50)... toch mooi alweer bijna 38 jaar geleden. Henk is naast oprichter ook erelid en sponsor van de vereniging.
Dit mooie plaatje heb ik gekregen en we weten ook dat Frans Verdeuzeldonk (71) erop staat maar van de rest weten we niks... Wie het zijn, wanneer de foto is gemaakt en of dit van de voetbalclub is of misschien van 'n fabriekselftal of 'n andere vereniging, ook weten we niet waar die is gemaakt... hulp is welkom...
Toen onzen Henk zijn jubileum vierde als jeugdleider bij NWC, werd hij verrast met 'n wedstrijd tussen twee A1 teams, eentje van dat jaar en eentje van vroeger... Van het nieuwe A1 met wit/oranje shirts weet ik de namen niet maar wie ik wel ken: links scheidsrechter Jo Steijvers, dan Henk Welten (57) en aan de rechtskant van het oude A1: Frans Welten (57). Onder van af links in de oranje shirts van de oude garde: Harrie Cortenbach, Paul van den Heuvel, Hans Boot, Frans van de Waarsenburg, Tonnie van der Steen (84), Theo Peters en keeper Henk Caris (50)... Wie er won weet ik niet...
Zoals de meeste wel weten is Henk Caris (50) een van de medeoprichters van de tafeltennisvereniging ATTV in Asten en hij is die club altijd trouw gebleven en met zijn bedrijf.. Soca sponsert hij de club ook nog altijd. Dit is alweer van 'n hele tijd terug toen hij de vereniging weer 'n nieuwe wedstrijdtafel schonk. De leden van de vereniging waren aanwezig toen de tafel werd overgedragen door Henk en Ria Caris hier in het midden en daar maakte men deze foto van... Rechts achter Ria staat de broer van Henk: Hans Caris (50), "trouwus hunne Ron sti hillemol links in ut reijke"... Achter de jongen met de bril die gehurkt zit staat de dochter van Gerard Bukkems: Carmen Bukkems (30).. (met donkere haren).
Of dit nu wel 'n echt sportplaatje is dat betwijfel ik maar het ziet er in ieder geval sportief uit. Ik weet dat bij Wim Vaes z'n cafe 't Klokske wat te doen was en Wim (geboren in d'n Himmel) had ons gevraagd of wij wilden voetballen tegen het team van het Klokske dat in de competitie meedeed... zeg maar de jongeren tegen de ouwere, de echte senioren. Wim Vaes had gezorgd voor partytent met tap en 'n hobb elig veldje bij Pietje Linden... Alle ingredienten voor 'n voetbalwedstrijd waren dus aanwezig... Veld, Rusttent, twee elftallen en drank... beter kan niet... Scheidrechter was Pietje Joosten die ons in de tweede minuut al 'n penalty had moeten geven maar dat durfde de schrikschijter niet... We verloren dik dat weet ik nog wel... Op de foto... Vanaf linksboven: ? (kwam uit Lierop maar weet de naam niet meer, Ed Hoebergen, Ton van der Steen (van Harrie), Ikke, Peer Welten (57) met baard en pet, Twan Gielen, Peter de Groot en ?? ken ik zo niet meer. Onder: Piet Jeuken, Albert Vlemmings, Harrie van Hugten, Frans van Bogget en Frans van Helmond...Nog eentje van de Korfbalclub van Heusden: DOS. Hier zijn ze kampioen geworden al weet ik niet precies welk jaar... hier hielpen de dames van Seccelen uit d'n Himmel ook aan mee... Onderaan rechts Wies van Santvoort - van Seccelen (48) en links naast haar Jet van Seccelen (48).
Er zaten in de map van Henk Slaats (20) nog wat actie foto's van zijn optreden als "motermuis" en dit is er eentje van... 'n rondscheurende coureur tijdens 'n cross in Asten-Heusden. Toch gauw weer zo'n 45/50 jaar geleden.
Jarenlang was hij de man die niet op het voetbalveld liep maar er net naast... Nee hij voetbalde niet maar hij was de grensrechter van NWC 1. Harrie van der Steen (84). Dit plaatje is uit 1988... precies 25 jaar geleden..
Komende week bestaat de korfbalclub DOS uit Asten-Heusden 50 jaar. Opgericht dus in 1963, op 23 november. Gelukkig kreeg ik van Ingrid van Seccelen 'n paar mooie plaatjes van toen en dit is er eentje van want er stonden ook enkele dames uit d'n Himmel in. Hier heb ik de namen van de dames van het eerste team uit 1965 van DOS. Boven v.l.n.r.: Petra Lenders , Christien Janssen, Josje Vervoordeldonk, Annie van den Broek, Jet van Seccelen (48), Mia van Deursen en Wies van Seccelen (48). Onder: Jo Berkvens, Tiny van den Broek, Tonny van den Hurk en de zusjes Hennie en Tonny de Jong.
Het zijn kampioenen van NWC maar ik weet niet precies welk elftal het is.. ik ken wel wat namen... Onder v.l.n.r.: Toon Seijkens, Frans Verdeuzeldonk (91) en Ad van Lierop. Midden: Harrie van der Steen (84), Martien van Bommel, Jan Stevens en Wim Martens (m'n zwager). Bovenaan: Johan Stevens, Theo Aarts en Jac Welten.
Ik heb eigenlijk nooit geweten dat Henk Slaats (20) zo'n motorliefhebber was. In de tijd van Franske Sigmans was hij een van de trouwste bezoekers... overal waar Frans moest rijden was Henk aanwezig.. Als Henk er niet was kon je bijna spreken dat de wedstrijd geen wedstrijd was... Henk was 'n verlengstuk van Frans Sigmans. Ook zelf heeft hij wel 'ns aan 'n race meegedaan en daar heb ik 'n paar foto's van. Dit is er eentje van tijdens de start met Henk in het midden met nummer 42, 'n Florett. Onder heb ik 'n inzet gemaakt waar je hem wat duidelijker kunt zien... Het was in Asten maar ik weet niet welk jaar en waar het precies was...Duidelijker heb ik dit sportplaatje niet maar ik vond dat ik het wel moet plaatsen.. De oude foto's "raken" me toch nog altijd het meeste en dit plaatje is al van heel wat jaartjes terug... zo rond de zestig jaar terug denk ik. NWC, dat was wel duidelijk... met ook 'n Himmelse boy erbij.. ik zal de namen geven die ik denk te weten... Boven v.l.n.r.: Ad Bredo, Ad van Lierop, Piet Mennen, Martien van Bommel, Harrie Cortenbach, Frans Verdeuzeldonk (91), Jac Welten, Wim Martens (jaja mijn zwager), Toon Seijkens en Janus van Bommel. Onder: Mat Nijssen, Gerry van Bussel (de keeper) en Andre Bakens...
Ik had dit sportplaatje ook nog en dat is van de handboogvereniging waar
Hans Peeters (16) lid van is. Je ziet Hans, bezig aan een van zijn schoten, in het midden van de foto, de anderen ken ik niet.
Toen ik deze website nog maar net was begonnen had ik van die echte "aaw elftallen" geplaatst die soms ook in de boeken van Asten staan maar daarna bleven die stok-oudjes toch uit maar kortgeleden kreeg ik dit ouwe plaatje van wat ooit 'n team van NWC was met natuurlijk ook iemand uit d'n Himmel erbij. Ik heb nu alle namen... Staande van links naar rechts: Januske Loomans, achteraan Sjef van der Heijden, Janus Bakens, Johan van Oosterhout, achter Jan Loomans, Toon Cortenbach, Frans Boumans, achter Jan Smits, Harrie Stevens (6), Piet van Bommel en Toon Michiels. De voorste rij gehurkt: Toon Verdeuzeldonk (91), keeper Harrie van Oosterhout en Jan Peeters (uit Someren).
De fotograaf van dit sportplaatje heeft niet al te best opgelet want hij heeft het er wel 'n beetje langs gehouden maar ik plaats het toch ook al is het wat onduidelijk. Onze sportman, Piet van Loon (84) hier effentjes rustend aan de kant van de weg... Ja die Piet dat was 'n sportman..
Het is dan wel geen actiefoto maar ik had dit plaatje nog van Hans Peters (16) hier staande op 'n plek waar hij veel tijd aan spendeerde.. bij de handboog.. Hans is een der beste die we in Asten hadden...
Eindelijk nog 'ns 'n foto van NWC maar vroeger hadden we er veel Himmelse boys bij staan die de kleuren van NWC hoog hielden... op deze foto uit 1988 hebben we er geen meer... tenminste geen voetballers maar ik zet het plaatje hier toch neer omdat Harrie van der Steen (84) er op staat... volgens mij de vaste vlagger van ons eerste... hij staat hier helemaal rechtsboven... de namen van de voetballers moeten jullie me maar doorgeven...


Hier heb ik 'n sportplaatje van het biljarten bij de Beiaard onder de nieuwe eigenaar Rene Martens, je weet wel die vroeger de kantoormeubelen onder z'n hoede had. Het eerste tournooi onder Rene leverde dit mooie plaatje op, links "de riggelateur" Rene Verhaeg (22) die ook de prijzen uitreikte die er natuurlijk ook bij hoorden. Aan de andere kant staat Huub Welten (57), onzen Huub ja die ook dit keer weer in de prijzen viel. Vol trots toont hij z'n gewonnen prijs en Rene Verhaeg is duidelijk in z'n nopjes dat onzen Huub weer, net als vorig jaar, in de prijzen viel.. De Beiaard heeft haar eigen biljartvereniging "Nooit Gedacht" is echt 'n bloeiende vereniging waar menig biljartliefhebber z'n partij stoot...
Dit is het elftal van NWC 3 dat in het seizoen 1957/1958 ongeslagen kampioen werd, 'n geweldige prestatie, geen enkele wedstrijd verloren. Wie zijn die mannen? beginne staande v.l.n.r.: bestuurslid Martien Driessen, Louis van Ooosterhout, bestuurslid Toon van Ooosterhout, Martien Driessen, Geris van den Boomen (5), Louis Mennen, Voorzitter Marcel Peters, Theo Cortenbach (59), bestuurslid Janus Smits en Jantje Jacobs. Onder: Harrie van der Steen (84), Huub Driessen, Theo Mollemans, Jac Thijssen, aanvoerder Harrie Stevens (6) en Corry Bakens... weer met ondersteuning dus van Himmelse Boys...
Ik zat in het boek te lezen van "Asten 800" en eerst nog niks in de gaten, daar zag ik deze foto van 'n voetbalteam dat, zoals er beschreven stond, behoorde bij het verhaal over de voetbalclub van toendertijd NOAD en er stond 'n heel stuk in over het samengaan van NOAD en Wilhelmina en dat werd ons huidige NWC: NOAD - Wilhelmina - Combinatie. Ik zag hier wat voetballers opstaan en er stond bij dat de fusie dateerde van 1923. Maar toen ik de foto beter ging bekijken dacht ik bij mezelf... Ik mag toch achterover vallen als rechtsonder gehurkt onze Sjaak niet is... Nu heb ik van onzen Huub de bevestiging gekregen dat ik gelijk had want het is het elftal van ijzergieterij Franske van der Velden die in d'n Himmel stond op de plek waar nu langs garage Bukkems de drie blokken huizen staan. Onzen Huub gaf me ook de namen want die was meerdere keren gaan kijken als ze moesten voetballen. Boven v.l.n.r.: Frans? Beks (vivowinkel ), Jan Welten (getrouwd met Riek van Heugten (61) en vooraan in de Lindestraat nog 'n handeltje had in antiek enzo), Han Hoebergen, Harrie van Oers (van den bult) en Jo Steijvers (uit Someren). Hurkend: Jantje van den Mortel (volgens mij ook uit Someren), Bert Bankers (Hoogstraat), Harrie van der Steen (84), Wim Slegers, Broer van Oers (broer van Harrie), Jan Kwarten en Sjaak Welten (57). Helemaal vooraan Theo Aarts (die speelde nog ooit bij NWC en heeft er nog gevlagd). Waar de foto precies gemaakt is weet ik ook niet, ik dacht eerst voor van Goch in d'n Himmel op het veldje maar daar stonden geen doelpalen.
Tegenwoordig mag dan het wielrennen zwaar onder vuur liggen door al het doping gedoe, vroeger kwam je dat niet tegen, gewoon 'n dag voor de wedstrijd "un flinke paan mi spek" en op de wedstrijd dag je benen insmeren met die stinkende renners olie, dat was alles... In Asten hadden we ook 'n stel goeie... die van Timmermans kwamen we vaak tegen in de uitslagen lijst Toon en Gerard en ook de gebroeders Konings.. Sjeng, Huub en Paul en wat te denken van Theo en Jos van de Ven, Rini Sprenkels en nog wel wat meer. Misschien niet een van de beste maar wel eentje waar wij uit d'n Himmel trots op waren, Bart van Seccelen (48) recht tegenover ons.. Hier zie je hem in 'n ronde van Asten komende uit de Kleine Marktstraat de Julianastraat in draaiende... die achter Bart fietst lijkt er eentje van Timmermans maar ik ben niet zeker...
Ik denk zo dat dit 'n zaalkorfbal-selectie is van korfbalclub Klimop maar dat weet ik niet heel zeker. Ik heb de namen gekregen van Saskia van Gootel - Schriks... Achterste rij v.l.n.r.: Coach Carel van de Ende, Hans van den Eijnde, Jan Bakens,
Gerard van Schaijk (42), Willy Grimbergen, Hans van den Eerenbeemd, Frank van den Ende, Eric van den Eijnde, Peter van Oosterhout, Frans van Oosterhout, Gert van Bommel en Louis van Horssen. Voor: Helmi Koolen, Helmie Geers, Mien van den Eerenbeemd, Corry Bakens, Resie Hendrikx, Marion Verdonschot, Liesbeth Martens, Jet van Seccelen (48), Wies van Seccelen (48), onbekend en rechts ?? van de Berg.

Ik heb hier wat mensen die z'n eigen belangeloos inzetten als vrijwilliger bij ons eigen NWC en niet zo maar wat mensen, nee nee, het zijn mensen die vroeger in d'n Himmel woonden. Ik heb hier links het logo "geleend" van de website van NWC en je zal je misschien afvragen waarom komt hij nu ineens met NWC af... nou, die gaan de kantine en de kleedlokalen, zeg maar het hele gebouwenkomplex uitbreiden en daar hebben ze ook nog geld voor nodig want het kost ontzettend veel, dus als je wil helpen... neem contact op met het bestuur van die prachtige vereniging.... Toch wil ik die mensen hieronder even in het zonnetje zetten want daar draait 'n vereniging op, die hebben ze meer dan nodig. Onze Frans is er inmiddels ook bij... Hier onder staan ze de jongens die de accomodatie netjes en intact houden. En ik heb er ook de ouwe "quick-schoenen" bijgezet die die mannen van hieronder in "hunnen jongen tijd gedragen hebbe toen ze moesse voetballe". Eigenlijk zou ik ze in de map "In ut Leecht" moeten zetten maar omdat het met sport heeft te maken vond ik het hier wel passen. Op de foto's V.l.n.r.: Henk van Heugten (80), Martien Mennen (60-62), Wim Vaes (69) en Frans Welten (57) "en de aaw kwik-schoewn".

Hier heb ik nog 'n mooie sportplaat uit 1964 van het team van de KWJ en dat was niet zo maar even 'n bijeen geraapt ploegje, nee hier stonden 'n heel stel van de betere voetballers van toen in, hier de namen: boven v.l.n.r.: Frans van den Eerenbeemd, Jan Beekman, Jan Kersten (55), Henk Meulendijks, Wim van Oosterhout en Hans Boot. Onder: Marcel Driessen, Theo Peters, Frans Welten (57), Henk Caris (50), Frans van de Waarsenburg en Hans Vervoordeldonk. Het leuke is dat er eigenlijk drie goeie keepers bij zaten: Henk Caris, Henk Meulendijks en Hans Vervoordeldonk.. De foto is gemaakt op het terrein van NWC.
"Ons Aaste" had vroeger ook z'n eigen wielerploeg die deelnamen aan ploegenritten maar ik weet niet meer hoe die ploeg ook weer heette maar ik weet wel dat er behoorlijke vaart in "ut pluugske zaat". Ook d'n Himmel was weer vertegenwoordigd en niet eentje, nee we hadden er twee, helemaal links staat Bart van Seccelen (48) dan Gerard Timmermans, Theo (Tiske) van de Ven, Piet van Loon (90), Rini Sprenkels en Toon Timmermans. Ik denk dat het zo eind jaren 60 moet zijn geweest. Het was wel makkelijk met twee "engelen" uit d'n Himmel in de ploeg want die "vliegen" over het parcours...


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu