himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Klasse Foto's 1

AANDER > Klassefoto's
Dit is de map Klasse-foto's. Nu heb ik weer 'n groepsfoto en dit keer van 'n schoolreisje van de Voordeldonkse school naar Schiphol en op die foto's zie je meestal lachende gezichten want 'n schoolreisje betekende dat je 'n dagje vrij had van school. Op deze foto ook weer wat kinderen uit onzen Himmel en er zullen er wel meer staan die ik misschien even niet herken. Op de trap, bovenaan links is Willie van Heugten en daarnaast 'n zoon van mister Rombouts, de voornaam ben ik kwijt maar ik dacht Theo. Op de derde rij van boven zijn links
Frans Welten (57) daaronder Annemieke Welten (57) en naast Frans staat Henk Caris (50). Links onder Annemieke is Lenie van de Weerden en rechts naast Mieke is Anneke van Heugten. Helemaal in het midden net onderaan de trap die grote is Lenie Franssen (45) links naast Lenie staat Annie Horion en daarnaast Nellie van Heugten (61). Vlak boven Nellie is Carolien Douven. Onderste rij v.l.n.r.: Henk van Rees, Theo Aarts, Martien van Loon, Martien van de Mortel, Jan van Loon, Wim van Bussel, Piet Berkers, Gerard Adriaans, Peter Compiet, Harrie van Heugten, Martien van Kessel, Harrie van Bussel en Anton van Heugten helemaal rechtsonder. Dan vanaf links de meiskes: half zichtbaar weten we niet maar dan staat Joke van heugten (47), naast haar in donker vest is Annie van de Mortel en die kleine voor haar is Mientje van de Mortel. Daarnaast staat met de armen over elkaar Mia Janssen en de andere met de armen over elkaar is Mien van Duijnhoven (65). Boven Anton van Heugten staat Toos Hoefnagels en helemaal rechts ook iemand van van Bree? In het midden met de tas in de hand, iemand van Hoeben...

Eindelijk vond ik nog 'ns 'n foto van de "bewaarschool", de St Jozefschool in de Julianastraat en dat gebouw staat er nu nog altijd, gelukkig. De foto is van 1954-1955 toen veelal de nonnekes de kinderen de grondbeginselen van het leven bijbrachten (mooi gezegt toch?). Ik heb hier boven de orginele foto geplaatst en hier 'n foto met de nummers die corresponderen met de namen, om het enigszins makkelijker te maken. Ik heb wat namen gekregen maar het kan wel zijn dat er hier of daar eentje niet klopt, de namen met 'n vraagteken er achter, daarom is 'n beetje hulp wel wenselijk want het is best leuk om ook te zien wie er van "buiten d'n Himmel" zoal op de school zaten. Ik hoop dat je er 'n beetje aan uit komt. Ik vind het echt "schôn" om die gezichtjes van vroeger nog 'ns te zien, ik hoop jullie ook...Van d'n Himmel in ieder geval bovenste rij in het midden ongeveer met witte strik
Annie Slaats (20), twee verder naar links die krullekop is Jan Eijsbouts (2) en dan de onderste rij zie je iets links uit het midden die jongen in de witte blouse en daar net links achter dat is Bert Hoefnagels (27) .Rode letters: 1 Joop Feijen, 2 Hans Dibbits, 3 Jan van Heugten, 4 Willie van Dinther, 5 Willie van Hoek, 6 Theo Cranenbroek, 7 Zuster Celesta en 8 Ad Boot. Groene letters: 10 Jan Thoer, 11 ? Arts, 12 Rini Vervoordeldonk, 13 Arjan Driessen, 14 Geert Janssen, 15 Frans van der Heijden (kerkstraat) 16 Frans van der Heijden, 17 Theo van Dam, 18 Piet van der Loo en 19 Martien Wilbers. Gele Letters: 20 Christ Feijen (?), 21 Rini Koolen (?), 22 Piet van Bree (?), 23 Zuster Antonia (?), 24 Zuster Amaranta, 25 ? Bakens, 26 Theo Brokken, 27 Herman Clevis, 28 Tweeling Cortenbach en 29 Willy van Dijck. Blauwe letters: 30 Jan Driessen, 32 Juffrouw Gielissen, 33 Rina van der Heijden, 34 Jos van den Heuvel, 35 Pieter Hoes, 36 Juffrouw Jo van Helmond, 37 Theo Knoops, 38 Joop Martens, 39 Coby van Oosterhout, 40 Jan Verberne en 41 Henriette Hoes.

Klasse foto's daar kan ik geen genoeg van krijgen en eindelijk heb ik er weer 'ns 'n foto van 'n grote groep van de school, 5de, 6de en 7de klas van de Voordeldonkse school ewn echt mooi om die mensen van vroeger terug te zien toen ze jong waren. Op deze foto staan er 'n stel waar ik helaas nog niks van had om hier te plaatsen daarom ben ik zo blij met deze. De foto is gemaakt in 1954 in Artis. Hahaha ik krijg even de neiging om te zeggen: "dan moeten ze blij zijn dat ze weer los gelaten zijn", maar dat doe ik niet. Ik heb bijna alle namen en ook hier weer 'n heel zwik uit ons straat: Bovenste rij (8 personen) v.l.n.r.: Marietje Hoefnagels, Riet Verrijt, NN,
Jo Kersten (55), Tonnie Aarts, Mia van Bussel, Jo van Brussel, Mia Adriaans, Goda van der Steen (84) en juffrouw de Vent. Hangend op de rij daaronder: Wies Haazen, Jo van Duijnhoven, Nellie Verrijt, Maria Hoeben, Marietje van Schaijk (42) en Toos Verberne. Onderaan: Mister van Kemenade, Chris en Wim van den Einden, NN, Jan van de Mortel , Piet van Loon (90), Henk van Loon (90), NN, Peter van Heugten (61), Piet van Brussel, Theo Berkers, Piet Berkers, Martien Welten, Theo Hoeben, Jan? Verberne, Wim van Heugten (80), Piet Hoeben, Jan van Brussel en het hoofd van de school: AA Rombouts, want dat zag je altijd aan z'n handtekening, AA. Verbeter me maar als je iets anders weet.
Van de mensen die in het voorste deel van d'n Himmel woonden heb ik wat hulp nodig omdat ik hier 'n prachtige foto heb, volgens mij van de meisjes-school in de Julianastraat en de meisjes die vooraan in ons straat woonde moesten daar toendertijd naar school. Het kan ook van de huishoudschool zijn maar ik weet het gewoon niet. Ik ken er niet veel van die hier op staan maar ik wil toch 'n poging wagen met wat namen en ik hoor het dan wel wat ik fout heb en wie er dan allemaal wel opstaan. De bovenste rij helemaal rechts is volgens mij Mien Verhees (30a?), Tweede rij helemaal links is denk ik Riek van Heugten (36) die toen nog niet in d'n Himmel woonden, de vierde in die rij is Nellie Hoefnagels (27) en de vijfde Nellie Strijbosch uit de Hoogstraat. Tweede rij boven helemaal rechts met hoedje Ali van Seccelen (26). Dan ken ik er nog 'n paar, dat is helemaal links onderaan de tweede is Wies van Oosterhout dochter van Jantje van Klöskes (denk ik). De twee nonnen, links zuster Martino en rechts het hoofd van de Mariaschool is zuster Angelica, daarnaast zit Juffrouw de Bruijn, het tweede meisje rechts naast haar ? Hendriks dan Ria van Heugten (met tasje) en de volgende met die zwarte haren ? Aarts. Net onder meisje ? Hendriks is Gerry van de Waarsenburg. Ik hoor het wel... Ik denk dat de kinderen op de foto nu ongeveer tussen de 67 en 70 jaar zouden kunnen zijn.

Dit zijn "de meiskes" van onze klas waar ik bij zat, dit platje is toen ze in de zesde klas zaten. De foto is al 'n beetje aan het verbleken maar ik laat ze maar zoals ze was. V.l.n.r.: Dora Janssen, Tonnie van Kessel, de zusjes Nellie en Paula van Brussel (geen tweeling), Nellie van Dijk, Annie van Bussel, Annie Verberne, Mientje Snoeijen en Wies van Seccelen (48). Raar want bij de jongens kwamen er van de veertien kinderen, tien uit d'n Himmel en van de negen meiskes maar één, Wies.
Van de klassen van Voordeldonk heb ik 'n stel foto's waarvan je kan zeggen dat ze rond dezelfde tijd zijn gemaakt want die foto's zijn allemaal gemaakt op de speelplaats voor hetzelfde klaslokaal. Vaak maakte men o0k foto's van de jongens en de meisjes apart en deze is dat ook, hierop zijn alleen de meisjes uit die klas te zien ik denk uit 1957. Op de foto onderste rij (5) v.l.n.r.: Lies Berkers, Joke van Heugten (47), Nellie van Heugten (61), Mien van Duijnhoven (65) en Annie Meeuws. Tweede rij (7): Nellie van Bree, Lia Houben, Gera Houben, Trees Houben (tweeling met Lia), Annie van de Weerden, Mien Bukkems (30) en Diny Smeets. Bovenste rij (5): Mia Meeuws, Nolda van Loon, Mia Verrijt, Lenie van de Weerden en Onbekend . (zo denk ik tenminste).
Van de meisjesschool aan de Julianastraat heb ik niet zo heel veel foto's maar deze vond ik nog met enkele "meiden" uit d'n Himmel, misschien staan er nog meer op maar ik weet niet precies wie het zijn, . Dat het er maar weinig zijn uit onze straat komt gewoon om dat het de kinderen waren die uit het voorste deel van d'n Himmel kwamen en dat waren toendertijd maar 'n stuk of 17 huizen, vandaar. Dit is de vijfde klas uit 1966 - 1967. Jammer dat mijn de foto's toen niet heeft genomen dat men wat korter bij elkaar stond want op deze manier zijn ze niet echt goed duidelijk. Zittend tegen de muur aan de linkerkant: Petra Berkvens, Yorik Eijsbouts en Gemma Sanders. Op de onderste rij: Marianne Eijsbouts, Ellie van der Aa, Mariette van Eijk en Mieke van Kemenade. Tweede rij: Philie Welten, Onbekend, Betsie Knoops, Nellie Mennen en
Marleen Hikspoors (33). Derde rij: Nellie Martens, Willemien Sauvé, José van Woerkum, Corrie van den Eerenbeemd en Tineke van Kessel. Vierde rij: Ineke Hikspoors (33), Betsie Timmermans, Onbekend en Ans Leenen. Vijfde rij: Liesbeth Berkvens, Beppie Polman, Tonnie Waals en Onbekend. Staande van helemaal links naar rechts: Anny Coolen, Jacqueline Zegers, Tonnie Verhees, Zuster, Carolien Martens, Jeanne Hoefnagels, Onbekend, Joke Slaats (20), Mia Schiffeling, Hettie Geeven, Ellen Slaats en José Hoefnagels. Van Ineke en Marleen Hikspoors en Joke Slaats weet ik zeker dat ze uit d'n Himmel komen. Help me met de rest..
Dit is weer 'n erg oude klassefoto van iemand uit ons Himmelke: Wim Engelen (40). Van Wim heb ik al eerder wat op onze site gezet samen met z'n vrienden maar gelukkig heb ik deze ook nog ontvangen. Je mag drie keer raden waar de foto is gemaakt.. kleine hint: kijk naar de kastjes op de achtergrond.. Het blijven toch wel mooie foto's van kinderen van vroeger in de schoolbank. Zoals je ziet zijn die Himmelse toch allemaal braaf "mennekes"..
Hier 'n klassefoto van iemand alleen: Toon van Seccelen (48) toen Toon 't nog Tôntje was, inmiddels heb ik ook 'n mooie trouwfoto ontvangen. Ik weet niet precies uit welk jaar deze schoolfoto is maar ik vind hem wel schitterend... Mooie bijkomstigheid, Toon heeft 'n spiksplinternieuwe computer aangeschaft en volgens mij alleen maar om onzen Himmel te bekijken... hahahahaha echt gaaf.
Van de familie van Willen en Miet van Heugten had ik nog niet veel maar, als je er dan ook eentje krijgt is het er ook wel eentje om in te lijsten: Peter en Nellie van Heugten (61) op de Voordeldonkse.
Nog 'n leuke foto kreeg ik toegestuurd en ook weer gemaakt op de voordeldonkse school. Met vanaf links Jet, Bart en Wies van Seccelen (48). Let op de prachtige strikken in de haren van de meisjes.. Jet is in 2008 op 62 jarige leeftijd overleden.... veel te jong.
Weer 'n mooie foto van twee (toen nog) kinderen uit d'n Himmel op de Voordeldonkseschool en deze keer 'ns 'n keer niet met die zelfde kastjes op de achtergrond.
Petra en Gerard van Schaijk (42) toen ze nog jong waren. Maar de tijden veranderen.
Ook dit is weer 'n foto op de Voordeldonkse school gemaakt, maar deze keer niet met die zelfde kastjes op de achtergrond, dat komt omdat we hier ook al weer wat verder in de tijd zijn, 1969. Op de foto is
Ger van Seccelen (48) nu weer woonachtig dus op z'n geboortegrond, d'n Himmel...
Dit is 'n foto van 'n schoolreisje van de klassen van de jongensschool van de Markt maar het kan zijn dat ze toen al waren ingedeeld bij de Bonifatiusschool omdat die op de Markt weg moest. Ik heb de foto maar groot gelaten en hoop dat je kan zien wie er op staan want hij is niet echt duidelijk geworden door het vergroten. Ik ken er maar enkele van: linksbovenaan is
Bert Hoefnagels (27), tweede van links onderaan is Jan Eijsbouts (2) en onder de openstaande klep van het vliegtuig maar dan iets naar rechts is een van de leraren: Toon Verdeuzeldonk (91). Het is me wel opgevallen dat men vaak 'n foto maakt bij hetzelfde vliegtuig... ze zullen er op schiphol toch wel meer hebben zeker....??
Deze foto uit 1956 - 1957 is van de Bonifaciusschool met wat Himmelse erbij. Rien Sanders was zo goed me de namen door te geven die hij nog kende van vroeger: Onderste rij v.l.n.r.: Ad Boot, Louis van Horssen, Onbekend, Hennie van Oosterhout, Rien Sanders, Martien Wilbers,
Bert Hoefnagels (27), Ad Brocken, Jos van den Heuvel en Wim van Oosterhout. Tweede rij: Herman Clevis, Pieter Hoes, Jan van Heugten, Piet van der Loo, Jan Driessen, Lambert ??, Piet van Bree, Willie van Dinther, Jan van Bommel en Hans Dibbets. Derde rij: Joop Martens, Marcel Joordens?, Gerard van Stokkum, Jan Eijsbouts (2), Rini Coolen, Christ Feijen, Bonnie Obbema, Rene van der Voort, Henk van Helmond, Jan van der Loo en Johan Loomans. bovenste rij: Frans Buelens, Jan Thoer, Piet Ceelen, Geert Janssen, Frans van Oosterhout, Tonnie Verberne, Theo Cranenbroek, Rini Vervoordeldonk, Frans van der Heijden en Theo van Dam. De leraar is natuurlijk mister van Asten.

Jammer dat bijgesloten foto zo klein was en ik heb hem groter gemaakt maar dan wordt hij wel wat onduidelijker. Het is 'n foto van de Voordeldonkse-school van twee klassen voor op de trappen van de school. Boven v.l.n.r.: Jan Aarts, Toon Berkers, Jan van laarhoven, Christ van den Eijnden,
Herman Bosch (41), Jan Janssen, Piet van kessel, Tonny Cortenbach (59), Hennie Zegers (53) en Johan Lomans. Tweede rij net onder juffrouw de Vent: Jo van der Wallen (64), Bertus Verberne, Annele Leenen, Maria Welten, Jo Welten (57), Ciska Janssen, Annie van den Eijnden, Jet Snoeijen, Goen Gorissen, Riek Kerkers en Jo Verberne. Knielend links: Thieu van den Eijnden. Derde rij: Gerda Pijnenburg, Coby van Loon (88), Mien Gorissen, Anneke Loomans, Miet Loomans, Nelly Houben, Nel Gorissen, Ria Stevens, Thea Stevens, Wies van Bussel, Anneke Verrijt en staande rechts is: Gerrit Verberne. Zittend onder: Jan Joosten (61), Onbekend, Fons Houben, Piet van Brussel, Onbekend, Frans Hazen, Martien van Bussel, Tonnie Zegers (53), Huub Welten (57), Jan Gorissen, Johan Verberne, Theo Cortenbach (59) en Piet Snoeijen.
Toen ik nog klein was, was er op de Voordeldonkse school nog geen kleuterschool, die is pas gekomen toen ik al ouder was, maar ik heb nog 'n mooie foto van die kleuterschool tijdens het bezoek van Sinterklaas. Je moet speciaal maar 'ns letten op de Sint, want die heeft z'n "pruik" niet echt zitten zoals het moest en dan die zwarte Pieten die volgens mij niet zijn zwart gemaakt maar maskers op hebben, of ik moet m'n eigen wel heel sterk vergissen. Voor de kinderen maakte dat niet zo veel uit want ze luisteren aandachtig wat de goedheiligman zoals te zeggen heeft. Op de foto zie je links achteraan Mieke van Bommel (49) zitten, dan linksonder broer en zusje René en Gerrie van Heugten (40a) en rechts naast Gerrie is Toon van Oosterhout, bij de Sint staat Annemieke Welten (57). De foto is gemaakt zo rond 1956.

Wie kan mij helpen met de namen van de kinderen van deze foto, ook weer genomen in de Henricusschool op Voordeldonk. Ik heb deze foto al lang in m'n bezit via internet, de foto was erg klein en door het vergroten is ze er niet veel duidelijker op geworden, toch hoop ik dat jullie me kunnen helpen... Wat me wel is opgevallen dat die jongen links/midden met die witte trui, lijkt op
Toon Bosch (41) en de trui die hij aan heeft lijkt hetzelfde als de klassefoto verderdoor hieronder, bekijk de foto goed want op de ene heeft Toon 'n witte trui aan en Herman zo'n zelfde op de andere en het kan goed dezelfde zijn geweest want dat was gebruikelijk vroeger, ik moest vroeger de "kleren afdragen" die onzen Henk altijd had aangehad en misschien daarvoor onzen Theo nog wel. Ons Mieke had geluk want ons Jo, het meiske dat boven ons Mieke kwam was stukken ouder en van die kleding had ons moeder allang iets anders gemaakt, dus ons Mieke kreeg altijd nieuwe kleren.... Ik weet zeker dat er hier onder op de foto van d'n Himmel bij staan, help help dus.
Helemaal rechtsonder is
Jo Zegers (53) en helemaal links dat meisje is Mieke van Loon (88)
Hoe meer mensen de website bezoeken, hoe meer nieuwe dingen ik in handen krijg en dit is wel een van de mooiste die ik tot nu toe ontving, het is dan wel maar 'n kranteknipsel, maar toch... prachtig mooi. Deze foto stond ooit in het Peelbelang en had als hoofdtekst: De mooiste meisjes van de tweede klas uit 1926 van de Mariaschool, de klas van juffrouw Simons. En warempel ook nog met wat kinderen uit d'n Himmel. Ik geef alle namen even (het zijn de gewone eigen meisjes namen) met wat uitleg waar nodig is. Bovenste rij v.l.n.r.: Corry van Veghel, Jo Tey, Wies van Kemenade, Mies Eijsbouts, Mien van Kemenade, Betsie de Koen en Nelleke van Bommel (de vrouw van Frans van de Moosdijk). Tweede rij: Jet van Heugten,
Truus Probst (48) (getrouwd met Toon van Seccelen), Anna van de Boomen (67), Nella van Kemenade, Fientje Engelen (40) (getrouwd met Jan Berkers), Mientje van den Heuvel, Gerarda Zegers en Anna Zegers. Op de derde rij: Zus van der Zand, Corrie Eijsbouts (met grote strik), Gerarda van Lieshout, Anna Bonman, Mien van den Heuvel, Fientje van Deursen, Anneke van Helmond, Sina Haazen (20) (getrouwd met Ture Slaats), Dora Berkers, Anneke de Bruijn (van 't winkeltje) en Emmie Eijsbouts en op de onderste rij: Tonia Berkvens, Nelleke van Helmond, Mien Hoefnagels, Mia Hoefnagels, Toke Sonmans, Drieka Nijssen, Nella Bierings, Sisca van Eijk, Zus Maas (66) (getrouwd met Jan Werts) en Marietje Maas.
Deze klasse foto van de Voordeldonkse school is al wat jaartjes geleden want die er op staan zijn nu rond de 72 jaar jong, prachtig om weer 'ns te zien toen ze echt jong waren... eerste rij onder v.l.n.r.: Tonnie van Brussel, Embert berkers, Mien Welten, Jo Hoeben en Maria Hurkmans. Tweede rij: Theo Verrijt, Martien Gorissen, Mieke van Loon (88) en Mia van Schaijk (42). Derde rij: Martien Hoeben, Theo van Brussel, Anny van Bussel en Riet Klaus en bovenste rij: Theo Welten (57), Leo Verrijt, Harrie van der Steen (84), achter Henk Hurkmans, Theo Stevens, Harrie Loomans en achteraan staat mister Dibbets..
Foto van Tonny Cortenbach (59) toen hij voor bankwerker leerde. Later werd hij 'n vaste kracht bij klokkengieterij Eijsbouts in Asten waarvoor hij nog is onderscheiden.

Mooie klasse foto's van de oudste van de familie Jan van Schaijk met v.l.n.r. zittend: Jan jr, Mariet, Wim van Schaijk (42) en staande Mia van Schaijk (42).
Deze foto is weer van de Voordeldonkse school met vier kinderen uit onzen Himmel, Het is de zesde klas van het schooljaar 1963/1964. Boven v.l.n.r.: Jules Martens, Hub Peters, Gerard Gorissen, Marcel Joosten (18), Frans van Bussel, Toon van Seccelen (48), Wim Manders, Harrie Manders, Martien Verberne, Bert van Rees en Frans van de Mortel, achter staat meester Beijers. Onder de meisjes: Wilma van Heugten (80), Petra van Schaijk (42), Jet van Zeeland, Lenie van Zeeland, Ans Aarts, Mariet de Boer en Jose van Heugten (47). Marcel Joosten kwam eerst ook uit d'n Himmel, het voorste deel die naar andere scholen gingen maar ik denk door hun verhuizing naar de Wolfsberg ook op Voordeldonk terrecht gekomen want die mochten wel naar onze school.
Deze klassefoto is van de Huishoud-school in Asten. In deze klas zat ook m'n zusje, en is zo ongeveer uit 1963. De vier van boven naar beneden op de trap zijn Mieke Verberne,
Annemieke Welten (57), Betsie van der Wallen (52), en Dinie Berkers. Staande v.l.n.r.: Marian Welten, Toos Verberne, Annie Driessen, Nettie Eijsbouts, Juffrouw Jaspers, Nettie Verberne, Mien Verberne, Sjan Vlemmix, Betsie de Corte, Joke Verhees, Nellie Verhoeven, Maria van Helmond, Nellie Leenders en Julia Joosten. Onderaan: die zo lacht is Agnes van den Burg (54) en verder v.l.n.r.: Maria Berkvens, Truus Verrijt, Francien Berkers, Liesbeth van der Velden, Maria van der Loo (63) en Gerrie van de Mortel.
Hiebij 'n klasse-foto waarvan ik echt niet weet wie het zijn buiten de twee heren onder in het midden, links kapelaan Kamp en rechts burgemeester Ploegmakers en daar naast juffrouw Gitzels. De vrouwen op de onderste rij zijn de leerkrachten van toen op de Mater Amabili School uit +/_ 1950 en bij de dames zullen er zeker ook wel uit d'n Himmel bij staan. De Mater Amabilis School werd door meisjes bezocht die ongeveer 15 tot 17 jaar oud waren en nog niet precies wisten of ze na zeven jaar lager onderwijs in het hoger onderwijs gingen, normaal ging men na het zevende leerjaar werken, veelal in textielfabrieken of men ging als dienstmeid werken bij welgestelde families. Om de fabrieksmeisjes zowel in praktisch als in geestelijk opzicht toch nog wat extra vorming mee te geven werd het Mater Amabilis Onderwijs in het leven geroepen. Misschien herkent u iemand van deze groep en hebt u nog herinneringen aan het Mater Amabilis onderwijs. We vernemen dat graag.
Uit 1973 komt deze klassefoto van de toenmalige zesde klas en alweer 'n heel "hortje" na mijn tijd want ik was toen helaas allang weg uit d'n Himmel. Ook hier nog kinderen uit d'n Himmel met op de bovenste rij v.l.n.r.: Philip Aarts, Ellie Hoefnagels, Maria Berkers, Wim Martens, Hans Loomans, Marian Kloos, Rose-Marie Martens, Christien van den Eijnden, Marian Meulendijks en mister Beijers. Tweede rij: Christien Lieberwirth, Ria Aarts, Walter Zegers, Jose Sillekens, Tuur Lomans, Ella Leenen, Diny Verhees,
Ger van Seccelen (48) en Leny van der Wallen (52). Derde rij: Jet Kanters (49), Hanneke van den Burg (54), Jose van Bussel, Pieternel Kanters, Toos Loomans, Petra Berkers en Karin van Tilburg en op de onderste rij: Tiny Verberne, Kees van der Spek, Gerard Knoops, Gerard Janssen (53), Lilian van de Kerkhof en Albertine Lieberwirth.
Dit is 'n klassefoto, weer van Voordeldonk rond 1947 of 1948, de vijfde klas, bovenste rij v.l.n.r.:
Toon Berkers, Piet van Kessel,
Tonny Cortenbach (59), mister Dibbets, Frans Driessen, Fons Houben, Frans Haazen, Theo Aarts, Piet van Brussel en Hennie Zegers (53). Tweede rij de vier jongens: Jan Arts, Herman Bosch (41), Johan Loomans, Jan van Laarhoven. Dan de hele rij meisjes v.l.n.r.: Fransca Stevens, Maria van Bussel, Coby van Loon (88), Anneke Verrijt, Jo Welten (57), Annie van den Eijnden (onder), Anneke Leenen, Riek Kerkers, Jo van der Wallen (64) en Anneke Loomans. Fransca Stevens trouwde met Frans Verdeuzeldonk (92)
Hier heb ik nog 'n klassefoto maar volgens mij is die van de kleuterschool van Voordeldonk want ik kan me vaag herinneren dat juffrouw Verhees daar medekleuterleidster was, Wies dacht ik, Wies Verhees. Hier zichtbaar rechtsboven met die twee lintjes aan d'r strikje. Zeker staan er ook van d'n Himmel op, twee ervan weet ik zeker, helemaal rechtsonder zittend op de stoel is
Carla van Bommel (49) en links onder met die grote stropdas is Sjef van den Boomen (58) en dan weten we meteen dat we ongeveer 1957 zoiets moeten denken. Mocht je weten wie er zoal op dit leuke kiekje staan dan laat het me maar weten, info@himmels.nl
Hier staat 'n mooie klassefoto van de Voordeldonkse school en deze klas is met vier jongens uit d'n Himmel van toen, maar ook eentje die er later is komen wonen (Jan van Duijnhoven in het huis van Driek Hendriks).
boven v.l.n.r.: Wim Hoefnagels, Juul van Brussel, Cor Haazen, Toon Adriaans, Henk van Rees,
Tonny van der Steen (84) en Frits Vaes (69). Onder: Theo Aarts, Antoon van Heugten, Jan van Duijnhoven (65), Henk Caris (50) en Frans Welten (57).
Deze is ook van toen met weer 'n andere klas ook gemaakt op de speelplaats voor een van de klaslokalen, allemaal op dezelfde plaats. Van deze ken ik ze niet allemaal maar de eerste v.l.n.r. staande: Gerard van Kessel,
Jos Verheijen (56), Tonny van den Burg (54) en rechts op de hoek die ken ik niet maar lijkt eentje van van de Mortel. Onder: Jan Kersten (55), Piet van Schaijk (44) en de volgende ken ik niet..
Dat de Henricusschool van Voordeldonk wel heel vaak naar Schiphol zijn geweest bewijst deze zoveelste foto van 'n school reisje van toen waar weer 'n vliegtuig op staat. Ook hier weer kinderen uit d'n Himmel. Op de onderste rij v.l.n.r.: Martina Lintermans, Gerard Gorissen,
Jos van Heugten (36), Bert van Heugten (47), Harrie Hoefnagels, Harrie Manders, Bert van Rees, Harrie Knoops, Martien Verberne, Francien Berkers, Harrie van Heugten (47) en helemaal rechts is Gerard Hoeben. Op de tweede rij: Onbekend, Jan Bukkems (30), Jos Lintermans, Onbekend, José van Heugten (47), Petra van Schaijk (42), Wilma van Heugten (80), Maria van den Burgt (54), Agnes van den Burgt (54), ? Compiet, ? van Heugten, Betsie van der Wallen (52) en Els van Bree. Achter deze laatste kinderen staan Mister Kusters en de juf weten we niet. (Eijsbouts misschien?). De volgende rij: links het hoofd van de school mister Beijers, Nellie van Rees, Onbekend, Onbekend, José Lintermans, iets naar onder ? Knoops, rechts daarvan iets omhoog is Rinus Swinkels. Rij vier die vier meisjes zijn onbekend, bovenste rij: Petra Aarts, Maria Swinkels, Juffrouw de Vent en dan de volgende en de rechtse zijn twee kinderen van mister Beijers de jongen er tussen in is Onbekend

Hierboven ons klas met alleen de jongens met tien "boys" van d'n Himmel. Onder: André van Brussel, Jan Cortenbach (59), Peter van Heugten (61) en Gerard Bukkems (30) en boven: Wim van Bommel (49), Harrie Franssen (45), Toon Hoeben, Peer Welten (57), Gerard Cortenbach (59), Henk Welten (57), Henk Verheijen (56), Jackie van der Steen (84), Harrie van Bussel en Thieu van de Mortel.


Klasse-foto's zijn altijd leuk om weer terug te zien en ook de groepsfoto's zijn prachtig, maar ook van dit schoolreisje van de "Vorreldonkse school" toen ze met de trein gingen. Vraag me even niet waar die reis naar toe ging maar het ging er lollig aan toe, dat zie je wel en hier zit ook weer 'n "Halve Himmel" bij.... Met de handen voor z'n gezicht is Gerard van Loon (88), links daarnaast zitten eerst Wim Vaes (69) en dan Frits Vaes (69) en recht daaronder nog 'n beetje zichtbaar Frans Welten (57). Rechtsboven Peter van Heugten (61), en daarnaast volgens mij Gerard Cortenbach (59) en Martien Mennen (62) en boven 2de van links is Tonny van der Steen (84), de meisjes weet ik zo niet...
Hoe mooi wil je ze hebben?? Ik was deze week bij Harrie van der Steen (84) en die had me toch 'n stel "môi plátjes" en een ervan is dit. Ik weet dat ze vroeger vaak riepen: hé rôje.. dat zullen ze nu niet meer kunnen want hij is nu parelwit.
Dit is wel 'n heel jong
Josje Manders (27) die toendertijd door omstandigheden was grootgebracht door 'n zus van z'n moeder die in d'n Himmel woonde, de foto zal zijn rond 1944.
Eindelijk 'ns 'n klassefoto van kinderen die vooraan in d'n Himmel woonde en na "tôrrup" naar school moesten maar wie er allemaal van d'n Himmel opstaan dat weet ik niet maar hiervoor roep ik de hulp in van de voorste Himmel in want als iemand wat namen weet hoor ik dat graag. De foto is niet van de school op de Markt maar wij noemde dat altijd "de scholen van Torrup" als die niet bij ons op school zaten, dit is aan de voorkant van de Bonifaciusschool. Veel ken ik er niet maar eentje zowiezo zeker want die heeft mij wat mooie dingen aangeleverd, ook deze foto:
Henk Slaats (20) (Sloats) die staat in de bovenste rij derde van links met die witte blouse en witte haren en dan daar langs, verder de vierde van links is Hans van Seccelen (26) en als laatste uit d'n Himmel is Gerard Hoefnagels (27), die vierde van links op de onderste rij staat. De mister is mister Spoor, 'n mens die zo ontzettend mooi kon vertellen.

Hier heb ik 'n plaatje van Gerard Bukkems (30) die in dezelfde klas zat als ik... inmiddels ook aan het pensioen alleen werkt hij nog gewoon omdat hij dat niet kan laten. Altijd tussen de fietsen, de steppen, bromfietsen en de auto's gezeten is het niet makkelijk om zomaar gaan te rusten terwijl je werk ook 'n beetje 'n hobby is...
Dit is Gerard Bukkems (30), beetje ouder als het vorige plaatje met mij toendertijd ook met mij van de kleinste van onze klas.. Gerard nam van thuis de fietsenzaak mee over die hij samen met zijn vader om heeft gezet in Autobedrijf wat op dit moment nog altijd bestaat, op dezelfde plaats.. op de hoek van d'n Himmel en de Hoogstraat...
Ons buurjongens uit d'n Himmel Jan Cortenbach (59) (links) en Gerard Cortenbach (59) die net weer iets ouder was als Jan, Gerard is ons helaas al ontvallen.
Helemaal vooraan uit d'n Himmel, links Lenie en Truus Hoefnagels (27), toen wisten ze nog niet dat er nog 'n hele rits broertjes en zusjes zouden volgen, "en nog nie zo'n bietje"
Klasse foto van de "awtste" van ons familie v.l.n.r.: Ellie, Huub en Jo Welten (57) en staande Sjaak Welten (57). Is zo van rond 1945, dus al weer effe geleden

En deze heb ik ook nog, drie van de vier kinderen van de familie Jan Bosch, de gemeentewerker met v.l.n.r.: Herman, Nel en Toon Bosch (41). Toen onze Theo verongelukte trouwde Herman later met Lies Kneepkens, de vrouw van onzen Theo.. beiden zijn helaas al overleden, Toon ook al...

Deze namen heb ik door gekregen v.l.n.r.: Tonny van Brussel, Sjef Loomans, Embert Berkers, Leo Verberne (later kastelein in heusden), Nel Bosch (39), Leo Verrijt (61), (onder) Martien Gorissen, Ria van Soest, Sjaak Vaes (69), (onder) Mieke van Loon (88), Harrie Loomans, Theo Welten (57), (boven) Mien Welten, (onder) Mia van Schaijk (42), boven Jo Hoeben, Lies Janssen, Bertha Klaus, (naast de juf) Maria Hurkmans en Juffrouw de Vent...

Dit is de eerste klas van de Ulo 1954 / 1955 en in deze klas zaten twee kinderen uit d'n Himmel... in het midden bovenaan zie je de leraar staan en daar schuin links onder is Goda van der Steen (76) en schuin rechts onder die leraar staat Rini Cortenbach (59).

Dit is weer 'n foto van de Voordeldonkse-school, op schoolreis en ik ken er wel 'n stel van, de rest hoor ik wel van de website bezoekers. Staande 5de Wim Adriaans, 9de van links: Harrie Franssen (45), 11de iets eronder Henk Verheijen (56). Gehurkt v.l.n.r.: 1ste Wim van Bommel (49), 2de Mientje Snoeyen, 3de Jan Zegers (53), 6de (onderaan) Wim van Schaijk (42), daarnaast onder 9de Leo Franssen (45), precies achter Leo de 10de is Annie Verberne en net onder Harrie Franssen 13de Martien Mennen (62), vooraan 16de Theo Zegers (34 - 53), en rechts naast hem Riek Martens (34) die later zou trouwen met Theo Zegers. De twee laatste helemaal rechtsonder (onduidelijk) is Peter van Heugten (61) en daarnaast André van Brussel, helemaal rechts staande ben ik Peter Welten (57) 3de van rechts naast mij is Dora Janssen en de 5de is Tonnie van kessel.. Laat me weten als je verder nog iemand kent ook al zijn ze niet uit d'n Himmel.
Klas 5 en 6 uit 1955/1956. Onderaan v.l.n.r.: Rini Caris (50), Harrie Franssen (45), net daar achter Henk Verheijen (56), Tiny Hoeben, ik denk Gerard Compiet, Peter van Heugten (61), Harrie van Bussel, Sjackie van der Steen (84) of Wim van Bommel (49), Theo Berkers, André van Brussel, Peter Welten (57), Gerard Bukkems (30), Gerard Cortenbach (59), net erachter Wim Adriaans, Wim van Schaijk (42). Op de middelste rij: Ria Hoeben, Truus Hoeben, Nellie van Dijck, Jan Cortenbach (59), Jan Zeegers (53), Onbekend, Thieu van de Mortel, Toon Hoeben, Bert Caris (50), Leo Franssen (45), Jan Verberne, Annie Welten, Annie Janssen, Betsie Peters, en Marietje Hoefnagels en de bovenste rij: mister van Kemenade, Mientje Snoeijen, Wies van Seccelen (48), Dora Janssen, Nellie van Brussel, Onbekend, Annie Verberne, Annie van Bussel, Joke Janssen, Paula van Brussel?, Tonnie van Kessel, Annie van Duijnhoven (65), mister Rombouts. Laat me weten welke dat er fout zijn of die ik zowiezo niet wist...
Hier nog 'n klassefoto, ik weet niet van welk jaar toch ken ik ze wel. Bovenste rij v.l.n.r.
Harrie van Heugten (47), Jan van Geffen, Gerard Adriaans, Gerard van der Wallen (52), Harrie van Heugten, Rinus Swinkels, Henk van der Zanden, Jan Bukkems (30), Gerard Hoeben, Peter Compiet, Gerard Peeters, mister Beijers, Jos Lintermans. Onderste rij: Ria van den Boomen (58), Annie Naus, Francien Berkers, Els van Bree, Agnes van den Burg (54), Betsie van der Wallen (52), Sjan Meeuws, Maria Jöris (32), Maria van Heugten (36).

De zesde klas van ons uit 1957 v.l.n.r.: onderaan de drie meisjes zijn Annie van Bussel, Paula van Brussel en Wies van Seccelen (48), dan links zit Henk Verheijen (56) alleen, dan in 't midden, Peer Welten (57), Harrie Franssen (45) en Toon Hoeben. Rechts die twee meisjes zijn Tonny van Kessel en die 2de Mientje Snoeijen, dan links weer Jan Cortenbach (59) en Wim van Bommel (49) verder half te zien: Harrie van Bussel, dan Tiny Hoeben en Gerard Cortenbach (59)... weer naar links Peter van Heugten (61), Thieu van de Mortel, Jacky van der Steen (84), Rini Caris (50) en dan Nellie van Dijck... en onze mister Rombouts, daarvoor zitten drie meisjes dat zijn Dora Janssen, Nellie van Brussel en Annie Verberne en helemaal achteraan: Gerard Bukkems (30) en Henk Welten (57).
Klassefoto van de zesde klas uit 1965-1966 met bovenaan v.l.n.r.: Wim Jansen,
Jos van Heugten (36), Harrie Knoops, Piet van de Boer, Jan Naus, Piet Kanters (49), Gerard Martens, Gerard Swinkels, Harrie Knoops, Piet van Bussel en Sjef van de Boomen (58). Zittend: Annie Berkers, Ria Swinkels, Maria van Loon, Maria Berkers, Betsie van Bussel, Rikie Manders, Rikie Sauvé, Willie Verhees, Henriëtte Vervoordeldonk en Anneke Aarts. Gehurkt vooraan: Lenie Loomans en Jeanne van der Spek. Met dank aan maria van Loon voor de namen.

Hier staat 'n klassefoto van de Voordeldonkseschool uit 1967 maar ik weet van enkele kinderen uit d'n Himmel niet waar ze precies woonden (helphelp). Boven links naar rechts: Mister Kusters, Ria van Bussel,
Helmie Hurkmans (43), Sjaak Martens, Vincent van Bussel (?), Frans Lintermans, Wilhelmien Berkers, Dinie Hurkmans (43), Piet Sauve, Peter van der Wallen (52), Wim Isbouts, Jan Aarts en Juffrouw Smeelen Onder: Hariette Naus, Ans Verberne (97), Annie Adriaans, Nellie de Boer, Bennie Vervoordeldonk, Hariette van Rees, Adrie Lomans, Jozef van den Burg (54), Dorien Engelen (38), Harriet Knoops en Ria Peters.

Hier 'n mooie foto van de dubbele klas van juffrouw de Vent want soms gaf 'n mister of juffrouw les aan 2 klassen, waarom dat was is me nooit echt duidelijk geweest. Toen ik in de 2de klas zat was dat bij juffrouw de Vent die in hetzelfde lokaal ook de 3de klassers had en later in de 4de klas bij mister van Kemenade zaten ook de 5de klassers in hetzelfde lokaal. Deze foto is van de 4de en de 5de klas uit 1957 van juffrouw de Vent. 1ste rij: 6de:
Tonny van den Burg (54), 8ste: Piet van Schaijk (42), 9de: Jantje Kersten (55), 11de: Jos Verheijen (56), 2de rij: 3de: Jet van Seccelen (48), 4de: Ria Haazen (91). 3de rij: 1ste: Rini Verheijen (56), 11de: Martien Mennen (62), 4de rij: 2de: Nellie Bukkems (30). De andere kinderen kwamen van de Bergweg, Wolfsberg, Polderweg of van Voordeldonk.Deze vier foto's wil ik je niet onthouden.... 1958-1959 gingen we met drie man uit d'n Himmel naar de ambachtschool in Zúmmere en daarvan heb ik hier de klassefoto met de jongens die voor timmerman gingen leren maar ook zijn hier de drie aparte foto's van de drie Himmelse boys.. Wim van Bommel (49) zie je op de klassefoto links achter de jongen met die lange schaaf en de kleine linker foto. Jan Cortenbach (59), onder derde van rechts en de rechter kleine foto, en ik, Peer Welten (57), staande boven achter Wim van Bommel.... en de kleine foto in het midden. Wim en Jan hebben er zeker wel wat geleerd maar ik was d'r na twee jaar al weg.... "niks nie timmerman". de rest van de namen die ik nog ken?? Vanaf links: Onbekend, Frans Venmans, Tonny van Brussel, Onbekend, Mister Lambers, Theo Cortooms, Wim van Bommel, Henk van den Eijnden, Harrie Verhagen, Onbekend, onbekend, ? van der Zanden, Onbekend, Jan Cortenbach, ? Meeuws en Wim? Verstappen. Bovenaan: Ikke, Peer Welten, Harrie Schilders?, ? Kanters, onbekend, Louis Schurgers en de volgende drie zijn onbekend.


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu