himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Him. Platjes 13

HIM.PLATJES > Him.Platjes 11-15
Als je vroeger bij je familie op bezoek was dan was het normaal dat "ut maansvolk" ging kijken hoe de gewassen erbij stonden bij degene waar ze op bezoek waren, achter het huis maar ook in het Liender en daar is dit plaatje dan ook van. Vader Piet Stevens (6) hier tweede van rechts , met zijn drie zoons en 'n schoonzoon. V.l.n.r.: Ceel Stevens (6), Jan Geenen (6) die getrouwd was met Anneke Stevens, Jan Stevens (6) in het midden en helemaal rechts Frans Stevens (6). Volgens Toon Geenen, de zoon van Jan kon het wel 'ns zijn dat the Beatles hun loopje hebben afgekeken voor hun platenhoes van Abbey Road. Ik heb er 'n klein plaatje van bijgezet om te laten zien wat hij bedoelde... "ut lijkt wel zo, toch"???

Ze zaten samen op de Voordeldonkse school, links Mieke van Loon (88) en rechts m'n zusje Jo Welten (57). Met strikken in het haar. Ze horen al niet meer bij de jongste... vroeger zouden ze zeggen, ze zijn al niet meer zo "piep".

24 juni 2017... Peer vandaag 72 jaar jong... nie niks, wonne??

Het is weer 31 mei en dat betekent dat mijn zuske weer jarig is, Jo Manders - Welten (57). Ze wordt vandaag alweer 81 jaar jong... Waar blijft de tijd, zo'n 75 jaar geleden maakte ze de foto rechts boven.. op de Voordeldonkse school. Proficiat Jo... van al je broers en zusjes en: "unnen fijnen dag".

Allebei verknocht aan de schutterij, links Piet Joosten (18) en rechts Henk van Helmond (57). Steunpilaren van het Sint Joris gilde.
Uit de tijd dat ze nog niet getrouwd waren, Nel en Jan Vaes - van de Kerkhof (69). Foto gemaakt bij Vaes achter het huis.. Nel kwam van de Sint Jozef, Deurne. Na hun trouwen gingen ze bij Vaes boven wonen.

Niet de duidelijkste maar wel weer 'n leuke foto van de twee zusjes uit d'n Himmel tegenover ons... Links Jet en Wies van Seccelen (48)... "errig laang geleeje".

Hie dit ook alweer heet? Broederliefde.. Links Bert van Heugten (47) gearmd met zijn jongere broer Wim van Heugten (47), en ze menen het ook echt. De "bruurkus" van Heugten konen het onder elkaar altijd goed vinden dat weten wij nog wel van vroeger.MOEDERKUSDAG
Omdat het moederdag is heb ik die echte oude moederkes van vroeger, zoals ik die kende toen ik jong was, bij elkaar gezet... ik geef geen namen... die moet je er zelf maar bij zoeken... ook jullie zullen er nog vele van kennen... heel zeker... een tip... links boven is ons moeder. Moeder(kus)dag zullen we nooit vergeten ook al zijn ons moederkes niet meer hier. Mmmbahhh, dikke kus.

Links ikke,
Peer Welten (57) en rechts Martien Mennen (62), van vruuger? Ja ja dat is toch wel zo'n 58 jaar geleden..."En d is laang". Vroeger had Martien ook nog 'n vriendenclub met z'n twee neven en het leuke was, hun namen was alle drie Martien: Martien Verberne, Martien Mennen en Martien Mertens. Maar Martien Mennen was ook vaak bij ons... Met Henk van de Waarsenburg, Theo Maas en met mij. Dat waren tijden die je nooit vergeet maar ook nooit wil vergeten.. De boys uit d'n Himmel die "hingen" aan elkaar.
Twee Himmelse vriendinnen, links Coby van Loon (88) en rechts mijn zus Jo Welten (57)... 'n keertje met carnaval, toen nog allebei "ginne vrijer". Lang geleden, ons Jo is nu 80 jaar.

Gisteren, 25 april was ons moeder jarig, vandaag de 26ste april zijn onze ouders 85 jaar getrouwd. Daarom heb ik dit plaaje gemaakt om dat nog 'ns te gedenken. Driek Welten en Anna Welten - van Bussel. Ons moeder was toen dus net die dag ervoor 24 jaar geworden en onze vader was 31 jaar.. groot verschil? Dat wel maar wat maakt het uit als je om elkaar geeft. Jammer dat we van onze vader geen foto hebben van voordat hij 31 was want dit is de enige foto, z'n trouwfoto, die we van hem hebben toen hij jong was. Van ons moederke hebben we dat ene plaatje dat ze hebben geknipt op de dag dat ze 24 werd, 'n dag voordat ze ging trouwen... waarom ze die foto hebben gemaakt weet ik nog steeds niet en ook niet wie ze maakte. Ze fietst daar in de Emmastraat net bij Sjang Hoefnagels voor de deur. Wel mooi op 'n rijtje allemaal: ons moeder werd 24 op de 25-ste en de 26-ste trouwde ze. Ik zet het plaatje hier toch maar even neer ook al heb ik het al ergens geplaatst. Proficiat vader en moeder namens ons allemaal, ik weet dat jullie daar boven bij elkaar zitten... ik drink nog maar eentje op, als ze daar boven drank hebben? "Vatte gellie ut ok mer een, proost dor"..
Vandaag heb ik ons moederke in de bloemetjes gezet, ze is jarig vandaag ook al is ze niet meer bij ons... we weten dat ze er nog altijd is "vur ons" daar boven. Ons moeder was geboren op 25 april 1908 en ik vier het nog elk jaar met 'n lekker fleske bier... Echt 'n beter moederke kun je je niet voorstellen.. 'n schat van 'n mens... Vandaag ga ik op haar graf 'n bloemetje leggen. Ook langs onze vader, onze Theo, onze Sjaak en Riek en efkus langs Dirkje om goeie dag te zeggen. Nee vergeten doen we ze nooit. Eigenlijk moest de zon de hele dag schijnen maar helaas zal er dat wel niet inzitten, bij 'n mooie verjaardag hoort ook 'n mooi zonnetje eigenlijk. Nou ja, ons moederke is al 'n zonnetje, "bitter kan toch al nie".
Ik had er voorheen geen plaatjes van maar zijn toch ook Himmelse mensen. Toon en Willemijn van de Kerkhof - Werts (67) en Toon maakte het lekkerste worstenbroodje van Asten. Ik vond de foto op internet en heb er zelf deze achtergrond bij gezet...


Als er bier was dan hadden Himmelse mensen zowiezo altijd al lol. Nel Vaes - van de Kerkhof (69) ook nog iemand uit d'n Himmel van vroeger, eentje van Joosten (61).
Weer 'n geweldig mooi "ouwetje", op de brommer van broer Jan, links Frits Vaes (69) en achterop zijn jongere broertje Wim Vaes (69)... "des wir laang geleeje"....

Hij heeft wat afgesjokt, Toon van der Steen (84) hier met zijn vrouw Betje van der Steen - Boerenkamps (84). Hij was de bekendste melkboer van Asten. Toen hij met pensioen was gingen Toon en Betje "overal hin, dor hiele ze van".

1962 bij Vaes achter het huis... kijkende richting 't Liender. Moeder Anna Vaes (69), kleinzoon Wim Vaes (69), de zoon van Jan en dochter Mia Vaes (69).
Dit is een foto van m'n twee zusjes... links Ellie Welten (57) die trouwde met Wim Martens uit de Sint Jozefparochie in Deurne dus Ellie Martens - Welten heet en rechts Jo Welten (57) die in het huwelijksbootje trad met Frans Manders uit Deurne dus nu Jo manders - Welten heet. Helaas is Frans Manders veel te vroeg overleden. Ze zijn op dit moment niet meer van de jongste... allebei 80+ "en d is nie niks". Wij hopen van harte dat ze nog lang hier mogen blijven..

De baby is Wimke Vaes (69), links zit vader Jan Vaes (69) en rechts opa Willem Vaes (69). De drie geslachten Vaes. Jan en Nel "woonden in" bij Willem en Anna Vaes. Onze vader en Willem gingen 's zondags samen altijd 'n borreltje drinken.
Nog zo'n heerlijk plaatje uit de ouwe doos... 1959... Toen waren het nog gewoon Mientje van Heugten (47) links en haar jongere zusje Joke van Heugten (47) rechts.

Omdat het toch carnavalstijd is nu 'n foto van het jaar dat Jan Vaes prins was bij de Plekkers. Als leidinggevende bij Kippenslachterij Goossens werd de prinsenwagen ook geheel in stijl gemaakt en moesten ze daar ook poseren voor de foto. V.l.n.r.: Jan Vaes, Nel Vaes - van de Kerkhof en Wim Vaes (69). We zitten hier in het jaar 1975 en onze Himmelnaar ging als Jan II de Plekkers toen regeren.

Ik denk dat er maar weinig zijn die dit herkennen omdat het van heel vroeger is en er nu heel anders uit ziet. Jullie weten nog wel dat ik 'n liedje maakte over d'n Himmel, nog altijd te beluisteren op you-tube, en daar komt ergens in voor: "ut peijke noa ut Liender, d was bij Willem Vaes d'n hoek um, dor zijn we hil dik dur gegoa".... Hier sta je bij Willem Vaes in d'n hof en kijk je richting Voordeldonk, je ziet daar de grote lange korenmijt en het huis van Graard Verdeuzeldonk links en rechts tussen die bomen in het midden stond het kadaverhuiske. Maar hiervoor, dat donkere, is de heg van de tuin van Vaes en daarnaast liep het peijke noa ut Liender, van rechts naar links...... meteen achter de heg dus het peijke, dan zie je de korenvelden, voor 'n deel al gemaaid en later kwam hier vooraan de wein van boer Kuijpers. "Un klein stukske nostalgie vur ons um noit te vurgete".....

Hier Bert Janssen (53), schoonvader van onze Frans met een van zijn vier dochters, Petra Janssen (53) getrouwd met Marius Verschuuren.
In 1961 vertrokken wij, de Weltens en onze buren, de Cortenbachjes naar de Rozenstraat. In de huizen in d'n Himmel kwamen andere mensen. Wanneer deze er precies inkwamen weet ik niet.. links Jo van Helmond (57) en rechts moeder van de Westerloo (59), de andere ken ik zo niet.
We hebben Kerstmis weer gehad, tenminste de meeste hebben allang alles weer opgeruimd maar na vandaag is het eigenlijk pas echt afgelopen. Vandaag 6 januari komen de drie koningen hun Mirre, Wierook en Goud aanbieden aan het kindje Jesus. Toch heb ik hier wel 'n beetje mijn vraagtekens bij... De drie koningen kende Jesus helemaal niet en toch gaven die dure spullen weg waar we later nooit meer iets van gehoord hebben. Dat is dan wel iets anders als nu want tegenwoordig zorgen de koningen gewoon voor zichzelf, zo meer van "hebbe, hebbe, hebbe"... en ze geven zeker al niks weg. Peer, die drie koningen lijken toch wel verdories veel op jou, toch? Klopt, zelfs de zwarte lijkt op mij... is toch gewoon toeval!!
Foto van Sjef van Heugten (47) met twee van zijn oudste dochters... Achter Mien van Heugten (47) die het oudste was thuis, nu Mien van der Elzen heet en rechts Joke van Heugten (47), nu Jo Mollen. Van de familie van Sjef van Heugten - Bakermans heb ik 'n heel stel plaatjes waar ik erg blij mee ben. Dat kwam omdat het zusje van deze twee meisjes op dit plaatje fotografie als hobby had, Jose van Heugten en ik heb die allemaal mogen scannen. Vandaar dat ik geregeld 'n plaatje van hun plaats. Het zou geweldig zijn als ik van elke familie zoveel plaatjes had want het is geweldig om te zien die kiekjes van vroeger...
Soldaat Henk van Helmond (57) met zijn verloofde, Jo Royackers (57). Plaatje is van juni 1961.
Als eerste... iedereen 'n gelukkig en gezond 2017, maar vooral ook 'n Himmels 2017 want dan weten we dat het helemaal goed is... dat wil Himmels 2017 gewoon zeggen en daarmee is eigenlijk ook alles samengevat. Dan wil ik iedereen bedanken die hebben me nieuwe plaatjes hebben gestuurd zodat ik elke dag toch nog een nieuw plaatje over Himmelse mensen heb kunnen plaatsen... en dan doe ik bij deze ook meteen weer 'n oproep: "stuur me aub nog wat plaatjes van vroeger en nu of van de tussenliggende tijd... alles is welkom, zodat ik ook in 2017 elke dag nieuwe dingen kan laten zien. Dan wil ik iedereen bedanken voor het bezoeken van mijn wegsite waar ik in het afgelopen jaar 2016 meer dan 344.000 klikken heb gehaald... dat wil zeggen dat we behoren bij de "toplocaties" n dit wil ik graag zo houden... Dus nogmaals dank en denk aan de plaatjes... "Peer h ze gr"...


Dit is weer zo'n prachtig plaatje van twee oud Himmelnaren. Is wel van nu, Jan van Bommel (49) en naast hem zijn oudste zus Mien van Leeuwen - van Bommel (49)... zo herkenbaar van vruuger.

Twee van die echte Himmelse jongens... links Hennie Zegers (53) en rechts Tonny Cortenbach (59). Bijna buurjongens... Ze woonden in 'n blok huizen die naast elkaar lagen... Hennie is al overleden, Tonny zie ik nog geregeld, die woont aan de Lienderweg.
Twee Himmelse jongens van school, boven Harrie Franssen (45) en onder Martien Mennen (62) rond 1956 toen ze op schoolreis waren.
Nog eentje uit de hele ouwe doos... twee vriendinnen van toen. Links Coby van Loon (88) en m'n zus, Jo Welten (57), carnaval zo tussen 1955 en 1958.

Welkom allemaal in de duurste maar ook de gezelligste, koudste maar ook weer de warmste maand van het jaar, welkom in december. Terug denken aan vroeger? Er werd niet gezeurd over zwarte Piet want er was nog geen zeurpiet die het woord racisme gebruikte, kinderen waren tevreden met de kleinste dingetjes die ze kregen op 6 december en er werden toen meer poppen verkocht als nu mobieltje, de kerstboom verloor toen nog z'n naalden en was niet brandvrij... wij hadden 8 gekleurde lampjes in de boom tegenover nu 200 led-jes... Brand kon alleen ontstaan als ons moeder onvoorzichtig was met het aansteken en uitblazen van de kaarsjes, tegenover nu alleen door korstsluiting. Wij gingen niet uit "dineren" maar kregen als extraatje "russische pudding" na het eten... Wij stuurden nog kaarten naar familie en vrienden met 'n kinderpostzegel erop... nu moeten we het lezen in onze mailbox... maar toch.... welkom in de feestmaand december.

Ik had er nog eentje van ons familie in de Efteling, beetje onduidelijk, dat wel. Linksboven Jo Manders - Welten, Moeder Anna Welten en Vader Driek Welten (57). Onder: Annemieke en Frans Welten (57) toen nog "keind" allebei.

Als je weet dat hier links, Henk Slaats (20) hier naast zijn broer Frans Slaats (20) al tegen de 70 begint te lopen dan weet je wel dat dit 'n oud plaatje is.
Toen nog klein, de dochtertjes van Petra en Leo Gabriels uit d'n Himmel. Midden de twee dochters van Leo en Petra.samen met de zoontjes van Piet en Annemie van Schaijk links
Ralph van Schaijk (44) en rechts Frank van Schaijk (44), zijn broertje.

Rechts Wies van Seccelen (48) genietend van de zon met links haar broertje Gerry van Seccelen (48) en in het midden Ronny Engelen (38).

Twee kinderen van vroeger van de Voordeldonkse school. Links Rieky Martens (34) en rechts Theo Zegers (53-34). Ze waren allebei mee op schoolreis... 1956, nu 60 jaar geleden. Ze hebben elkaar altijd in de "gaten" gehouden en kregen verkering... zijn getrouwd en hebben twee dochters, Sonja en Erica... Nu dus allang het echtpaar Theo en Riek Zegers - Martens.
De familie Engelen. Hier is Marja nog de jongste van het stel dat er zes in totaal zouden worden, drie meisjes en drie jongens. Op de foto v.l.n.r.:
Rene, moeder Nellie, Marja en Dorie Engelen (38). Rene de oudste bij de jongens en Dorie bij de meisjes.

Ze woonden vlakbij elkaar, links Gerrit Peters (16) en rechts Karel Verhaeg (22). Gerrit woonde in het eerste huis van de eerste blok meteen achter het kruisbeeld, die huizen werden vlak na de oorlog gebouwd. Karel woonde drie deuren verder in de tweede blok het tweede huis. Beiden hebben hun sporen verdiend bij de damclub E.A.D. Beiden waren jarenlang bestuurslid en jarenlang lid, Gerrit was een van de oprichters.

Ik wens iedereen 'n gezellige, griezellige en fijne halloween toe. Laat je verrassen en laat je schrikken... dat is goed voor je bloedsomloop heb ik horen zeggen... Zeker weten doe ik het niet... ik heb Annie vanmorgen ook laten schrikken... maar die schrikt iedere morgen wel van mij geloof ik... hahahaha fijne dag.

Deze voordeur in portaaltje is van van de Westerloo die in het huis van Tinus Cortenbach woonden. Rechts Henk van Helmond (57) en links iemand van van der Westerloo (59).. ik weet niet wie.
Nog 'n mooie uit d'n Efteling met ons moederke, Anna Welten - van Bussel (57) en onder de twee jongste bij ons thuis, Frans en Annemieke Welten (57). Wanneer? ik denk rond 1960.
Ik heb ze soms wel "an de lijn" op FB broer en zus Wim en Mien van Bommel (49) die vroeger dus ook in d'n Himmel woonden. Heb er goeie contacten mee vooral met Wim want dat was vroeger toch mijn klasgenootje. Ik heb deze foto's bijeengeshopt met links zoals Wim zich graag gedraagd, "bietje de gek uithange" en rechts gewoon broer en zus van Bommel die met hun familie nog altijd 'n hechte band hebben. In het midden? Toen woonde ze nog ik Asten in onze straat... "Wimke m ut pekske van ut jongesgilde an"...
Twee klasgenootjes uit d'n Himmel van vroeger, links Goda van der Steen (84) en rechts ons buurmeisje van toen, Jo Kerstens (55).. nu alweer meer als 60 jaar geleden.
Schon toch... onze vader en moeder, Driek en Anna Welten - van Bussel (57). In de bovenwoning van ons Jo in de Zeilberg.
Ik denk dat m'n zus Jo Welten (57) al getrouwd was, hier op de brommer van haar man Frans Manders. Achterop m'n jongste zusje Annemieke Welten (57). Foto gemaakt achter ons huis in de Rozenstraat.

Dit is ook mooi, links Harrie van der Steen (84) en rechts m'n broer Huub Welten (57). Kameraden van vroegertijd.
Vier van de lieve leuke dames uit d'n Himmel van vroeger die bij elkaar op de Mater Amabilisschool zaten... Ze woonden op nog geen steenworp afstand van elkaar... v.l.n.r.: Jo Kerstens (55), Nel Bosch (41), Mietje van Schaijk (42) en Riek van Seccelen (48)... De Mater Amabilisschool was vormingswerk voor de jonge arbeidsters en het ontstond direct na de Tweede Wereldoorlog.

Ook weer 'n oudje...
"Henne" en Jan Holzkens (39), een van zijn zonen toen ze volgens mij nog op de Ommelseweg woonden.

Ze waren in d'n Efteling, Frans en Annemieke Welten (57). Dat was voor ons toen iets aparts want normaal was het Animali of de Limbra-zonneweide.

De dames van de familie Slaats met v.l.n.r.: Joke, Toos, Annie en Ria Slaats (20) met onderaan moeder, Siena Slaats - Haazen (20)... moi toch?

Het waren twee buurjongens. links Wim van Bommel (49) en Jan Zegers (53). Huisnummer 51 bestond niet, nu nog niet. De foto is gemaakt zo rond 1956... Wim zat in de 5de klas en Jan in de 6de.

Ze vonden elkaar, Gerda Janssen (53) en Frans Welten (57), woonden vroeger 8,5 meter van elkaar af, en nu zijn ze 40 jaar getrouwd en in de tegenwoordige tijd is dat uniek. Het feest is al geweest op vrijdag en we hebben weer heerlijk genoten in zaal Zegers... die alles weer tot in de puntjes verzorgden. Zo en nu op naar de 50, op naar Goud.

De twee jongste van Bosch.. links Nel Bosch (41) die trouwde met Liesselnaar Harrie Janssen en rechts Toon Bosch (41) die trouwde met Dylia van Meel.

De lieve zusjes Marja en Dorie Engelen (38), die hebben 'n vader die echt 'n engel was... woonde altijd in d'n Himmel op 40 en later op 38 en hij heet Engel(en). Dan moeten deze twee toch ook engeltje zijn, nie dan?

Beetje onduidelijke foto, Rechts Jan Verhaeg (22) met z'n brommer en voorop zijn jongere broertje Rene Verhaeg (22), toen nog 'n jong broekie.

Links Joke van Heugten (47) die niet op de foto wilde zo te zien en rechts is Jose van Heugten (47) die dat wel wilde en dat leverde dit mooie plaatje op.

Nog 'n mooi oudje van Oud-Himmelse mensen... Sjef en Hanneke van Heugten - Bakermans (47).. wonende in de middelste van de blok van drie.

Nog 'n plaatje van mijn vader en moeder op de dag dat ze 50 jaar waren getrouwd. Driek en Anna Welten - van Bussel (57). Welk jaar dit was? In mei 1982 en dat was bij ons voor de deur in de Rozenstraat. We hebben er toen 'n mooi feest van gemaakt bij Jan van Hoek.

Toen de woningen waar nu ons Tontje Moas Pleintje is, waren afgebroken... de kleine huisjes waar vroeger Vlemmings woonde en Prust, de boerderij van van den Boomen en de huizen van Bert Hoefnagels, Jan Lomans, Maas en Hikspoors, toen werd die openstaande plek vaak gebruikt voor de spelletjes van de buurtvereniging etc. Hier zie je de jeugd bezig op het Pleintje met de waterslang die beschikbaar was gesteld door de brandweer. Die hielden ook 'n oogje in het zeil dat het niet uit de hand ging lopen... je kent de jeugd wel als die eenmaal met water aan het brassen zijn... Later zijn er vanaf de Emmastraat woningen gebouwd wat ons ook weer 'n soort nieuw Himmel-Eindje opleverde.

Links m'n twee zusjes, Ellie Martens - Welten (57) en Jo Manders - Welten (57) en rechts mijn schoonzusje, ook 'n engeltje uit d'n Himmel, Gerda Welten - Janssen (53).

De drie jongste zonen van Piet en Anna Bukkems, Henk, Piet en Jan Bukkems (30), zomaar effe zonnebaden. Ik hoop dat ik de goeie volgorde heb..
Geweldig om te zien de twee "oudjes" van Loon, links Henk van Loon (88) en rechts zijn oudere broer Leo van Loon (88-24). De familie van Loon was met vele naar In de Gloria gekomen naar mijn optreden "Zal 'k us wa vurtelle".... en dat ze genoten zie je zo wel... linksonder nog net te zien de vrouw van Gerard van Loon, Nelleke.
Ze horen ook gewoon bij d'n Himmel ook al zijn ze er pas later komen wonen en maar voor korte tijd. Moeder Anna Holskens - Xhofleer (39) en haar zoon Jan Holskens (39) toen nog Jantje, 'n klein broekie.

Mijn zangmaatje tijdens de Himmelse gebeuren Jan Bukkems (30) en ikke Peer Welten (57) tijdens het optreden "In de Gloria"... Jan zong in het begin van de middag 'n liedje over d'n Himmel, natuurlijk d'n Himmel en later nog eentje over Voordeldonk waar we allebei fijne herinneringen aan hebben.Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu