himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Trallerhand 5

AANDER > Trallerhand
Ik geloof niet dat ik deze foto ooit heb laten zien vandaar dat ik hem vandaag hier plaats over de volle breedte want anders zie je de mensen die er op staan niet goed. Hier is het hele huisgezin Slaats, met aanhang bijeen voor het ouderlijk huis toen Henk werd gehuldigd omdat hij 40 jaar bij de Vlisco had gewerkt. De namen v.l.n.r.: Wim Dat, Jan Spetgens, Diny Slaats - Enkevort,
Frans Slaats (20), Henk Slaats (20), Toos van de Goor - Slaats (20), Jos Slaats (20), Annie Spetgens - Slaats (20), Moeder Siena Slaats - Haazen (20), Vader Ture Slaats (20), Paul Fiddelaers, Joke Fiddelaers - Slaats (20), Ria Dat - Slaats (20), Jan van de Goor en Wilhelmien Slaats - Danils
Ons moeder, Anna Welten - van Bussel (57) als 'n trotse oma in het park van "vruuger". Samen met een van haar kleinkinderen: Anita Martens, dochter van ons Ellie en Wim Martens.

En dan wordt je klein kind gedoopt, wie? Wim Vaes (69). Hier in de armen van Mien van der Heiden - Vaes (69) en de doop werd verricht door pastoor Jan de Kleijn onder het goedkeurende oog van vader Jan Vaes (69)
Gemaakt wat toen nog Cest-la-Vie was op de hoek Logtenstraat en Prins Bernhartstraat. Mijn broer Henk Welten (57) met wat vrienden... wie dat allemaal zijn weet ik ook niet...

Vakantie 1957.. kamp jongensgilde naar Heijthuijzen (L). Aan het ontbijt v.l.n.r. Henk van Roy (84) van de leiding, Rini Cortenbach (59) kok en Harrie van Oosterhout.

Twee goeie dienstmaatjes, links Theo Welten (57) en Wim de Ridder. Samen lagen ze op de lazerne in het Brabantse Ossendrecht.

Links is Nellie van de Kerkhof (69) die later trouwde met Jan Vaes, hier op de foto met, volgens mij, haar zusje maar dat weet ik niet heel zeker.
Nog eentje van m'n broer Huub Welten (57) en z'n vrouw Liliane en z'n kinderen, bij onzen Huub aan de hand is Vital en in de wandelwagen m'n petekind Heidi. Gemaakt op Asten-kermis.
Van vroeger, van de "Vorreldonkse"...V.l.n.r.: Annie Hoeben, boven Henk Welten (57), onder Theo Zegers (53/34), boven Nellie van Dijk en onder het mooiste meisje van de klas (zei iedereen tenminste): Mientje Snoeijen. Hier waren we volgens mij op schoolreis en dat waren altijd de twee hoogste klassen van de school die meemochten.. de vijfde en de zesde klas, maar ik denk dat hier 'n uitzondering is gemaakt want Theo en onze Henk zaten zeker twee klassen hoger als de meisjes rechts, Mienyje en Nellie want die zaten bij mij in de klas.

Normaal zet ik hier alleen plaatjes neer van mensen waar zeker een persoon in de Hemel heeft gewoond, vandaag maak ik 'n uitzondering. De grootste van dit stel is onze dochter Nancy Welten die hier samen op de foto staat met haar neefje en drie nichtjes, allemaal 'n zelfgebreide muts op van oma Stienen, die de 26ste 90 zou zijn geworden. Vandaag, de 28ste, is onze dochter jarig, wordt nu 41 jaar jong. Vandaar dat ik die foto hier plaats. Proficiat meid... wij zijn trots op je.
Dit plaatje is ook al weer van lange gelden... Wim Zegers (53) met zijn vrouw (waar ik even de naam van kwijt ben). Ze woonde lange tijd vlak bij ons in de buurt in de Rozenstraat.
Het is wel leuk om van Himmelse mensen van vroeger te zien hoe ze er nu uit zien en ook hun kinderen, links is Toos van de Goor - Slaats (20) met haar dochter Femke. Mooi he?

Mooi plaatje van m'n zus, Jo Manders - Welten (57) en m'n zwager Frans Manders. Ze waren zo goed om me 1,5 jaar bij hun boven te laten wonen toen ik in Asten nog niet aan 'n woning kon komen. Frans is 63jarige leeftijd veel te vroeg overleden in 1994. Ons Jo heeft er inmiddels ook 'n 8 voor staan....

Ik hou het 'n beetje in Kerststijl... m'n zus Jo Manders - Welten (57) met haar oudste kiendje Ankie die dit jaar 50 is geworden... "un hil hortje geleeje dus"... bij de kerstboom.

Toen Herman Bosch (41) trouwde met Lies Kneepkens moest er op hun bruiloft natuurlijk ook gedanst worden en dan deden ze veelvuldig. Feest was bij Eijsbouts in Ommel, Juni 1971.

Trotse "aaw luij". Mijn broer Huub Welten (57) met zijn vrouw Liliane Welten - Koolen en hun eerste kind, 'n jongetje, Vital Welten. Foto is uit 1971.
Nog eentje van de schoolkinderen van Voordeldonk. Links Leo Franssen (45), midden Annie van Duijnhoven (65) en Dora Janssen uit onze klas.
Nog 'n plaatje uit het album van de Weltens. V.l.n.r.: Frans Manders, de echtgenoot van ons Jo, Truus, 'n vriendin van ons Annemieke, ons moeder, Anna Welten (57), Annemieke Welten (57), Ankie Manders, oudste dochter van ons Jo en nu ook inmiddels al voorbij de 50, Frans Welten (57) en toen nog zijn vriendin Gerda Janssen (53). Eind jaren 60.

Het hoeven niet altijd oude foto's te zijn die mooi zijn om hier te plaatsen... deze van Jan van Hoek, hier links, en Himmelnaar Paul Hoefnagels (27) is toch ook 'n "moi platje"... nie dan? Kortgeleden heeft Jan nog feest gevierd met 50 jaar cafe van Hoek. En Jan ziet er nog altijd goed uit... trouwens Paul ook hoor...

Ze is na haar trouwen met Henk van Helmond pas in d'n Himmel komen wonen, Jo van Helmond - Rooijackers (57). Rechts Henk z'n broer Cor van Helmond en links Tiny Driessen.

Peer "bende gij de"? Yep, lang geleden alweer. 28 mei 1971. Peer Welten (57) trouwde met Annie Stienen. Ik hoefde toen we vreeje niet ver te gaan... ze woonde 25 meter van ons af. Slanke dennen wij allebei, ik heb nooit geweten "deddege in owwen traw z dik zt kanne worre", 'n teken dat we het niet slecht hebben gehad, tenminste dat denk ik.

Toen onze zus Ellie Welten (57) trouwde met Wim Martens maakte ze bij Harrieke van Hoek deze foto met de getuigen erbij. Links de broer van Wim en rechts Sjaak Welten (57). Wanneer? 1960...

M'n broer Huub Welten (57) met zijn vrouw Lilliane en zijn zoontje Vital. Lang geleden? Ja hoor Vital is nu "hardrock-liefhebber" van in de veertig. Foto gemaakt bij de rabobank met op de achtergrond van der Zand wat toendertijd nog 'n kledingzaak was.

Ze kwamen helemaal van de andere kant van Asten, de familie Probst. Zelf ken ik er niemand van op eentje na... helemaal rechts is Truus Probst (48). Ze trouwde met Toon van Seccelen en kwamen wonen tegenover ons in een van de drie blokken huizen die er waren gezet op die open plek... 'n stuk voor de fabriek van Sjang van Goch. Wie de andere namen weet kan ze me mailen: info@himmels.nl

Ik kreeg van Ingrid van Seccelen, schoondochter van Truus van Seccelen - Probst de namen door, mijn dank hiervoor. Boven v.l.n.r.: Wien, Annie, Mia, Martien, Lies, Wiek, Cato, Goen en Truus. Tweede rij: Willy, moeder Probst, Harry, Sjaak, vader Probst en Constant.

Links Harrie van der Steen (84) samen met maatje Louis Lomans bezig met "hun" werk, alles klaarmaken voor het gieten van klokken.
Carnavalsplezier van 'n vriendenclub. Links is Frans Ermers (27) die later in d'n Himmel is komen wonen. Foto gemaakt in de Kerkstraat.
Het opvoeren van 'n toneelstukje bij de verjaardag van mister Rombouts. Wie die "operatie" aan het uitvoeren is weet ik niet. Toeschouwer links is Tonny van der Steen (84) en rechts Frits Vaes (69).
Links m'n zus Jo Manders - Welten (57), haar man Frans Manders die 'n kaartje aan het leggen zijn met vrienden van hun.

Volgens mij is dit plaatje van de trouwdag van Toon Bosch (41) hier rechts en Dylia van Meel (41). Daarachter loopt Annie Hoebergen - van Helmond.. de ander ken ik zo even niet.

Toen waren er nog de echte Hard-Rockers.. in cafe d'n Anloop. Hier met een van die echte rockers van vroeger die uit d'n Himmel kwam, Rene Verhaeg (22), in het witte shirt.. Die boys maakten van elke bijeenkomst wel 'n groot feest... "han ut nie zo naaw zitte".
M'n zus Jo Welten (57) met haar vrijer/verloofde, later haar man/echgenoot Frans Manders. Bij hun hebben Annie en ik 1,5 jaar boven gewoond.

Neef en nichtje. Links is Mientje van Heugten (47), zo noemde we haar altijd toen ze nog klein was, en rechts haar neef Harrie Driessen... die woonde toendertijd nog in de "makriet-woningen". Foto gemaakt bij van Heugten achter het huis. De ronde schoorsteen die je rechts ziet is van ons washok en stond bij ons op het bijgebouw. Daar moest ons moeder de was stoken.

Als ze bij Sjef en Hanneke van Heugten 'n communiekant hadden kwam vaak 'n deel van de familie op bezoek... zo ook hier toen Joke de communie deed. Op de achtergrond zie je nog de huizen waar wij hebben gewoond, de rechter schoorsteen is die van ons huis. Op de foto onder v.l.n.r.: Harrie Driessen, Jan van Heugten (47), communiekantje Joke van Heugten (47), Jose, Bertje en Mien van Heugten (47) dan Tiny en Truus Driessen, Harrie van Heugten (47), Diny Bakermans en Johan en Antoon Driessen. Bovenaan: Riek Sprengers, hun tante Nel, moeder Hanneke van Heugten (47), nog net zichtbaar Marcel Driessen, Martien Bakermans, vader Sjef van Heugten (47), hun tante Jet met op de arm Gerard Driessen. Ties Driessen en Frans Sprengers. Op de hoek Drika Bakermans.

Als men nog 'ns in de oude gaat neuzen vindt je altijd wel weer iets. Deze is van onze familie... Rechts ons moeder Anna Welten - van Bussel (57), links de man van ons Jo, Frans Manders en in het midden zijn moeder. Foto gemaakt bij ons Jo en Frans in de bovenwoning in de Zeilberg.

Als ik vraag om me meer plaatjes en foto's te sturen dan wil dat niet zeggen dat het altijd ouwe moeten zijn... liever wel natuurlijk maar ook deze net als hier plaats ik.. Onze vankantie 2016. Mies van Crey, de vriend van ons Nancy, en ikke Peer Welten (57) met 'n vaasje Jupiler, van die grote gouwe rakkers gaan er altijd wel in "zeker as ut zo werrum is".

Nog eentje uit de "diensttijd" van Theo Maas (31) samen met een van z'n maten waar ik de naam helaas niet van weet..

Drie schoolvriendjes van vroeger... v.l.n.r.: Harrie Eijsbouts, Theo Cortenbach en Harrie Verhaeg (22), die laatste kwam uit d'n Himmel.

Nog 'n oud plaatjes van Frits Vaes (69) toen hij in de zesde klas zat. Wie achter hem zit weet ik niet maar zal toch wel 'n klasgenootje zijn.
Gewoon zoals we Astenaren kennen... links Carel van den Burg en rechts Henk van Helmond (57) genietend van 'n paar glazen kleintjes pils...
Even terug naar 1956... twee klasgenootjes/vriendjes van toen. Links Jan Vervoordeldonk en rechts uit d'n Himmel, Gerard van Loon (88)... "moi plaatje wir"..
Vroeger goeie vrienden van elkaar, samen op vakantie... v.l.n.r. Theo Maas (31), Henk van de Waarsenburg en Peer Welten (57), ikke dus.
Bij het feest van Henk Slaats, hij werd toen 65, traden Jan van Eijk hier links en ikke Peer Welten (57) op met gouwe ouwe liedjes... Dansende dames Annie Spetgens - Slaats (20) en Ria Dat - Slaats (20). Fisje waar bij vun Eijck op Heusde

Ik was nog 'ns creatief bezig geweest. Misschien brengt heet weer wel meer inspiratie... wie zal 't zeggen. Ik heb twee foto's van vroeger bij elkaar gezet... rechts dat ben ik "de ziedege wel" Peer Welten (57) en links dat is mijn vrouw... ons Anneke toen ze 'n jaar of 5 was denk ik zo. Ik was toen 7...

Dit plaatje had ik nog van Gerrit Slaats (62) maar waar dit was en wanneer dat weet ik niet. De mevrouw op de foto ken ik ook niet.

Hier nog eentje van m'n oudste zus, Ellie Martens - Welten (57) samen met echtgenoot Wim Martens en links dochter Anita... nu ook al 'n vijftiger.
Ze hebben "In de Gloria" de opnames gemaakt voor "van je familie moet je het hebben". Maar ik zag op feesboek dit plaatje staan van pastoor Pieter Scheepers, hier links en er stond bij dat hij zich helemaal thuis voelde daar... Ik dacht, hoe kan dat nou... 'n katholieke pastoor die in 'n oud protestants kerkje op de kansel staat en er zich lekker thuis voelt.. Heel raar voor 'n pastoor... een ding is zeker... "an mij kan ie nie tippe, nog nie host"... hahahhaha nee Pieter is Peer niet... "en min pak is k veul mier"...

De KWJ was voor veel jongens uit d'n Himmel de ontmoetingsplek voor na je werk. Van geen enkele straat waren er zoveel lid van deze vereniging. Links Jan van Heugten (47), naast hem ? Peters, Henny van Seccelen (26) en Jan Bukkems (30). Het was er altijd gezellig.
Gezworen kameraden van vroeger... 55 jaar geleden... Gerard van den Eijnden links en ikke, Peer Welten (57) rechts... 16 jaar oud. We waren toen op vakantie in Nieuwenhagen in Limburg... vier vrienden Theo Maas, Henk van de Waarsenburg en wij twee.

Ze waren beiden getuige bij het huwelijk van onzen Theo en Lieske. Links Huub Welten (57) als getuige van de Weltens en Frans Verkennis als getuige van de Kneepkens.
Linksonder Sjef van Heugten (47) met naast hem z'n dochters Mien en Joke van Heugten (47). Boven zijn schoonzoon Theo van der Elzen, die trouwde met Mien. Theo kwam uit Bakel. Jose van Heugten had als hobby fotograferen en maakte veel familie foto's.
Ja hoor, ik heb er nog eentje uit de ouwe doos... en weer 'n mooie. Links is Truus Vlemmings en moeder Beth Vlemmings - Welten (39) en rechts haar schoonzusje Lena Welten - Slaats met haar dochtertje.
Foto van m'n broer Theo Welten (57) samen met z'n verloofde Lies Kneepkens uit 't Limburgse Ospel. Foto op de achtergrond de Pier van Scheveningen.

Rechts Jose van Heugten (47). Samen op vakantie op Texel met haar vriendinnen, links is haar beste vriendin Mieke Eijsbouts. Nee Jose zit niet te "appen", want dat was er toen nog niet... gewoon kaarten schrijven om te versturen
Dit zijn Bert Bankers en z'n vrouw die lange tijd woonden in de eerste huizen van de Hoogstraat. Anna Bankers - van Bommel (42) was de jongste dochter van Willem en Mina van Bommel. De Bommeltjes hadden vier dochters waarvan Mien trouwde met Jan van Schaijk en in het ouderlijk huis kwamen wonen.. Deze foto is genomen bij Bert en Anna achter het huis in de Hoogstraat.

Top overleg aan de bar op 12 juni, tussen Marieke Zantingh - Cortooms en mij,
Peer Welten (57)... of het er wel allemaal in zou kunnen want er waren best wat mensen die niet hadden gereserveerd en natuurlijk werd daar ook 'n plaatsje voor gezocht. Uiteindelijk ging het er allemaal in maar het zat er wel goed vol. De eerste rij was gereserveerd voor mijn familie, broers en zusjes en hun wederhelft. Boven staat de camera te draiien en tussendoor had Leo toch nog tijd om ook wat foto's te schieten... Hoeveel personen er waren? Ik had ze tussendoor 'n keertje globaal geteld... 121 en daar waren de mensen die in het voorportaaltje stonden ook bijgerekend.

Schitterende foto, gemaakt denk ik op 'n feestavond bij "de post"...
Harrie Verhaeg (22). Wie dat meisje is weet ik niet, ik denk ook iemand van de post.
Het belastingkantoor van vroeger met links Jose van Heugten (47), nu Jose de Corte. Toen was er nog geen computer maar veel papierwerk. oner en boven collega's van Jose.
Toen Toon en Beth Vlemmix - Welten (39) veertig jaar waren getrouwd in 1951 kwam de familie van Beth op bezoek en gingen ze gezamelijk op de foto samen met hun dochter en enig kind Truus. Voor zittend: het bruidspaar Toon en Beth. Staande v.l.n.r.: Jaan Welten - Martens, Sjang Welten, Toon Beakeas die getrouwd was met Lena Welten... die niet op de foto staat, Truus Vlemmix (39), Peter Hannes Welten en Helena Welten - Slaats, Mina Verberne - Welten en Harrie Verberne.
En dan ineens is het 45 jaar geleden dat je samen naar de kerk ging en naar het gemeentehuis... 28 Mei 1971 - 28 Mei 2016.... Annie en Peer Welten (57). De tijd raast voorbij... sneller en sneller...

Hard aan het werk, Himmelnaar Harrie van der Steen (84) samen met collega Louis Lomans bij de Koninklijke Eijsbouts bij het maken van weer 'n klok...
Ons moederke, Anna Welten - van Bussel (57) met twee van haar kleinkinderen van ons Annemieke z'n kant... links Ramon en op d'r schoot Michel Krikke.
Ooit had de fanfare van Ommel mij, Peer Welten (57) op hun feestavond gestrikt om de "sinterkls" uit te hangen. Ik denk dat mej van Horik die op m'n schoot zat, wel had gezien dat ik "dun egte nie waar"..
Hier Leo Gabriels (42) in het midden, die doet veel voor mij en hij bedenkt ook altijd de leukste dingen. Ik zag op internet deze foto van Leo met z'n "blues"-vrienden, de gebroeders Brouwers... Links is Theo, dat was vroeger onze Frans z'n collega bij het boekhoudkantoor van de NCB, toen nog in Deurne.

Ze was 'n dochter van Willem en Mina van Bommel, Anna Bankers - van Bommel (42). Hier 'n foto toen ze al in de Hoogstraat woonden. Vader Bert zit met Mien op schoot en in het midden is Petra... De jongens dat zijn links Henk en rechts Wim Bankers, die laatste was lange tijd fotograaf van Siris maar helaas veel te vroeg overleden.
Henk Slaats (20) bij "zijn" Vlisco waar hij vele uren heeft doorgebracht... hier met de hele familie voor het naambord in Helmond. V.l.n.r.: Jos Slaats (20), Wim Dat van Ria, Toos van de Goor - Slaats (20), Jan van de Goor van Toos, Henk Slaats (20), Diny Slaats - Enkevort van Frans, Frans Slaats (20), Ria Dat - Slaats (20), Paul Fiddelaers van Joke, moeder Tina Slaats - Haazen (20), Annie Spetgens - Slaats (20), Jan Spetgens van Annie, vader Ture Slaats (20), Wilhelmien Slaats - Danils van Jos en Joke Fiddelaers - Slaats (20).

Mijn oudste zus Ellie Martens - Welten (57), ik denk nog in de "vrijerstijd". Samen met Wim Martens en nog altijd gelukkig samen, al meer dan 50 jaar, mooi toch?

Rechts m'n broer Theo Welten (57) nog in zijn "vrijerstijd"... Op de foto, gemaakt in Ospel met z'n toekomstige schoonouders, de vader en moeder van Lieske Kneepkens.
Je ziet wel, het hoeven niet altijd "aaw" plaatjes te zijn om iets moois te kunnen laten zien. Hier 'n foto die kortgeleden is gemaakt van Martien en Gerry Mennen - Martens (60) met hun kleinkinderen. Dit is toch geweldig mooi.. trotse opa en oma.
Volgens mij is deze foto gemaakt bij het adscheid van Henk Slaats (20) hier rechts op de foto, bij de Vlisco. Toen was Henk klaar mee werken want als je zegt Henk dan zeg je ook Vlisco want daar heeft hij zowat z'n hele leven gewerkt. Links zijn zwager, Jan van de Goor, die getrouwd is met Henk z'n zusje Toos. Hier doet Jan het woord omdat de "Vliscoverlater" natuurlijk ook in het zonnetje werd gezet.
Links naast de zonnebril die gespierde, is Toon Hurkmans (43), zoon van Jan en Nel. Foto uit 1987 toen ze aan het werk waren in Nicaragua. Samen anderen in de bak van een pick-up truck (de camioneta). Toon heeft veel vrijwilligers werk gedaan zelfs toen het daar oorlogstijd was en je soms de kogels om je oren hoorde fluiten, en dat zijn dingen die je eigenlijk toch niet mee wil maken...

Dit is al 'n oud plaatje wat ik nog ergens vond in mijn mappen van ons eigen familie. het is in de kerk van Ospel toen onzen Theo trouwde met Lies Kneepkens. Op de foto bovenaan links ikke, Peer Welten (57), onder mij de vrouw van onze Sjaak, Riek Welten - Brouwers, dan ons Annemieke en Sjaak Welten (57), vervolgens Wim Martens en m'n oudste zus Ellie Martens - Welten (57) nu al meer dan 50 jaar getrouwd met Wim Martens. Riek overleed toen ze 62 jaar was en onze Sjaak is overleden toen hij 76 jaar oud was. Van onze familie zijn onze Theo en Lies er niet meer en ook de man van ons Jo, Frans Manders niet meer hij overleed toen hij 63 jaar was.
Rechts is Nel Bosch (41), later Nel Janssen - Bosch, met 'n paar vriendinnen van het werk of van school dat weet ik niet... meisjes van school of van het werk trokken veel met elkaar op toendertijd dat heb ik altijd nog onthouden. "tis wel laang geleeje"....
Rechts is Riek van den Berkmortel - van Seccelen (48) en links Mia, de vrouw van "hunnen Bart", ik denk in de jaren 70 aan de broeken te zien.
Drie leuke dames in de Freebird met carnaval... rond 1987, daar ergens... Links Anja Seijkens (nu Wijnen), Rosita Verbugt in het midden en rechts uit d'n Himmel Erica Zegers (34). Moi h?

Als je in het leger op bivak moest werden de tentjes zoals je hier ziet in bepaalde vorm gezet. Theo Maas (31) en z'n dienstmaatjes hebben dat hier ook gedaan zo rond 1963. Hiervoor zie je 'n zelf in elkaar geknutseld soort "dagverblijf-woonkamer".

Ze hadden die dag 'n bruiloft van broer/zwager, links Bart van Seccelen (48) en rechts zijn zwager, de echtgenoot van Riek, Frans van den Berkmortel...
Rechts is m'n broer Theo Welten (57) met een van zijn dienstmaatjes aan het "werk" toen ze in het leger zaten in Ossendrecht.
Ik begin deze nieuwe map best wel beetje raar want je kunt haar niet herkennen. Rechts is Betje Verheijen - van de Ven (55). Vroeger woonde ze langs ons als Betje van de Ven, maar toen was ik nog niet geboren.
Nee die twe meiskes links en rechts ken ik niet maar in het midden is Riek van Seccelen (48) ofwel Riek van den Berkmortel - van Seccelen, maar hier was ze nog niet getrouwd.


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu