himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Individuweel 14

INDIVIDU > Individuweel 11-20
Ik herinner me hem nog goed van vroeger toen Jan Zeegers (53) 'n paar deuren van ons af woonde. Getrouwd met Drika Sauve. Hij was stucadoor van beroep en hij had, zoals je ziet, 'n geweldige haardos net als onze vader dat vroeger had.
Het was zo'n lieve vrouw, zo'n lief mens... ik ben er 'n paar keer geweest, Leny Manders - Hoefnagels (27). Ik kreeg van haar man Jos altijd foto's van Asten en van de Hemel. Later toen Jos was overleden ben ik er nog 'n paar keer geweest. Helaas zijn ze er nu allebei niet meer.
Voor dat Bert Janssen (53) met zijn familie in de Hemel kwamen wonen, woonde ze "dun Braand". Bert had thuis ook 'n paar varkens zoals vele dat hadden.
Vroeger was ze vreindin met Petra van Schaijk (42) en mijn zusje Annemieke Welten (57) uit d'n Himmel. Wilma van Heugten (80) achteraan uit de Hemel. Ook Toos van Bree uit de Kerkstraat was er altijd bij. Deze foto is van tien jaar geleden.
Hier zit hij nog vrolijk lachend, Wim (Willem) van Horssen (40). Hij kwam met zijn gezinnetje wat later in de Hemel wonen in het huis van Marinus Engelen. Hij was nog maar net verhuisd naar 'n woning op de Strohuls toen hij helaas is overleden. Hij was een van ons vaste groepje sporters bij de fysio.
Potverdorrie het wordt er niet beter op... ben ik snotverkouden geworden, hoesten dat niet meer normaal is en de neus zit constant dicht. Dus nu maar stomen want er moet wel lucht in mijn longen komen. Ik weet niet waar ik het ineens weer vanaf heb gehaald want ik kom bijna nergens. Wel ben ik vier dagen geleden de coronaspuit gaan halen maar daar heb ik normaal helemaal geen last van. Nou ja, het hoort er bij zullen we maar zeggen maar... "ut is gin pretje vur unnen aawe driek as ik" Gerard van Loon zou zeggen "cest la vie:", zo is het leven.
Deze week alweer 5 jaar geleden dat onze overbuurjongen van vroeger uit d'n Himmel Andre Caris (50) van ons heen is gegaan... onvoorstelbaar zo snel gaat de tijd... het lijkt ons als gisteren. Geweldige kerel.
Een geweldige man, die veel, heel veel van Asten weet. Toon Hoefnagels (27). Ik zie Toon vaak genoeg want we zitten allebei bij de Fotoherkenningsgroep en dat komt goed uit dat hij daar ook bij zit want hij herkent echt veel. Toon is een van de vele kinderen van Bert Hoefnagels. Toon werkt vaak mee aan diverse boeken over Asten.
Ze woonde vroeger 'n paar deuren van ons af, Gon Joosten (61). Dochter van Marinuske Joosten die in het huis woonden waar later Willem en Miet van Heugten kwamen wonen. Gonny is heel vroeg overleden, geboren op 27 augustus 1923 en overleden op 11 juli 1945, ik was toen net twee weken van te voren geboren. Gon werd maar 21 jaar oud.
Belofte maakt schuld, een paar dagen naar de Schatberg geweest... ik zou streuf bakken 'n keertje. Voor zes personen, totaal 16 pannenkoeken... en "werrum ha ik ut"....
Dit Himmelnaar
Leo van Loon (88) (24). Een deel van zijn lven woonde hij bij zijn ouders in de houten barak achteraan in de Hemel en 'n ander deel in een van de drie blokken vooraan in de straat met zijn vrouw en kinderen. Hij was vaak van huis voor zijn werk bij de klokkengieterij... zoals hier op de foto al weet ik niet waar dit was.

Er zijn van die gezichten van mensen die vroeger in d'n Himmel woonde die je nooit meer vergeet. Ook van Hanneke van Heugten (47), de vrouw van Sjef, zal ik nooit vergeten. Zo'n lief mens. Ze woonde in de middelste van de blok van drie die later in de Hemel zijn gebouwd... heel vroeger speelde ik daar.
Hoe leg ik dit uit.
Jana Kuijpers (11) was 'n engeltje uit d'n Himmel want ze woonde met haar ouders en zusjes aan het Himmeleindje van vroeger. Ze trouwde met Jan Engelen die woonde op huisnummer 40. Dat was dus 'n echte engel en als Jana al geen engeltje was, is ze dat geworden toen ze met Jan trouwde en werd Jana Engelen - Kuijpers. Hier was ze 13 jaar.

Een dochter van het grote gezin van Bert Hoefnagels,
Truus Hoefnagels (27). Tenminste als ik het goed heb.
Dit is Bet Vlemmings - Welten (39) maar ik ken haar eigenlijk alleen maar van later. De foto is gemaakt toen haar enige dochter Truus nog maar 'n kind was. Ze is nog ver familie van ons, van Welten uit Liessel.
Ze was een van de dochters van Hannes van Heugten, Anneke van Heugten (37) en trouwde in 1951 met Marinus Verberne. Ik weet niet zeker maar ik dacht dat ze ook kleding naaide voor ieder die dat vroeg.

Een van die mooie meisjes uit d'n Himmel die zo'n beetje de leeftijd hadden mij, Lies Meulendijks (10), de dochter van kolenboer Jan Meulendijks, "Jan de Pst".
Ik, Peer Welten (57) moet lijnen, ik moet afvallen maar of het lukt? ik denk het niet. Hier zie je mij met mijn lieverlings vruchten, (aan mijn oor), kersen, en zo deden wij dat vroeger ook en ik had 'n takje met drie. Fruit is gezond... klopt maar toen zei Annie, zal ik 'n worstebroodje warm maken? En toen pakte ik er nog 'n radlertje bij... en later nog "un heffulke krijtjus"... jaja goed fout.
Onze buurjongen aan de andere kant van de weg, Andre Caris (50). Toen was hij nog bij de marine dacht ik, of de mariniers, Hij was 'n tijd naar Nieuw Guinea.
Het zit er weer op, inmiddels alweer 77 en 4 dagen oud... "nee dur vurandurde nie veul m Peer Welten (57).
Dit is Jan Vaes (69) bij hun thuis achter het huis in d'n Himmel toen de Lienderweg er al was. Dat was in onze tijd "ut peijke noa ut Liender".

Ik kwam in mijn mappen ineens deze foto weer tegen van mijn lieve zusje Annemieke Welten (57). Ik denk uit haar tienertijd. Het is en blijft 'n mooie meid. Ze is geboren in 1951 en ik herinner me die dag nog als de dag van gisteren, ik was toen net 6 jaar geworden. Nu is ze ook al 70, aiai... het leven loopt gewoon door, die wacht op niemand.

Nog een oudje van onze vader Driek Welten (57) gemaakt in de Rozenstraat in de kamer achter de zitkamer waar we altijd zaten te eten.
Toen ze jong was en tegenover ons was komen wonen was het nog Wies van Seccelen (48). Ik herinner me nog dat ze de eerste persoon was die met haar linkerhand schreef. Op Voordeldonk mocht dat toen, ze zat ik dezelfde klas als ik.
Vandaag zou onze broer Theo Welten (57) jarig zijn... hij zou van daag 82 jaar oud zijn geworden. Door 'n ongeluk werd hij maar 29. We denken nog vaak aan hem, z'n humor, zijn donkere stem als hij zong. Nee vergeten doen we hem niet en ook zijn vrouw Lieske niet die ons ook al is ontvallen. Veel plezier daarboven in die andere Hemel... er zal zeker 'n feestje zijn.

Ik heb de foto groot gelaten zodat je het goed kunt zien... "ziej ikkur goe zat uit zo"?. Ik krijg namelijk binnenkort de burgemeester op bezoek. Dat zat zo. Toen Annie en ik in 2021 onze gouden huwelijksfeest hadden was het coronatijd, feesten was er niet bij en de burgemeester die normaal op bezoek komt deed het nu af, helaas, met 'n telefoongesprek. Nee blij waren we er niet mee en ik vertelde dat ik 'n foto via photoshop had gemaakt waar ik samen met haar op sta. Maar ze beloofde me dat we later alsnog met drieen op de foto zouden gaan, Annie, de burgemeester Anke en ik. Maar het was er nog steeds niet van gekomen. Afgelopen week kreeg ik echter telefoon van het gemeentehuis en daarin werd gevraagd om 'n afspraak te meken met de burgemeester want ze was het echt niet vergeten, om samen met 3-en op de foto te gaan. Dat vind ik echt geweldig maar ik moet wel 'n beetje netjes voor de dag komen dus laat ik jullie zien hoe ik er uit zie... Toch "Moi Zat, of nie dan"?


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu