himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Klasse Foto's 5

AANDER > Klassefoto's
Ik vraag 'n beetje hulp bij deze foto's die Theo Rombouts me stuurde... ja Theo is de zoon van Mister Rombouts die lange tijd hoofd van de school was op Voordeldonk. Het lijkt 'n foto van 'n feestje op school of misschien gingen deze kinderen wel van school af, ik weet het niet precies en de juf ken ik ook niet. Eentje ken ik zowiezo, uit d'n Himmel Joke van Heugten (47) die staat vooraan tweede van rechts. Verder ken ik er wel enkele, Horyon, van Rees, Berkers, van Loon en van Duijnhoven. Iemand speeld gitaar en waarschijnlijk zingen ze hier 'n liedje... Laat maar weten als je er iets van kunt herinneren.

Tja en dan heb ik ineens 'n klassefoto waar ik dan ook helemaal niks vanaf weet... Maar er zullen ongetwijfeld mensen zijn die hier wel wat vaaf weten en het zou zijn zijn als ze me de namen hiervan doorgaven. Uit d'n Himmel staat er in ieder geval Erica Zegers (34) op, middelste rij 5de van rechts... en in die zelfde rij, 2de van rechts si volgens mij Anja Seijkens. Help help...

Ik had ook deze foto nog van de Mater Amabilisschool die hier bij het oude WitGeleKruisgebouw bezig waren wat behoorde bij hun opleiding... Nee de meisjes ken ik niet behalve de teweede van linksonder, dat is Riek van den Berkmortel - van Seccelen (48) die in d'n Himmel tegenover ons woonden.
Ja zeg... hoe mooi wil je ze hebben? Paul Hoefnagels (27) toen hij "nog un echt snotnuske waar"...
Twee van de bekende leraren van vroeger in Turrup en de Bonifaciusschool, links hoofd van de school mister Dibbits en rechts mister van Asten.
Mijn vriendin zou het nooit worden: juffrouw Bernardine de Vent. Ze kwam als juffrouw naar de Voordeldonkseschool toen Mister Dibbits er hoofd was vanaf de opening samen met juffrouw Werts en mister Biemans. Omdat de school met 'n lokaal was uitgebreid kwam juffrouw de Vent het team versterken. Toen ik op de school kwam was mister van Kemenade er voor ons in de eerste klas... in de tweede en de derde hadden wij Juffrouw de Vent. Hier staat ze achter in haar klas en ze staat voor de "kasjes" die wij zo goed kennen van de klassefoto's die er van ons zijn gemaakt. Jammer dat ik zo'n goeie herinneringen heb aan die school behalve de 2de en 3de klas...

Nog 'n leuke foto van de LTS uit Someren ook al weet ik niet van welk jaar deze is. Ook zijn niet alle namen bekend maar degene die mensen herkend mag me hier over mailen. De namen die ik wel heb? Onderste rij v.l.n.r.: Adrie van Bracht en Peter van Bussel... helemaal rechts: Pim Jacobs. Bovenste rij: Theo Janssen (53), Alwin Linden, Robert van Seccelen, John Stolwijk en Gerard Verberne. De rest weet ik niet.
Deze klassefoto komt waarschijnlijk uit 'n boek en is daarom ook niet zo scherp en duidelijk. Het is de klas van Mister Dibbits 1966/1967. De meeste namen zijn bekend, onderaan v.l.n.r.: Hans Kanters, Frans van Grootel, Jos Hoefnagels (27), Henk van Horssen, Hans Jacobs, Bouke Eijsbouts en Jan van Roy. Tweede rij: Wim Ceelen, Onbekend, Antoon van Seccelen, Piet Verdonschot, Emiel Schriks, Harrie van Oosterhout, Willy Wilbers en Hans van Kemenade. Derde rij: Geert van Lierop, Jozef van Kessel, Onbekend, Hans van Gogh, Arnold Manders, Theo Merkus, Andre van de Wijngaarden, Wim van Veghel en Henk van Heugten. Bovenaan: Mister Dibbits, Hans Beijers en Harrie van Lieshout.

Nog 'ns 'n klassefoto van de LTS uit Someren waar vele jongens uit Asten les hebben gevolgd om 'n vak te leren. De foto is uit 1975... ruim 40 jaar geleden alweer. Op de foto onder v.l.n.r.: Johan Berkvens, Eric Bisschops (66), Jos van Bommel, Johan van den Boomen, Hans van Eijck, Arno van Lierop en Alfred van der Loo. Midden: Jan Maas, Pierre Manders, Jan Meulendijks, Leo van Mierlo, John Renders, onbekend en Biekie Smits. Boven: Hans van de Ven, Martien Verberne, Frits Verdonschot, Jos Vereijken, Rene Verhaeg (22), Han Vervoordeldonk en Willie Looijmans. Uit de Hemel van nu dus Eric Bisschops toen nog uit Someren en nu wonende in het huis van Jantje Werts, heeft 'n eigen bedrijf en zijn vrouw runt broodjes-bestelzaak "Tante Kaat"...

Nog 'n klassefoto van de Voordeldonkse school van ik dacht 1985/1986, toch 30 jaar terug. Ik ken er bijna niemand van... ja de leraar want die zat vroeger op die school 'n klas hoger als ik, Gerard Kompiet. De lange rij staande 5de van links is Willem van Horssen (40) maar de rest weet ik niet en daar mag je me graag mee helpen. Jammer dat de fotograaf iets heeft bewogen met de camera...
Dat zijn ze, de trotse kinderen van de Vorreldonkse school toen ze de eerste communie deden... iets wat toen nog heel gebruikelijk was maar nu ook iets is wat "uitstervende" is. Nee de kinderen die er op staan ken ik niet maar ik weet van Leo Gabriels die deze foto maakte dat Ralph van Schaijk (44), zoon van Piet hier onderaan rechts staat met dat mooie strikje in.

Dit zijn de twee juffrouwen van vroeger van de meisjesschool, de Maria-school in de Julianastraat waar de miesjes van het voorste stuk van d'n Himmel naar toe gingen voor hun lager onderwijs. Niks mis mee maar nu weet ik toch de namen niet meer... ik ken ze wel maar... nee ik weet het echt niet dus hulp is welkom. Let wel: de foto's zijn al meer als 60 jaar oud...
Zulke klassefoto's heb ik hier al meer neer gezet waar ik niet van weet wat het precies is. Het is of 'n huishoudschool of 'n mater-amabilis denk ik tenminste maar het kan ook nog altijd 'n vereniging zijn maar dat denk ik haast niet. Ik ken er wel weer maar twee van: derde van links zittend is Nel Janssen - Bosch (41) en tweede van rechts boven is Riek van de Berkmortel - van Seccelen (48). Twee Himmelse meiden.

Van de "kiendjes" ken ik eigenlijk helemaal niemand. Het is wel 'n kleuterklas bij de Vorreldonkse school en die kinderen zijn nu veertigers want de foto is gemaakt in seizoen 1978/1979. Waarom ik die plaats? Gewoon omdat Anny Ermers (27) er op staat, de klassejuffrouw en die woont nu in d'n Hemel. Die heeft het huisnummer wat heel vroeger Jan Zegers had en later toen de huisnummers waren aangepast, Bert Hoefnagels. De huizen van het tipke zijn toen afgebroken voor nieuwe woningen waarvan de familie Ermers er eentje heeft. Het kan trouwens wel zijn dat hier kinderen uit d'n Himmel bij staan...
Weer 'n plaatje waar ik wat hulp bij nodig heb. Het is van een of andere school, 'n klassefoto van meisjes die ergens voor leerden, b.v. gezinsverzorgster ofzo aan de schorten te zien denk ik zo. Het enige wat ik weet is dat uit d'n Himmel Riek van Seccelen (48) er op staat. Later werd het Riek van den Berkmortel - van Seccelen zoals jullie wel weten. Ze staat bovenaan in het midden met die zwarte haren. Verder ken ik niemand... ook niet waar of wanneer de foto is gemaakt.
Bij dit plaatje moet je ver terug in de tijd toen de Voordeldonkse school er nog maar net was. Rechts is juffrouw Werts en die was er leerkracht toen de school voor het eerst open ging samen met hoofd der school mister Dibbits en mister Biemans. Later kwam daar juffrouw de Vent bij hier links op de foto. Toen juffrouw Werts vertrok kwam mister van Kemenade. Die vier waren er toen ik in de eerste klas kwam zitten en 'n jaar later kwam mister Rombouts mister Dibbits aflossen als hoofd.
Dit is ook weer zo'n klassefoto waar je me mee kan helpen... ik denk van de huishoud of de materamabilisschool maar ik weet het niet zeker. Waar de foto is gemaakt weet ik ook niet, zelfs niet voor welke gelegenheid. Zeker is dat Riek van Seccelen (48) erop staat want die zit helemaal vooraan in het midden met donkere jas. Links gehurkt lijkt me iemand van Boerenkamps... hulp is welkom.
Deze foto's had ik allang in m'n bezit maar had ze nog steeds niet geplaatst. De mensen van mijn leeftijd zullen hem zeker herkennen, misten Jos van Kemenade, een van de lievelingsleraren die op Vorreldonk les gaven. Maar ook zijn vrouw Bep Gerold gaf les in Asten. Dat was aan de Mater Amabilisschool, daar was Bep directrice van 1950 t/m 1953. Links is 'n vakantiefoto en rechts toen mister van Kemenade trouwde met zijn Bep, dat was op 10 augustus in 1953 in Uden... Bep is overleden op 2 mrt 2009 ze was toen 85 jaar oud en anderhalve maand later overleed ook de zeer geliefde leraar Jos, hij was 84 jaar. Ze hebben samen 6 kinderen gekregen.
Van de Sint Jozefschool, beter bekend als de Bewaarschool, aan de Julianastraat heb ik bijna geen foto's daarom ben ik blij dat Sonja Zegers (34), je weet wel van Theo en Riek Zegers, en hier helemaal rechts op de foto, me deze foto stuurde van de kinderen en juf bij haar uit de klas. Wie de andere kinderen zijn weet ik niet maar ze schreef er wel bij dat het meisje net voor de juf ook uit de Hemel kwam maar er pas later is komen wonen. Sonja dacht op Hemel 57 of 59. Wie kan me helpen??
Dit vind ik zo'n geweldig mooi plaatje en niet alleen omdat het oud is, 1957, ook niet alleen omdat mister Rombouts erop staat, maar gewoon ook omdat het nog 'ns de situatie laat zien zoals het er vroeger op de "spulplats" op de Vorreldonkse school. Het vroor toen dat het kraakte en mister Rombouts nam zelf het initiatief om de speelplaats met water te besproeien wat onmiddelijk ijs werd zodat wij, de schoolkinderen er fijn konden "slibbere"... Slibberbanen werden er in mum van tijd gemaakt en de kinderen vlogen er over. Banen voor de allerkleinste maar ook voor de allergrootste en daar behoorde ik bij want ik zat toen in de zesde, de hoogste klas. Je ziet dat de speelplaats uit twee delen bestond: het verharde gedeelte dat liep tot aan het schoolgebouw en het zand/gras gedeelte dat liep tot aan de bosjes van "dun Bron zun dennekus".. Die zie je links op de foto, rechts is de afgraving van van Horsen ook al die die niet erg duidelijk zichtbaar, waar we in de winter ook vaak gingen schaatsen en in het midden achter, in die bossen werd later de blokhut van 't jongensgilde opnieuw opgebouwd toen die weg moest achter de boerderij van Kerkers. Mister Rombouts staat zo ongeveer in het midden van de speelplaats waar aan de linkerkant de wc's waren, jaja die waren toen nog buiten, en aan de rechterkant waren de fietsenrekken. Ik voel me weer jong als ik dit nostalgische plaatje zie... 58 jaar geleden...
Waarschijnlijk weer iets van de Huishoudschool of de MaterAmabilischool of zoiets. De foto is gemaakt van 'n groep meiden voor het Wit-Gele-Kruisgebouw. Ik ken de namen niet alleen boven links is volgens mij Mieke Ceelen en tweede is in ieder geval Riek van Seccelen (48), hulp is gewenst, als je er van kent dan mail me maar. Info@Himmels.nl
Ik weet echt niet van welke school deze foto is maar het heeft iets te maken met 'n ambachtschool en dan voor de mensen die iets in de metaal deden. Ik ken er bijna niemand van alleen de twee Astenaren die ook kameraad waren met elkaar: 2de van rechtsboven is Frans Verdeuzeldonk (71) en links naast hem van d'n Bult, Toon van den Eijnden. Foto komt waarschijnlijk van 'n dia af...
Hier zouden eigenlijk de namen moeten staan van deze meiskes van waarschijnlijk toendertijd de Huishoudschool maar het probleem is dat ik ze niet ken... op eentje na dan want twee van links helemaal bovenaan is Riek van Seccelen (48). Later Riek van den Berkmortel - van Seccelen. Alle hulp is welkom... laat maar van je horen info@himmels.nl. Waar de foto is gemaakt weet ik ook niet maar het lijkt veel op de "puddingberg", bij vele wel bekend. Onzen Huub reageerde op deze foto want hij kende nog wat namen: Bovenaan links naast Riek is ? Smits en rechts van Riek Mieke Ceelen. Onder vanaf links: Laura Boerkamps, de derde ? van Oosterhout en liggend rechts ? Houben.
Van deze foto weet ik eigenlijk niet heel veel... het zijn jongens en meisjes bij elkaar en het is ook niet zeker dat ze gemaakt is in Asten. Twee zusjes staan erop, twee zusjes van Bommel uit d'n Himmel. Het zou kunnen dat het 'n foto is van de kleuterschool want op de andere scholen was het niet gemengd. De foto is ongeveer van 1923 tot 1927. Op de tweede rij van boven zie je rechts de juffrouw staan.. derde van rechts is Anna van Bommel (42) die later trouwde met Bert Bankers en de vierde van rechts is haar oudere zusje Miet van Bommel (42) die trouwde met Toon Verberne... de rest weet ik niet... dus? help help...
Hier bij deze klassefoto zou ik graag de namen weten... onder derde van links is Jan van Bommel (42) zoon van Willem van Bommel en broer van de moeder van de kinderen van Schaijk. Dat is de enige naam die ik heb tot nu toe. De foto is waarschijnlijk in Asten gemaakt op de school op de Markt. Welk jaar dat zoek ik nog even uit....
Nog n mooie van de jongensschool van de Markt uit 1952. Ze zijn allemaal n paar jaartjes ouder als ik. Ik heb ook de namen. Onder zittend v.l.n.r.: Theo Beekman, Bennie van Hoof, Henk Rakels, Frans Debeij, Adrie Mennen, Karel van Bussel, Jan van Bommel (47), Jozef van der Putten en Tonnie Mikkers. 2de rij: Jan Joosten, Joop van Hoof, Wim van Lieshout, Johnny van Diessen, Frans Janssen, Henk van Helmond (57), Sjang Stevens, Louis van den Heuvel, Jan Verdijsseldonk, Cor van de Burgt Ludo van den Heuvel en Antoon Driessen. 3de rij: Hans Dibbits, Riny Verrijt, Arjan van Gogh, Jan Ploegmakers, Marinus van Oers, Frans Weekers, Piet van Helmond, Hans van der Heijden, Jan van der Loo, Sjef Smits, Gerard Coolen en Carel Verhees. Bovenste rij: mister Hoes, Onbekend, Tonny Kuijpers, Gerard Berkers, Gerard Hoefnagels, Willy Bekx, Frans van Seccelen (26), Theo de Groot, Gerard Joordens, Rudy Franssen, Wim Martens en mister Spoor. Jan van Bommel woonde later in d'n Himmel maar toen nog niet... Henk van Helmond is toen hij getrouwd was in ons huis komen wonen op 57. Het kan zijn dat Hans van der Heijden ook even in d'n Hemel heeft gewoond op nummer 4.
Foto van 'n schoolreisje van de Bonifaciusschool zo rond 1957 naar de Rotterdamse haven, v.l.n.r.: Paul van Hoof (16), Chris Stevens, Harrie Verhagen, Jan? Coolen en Onbekend... help me met deze twee laatste aub.
We hebben weer 'n klassefoto toegestuurd gekregen en dit keer is het van de Bonifaciusschool aan de Kruiskensweg, de 5de klas van mister van Beckum. De meeste namen hebben we wel: onderaan v.l.n.r.: Henny van Hagen, Hans van Oosterhout, Jo van Oosterhout, Broos Manders, Frans Sanders, Herman Naus, Jozef van Hoek, Martien Verberne en Jan van Oosterhout. Tweede rij: Jan van den Boomen, Piet Rooijackers, Hans Martens, Lowie Hoefnagels, Chris Stevens, Paul van Hoof (16), Henk Kwarten, Pierre Franssen, Geert van den Eijnden en Jan van der Velden. Derde rij: Henk van Goch, Twan van Oosterhout, Onbekend en Piet Verrijt. Bovenste rij: Piet Wolters, Peter Raaymakers, Harry Thijssen, Martien Joordens, Frits Linden, Henk Gielissen, mister van Beckum, Huub Honings, Jan van de Vijver, Ad Pasman en Gerard Hoefnagels.
Schoolreisje naar Schiphol door de 5de en de 6de klas van de lagere jongensschool op de Markt, in Turrup. Foto is van schooljaar 1951/1952. Onderaan v.l.n.r.: Sjeng van Oosterhout, Harrie van Heugten, Tonnie Heijligers, Coen van de Heuvel, Hans van den Heuvel, Antoon Voermans, Rini Berkers, Louis Mennen, Gerrie Hagelaar, Frans Hagelaar, Leo van Zeeland, Hans Debeij en Piet van der Heijden. Tweede rij: Martien Heijligers, Jan Heiligers, Martien Slaats, Martien Loomans, Jo Heijligers, Lambert van de Waarsenburg, Frits Verstappen, Jos Verberne, Harrie van Soest, Ivo Cuppens, Henk Kuijpers en Jan Driessen. Bovenste rij: Henk Schuurmans, Bert Mennen, mister Sanders, Jan Vlemmings, Jo Kuijpers, Pieter van Hoek, Albert Loomans, Jan Cuijpers, Jan Heijligers, Antoon van der Elsen, Harrie Coolen, Wim Wijnen, Harrie Loverbosch, Pieter van der Heijden, Marinus Steyvers, Antoon van Schaijk, Pierre Sillekens, mister van Bekkum, Harrie van de Mortel, Jos van Horssen, Louis Berkvens, Toon Hoefnagels (27), mister Hoes en Clemens van der Loo.
De leraren en leraressen van de mariaschool in 1975. Boven: N Verschure, N Lehr, Emmy de Bruijn, C Martens en L Haasen. Onder: T Swinkels en Bertus van Oosterhout.
De laatste tijd krijg ik zowat niks meer wat schoolfoto's betreft, van de Voordeldonkse school. Ik hoop toch dat ik nog wat krijg want ik ken verschillende mensen uit d'n Himmel die ook op Voordeldonk op school hebben gezeten en die nog nergens op 'n foto voor komen en waarvan ik zeker weet dat er foto's in omloop zijn... maar goed ik wacht dat wel af, misschien krijg ik toch nog wel wat. Hier heb ik nog 'n foto van de jongensschool op de Markt en die is van de 6de klas van mister Hoes, mei 1950. Ik heb ook de namen... onderaan v.l.n.r.: Wim Berkvens, Harrie van Oers, Frans Snijders, Hub Driessen, Jan van de Cruijs (43), Leo Hoefnagels, Jan Mollemans en Walter Kusters. Tweede rij: Leo Verheijen, Ad Bos, Leo Mennen, Gerard Driessen, Leo Coolen, Wim Cortenbach, Gerrie van Bussel, Gijs Werts en Henk van der Loo. Derde rij: Jan van den Heuvel, Frans van den Heuvel, Jan Kuijpers, Corry Geerts, Frans Smits, Ari Bekx, mister Hoes en Rini Cortooms. Bovenste rij: Jan Meulendijks, Tini van Seccelen, Arie Bekx, Harrie Snijders, Miel Schriks, Wim de Groot, Eddy Cuppens en Harrie Kuijpers.
Het was 'n geweldige "mister"... mister van Gijssel die vroeger les gaf aan de jongensschool in "torrup" in Asten. Hier heb ik twee foto's van hem... links toen hij als jonge kerel speelde in het voetbalelftal van Wilhelmina uit Someren (1931) en rechts de Mister (1953).
Over Tonnie van den Burg (54) raak je niet uitgepraat als je alles moet op noemen wat hij allemaal al heeft gedaan sinds hij d'n Himmel verliet. Hj liep o.a. alle Kennedymarsen die er waren in Someren en volbracht ze ook en wat hij bij de EHBO wel niet allemaal deed is met geen pen te beschrijven... echt 'n duizendpoot... iemand die zich voor anderen inzet... foto gemaakt op de "Vorreldonkse school"...
De jongensschool op de Markt had vroeger ook de jongens van het voorste deel van d'n Himmel in z'n gelederen. Ik weet niet precies van welk jaar deze foto is maar ik heb wel 'n heel stel namen. Mocht je de andere herkennen die ik niet heb dan mail me die maar door, we missen er nog twee. Onderaan v.l.n.r.: Willy van Gorp, Adriaan van Zeeland, Theo Maas (31), ? Michiels, Henk van de Waarsenburg, Berry Joppe en Harrie Heiligers. Middelste rij: Theo Cortooms, Harrie Verstappen, Frans van de Moosdijk, Riny Snijders, Henk Meeuws, Bert van Schaijk, onbekend en onbekend. Bovenste rij: Eddy Mikkers, Gerard Verhees, Martien Verrijt, Riny Verhees, Ad Heijligers, Karel Verdonschot, Leo Manders, ? Smits en Tonny Cortooms. Helemaar rechts de leraar mister Andre van Gijssel. Kleine bijkomstigheid, ze waren zo'n beetje van mijn leeftijd en Theo Maas en Henk van de Waarsenburg zouden later mijn kameraden worden, Theo Cortooms samen met mij voor houtbewerker leren op de Ambachtsschool en Willy van Gorp onze buurjongen worden in de Rozenstraat.
Dit is de derde klas van de jongensschool op de Markt van het schooljaar 1951-1952. Omgerekend zijn deze jongens allemaal zo'n jaartje ouder als ik... Ik heb nog niet alle namen, v.l.n.r.... onderste rij: Gerard Linden, Christ van den Heuvel, onbekend, Wim Bakens, onbekend, Frans Joppe, Toon Boerenkamps, Hein Coolen, Hans Peeters. Tweede rij: ? van Hoof, Nolleleke Verberne, Hans Hoes, Thieu van Lieshout, onbekend, Gerard van den Boomen, Louis Berkvens, ? Strijbosch, Willie Aarts en Bert van Asten. Derde rij: helemaal links onder de meester Kees Coolen, Eri Peeters (16), Hans Zimmer, ? Koolen, onbekend, onbekend, Bertie Welten, Eddie Mikkers, Frans van de Moosdijk, onbekend, Leo Prust, Lou Coolen en Frans van den Boomen. Bovenste rij: Mister Eijsbouts, Jan Driessen, Gerard Cortooms, Theo Ceelen, Wim Wolters, onbekend, onbekend, Frans Bekx, ? Verrijt, Leo Manders, Adriaan heijligers en Mister Hoes.

Hier zal Toos Slaats (20), nu Toos van de Goor - Slaats en rechts op de foto, nog vaak aan terug denken... diploma-uitreiking van de Mater Amabilisschool waar Toos ook voor slaagde... 1968, oei alweer 47 jaar geleden... Ze schut hier de hand van deken van Pelt.
Nog 'n oud plaatje van de Bonifatiusschool op schoolreis naar de zee. Rechts mister Dibbits en mister Jacobs met achter hun Henk van Goch... de andere jongens ken ik niet. Het zal wel niet al te warm zijn geweest want de misters hebben hun dikke pakken nog aan...
Deze foto is er weer eentje uit het archief van Mister Sanders van 'n klas van de Bonifaciusschool in Asten en volgens mij zit ook hier weer iemand op die uit d'n Himmel komt; helemaal in de hoek bovenaan is volgens mij
Jan van Heugten (36) die op het moment van maken nog niet in d'n Himmel woonden. Helemaal in het midden van de foto is Peter van de Cruijs en voor Jan van Heugten zit denk ik Wimke van Oosterhout uit de Houtstraat en hier onder rechts in het hoekje die naar Peter kijkt is Hans Honings. Ik heb inmiddels weer wat namen met dank aan Ton van Hoek... Rij midden vooraan links Marcel Driessen en ernaast Geert van Oosterhout. Achteraan rechts Tom Waals...
Ik heb hier weer wat namen bijgekregen: 'n klassefoto met jongens die "veuran uit dun Himmel kwame"... het is weer van de Bonifaciusschool waar enkele Himmelse boys op school zaten. Vooraan Frans Hoefnagels en daarnaast Han Linden. Daarachter, let ik niet op de rijen maar gewoon van links naar rechts: Onbekend, Jan Hoefnagels, Harrie Verhaeg (22), Gerard van Heugten (36), Hans Crooijmans (56), onbekend, onbekend, Marcel Driessen, Willie van Rijt, Jan van Heugten (36) en Geertje van Oosterhout. Hans Crooijmans woont nu in d'n Himmel in het huis van Verheijen. Ik zet deze foto's hier nu kleiner neer maar de grote staan bij de andere klassefoto's al. Daar kun je ze altijd nog vinden met dezelfde tekst nu.

Weer 'n plaatje van de Weltens... en hiervoor gaan we terug naar 1947, 67 jaar geleden op de Vorreldonkse school, je ziet dat wel aan de kastjes. Ik laat de foto groot omdat die van ons die er dan mooi groot af kunnen halen... want we hebben die alleen in het klein. V.l.n.r.: Jo, Theo en Huub Welten (57). Onzen Theo 7, onzen Huub 10 en ons Jo was toen 12 jaar. Kijk die truien eens die de jongens aan hebben... met die knoopjes op de schouder... die hebben onzen Henk en ik ook nog gedragen... moi hé??
En dan ineens krijg je telefoon... ik zag aan het nummer dat het 040 was, iemand uit Eindhoven of Geldrop. Het was iemand uit Geldrop.. "met Siem van den Broek".... Tja en dan gaan we terug in de tijd... 56 jaar terug.... Simon van den broek is de jongen hier op onze klasse foto van de Ambachtschool in Someren helemaal links. We zaten in de eerste klas Houtbewerking, nadat we eerst 'n jaar algemeen hadden gedaan met metaal erbij, je kon dan kiezen welke richting je wilde. We hebben lekker 'n tijdje zitten buurten, allebei m'n telefoons waren leeg, en we hebben afgesproken om elkaar nog 'ns te ontmoeten... kijk en dat is nou het leuke van 'n website... Ook heeft hij me nog wat namen doorgegeven van de jongens die "van hunne kant kwame".... Geldrop, Heeze, Maarheze etc. Daarom zet ik fe foto weer vooraan in de kijker en misschien kennen jullie er dan wel niemand van... ik doe het dan voor de Himmelnaren Jan Cortenbach en Wim van Bommel. Ik hoop dat ik ze zo goed heb... onder v.l.n.r.: Simon van den Broek, Frans Venmans, Tonny van Brussel, onbekend, Mister Lambers, Theo Cortooms, Wim van Bommel (49), Henk van den Eijnden, ? Verhagen, onbekend, Henk Beks, ? van der Zanden, ? Verrijt, Jan Cortenbach (59), ? Meeuws en ? Verstappen. Bovenaan: Ikke Peer Welten (57), Harrie Schilders, Frans Kanters, Jan Nagel, Louis Schurgers, Jan Valkenburg, ? Maas en onbekend. Als ik iets fout heb dan hoor ik het wel...
Ja hij zat vroeger ook op de Ambachtschool, richting metaal... Theo Welten (57), m'n oudere broer die als alles normaal was geweest nu 74 jaar oud zijn, hier was hij 14 jaar. Hij had 'n diploma voor fijn-bankwerker...
De leraren van de Bonifaciusschool van toendertijd... v.l.n.r.: Mister Sanders, mister Spoor, hoofd der school mister Dibbits en mister van Asten...
Dit is ook al weer heel oud want het is 'n foto van 'n schoolreisje van de Voordeldonkse School naar Madurodam met op de foto ook weer "Himmelse keinder"... Linksboven is Tonny van den Burg (54) en rechts ernaast is onbekend. Dan allemaal v.l.n.r.: Gerard van Kessel, Johan van de Mortel, Mien Hoeben, Jan Kerstens (55), Piet van Schaijk (42), Theo Rombouts en Piet Hoeben.
Jullie zullen wel denken waarom is die foto zo groot tegenover die andere klassefoto's.. Nou dat leg ik even uit... Dit is de allermooiste klassefoto die ik ooit in mijn bezit heb gehad... hahaha, waarom? omdat ik er zelf op sta natuurlijk.. Theo, Peter en Henk Welten (57) en de foto is van 1951 en ik ben de kleinste zat toen in de eerste klas, ik zit dus in het midden... onzen Theo zat in de zesde en die zit links en rechts is onzen Henk en die zat in de vierde. Peer maar waarom zit jij met je armen over elkaar en die andere schrijven? Nou ik zat toen in de eerste klas en wij konden nog niks.. dus moest ik zo maar gaan zitten. Trouwens met de armen over elkaar zitten moest je vroeg leren want in de tweede en derde klas deed je niet anders als je niks te doen had eventjes want Juffrouw de Vent werd anders erg kwaad als je niet "netjes kon zitten"... Hier kijk ik best wel vrolijk maar dat zou anders worden toen ik twee jaar bij juf de Vent kwam zitten... Peer en jullie Theo en Henk dan? Nou, die lachen omdat ze de juf al hadden gehad, die waren "dur vurbij".... "echt un platje um groot te loate ziej, nie dan?"..... Hier doe ik die van ons 'n groot plezier mee.


Soms kom je dingen tegen die je niet echt vaak tegen komt... Neem nu Gerard Compiet... die woonde vroeger op Voordeldonk en Gerard ging net als de rest bij hun thuis naar de Vorreldonkse school, net als wij. Hij zat 'n klas hoger als ik en dan kan het wel gebeuren dat je les krijgt in hetzelfde lokaal en dat was bij ons ook zo het geval... We zaten bij juffrouw de Vent tegelijk, Gerard in de derde en ik in de tweede en in de vijfde klas was dat weet het geval bij mister Rombouts want toen zat gerard in de zesde in het zelfde lokaal. Op zich niet zo bijzonder maar wel dat hij later nog even waarnemend hoofd was van diezelfde school van 1 aug 1983 - 1 maart 1984. Als leraar was hij er van 1967 tot 2006... en dan kun je bijna zeggen dat hij zowat z'n hele leven op de Vorreldonkse heeft doorgebracht. Heel wat kinderen uit d'n Himmel hebben les van Gerard gehad, toch wel apart... De foto links is van toen hij nog 'n jonge onderwijzer was en rechts dat spreekt voor zich, ouder en jonger.


Ik heb deze foto ook hier even neergezet, gaat straks weer weg want staat ook bij klassefoto's 1, omdat ik van Rien Sanders de meeste namen door kreeg...met dank hiervoor...Deze foto uit 1956 - 1957 is van de Bonifaciusschool met wat Himmelse erbij. Rien Sanders was zo goed me de namen door te geven die hij nog kende van vroeger: Onderste rij v.l.n.r.: Ad Boot, Louis van Horssen, Onbekend, Hennie van Oosterhout, Rien Sanders, Martien Wilbers,
Bert Hoefnagels (27), Ad Brocken, Jos van den Heuvel en Wim van Oosterhout. Tweede rij: Herman Clevis, Pieter Hoes, Jan van Heugten, Piet van der Loo, Jan Driessen, Lambert ??, Piet van Bree, Willie van Dinther, Jan van Bommel en Hans Dibbets. Derde rij: Joop Martens, Marcel Joordens?, Gerard van Stokkum, Jan Eijsbouts (2), Rini Coolen, Christ Feijen, Bonnie Obbema, Rene van der Voort, Henk van Helmond, Jan van der Loo en Johan Loomans. bovenste rij: Frans Buelens, Jan Thoer, Toon Ceelen, Geert Janssen, Frans van Oosterhout, Tonnie Verberne, Theo Cranenbroek, Rini Vervoordeldonk, Frans van der Heijden en Theo van Dam. De leraar is natuurlijk mister van Asten.
Ik begin deze map "Klassefoto's 5" maar meteen goed, de andere zit weer vol, want zonder dat ik het wist had deze foto al 'n paar jaar in m'n bezit. Het was het jaar dat mister van Kemenade de derde en de vierde klas deed en mister Rombouts vijf en zes. Ik zat toen in de vijfde. Het deel wat je hier ziet is de derde want ik heb al 'n zelde foto in mijn mappen staan van de vierde klas en dat is ook hier maar van de andere kant af gemaakt. Ik ken ze niet allemaal maar de jongens die langs de verwarming afzetten ken ik wel. Vooraan links is Gerard van Kessel, en verder door naar naar achteren, Tonny van den Burg (54), Jos Verheijen (56), Jan Kerstens (55) en Piet van Schaijk (42). De andere jongens achter de mister zijn niet goed zichtbaar. Voor de mister zit links Francien Hoeben maar de rest ken ik niet. De deur achterin was de deur die naar het lokaal ging van mister Rombouts. Ooit had juffrouw de Vent de tweede en de derde samen want ik zat er twee jaar bij in de klas...pfff. Het was vaak behelpen met 4 leerkrachten voor 6 klassen.


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu