himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Him. Platjes 18

HIM.PLATJES > Him. Platjes 16-20
Vroeger waren er in Brabant echt wel veel brouwerijen en ook Asten had dus z'n eigen brouwerij. Eerst het "de Hoop" bier en later het Astein Bier. Eijsbouts runde hier 'n drankenhandel en voorzagen de cafe's van bier en frisdrank in de omgeving van Asten, hier enkele afbeeldingen van de etiketten van toen en gedrukt nog door Schriks in Asten.
Ik had er nog eentje van mijn vader en moeder, Driek en Anna Welten - van Bussel (57). Toen ze pas getrouwd waren woonde ze nog in de Emmastraat maar daar wilde mijn vader graag weg en kreeg het huis in d'n Himmel op 57. Later naar Rozenstraat 35 en daar bleef mijn vader tot hij thuis stierf toen hij bijna 82 jaar oud was.

Vandaag is mijn jongere broertje, Frans Welten (57) jarig, hij is de jongste thuis van de jongens en hij wordt vandaag 74 jaar. Hij is vrijwilliger bij NWC waar hij al jaren en jaren lid van is en hij doet mee aan het wandelvoetbal om zich fit te houden. Proficiat Frans namens de hele "zwik" Weltens en aanverwanten en we wensen jou en je familie een fijne dag en we zeggen.... "p noa de taguntig".
Ik had twee dagen niks gedaan op Himmels omdat het boven bij de pc zo'n 28/29 graden is en daar kan ik niet tegen. Maar nu kwam ik er achter dat ik dan ook geen melding had gemaakt van de verjaardagen van mij zus Ellie Welten (57) en schoonzus Liliane Welten - Koolen. Dus doe ik dat vandaag nog, beter laat dan nooit. Fiesjat en vooral doorgaan.

Het zijn twee plaatjes van onze eerste reunie bij Jantje dun Brouwer en dat was keigezellig. Maar op 9 september 2022 is het tien jaar geleden. Vijf jaar geleden hebben we al de tweede reunie gehad bij zaal Zegers en dit keer wil ik het ook niet zomaar voorbij laten gaan. Ik heb al 'n keertje "Zal ik us wa vurtelle" gedaan en daar wil ik eigenlijk nu een combinatie van doen. We leggen weer de fotoboeken op tafel, we gaan weer gezellig buurten met elkaar en we gaan 'n stukje doen van Zal ik us wa vurtelle, 'n beetje nieuw cabaret met mijn liedjes. Je laat nog van me horen. "haw ut hier mer in de gate"....
Jaja de jongste bij ons thuis, ons zusje Annemieke Welten (57) is vandaag weer jarig. Voor de 71ste keer is dat nu alweer en van ons mogen het er wel 100 worden. Helaas hebben wij onze Theo, onze Sjaak en ons Jo al moeten missen maar de rest is nog springlevend (beetje overdreven), gelukkig zijn die andere er nog wel... Ons Ellie, onze Huub, onze Henk, ikke Peer, onze frans en deze lieve meid Annemieke er nog allemaal. En dat willen we voorlopig zo houden als het kan.

Ik zet mijn zwager Wim Martens hier bij Himmelse Plaatjes want hij is eigenlijhk ook 'n beetje "Himmels" geworden. Toen hij trouwde met ons Ellie, nu ruim 60 jaar geleden, kwam hij al jaren op de fiets naar ons toe in d'n Himmel. En nu wordt hij ook nog 91 jaar jong, want hij woont nog altijd met ons Ellie "p zun eige" en dat is toch heel wat. Proficiat Wim namens alle Weltens en op naar de 100...


Vandaag 31 Mei is onze lieve zus Jo Manders - Welten (57) jarig. Helaas kunnen we het feest hieronder niet meer vieren maar dat doen ze boven in de Hemel wel want daar is ze na haar overlijden rechtstreeks naar toe gegaan. Proficiat Jo en doe de groeten aan de rest...


En dan ineens zijn we weer 'n jaar verder, vorig jaar 50 jaar getrouwd en nu alweer 51... de tijd draait gewoon door. Vorig jaar zaten we met corona en hadden we 'n rijdende receptie georganiseerd en dat was helemaal anders maar wel leuk, ondanks alles. Lopen we even het rijtje af van af links, getrouwd op 28 mei 1971, met de bruiloft bij Jan van Hoek, met de foto erboven... Daarnaast 12,5 jaar getrouwd op 28 november 1984. Feest bij Thieu Eijsbouts want dat waren we overeen gekomen omdat ik er toen veel bruiloften speelde met the Apollo Stars. Toen 25 jaar getrouwd in 1996 en dat vierden we bij Wim Vaes van 't Klkske. Toen 40 jaar getrouwd in 2011, en dat feest was bij mijn goeie vriend die er de plek voor had. Toen 50 jaar getrouwd op 28 mei 2021 en we hadden 'n rijdende receptie waar onze dochter had gezorgd dat we toch 'n geweldige dag hadden, daar zijn we haar heel erg dankbaar voor. En nu zijn we 51 jaar getrouwd... nee echt feesten doen we niet maar we eten wel 'n extra appelflapje en drinken 'n radlertje. Nu op naar de 52...
De vier kinderen van Jan en Miet Franssen - van Bussel met v.l.n.r. en tevens van jong naar oud:
Lenie, Mia, Leo en Harrie Franssen (45). Ik ben er vroeger veel gekomen, was altijd gezellig daar.
Vader en zijn twee zonen, links vader Jan Bosch (41), midden Toon Bosch (41) en rechts Herman Bosch (41), de oudste van de twee. Ze hadden bij Bosch ook nog twee meisjes, Mien en Nel Bosch.
Vandaag is moederdag, een belangrijke dag in mijn leven. Voor mij zijn deze drie moeders belangrijk, nee het zijn niet allemaal "mijn" moeder maar het zijn die drie moeders die mijn leven belangrijk hebben gemaakt. Boven Anna Welten - van Bussel, mijn eigen moeder die zorgde dat ik op deze aardbol terecht kwam, in het midden mijn vrouw Annie Welten - Stienen die zorgde dat we samen 'n dochter kregen waar we gelukkig en intzettend blij mee zijn, en rechts onze dochter Nancy die ook moeder werd en zorgde voor 'n kleinzoon Benjamin wat ons kleinkind is maar ook 'n goeie vriend en beste maatje. Dan ben je toch rijk met zulke drie moeders? Ik ben trots op die drie.

Een van de weinige tweelingen die wij hadden in d'n Himmel, Ron en Ria Engelen (38), kinderen van Piet Engelen die vroeger naast het huis woonde waar hij later kwam wonen op huisnummer 40.

Het echtpaar Ture en Siena Slaats (20) uit d'n Himmel in 'n geweldige "dolle" bui. Schitterend plaatje toch? Ze woonden in het voorste deel van de Hemel.
Ieder jaar is het 'n keertje 25 april en ieder jaar opnieuw is ons moeder jarig, Anna Welten - van Bussel. Nee ze is allang niet meer onder ons maar ze zit lekker boven in de Hemel bij de rest van de familie. Het zal er zeker feest zijn. Ik drink er vandaag 'n lekker Radlertje op. Natuurlijk missen we al die mensen die ons hebben verlaten maar ja... als ons moeder nu nog hier was geweest dan was ze 114 jaar geworden. Nee dat had ik haar niet aan willen doen hoe graag ik ook heb dat ze nog hier was. "Fiesjat moeder en doe de rest de groete van ons alleml.

Mooi plaatje van vroeger, Bet Vlemmings - Welten (39) met op haar schoot Diny Hurkmans (43) die twee deuren verder woonde.

Bij Hub en Anneke van den Burg hadden ze net als bij ons 'n heel rij kinderen. Drie van hen waren de tweeling
Laura en Liesbeth van den Burg (54) en in het midden is Hanneke van den Burg (54).
Het was de tweeling van Annke en Hub van den Burg die hier netjes en feestelijk rondliepen toen hun oudste broer Tonny trouwde... echt schitterend toch, Liesbeth en Laura van den Burg (54).
Harrie Franssen (45) op de motor van ome Hein denk ik met achterop buurmeisje Diny Hurkmans (43) en links staat Martien van Heugten (47), 'n andere buurjongen.


Gerda Welten - Janssen (53), de echtgenote van onze Frans is vandaag jarig. Nee nee ik ga niet zeggen hoe oud ze is geworden maar ze is van 1956. Proficiat gerda en maak er 'n fijne dag van en hou je haaks, onze Frans ook.


Ik kreeg van 'n lieve dame deze onderste foto die ze met een of ander programma had omgezet van zwart/wit naar kleur, links Ellie Welten (57), rechts Sjaak Welten (57) en midden Jo Welten (57). Het kan best zijn dat de kleuren niet overeen komen met de werkelijke kleuren maar ik vind het wel fantastisch. Ik heb de foto iets verkleind ondat op de oude foto de arm van onze Sjaak, hier rechts, niet gekleurd was en het leek of hij zijn arm in de gips had zitten. Die van ons Ellie links lukte wel. Onze Sjaak staat er geweldig mooi op maar eerlijk is eerlijk... die twee meiden van toen waren fantastisch mooi.


Vandaag is het feest bij ons Nancy Welten, wel gepast met maar 'n paar mensen, maar we vieren wel haar 46ste Verjaardag. Toen ze is geboren lag er 'n dik pak sneeuw... Nu niet... Nu staat er 'n taartje klaar en dat heb ik liever als sneeuw... Proficiat meid en hou je haaks... blijf gezond.


Vandaag zou onze zwager, de echtgenoot van ons Jo, 91 jaar zijn geworden. Helaas zijn ze allebei niet meer onder ons hier op deze aardbol, maar boven genieten ze van elkaar. Proficiat Frans en maak er 'n mooie dag van.. ons kaarsje brandt hier voor jou.


Vandaag is 18 Januari en is het de verjaardag van onze vader, Driek Welten (57), nee ouder wordt hij niet maar het is wel 'n feestdag boven in de echte Hemel. Op aarde zou hij nu 121 zijn geworden maar hij blijft zoals het was. Veel plezier met de rest daar boven want daar kunnen ze feesten en kennen ze geen corona. "vadder, doe de rest de groete van ons en tot lattur".


De tweede dag van het jaar is onze broer Hub Welten (57) altijd jarig en dit jaar, in 2022 is dat al voor de 84ste keer. Twee jaar geleden werd hij 82 en moest enkele maanden later worden opgenomen in het ziekenhuis en ook zijn vrouw Liliane overkwam het en met Pasen lagen ze daar allebei maar gelukkig zijn ze er allebei goed van af gekomen, ze zijn allebei nogal sterk en de kaarsjes hebben ook hun werk wel gedaan. Nu viert hij dus zijn 84ste verjaardag en we wensen hem 'n fijne dag. Ondanks corona kun je er toch nog wel iets van maken. "Fiesjat Hubke en p na de niggentig".


Ik ben zowat uitgeput met mijn plaatjes van d'n Himmel... maar we hebben ook tien jaar kunnen kijken naar wat de mensen naar mij toe stuurden om hier te plaatsen. Alles staat nu op 'n laag pitje en ik steek nu meer tijd in de site "Asten zoals het was". Ga gewoon naar de site ook al ben je geen "facebookfan" je kunt er altijd mee kijken wat ik en andere mensen er op zetten. Lid worden is nog beter. Ik was eerst bang dat we de 3000 leden niet zouden halen voor 1 Januari 2022 maar inmiddels zitten we op 3057. Geweldig aantal. Ook zet ik elke 14 dagen 'n foto met 'n beetje tekst van 'n plaatje van oud Asten wat meestal helemaal achteraan in het Peelbelang staat. Blijf het volgen... Nostalgie is heerlijk. Ik wens alle vrienden van Himmels.nl, van de volgens van mijn liedje op Youtube, van de kijkers en volgers van Asten zoals het was, vrienden en bekenden 'n heel fijn en gezond 2022. En dan dit nog zoals wij dat vroeger deden... onze wens voor het nieuwe jaar: "Zalig Nijoar en al w wenseluk is"...


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu