himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Sport platjes 4

AANDER > Sportplatjes
Dammers hebben wij altijd wel goeie gehad in ons dorp... Hans Berkers hier links op de foto is toch de dammer die heel wat prijzen in de wacht wist te slepen. In Nederland maar ook over de hele wereld gerekend was Ton Sijbrands toch een der allerbesten. Hij was wel 'ns 'n keertje in Asten. Op de foto v.l.n.r.: Hans Berkers, Paul Peters, Ton Sijbrands, Karel Verhaeg (22), Jules Martens en Frank Nielen.

Ik vond deze foto nog in een van mijn sport-mappen maar ik weet niet welk elftal het is en van wanneer het is. Ja oud is het zeker want je ziet de molen staan dus is het van het terrein aan de Dijkstraat... ook de "buttonne-platjus" zie je nog die rond om het terrein stonden. Op de foto staan veel mensen die ik ken maar niet meer net bij naam, wel van gezicht. Onder 2de van links Albert leenen en rechts is Jantje Maas. Boven links is Ben Martens, daarnaast Wim van Oosterhout en vierde van links uit d'n Himmel Toon van den Boomen (67). In het midden-voor is Driek Crooijmans. De rest weet ik zo niet.
Een van de vele kampioensteam die NWC voortbracht zie je hier. We gaan dan wel heel wat jaartjes terug voor dit team want dit NWC 8 werd kampioen in het seizoen 1971/1972. Boven v.l.n.r.: Leider Harrie van der Steen (84), Lou van Bussel, Huib van Bussel , aanvoerder Pietje Verspaget, Wim van den Bosch, Gerard Smeelen en Piet Bosmans. Onder: Adje Martens, Jan Vlemmix, Arjan van Goch, keeper Bert Caris (50), Martien Loomans, Joke Verberne en Johan Stevens.

Het kampioenstean van NWC 4 uit 1961. Het kampioenschap werd behaald in de derde klasse 356. Onder v.l.n.r.: Coen van de Heuvel, Thieu van Lieshout, Wim van Lieshout, Leo Franssen (45), H van Lierop en Hans van Helmond. Boven: scheidsrechter Nooijen, Geris van den Boomen (6), Martien Driessen, Gerard van de Moosdijk, trainer Andre Roosenburg, Frans Debeij, Huub Driessen, Chris van de Heuvel, en leider Frans van de Moosdijk. Huub Driesen zou later jarenlang NWC sponsor worden met zijn metaalbedrijf.
In mei 1925 werden deze Astense boys kampioen, geweldig toch dat er nog foto's zijn uit die tijd... Boven v.l.n.r.: Hendrik Werts, secretaris Antoon Schriks, Harry van Deursen, Harry van Helmond, Jan Slaats, Jan Werts (33), Tinus Cortenbach (59), penningmeester Toon Verdijsseldonck en daarnaast waarschijnlijk de scheidsrechter van de kampioenswedstrijd. Geknield: Willem Bakens, Grard Bakens en Harry Mennen. Onderaan: Jan Meulendijks (10), Jan Wouters en Karel van Stekelenburg. Toch mooi dat er twee later in d'n Himmel woonden, Jan Meulendijks, Jan de Post dus de kolenboer, Jan Werts en onze buurman Tinus Cortenbach. Leuke bijkomstigheid: tegenwoordig scheren veel mensen zich helemaal kaal maar vroeger was dat niet in de mode... Tinus Cortenbach had door het gebruik van medicijnen zijn haren verloren en droeg daarom altijd 'n pet... zelfs met het voetballen, nee hij was geen keeper. Hier op de foto zichtbaar dat hij 'n pet droeg.
Natuurlijk kan niet iedereen in het vaandelteam staan als je bij de grootste club bent van Asten, NWC. Hier is het team van NWC 2 dat kampioen werd in het seizoen 1942 - 1942. Staande v.l.n.r.: bestuurslid Jan van Lierop, Antoon van Lierop, Martien Driessen, Jan van Bussel, Thom Nijssen, Frans Crooijmans, Harry Stevens (6), aanvoerder Driek Crooijmans, Piet Verdonschot, Marinus Verdonschot, en voorzitter Antoon van Asten. Vooraan geknield: Harry Bakens, Wim de Meijer en Piet Bosch. Wel raar is dat ik vroeger toen ik 8 of 10 jaar oud was naar het voetballen ging kijken met vriendjes aan de Dijkstraat en toen speelde Wim de Meijer in NWC 1 en dat was toch dacht ik op het middenveld en dat was tien jaar later...
Dit was ooit 'n veteranen elftal van ONDO, de voetbalclub van Asten-Heusden met iemand uit d'n Himmel die er toendertijd in Heusden bij was. De veteranen werden opgericht in 1972 maar van wanneer dit plaatje is weet ik niet precies. Op de foto boven v.l.n.r.: Wil van der Voort, Martien van Heugten, Harrie van der Loo, Piet Leenders, Jan Leenders, Gerard Ghielen, Wim Berkers, Harrie Verlaak, Wim van der Loo en Piet Meulendijks. Onder: Ben van Bussel, Jan Hoefnagels, Gerrit Madou, Martien Giebels, Jan van Schaijk (42), Frans Deelen en Harrie van Tilburg.

Dit is weer zo'n plaatje waar ik niet echt veel vanaf weet... Ik weet niet wat voor elftal het is en ook niet wanneer de foto is geknipt. Ik ken wel wat namen en ook bij sommige zet ik onbekend omdat ik even niet op de naam kan komen. Boven v.l.n.r.: Onbekend, ? Werts, onbekend, onbekend, Arjan Seijkens, onbekend, onbekend, onbekend, Bert Verberne, ? Joris, onbekend en ? Jo Steijvers. Onder: Henk van Heugten (80), onbekend, ? Wilbers, Sjaak Thijssen, Wim Vaes Jz. (69), Jo Beekers, onbekend en onbekend. Laat me maar wat namen weten als je er van kent.

Het damesvoetbalteam van de Belastingdienst van Helmond. Ja ze deden nog wel wat meer als ons van die smerige blauwe brieven sturen (grapje). Links staat uit d'n Himmel Jose van Heugten (47)... nu heet ze trouwens Jose de Corte - van Heugten. Het team werd opgericht in 1970..

Krantenfoto van leden van Klimop die werden gehuldigd... vanaf links: Wim van Schaijk (42), ? Eijsbouts - Hendrikx, onbekend, Koos Peeters (16) en rechts ? Cortooms. Ik moet nog zoeken uit welk jaar dit was.

Dit zijn de meiden die Klimop en Asten op de kaart hebben gezet. We zitten in 1957 toen Klimop nog dameskorfbal was en niet gemengd, ook had men de naam RK er nog voor staan. Toen waren het ook nog twaalftallen... 4 in het aanvalsvak, vier in het middenvak en 4 in het verdedigingsvak... nu zijn de regels anders want 'n middenvak kennen we niet meer. Op de foto boven v.l.n.r.: Trainer van 't Hul, Toose Berkvens, Dory van den Eijnde, Wies Koolen, Mia Eijsbouts, Maria Strik, Jo Verhees en Dory Koolen. Onder: Stien Manders, Leny Mennen, Nelly Mennen,
Maria Peters (16), Wies Verhees en Mia van Schaijk (42). Kampioen in de hoofdklasse.
In 1978 huldigde NWC de leden die al langere tijd lid waren van de voetbalvereniging en dat was op de viering van het 50 jarig bestaansfeest van ons NWC. Vooraan staan mensen die o.a. 50 jaar lid waren vanaf de oprichting. Vanaf rechtsonder Jan Slaats (50), Jan van Lierop (50) en Piet van der Zanden (50). Helemaal links Jan van Bussel (40). Naast Jan, Piet Michiels (25) en daarnaast Louis Mennen (25). Achteraan v.l.n.r.: Thieu van de Eijnden (25), Harrie van Lieshout (40), Toon Cortenbach (40), Jo Verberne (25), Frans Boumans (40), Linus Verberne (25), Wim Hoefnagels (40), Martien van Heugten (25), Wim Michiels (40), Jan Driessen (25), Gerrie van Bussel (25), Jan van Hoek (25) en Martien Driessen (43). Raar dat er eigenlijk geen Himmelse mensen bij staan want wij waren vroeger toch Hofleverancier bij NWC. Moet ik wel bij zeggen, Jan van Lierop woonde vroeger in het Himmel-eindjes de doorgang van d'n Himmel naar de Logtenstraat van toen, en Linus Verberne woont nu ook in d'n Himmel, vooraan waar vroeger de boomgaard was van van Baar.
Ik heb hier nog zo'n prachtig "sportplatje" van vroeger... welk jaar zou ik niet weten. Onder in het midden met bal Wim van Oosterhout en rechts gehurkt Jan Franssen (45). Ik ken er nog wel meer maar weet de namen zo even niet... hulp is welkom.

Ik vond dit team van NWC nog ergens op facebook, het was ooit het vierde team van de Oranje hemden. Er staan er wel in die eerder ooit in de Astense hoofdmacht hadden gestaan... Die ik ken? Boven v.l.n.r.: Leider Harrie van der Voort, Marcel van den Einden, Noud Sanders, Peter Werts... helemaal rechts Gerard van Loon (88). Onder: links is Tonny Peters en in het midden keeper Harrie Driessen.

Hier nog 'n oude foto van 'n team van NWC, het zelfde als hieronder, met op de achtergrond de molen dus gemaakt op het terrein richting sluis 10, de Dijkstraat. De namen? Ik zal het proberen... Boven v.l.n.r.: Ben Martens (bestuur), Wim van Oosterhout, Thm Nijssen, Toon van den Boomen (67), Driek Crooijmans, Bernhard Vissers, Huub Kwarten, Peer Michiels en Harrieke Coolen (scheidsrechter). Onder: Toon Wisseling, Albert Leenen, Rens Comello, Antoon Crooijmans en Jan Maas.

We gaan nog maar 'ns terug naar 1950. De ouderen onder ons moeten nog maar 'ns na gaan denken want dit is 'n elftal van NWC... de foto is gemaakt op het voetbalveld dat toen nog richting sluis 10 lag, net voor de schietbaanbossen. Ik ben daar zeker van want ik zie het aan de cementplaatjes op de achtergrond die als omheining diende van het terrein. Wij kropen daar vroeger vaak door op de plekken waar die kapot waren... scheelde weer 'n dubbeltje. En toen stuurde onze Huub 'n mail met de namen... v.l.n.r.: Antoon Wisseling, Huub Kwarten, Bernard Vissers, Antoon Crooijmans, Albert Leenen, Driek Crooijmans, Thm Nijssen, Peer Michiels, Wim van Oosterhout, Antoon van den Boomen (67), Jan Maas en aanvoerder Rens Comello. mijn dank hiervoor.
Het voetbalteam van de koninklijke Eijsbouts, de klokkengieterij. De meeste Astense bedrijven hadden wel 'n team dat b.v. meedeed aan het fabrieksvoetbal... wij van de Picus deden toen ook mee... en Zwegers, Montapas, de Trico etc etc. Op de foto staan er 'n heel stel die ik wel ken, boven v.l.n.r.: Onbekend, onbekend, Gerard Mennen, Johan Stevens, Theo Smits, Piet van Loon (88), Dorus Stevens, Jackie van der Steen (84), Jan Driessen en onbekend. Onder: Jan Boerenkamps, Tonny Cortenbach (59) en ? Stevens....

Ze deden mee aan de Tafel Tennis Competitie Someren onder de naam "de Nachtegaal" en werden ook kampioen in dat jaar, lang geleden alweer.... In het midden Nico Joosten en links Hans Caris (50) en rechts zijn oudere broer Henk Caris (50).

Dames korfbal hebben we in Asten nog altijd maar dan wel in onze kerkdorpen Ommel en Heusden en deze twee zijn inmiddels gefuseerd. Toen het damesteam van DOS uit Heusden kampioen werd is deze foto gemaakt van het sterrenteam. Waarom ik dit hier plaats bij Himmelse Sportplatjes? Twee Himmelse dames deden toendertijd mee in dit team. Op de foto boven v.l.n.r.: Trainer Toon Michiels, Diny Geboers, Maria Madou, Maria van der Steen, Helma van de Mortel, Petra Madou, Francien Berkers, Maria van der Loo en Maria de Corte. Geknield: Lisette Vervoordeldonk, Ria Berkvens, Gerrie Leenders, D. van Pol,
Jet van Seccelen en Wies van Seccelen (48).
Leden van de damclub met links Harry Knaapen met 'n door hem geschonken bokaal voor de "Runner Up", het damclub lid dat in dat jaar in de competitie de hoogststijgende was. Rechts naast hem een van de pioniers van de damclub EAD in Asten, Ceel Stevens (6). Twee echte damliefhebbers.

Actiefoto van de ronde van Asten op de hoek in de Julianastraat in 1960. Voorop Gerard Timmermans en die lange in het midden is Bart van Seccelen (48), de andere kan ik zo niet precies zeggen.

Nee ik weet van dit elftal van NWC helemaal niks tenminste niet van wanneer het is en welke gelegenheid het is gemaakt. Links staat m'n broer Henk Welten (57) en van de anderen ken ik alleen de tweede van rechts-onder, Rene Peters uit Ommel. Alhoewel: de derde van rechts lijkt net Frank Welten, 'n zoon van onze Frans. Mail de namen maar door...
De damclub van Asten EAD had geregeld wat te vieren en dat deden ze dan ook. Wanneer er weer 'n team kampioen was geworden maar ook als ze weer 'n mijlpaal hadden bereikt in hun lange bestaan. Ik weet niet precies waar dit plaatje van is maar links is Cor Clevis in gesprek met Harry Knapen. Twee dames luisteren aandachtig toe, rechts Anneke van der Zand en naast haar Jo Verhaeg (18), de vrouw van dammer Karel Verhaeg ui d'n Himmel.

Nog 'n oudje van Klimop dat nu 70 jaar bestaat. Ze werden kampioen in district Zuid 1ste Klas in 1978... oei bijna 40 jaar geleden. Staande v.l.n.r.: Carel van den Enden (coach), Jan van Peut (trainer), Piet van den Eerenbeemd, Johan Driessen, Ton van Gorp, Frank van den Enden, Hans van den Eerenbeemd, Peter van Oosterhout en Louis van Horssen (aanvoerder). Onder: Mien van Houts, Mathea de Heus,
Mia Cortooms - van Schaijk (42), Liesbeth Martens, Resie Hendriks, Marion Custers, Annemarie van Gorp, en Corry Bakens. Op de foto ontbreekt uit d'n Himmel Gerard van Schaijk.

Leden van de Astense Tafeltennisvereniging A.T.T.V. Opgericht door de gebroeders Caris uit d'n Himmel. Op de foto rechts staat Theo Joris (32). Ik weet niet voor welke gelegenheid dit is... iets gewonnen of iets gekregen voor jarenlang trouw lidmaatschap.
Asten was vertegenwoordigd in Helmond in de Leonardusparochie in Helmond door de volgende renners... V.l.n.r.: de broers Sjaak en Gerard Hoefnagels (27), Jan Smits en de drie broers, Theo, Antoon en Gerard Timmermans. We schrijven het jaar 1965.

Ik kende van vroeger heel wat handboogverenigingen... bij van den Broek op Heusden, bij Eijsbouts in Ommel, bij het Fortuintje op Voordeldonk, bij Cor Clevis in Turrup maar ook bij cafe de Waag van Berta Sengers hadden ze er eentje: Amiticia. Ik kreeg er 'n paar plaatjes en dit is denk ik 'n plaatje van hun eerste team van toendertijd. Ik ken niet iedereen. Van gezicht ken ik ze wel maar weet de namen niet meer precies. Boven v.l.n.r.: van Heugten of van Hugten van het snoepwinkeltje van vroeger uit de Kerkstraat maar weet ik niet zeker, in het midden die ken ik ook maar weet de naam niet meer en rechts volgens mij van Smeets. Onder: volgens mij van den Heuvel uit Heusden, onbekend naar die rechtse ken ik heel zeker,
Jan Meulendijks (10). De jonste zoon van Jan de Post. Jan is van dezelfde leeftijd als ik... helaas al overleden.

Ik kreeg van Jan van Horssen 'n mailtje met de namen. Gerard van Heugten (van het snoepwinkeltje), Jan Mennen (de schoonvader van Marius Thijs en broer van Louis de fietsenmaker) en Jan van Horssen, (zoon van Willem van Horssen van de "sluiselfseweg", Heesakkerweg). Onder van links naar rechts : Peter Martens (uit Heusden), Jan van Rulo (van de schoenwinkel van Sprenkels), en
Jan Meulendijks (10).
Ik merk wel als je ouder wordt dat je wel de mensen kent maar de namen van mensen niet meer precies weet maar ik hoop wel wat hulp te krijgen. Dit is weer een van de lagere elftallen van NWC waar m'n broer Henk Welten (57) ook in speelde, maar wie er nog meer bij staan? dat wordt moeilijk. Die ik weet geef ik hier, onder v.l.n.r.: Onbekend, Chris Stevens, Jan Driessen, onbekend, Harrie Eijsbouts en Geert Gorissen. Boven: Harrie Schuurmans, Lienus Verberne (29), ? Werts, onbekend, Henk Welten (57), Gerard Cortooms, onbekend, Maarten Werts en Wim Beekman. Hulp is welkom.Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu