himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Individuweel 11

INDIVIDU > Individuweel 11-20
Hij was ooit een van de steunpilaren van NWC 1, Gerard Caris (50). Helaas mocht hij niet erg oud worden... Gerard is overleden toen hij pas 50 jaar oud was.

Hij was de enige in Asten die twee keer prins werd met carnaval, Toon Bosch (41). De eerste keer in 1974 en toen nog 'n keer, 23 jaar later in 1997, Toon Hield wel van carnaval... hij was Toon I en Toon III
Hier woonde hij met z'n ouders al op de Heesakkerweg, Wim Vaes (69), zoon van Jan en Nel Vaes en geboren in d'n Himmel want ze woonden toen bij Willem Vaes "in".

Weer zo'n ouwetje van vroeger, Toon van den Boomen (67) toen hij nog 'n twintiger was.
Ze vragen wel 'ns aan mij, Peer Welten (57): "ziedegij nog goe"? En dan zeg ik volmondig Jaaa. Op de foto zelfs zonder bril... ik zie alles en hou alles in de gaten. Klik op het plaatje en je ziet zelfs dat ik zowel links als rechts kan kijken in èèn keer...

Himmelse mensen kennen hem meteen...
Hans van den Burg (54). Jarenlang werkte hij op 't gemeentehuis en deed veel goeie dingen voor o.a. de sportverenigingen, hier was ie nog maar klein Hanske, 'n manneke voor de lagere school.

Af en toe kom je van doe prachtige foto's tegen van vroeger, foto's die ons weer aan het denken zetten. Deze foto is van Carla van Bommel (49), dochter van Piet van Bommel. Ik ken haar nog heel goed van vroeger... helaas is Carla al overleden, ze mocht slechts 34 jaar oud worden... zo oneerlijk...

Hij was bij de marine, Ton Joosten (18) van vooraan uit d'n Himmel, enige zoon van Piet Joosten. Hij is 'n paar jaar geleden nog hier geweest en vertelde dat hij in Limburg woonde. We konden het goed vinden met elkaar, dachten zo'n beetje hetzelfde over de wereld. Helaas is Ton al overleden.

De oudste dochter van Piet Engelen, Dorie Engelen (38). Ze was toen nog maar 'n kind.. Mooi en lief toch?
Dit is Jet van Seccelen (48) en ik vond haar vroeger altijd een van die mooie meisjes uit d'n Himmel. Ze was anderhalf jaar jonger als ik. Toen we allebei nog kind waren speelden we vaak bij ons voor het huis... britsen en knikkeren.. dat vergeet je nooit meer. Helaas al overleden toen ze nog maar 61 jaar was. Soms dan vind ik het echt oneerlijk in de wereld.

Hij trouwde met Anneke van Dijk en ze kwamen in een van de huizen wonen die nieuw gebouwd waren tegenover ons. Huub van den Burg (54). Later heb ik nog met hem samengewerkt bij Henk van Rooij.
Hij is de oudste zoon van Piet van Bommel, Jan van Bommel (49). Ze kwamen in d'n Himmel wonen toen de blok van drie klaar was naast de blok van twee waar Zegers en kertens woonden. Voor die tijd zat Jan niet op Voordeldonk op school maar in "Turrup" op de jongensschool. Foto is gemaakt zo rond 1950.

Het is weer bijna carnaval... vroeger deden wij daar ook aan mee. Hier mijn broer
Hub Welten (57) toen hij ook nog mee deed en verkleed was als... cowboy.
Ik denk nog dikwijls aan hem terug... mijn broer
Theo Welten (57). Toen we in de Rozenstraat woonde sliep ik naast hem in hetzelfde bed. Toen hij trouwde had ik voor het eerst 'n eigen kamer. Annie en ik gingen vaak naar hem en zijn Lieske toe.
Hij is nu een van de oudjes uit d'n Huimmel, Leo van Loon (88). Vroeger woonde hij met z'n ouders, broers en zusjes in de houten woning achteraan in de straat op 88, na zijn trouwen vertrok hij er en nu woont hij al weer jaren in een van de drie blokken op 24, vooraan in de straat..
Een van de jongere van de kinderen van Bert en Marie Hoefnagels, Jos Hoefnagels (27) van het eerste deel van d'n Himmel. De familie Hoefnagels was het grootste gezin die wij hebben gehad in de straat. Grote gezinnen was vroeger heel normaal...

Met deze foto neem ik je nog 'ns bijna 50 jaar terug in de tijd. Jose van Heugten (47), nu allang Jose de Corte - van Heugten. Aan de wandel in 1970.

Ze was vroeger ook een van onze buurmeisjes, Jo Zegers (53). Ze was de jongste dochter van Jan en Drika Zegers.

Tonia van Gaal - Verdeuzeldonk (71), Ze is de oudste dochter van Grard en Sien Verdeuzeldonk achteraan uit d'n Himmel.. Ze trouwde met Frans van Gaal en kwamen eerst wonen in de tot woonhuis ombouwde stal van haar vader. Later in de Klaptoosstraat.
Ik heb er veel lol mee gehad, Nel Vaes - van de Kerkhof (69) toen ze zaterdagsavonds ook altijd bij "hullie Wimke" in het cafe kwam, bij 't Klokske". Nel kwam eigenlijk van de Sint Jozefparochie in Deurne.
Buurjongen van vroeger: Rini Cortenbach (59), de "middelste van de vijf Cortenbachjes".

Wie kent hem niet... Harrie van der Steen (84). Hij werd in heel Nederland bekend door het filmpje op tv van de Grolsch, vakmanschap is meesterschap... de klokkengieter van Eijsbouts.
Ze was hier nog mer un joong durske: Annie van Helmond (8), dochter van Thieuke en Nelleke. Later trouwde ze met Toon Hoebergen, de bekende postbode uit ons dorp.
Deze foto had ik nog van Andre Caris (50). Hij zit hier in zijn eigen cafe in de Zeilberg. De familie Caris timmerde toch al aan de weg met horeca zaken... Andre begon 'n friteszaak in Zeilberg en later ook nog 'n cafe, Rini had 'n goedlopende friteszaak in Heijthuizen en Henk zoals je weet cafe 't Ketelke aan de Emmastraat in Asten.
Hij verhuisde van d'n Himmel naar d'n Himmel,
Jan Zegers (53). Eeerst woonde hij met z'n familie op huisnummer 53 en later op 34, aan de andere kant van de weg.

Ik vond het altijd geweldig... onze buurvrouw van vroeger die bij haar dochter Ciska Kerstens van de Ven inwoonde,
Marie van de Ven (55)... zat altijd voor het raam naar buiten te kijken en snoepte graag pepermuntjes.

Flink aan het werk, Bert Janssen (53).. vader van Gerda Janssen, dus de schoonvader van onze Frans. Bert is nu 94 jaar oud en je ziet hem vaak lopen met rollator
De meeste kennen hem nog wel alleen was hij hier nog maar 'n jong ventje: Marcel van Baar (1), de man die van de Centra-winkel, hoek van d'n Himmel 'n goedlopende friteszaak maakte.
Nog een van die mooie meiden uit d'n himmel van "onzen tijd", Mien Bukkems (30) maar allang weer Mien Malschaert.

M'n zus Jo Manders - Welten (57) bij ons voor het huis in de Rozenstraat. Bij haar mocht ik 1,5 jaar boven wonen in Deurne toen ik eindelijk 'n huis kreeg in Asten.

Hij was vroeger kameraad met m'n broer,
Sjaak Vaes (69). Iedereen kent hem wel als de buschauffeur die overal uitleg bij gaf, bij elk ritje als het moest.

Hij woonde vroeger met zijn familie nog niet in d'n Himmel, Ties Mennen (62) maar kocht het huis van Slaats die er eerder woonde. Ties is 'n bekende Himmenaar geworden.

Ze speelden in 'n orkestje van vroeger... links Tonny Cortenbach (59) en Frans Boerenkamps.. "de Fortisimo's"... op de achtergrond drummer Frans van den Heuvel.

Nog 'n mooie foto van de moeder van de Cortenbachjes van bij ons langs in d'n Himmel, Anna Cortenbach - Maas (59) toen ze nog niet was getrouwd. Zo was de mode toendertijd... Anna is helaas veel te vroeg overleden op 1 aug. 1944.

Deze foto van mij, Peer Welten (57) is uit 1989. Gemaakt bij van Eijk in Heusden want daar hadden mijn schoonouders hun feest, 40 jaar getrouwd "en ik moes wir un stukske doew".

Zijn er misschien nog mensen die "Himmelse Platjes" hebben? Het hoeft niet perse van vroeger te zijn. Ook welkom zijn foto's van families van "buiten dun Himmel"... die kan ik gebruiken voor de map "Van Buiten".. er moeten wel Astense mensen op staan. Mijn mappen beginnen lelijk leeg te raken.. ik heb er nog wel voor 'n tijdje genoeg maar dan stopt het met Himmelse platjes, met Trallerhand etc etc.
"goe kieke", en de sinterklaas voor dit jaar is? En hij heeft 'n foto in de hand van degene die dit jaar veel kadootjes krijgt... en de winnaar is?
Sinterklaas (57)
Dit is Gerard Janssen (53) bij hun thuis voor de deur in d'n Himmel. Gerard woont allang weer in Heusden.

Weer zo'n mooie foto van iemand uit d'n Himmel, Bert Janssen (53). Bert kwam met zijn vrouw Truus in het huis wonen van Jan en Drika Zegers... Goeie bekende? Zeker, hij werd onze Frans z'n schoonvader.

Himmelnaar Toon Bosch (41). Vroeger toen ik 14 was fietste ik samen met hem naar Pietje Berkvens in Someren waar Toon en ik allebei aan het werk waren.

Nog eentje van het spelende peuterke Hanneke van den Burg (54). Een van de kinderen van Huub en Anneke van den Burg die in de middelste blok schuin tegenover ons kwamen wonen.

Hij was jarenlang mijn buurjongen en we konden het altijd goed met elkaar vinden...
Gerard Cortenbach (59), jammer dat hij zo vroeg is overleden.

Dit is
Piet Engelen (38), hij was een van de Himmelnaren die op twee adressen heeft gewoond in d'n Himmel.. eerste met zijn ouders, broers en zussen op 40 en later toen hij getrouwd was op 38.

Zo het hellowien zit er weer op en het was weer geweldig griezelen.. maar ook lekker gegeten. Hier heb je nog 'n plaatjes van mij,
Peer Welten (57). Voor de mensen die het niet weten, die rechts staat dat ben ik.

Onze broer Henk Welten (57), inmiddels 75 jaar. Foto gemaakt toen hij in het treintje was gaan zitten dat hem naar de Pompoendagen bracht bij het museum.

Ons moeder, Anna Welten (57) toen ze bij ons Annemieke woonde en er goed verzorgd werd.. en ze genoot van haar drie kleinkinderen, Ramon, Michel en Angelique.

Ze woonde vroeger en ook nu vlak bij mij in de buurt, Maria van den Burg (54), dochter van Huub en Anneke...
Altijd 'n leuke kerel gevonden
Henk Slaats (20). Hij heeft een van de mooiste tuintjes van d'n Himmel... van zijn vader zo overgenomen.

Het is misschien niet heel goed te zien maar het is toch
Gerard Bukkems (30) mijn oud klasgenootje van de Vorreldonkse school. De naam van d'n hond weet ik niet.

Ik had dit oudje nog liggen van Toon Bosch (41), "echt unne schône mens waar dè"... Twee keer prins geweest bij de Plekkers. Samen met Toon ben ik 'n paar jaartjes naar Bervens in Someren gefietst waar we toen allebei werkten, en? "Unnen echte schut-mens..".

Mijn jongere broertje Frans Welten (57) maar dan nog in "ruigere tijden".. foto is uit 1972... jaja het was nog uit de jaren van "ruig en veul hoar"...
Dit is nog 'n mooie jeugdfoto van Gerrie Martens (60), de vrouw van Martien Mennen. Na hun trouwen kwamen ze in het verbouwde huis wonen naast de ouders van Martien.
Jammer dat hij er niet meer is... Harrie van der Steen (84) want ik maakte er geregeld 'n praatje mee. Hij woonde vlak bij mij toen in de Orionstraat. Hier nog 'n plaatjes als voetballer. Jarenlang was hij de "vaaste vlagger" van NWC 1.

Moi platje toch? Marja Engelen (38), nu Marja Leenen - Engelen omdat ze is getrouwd met Hans Leenen Ik kom ze vaak tegen als ik fiets en zij samen aan het wandelen zijn..

Deze mooie foto is in Hanoi, gemaakt in 2016. Toon Hurkmans (43) maakte een fietstocht van Noord-Vietnam, Midden- en Zuid-Laos naar Zuidoost-Thailand. Een tocht van ongeveer 1800 km. Hij deed er ongeveer 22 dagen over.

Oud plaatje van Tonny van Empel - van der Wallen (64), toen nog niet wetende dat er later zo veel te doen zou zijn om haar erfenis waar uiteindelijk 'n "geestelijke" aan het langste eind trok.
M'n lieve zusje Jo Manders - Welten (57), bij ons voor de deur in de Rozenstraat..zelf woonde ze toen in de Zeilberg.
Ik had in een van mijn mappen dit "jeugdplaatje" nog zitten van Jan Franssen (45), vader van Harrie, Leo, Mia en Lenie.

Ze was toen nog 'n jonge moeder... Anna Bukkems - Berkvens (30), de vrouw van fietsenmaker Piet Bukkems. Foto gemaakt rond 1950.

Kei schattig toch? Hanneke van den Burg (54), een van de vele dochters van Huub en Anneke... "toen nog as un kiendje"...

Hij kwam pas later met z'n ouders, broers en zusjes in d'n Himmel wonen, Bart van Seccelen (48), ze kwamen pas in onze straat toen tegenover ons de drie blokken van twee klaar waren, "wor wij hil vruuger spulde"...

Een van die mooie meiden uit d'n Himmel, Joke van Heugten (47) je weet wel van Sjef en Hanneke uit de blok van drie, "ut middelste huis"....

Ze woonde hier bij haar schoonouders boven, Nel van de Kerkhof - Vaes (69), nog maar net 'n paar maanden getrouwd met Himmelnaar Jan Vaes.
Ons "kleine" zusje... de jongste bij ons thuis: Annemieke Welten (57)... in vroeger tijd toen ze nog gewoon thuis was in de Rozenstraat... "vur de vôggelkôi" van onzen Hub.

"Krek zoas ze waar", Siena Slaats - Haazen (20)... Het is alweer 8 jaar geleden dat ze ons op 91 jarige leeftijd heeft verlaten "dè lief vrouwke"....

Zo zag Gerda Janssen (53) er uit toen ze nog 'n tiener was... Je weet wel Gerda van onze Frans... Gerda Welten - Janssen... die wonen op 't Wolfsplein. Gerda is er eentje van d'n tweeling... met Rieky. Moi hè?
Nog eentje van m'n broer Theo Welten (57) toen hij in het leger was in Ossendrecht. Soms nam hij z'n dienstmaat mee naar Asten en gingen we naar de Vossenhoek... altijd lol en lachen.

Foto van "dun awtste" bij Piet en Anna Bukkems, Gerard Bukkems (30). Hij was zes jaar mijn klasgenootje en hij nam me als het uit kwam mee in de auto voor vrlof toen we allebei op de Legerplaats Oirschot in dienst waren. "Hoe dun hond heit weet ik nie"....

M'n broer Henk Welten (57) in betere dagen. Hij heeft de pech dat hij niet meer alleen kon wonen in zijn eigen "stekkie" op de Eikelaar.

Dat deze lieve man in d'n Himmel woonde vroeger daar waren wij maar al te blij mee. Graard Verdeuzeldonk (71) woonde achter in de straat. Hij had als een van de eerste tv in de straat en wij, de himmelse keinder mochten er op woensdagmiddag kinderuurtje kijken.. 10 of 12 kinderen? geen bezwaar.

Ik zal onze buurjongen
Rini Cortenbach (59) altijd goed blijven herinneren.. Rini was 'n keileuke vent... maar ook hij heeft ons veel te vroeg verlaten... helaas.
Ik wist niet dat ik deze nog had... Piet Bukkems (30)... je weet wel de fietsenmaker uit d'n Himmel in zijn jonge jaren. Later begonnen ze de Fiat-garage.

Bezig met "zijn" werk... Harrie van der Steen (84) bezig met het gieten van klokken. Iets wat hij toch zovele keren heeft gedaan.

"Oons schôn bruurke" Theo welten (57. Hij vervulde zijn dienstplicht in het Brabantse Ossendrecht. Volgens mij zat hij bij de kannoniers. Jammer dat hij ons zo vroeg heeft moeten verlaten... op de foto was hij 'n jaar of 20.

Toen was ie nog klein... Rene Engelen (38) van Piet Engelen, die naast zijn opa woonde, je weet wel Marinus Engelen van de "lijne-bluumkus". Rene deed toen de communie.

Niet echt heel duidelijk... Lenie Franssen (45) die trouwde met Wim van Lieshout uit de Hoogstraat.. Lenie heeft ons veel te jong moeten verlaten.

De eind jaren zestig... Toos Slaats (20), hier was ze net 'n twintiger geworden... de tienertijd zat er op.

Hij is ons veel te vroeg ontvallen,
Wim van Schaijk (42). Hij zat 'n klas hoger op de lagere school als ik.

Deze foto is van de schooltijd van m'n zusje Jo Welten (57)... later werd het Jo Manders - Welten nadat ze getrouwd was met Frans. Ons Jo was ook 'n mooie meid...
18 oktober 1974... Jose van Heugten (47) heet vanaf die dag Jose de Corte - van Heugten. Prachtige foto van dit stralende bruidje. De foto's die ik plaatste van de familie van Heugten komen bijna allemaal van Jose af want ze doet graag fotograferen, al van jongs af aan.

Buurjongen Tonny Cortenbach (59)... z'n grote liefde was Mien... op de tweede plaats zijn klarinet..
Helaas is hij veel te vroeg gestorven... Bart Meulendijks (10). Ik vond het 'n peer van 'n vent..

Ze was vroeger al 'n mooie meid... Zus Zegers (53). Op de foto was ze 12 jaar en zat nog op de "Vorreldonkse school". Haar naam was eigenlijk Mien, van Wilhelmina maar iedereen zei Zus.

Ruige bink, Wim Vaes (69) op de brommer van z'n vader Jan Vaes, toen nog wonende in d'n Himmel. Later gingen ze verhuizen naar de hoek Wilhelminastraat/Heesakkerweg en nog later naar de Prins Bernhardstraat. Wim begon 'n cafe op de hoek bij het Koningsplein en later naar de Burg. Wijnenstraat. Nu is dat al jaren het woonhuis van Wim.

Dit is de nieuwe map Individuweel nummer 11 en hoe kun je die beter beginnen als met 'n foto van jezelf... gemaakt door Han Ermens... schôn hè? "Vur wie ut nie wit...
Peer Welten (57) en in d'n Himmel gebôrre".

"Hij kiekt un bietje schielluk", zoals wij dat vroeger noemden. Jan Vaes (69), Himmelnaar in hart en nieren van vroeger net als zoveel van ons Himmels clubke.Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu