himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Weltens

EKSTRA
Ik ben met de scootmobiel naar Ommel gegaan want ik wist dat het niet goed wil vlotten met de geopereerde voet van mijn oudste zusje Ellie en ook Wim had zich gestoten en had pijn dus was het tijd om een kaarsje aan te steken en bracht ik dus mijn bezoekje aan Ommel waar Maria woont en die altijd helpt als de nopod aan de man is. Ik deed het ook 'n beetje voor mezelf want mijn rechterbeen werkt niet zoals het moet dus heb ik daat ook beterschap voor gevraagd. Helpt het niet? dan ga ik volgende week weer.
RICUS VAN TANTE LIENOp zondag 25 oktober 2020 is Ricus van tante Lien overleden, daar kreeg ik deze week 'n kaart van, ze hebben in besloten kring afscheid van hem genomen. Ricus (Eimericus) Goossens werd geboren als vierde kind in het gezin van Lien Goossens - van Bussel, de oudere zus van ons moeder en Deurnenaar Peer Goossens waarmee tante Lien was getrouwd. Ricus werd geboren op 29 juni 1927. Hij was vier jaar toen onze ouders Driek en Anna Welten - van Bussel trouwden in april 1932. Ricus was graag gezien in "zijn" Deurne. Ricus Goossens was vele jaren secretaris van de Stichting Groepscomit Deurne. Deze stichting was verantwoordelijk voor onder andere de organisatie van Jeugdstad, de Avondvierdaagse Deurne en de actie "Mar 'n Ton" waardoor het jongerenonderkomen aan de Visser kon worden gebouwd. De huisvesting van de Scouting Deurne en 't Zorgenkind in een verbouwde boerderij aan de Flemingstraat kwam mede door Ricus tot stand. Als voorzitter van het Deurnes Gemengd Koor was hij de organisator van onder andere de Weense avond in De Vierspan. Ook frater Adrianus heeft bij de opbouw van zijn hobbyclubs veel steun van Ricus Goossens mogen ontvangen. Maar hij had meer functies, maatschappelijke maatschappelijke functies: Secretaris van de Stichting de Wilberttamboers, Bestuurslid Stichting Oranjevereniging Deurne en Lid van de voogdijraad. In de tijd dat Deurne nog geen professionele jeugdwerkers kende, later ontstond Stichting Jeugd- en Jongerenwerk, was Ricus Goossens een van de mensen op wie verenigingen een beroep konden doen. Ricus kreeg hiervoor 'n onderscheiding, op 17 november 1978 ontving Ricus Goossens tijdens een afscheidsreceptie in jongerensoos Asteffekan en uit handen van burgemeester Van Genabeek de gemeentelijke erepenning in zilver.REUNIE WELTENS


SCROLL NAAR ONDEREN VOOR DE LAATSTE NIEUWTJES


Ik heb nog wat dingetjes over onze geslaagde reunie die ik hier af en toe plaats... filmpjes en foto's die er tijdens onze gezellige samenkomst zijn gemaakt. Elke keer als ik wat plaats zet ik dat er onderaan weer bij, dus scroll naar beneden en ik geef hier aan welke achtergrond kleur ik heb gebruikt waar je de nieuwtjes kunt zien.

vanaf 1 april 2019 (geen grap)
helemaal onderaan het laatste van de reunie
videootje compleet


vanaf 28 maart 2019 - kleur oranje


vanaf 24 maart 2019 - kleur blauw.


vanaf 23 maart 2019 - kleur groen.

vanaf 20 maart 2019 - kleur rose.Hoe het begon


Bij het afscheid van onze lieve zus Jo Manders - Welten hadden enkele dames in overleg het plan opgevat om toch 'ns 'n keer 'n reunie te houden van de familie Welten, de "nakomelingen" van Driek en Anna Welten. Iedereen vond het toen geweldig om de andere kinderen en kleinkinderen nog 'ns bij elkaar te zien maar ze wilden dat niet op zo'n droevige gebeurtenis maar gewoon 'n keertje ergens gezellig bij elkaar zitten buurten Op 'n dag vroegen Jacqueline en Petrina, allebei dochters van onze Sjaak of ik namens de "oudjes Welten" mee wilden werken omdat ik al vaker 'n reunie had georganiseerd en dus het klappen van de zweep wel kende. We zijn er mee aan de slag gegaan... de dames zorgden ervoor om alle e-mail adressen bij elkaar te krijgen en 'n briefje te versturen of hier voldoende animo voor was. Ikzelf ging op zoek naar 'n geschikte locatie. Toen we voor de tweede keer bij elkaar kwamen hadden we al veel toezeggingen en hoefde we niet bang te zijn dat we maar met 'n handje vol afstammelingen van Driek en Anna kwamen zitten. Ik had inmiddels mijn afspraken gemaakt bij mijn goede kameraad Henk Caris. Mijn vaste maatje Jan van Eijk zou voor het geluid zorgen en helpen met de drankjes. Henk en Janske zouden die middag ook aanwezig zijn en helpen waar nodig. In januari konden de uitnodigingen weg voor de datum 17 maart 2019. We hadden afgesproken dat iedereen zijn eigen consumpties voor zijn of haar rekening zou nemen alleen bij binnenkomst kreeg iedereen 'n kop koffie met gebak gratis. We hadden de aanmeldingsprijs vastgesteld op 2 euro per persoon maar dat alleen voor de kinderen Welten en hun kleinkinderen, de rest kon gewoon gratis binnen vertoeven. Van die euro's hadden de dames gezorgd voor verschillende soorten vlaai en voor nootjes, chips en kaasjes voor op tafel en wat zakjes "lekkernij" voor de aller kleinste. Ik had thuis nog 'n liedje gemaakt: : "ut Weltens liedje". Ik zou dat daar zingen. Toen we voor de derde en laatste keer bijeenkwamen was eigenlijk alles geregeld... we hadden meer als 30 aanmeldingen maar natuurlijk moeten er altijd wel enkele helaas afhaken door ziekte. Dat gebeurd nu eenmaal, dat kun je niet overzien. Wat ik persoonlijk jammer vond is dat niet iedereen en niet alle kleinkinderen aanwezig konden zijn want die had ik er graag ook 'ns bij willen zien. Alles was geregeld... We hadden voldoende drank ingeslagen, hier kom ik dadelijk nog op terug. Voor ons, Jacqueline, Petrina en mij kon het gaan gebeuren.

Om 13.00 uur waren we aanwezig en de dames hadden in overleg met Henk alles al in gereedheid gebracht wat de "binnenkomst" betrof. Jan van Eijk stelde de geluidsinstallatie op en sloot het mengpaneel met microfoon en laptop aan waar de achtergrondmuziek op stond en mijn karaokes voor de twee liedjes die ik zou zingen. Om 13.45 uur kwamen de eerste gasten binnen. Natuurlijk ons Ellie want die is dan wel het oudste met haar 85 jaar, ze is ook altijd het eerste. Langzaam druppelde de gasten binnen die werden binnengehaald door Jacqueline en Petrina, en 'n plaatsje uitzochten. Koffie erbij en stukje vlaai... en ze konden bij mij hun consumptie bonnetje kopen. In het begin zocht men nog wel de "eigen" familie elkaar op maar gaandeweg het gezellige samenzijn zat alles mooi kris-kras door elkaar. Ik had gezorgd dat ik nog 'n honderd kleine foto's op de tafels had liggen en dat bleek 'n goeie zet te zijn geweest want de oudere hebben heel wat keertje uitleg moeten geven wie er op stonden... Dat maakte de middag wel interessanter en ik vond het zelf 'n gouden greep. Petrina had inmiddels de aanwezige op gepaste wijze welkom geheten. De flesjes bavaria, de ratlertjes en wijntjes gingen als zoete broodjes door de feestzaal. En wat ik geweldig vond: "dur worde me toch wat afgebuurd". Rond de klok van half vier vond ik de tijd rijp voor mijn "weltens-liedje" en gezien de reactie vonden de meeste het wel leuk. Een deze dagen zal ik het opnemen bij Jan in de studio en hier op de site plaatsen. Omdat ik ook graag mijn nieuwe liedje wilde laten horen voor onze familie zong ik dat ook nog: "Ik z zgr us dun baz wille zijn"... 'n liedje over deze wereld die ik zou veranderen als ik 'n keertje de baas van de hele wereld zou zijn. En verder was het buurten, dingen uit vroegertijd naar voren halen en zoals wij dat noemen... "zannikke en zwetse"... en dat moet ook want daarvoor waren we bij elkaar gekomen. Ik vond het geweldig dat ook de familieleden die wat verderaf wonen en toch 'n heel stuk moesten reizen op deze middag aanwezig waren. Speciaal nog 'n dankwoordje aan Ilse en Lenny. Ze zijn dan wel geen echte Weltens, ze horen nog altijd bij onze familie. Geweldig dat ze er waren... maar ook veel dank aan hen die met hun kleine kindjes zijn gekomen... Ik vond het heerlijk om de kindjes van Angelique en Michel te zien en hoe onze jongste "stamhaawer", zoontje van Frank en Ninke en kleinkind van Gerda en Frans, ons vermaakte door zijn heerlijke aanstekelijke glimlach. Al met al was het 'n geslaagde reunie en zeker voor herhaling vatbaar. Tegen 18.00 uur, de afgesproken sluitingstijd, ging iedereen, ik denk toch wel tevreden op huis aan. We mogen best terug zien op 'n geslaagde middag met speciaal dank aan Jacqueline en Petrina voor de goede organisatie, Henk en Janske voor de zaal en de hulp, Jan van Eijk voor zijn bijdrage en het geluid en verder iedereen bedank voor zijn/haar aanwezigheid want anders kan 'n middag als deze niet slagen. Bedankt.

Ut waar top, ut waar super.

Nog even terug komen op die drank zoals ik eerder zei... De flesjes Bavaria die over waren nam Henk wel over... maar de flesjes Ratler zou ik overkopen... das mooi... nu zit ik met bijna vier kratjes ratler in de stal.. 86 flesjes hadden we er over... mooi is dat... hahahahhaha. Maar gelukkig drinken wij veel ratlertjes... en de houdbaarheids datum is tot november 2019. En degene die ze niet wil drinken bij verlopen datums? "ik drink ze nog p al zijn ze tien joar aawt".... hahahaha.

Dan nog dit. We hebben wat foto's gemaakt maar door 'n storing in de camera zijn er zeker 40 foto's niet op komen staan, ja jammer maar dat kan gebeuren. Toch hebben we nog wel wat foto's en 'n paar videootjes. Ik zal die af en toe hier neerzetten en ik zal de link op de "facebook groep van familie welten" zetten zodat je hier uitkomt. Wel wil ik vragen aan hen die met hun camera of mobieltje foto's heeft gemaakt of filmpjes, die naar mij op te sturen of te zorgen dat ik ze ook krijg zodat ik ze hier neer kan zetten waar iedereen ze weer kan downloaden. Bovenaan staat het videootje, klik op de foto en je wordt doorgeschakeld naar you-tube. Daar onder de eerste foto's. Klik op de foto voor 'n vergroting. Als je ze zelf wil hebben? Klik met rechter muisknop op het plaatje en dan op slaan als...

bedankt en groetjes... Peer Welten.UT FILLUMKE
(KLIK OP DE FOTO)
Voor vergrotingen? klik op de foto's hier onder.


STAMHAAWER VUR DRIEK WELTENZoals jullie wel weten hebben we maar weinig stamhouders in de familie Welten, op zich niet erg maar het is wel fijn als de naam van Welten , van onze vader wordst voortgezet. Gelukkig hebben we er kortgeleden eentje bij gekregen waar onze hoop nu is gevestigd: Onze Frans en Gerda zijn opa en oma geworden van Liam, het zoontje van Frank en zijn lieve partner Ninke. Liam Welten, ook wij zijn er trots op en tijdens de reunie heeft mijn maatje Jan van Eijk 'n kort filmpje van Liam gemaakt en dat wil ik jullie graag laten zien. Ik heb het verborgen op You-tube dus je kan het alleen maar zien als je via mijn site op de link klikt. Klik op het plaatje hierboven dan wordt je naar Tube doorgestuurd. Klik op de foto voor 'n vergroting.


PEER WELTEN - WELTENS LIEDJEIk had jullie beloofd om het "weltens liedje" op te nemen en dat heb ik zaterdag gedaan in de studio van m'n maatje Jan van Eijk, Studio 4x4. We hebben er ook meteen de clip gemaakt die er bij moet horen en alles is "openbaar" doorgeschakeld naar you-tube. Hier de tekst in "diajalekt". Klik op het bovenste plaatje met mijn kopje erop en je krijgt Weltens-liedje te horen en te zien.WELTENS LIEDJE

We ware thuis, m elluf man,
ons aawurs konne, dur wa van
de'k Welte heit, d vuult z goe,
d danke we anze vadder en ons moe

Tis fijn um Welte te heite
Tis fijn um n Welten te zijn
Ben trots djjik Welte mag heite
N Welten die kriede nie klein
We wnde langs Kerstens en langs Cortenbak
We lfde gelukkig, p ons dooi gemak
Tis fijn um Welte te heite
Wa wildege andurs gr zijn

Ons Ellie kwam, toen Sjaak en Jo
Huub en Theo, un kuddoo
Henk en Peter en toen Frans
Ons Annemieke sloot de krans

Tis fijn um Welte te heite
Tis fijn um n Welten te zijn
We knde gin rijkdom mer wij han ut goe
zes jongus, driej meiden, onze vadder en ons moe
Tis fijn um Welte te heite
Tis fijn um n Welte te zijn

Solo

Ons moeder heit Anna, onze vadder heit Driek
Die keijgoeje aawurs, vurgte we nie
Tis fijn um Welte te heite
Tis fijn um n Welte te zijn
Tis fijn um n Welte te zijn
Wa wildege andurs gr zijn

N Welte toch?
HIERONDER ENKELE FOTO'S UIT VIDEO GEKNIPT
(ER KUNNEN SOMS DUBBELE IN STAAN)
HET LAATSTE VAN DE REUNIE, HET VIDEOOTJE
Het is jammer dat we die 60 foto's zijn kwijtgeraakt maar we hebben wel iets en daar ben ik al blij mee. Jan had wat kleine stukjes video gemaakt die middag en daar heb ik wat stukjes aan elkaar gezet als n filmpje, zonder geluid want het was een groot "geroezemoes", dus heb ik er mijn Weltens liedje maar onder gezet... Voor de gene die het zelf wil hebben? stuur je e-mailadres even op en ik stuur het via "we transfer" naar je toe. Je krijgt dan 'n link... even op klikken en downloaden... let wel, het blijft maar n weekje staan dan halen ze het eraf. Veel kijkplezier... klik maar op het plaatje van "Welten" hierboven.
Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu