himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Keinder Van

EKSTRA


Dit is mijn nieuwe map die ik start vanaf Juni 2018... hier komen foto's staan van mensen uit d'n Himmel van vroeger of mensen die er nog steeds wonen maar daar ook weer een van de kinderen van.MARINUS & MARTIEN VAN DER WALLEN (52)
Nog 'n paar bewoners van de blokken van drie tegeover ons thuis, Marinus van der Wallen de gemeentewerker en zijn oudste zoon Martien van der Wallen (52). Martien was geboren op 13 februari 1949 en misschien is 13 toch een ongeluksgetal... hij is veel en veel te jong overleden op 6 mei 1990, en was pas 41 jaar oud. Hij is van ons heengegaan toen hij bezig was met zijn geliefde bezigheid en hobby, het vissen... Ik krijg weer een rilling als ik aan hem denk, onze overbuurjongen in de Hemel, wanneer is iets eerlijk.... zijn vrouw Cisca en zijn kinderen hadden hem zo hard nodig....SJAAK & HENK VERHEIJEN (56)
Toen de huizen tegenover ons thuis in de Hemel klaar waren, drie blokken van twee, kwam de familie Verheijen er ook wonen, vroeger woonde die aan Bergsland. Op de foto Sjaak Verheijen die geboren is in 1907 en overleden op 88 jarige leeftijd en zijn zoon Henk Verheijen (56), geboren in 1943 en overleden, nog maar kortgeleden in 2023.WILLEM & JAN VAES (69)
Hij was door de jaren heen een goeie vriend van ons geworden maar dat kwam omdat hij op zaterdagavond vaak in het cafe zat van zijn zoon, Jan Vaes (69). Wij kwamen daar op die avond ook altijd en dan was het altijd lachen. Geweldige kerel die Jan. Maar veel en veel te vroeg gestorven, Jan werd maar 56 jaar oud. Helaas, want van mij had hij wel 100 mogen worden... Veel te vroeg afscheid van hem moeten nemen. Zijn vader Willem was vaak te zien met een sigaar in de mond, ook hij werd maar 65 jaar oud.BETH & LIES VAN SECCELEN (10)
Lies van Seccelen (10) is de jongste van de familie van Seccelen uit de Hemel, vooraan van Jan en Beth. Ik ken Lies nog heel goed van vroeger en dan ineens kom je een plaatje tegen zoals ze er nu uit ziet, gewoon hetzelfde als haar moeder. Lies is getrouwd met Piet van der Wijst, 'n broer van Bert van der Wijst, de man van haar zusje Riet. Moeder Beth is geboren in 1910 en overleden in 1981, ze was toen net 'n paar dagen van te voren 71 jaar geworden.JAN & TONNIE ZEGERS (53)
Ik kende Tonnie Zegers (53) goed van vroeger want hij woonde maar 2 deuren van ons af, wij op Hemel 57 en Zegers op 53. Hij was een stuk ouder als ik, ik geloof zo oud als onze Theo. Ik kwam hem vaak tegen bij Jan van Hoek in het cafe, Tonnie was een vrijgezel. Later hoorde ik dat hij door een ongeval is overleden, verdronken in het kanaal, maar dat weet ik niet heel zeker. Veel mee gelachen.MARIE & ANNY HOEFNAGELS (27)
Ik ken die van Hoefnagels wel allemaal, Annie en haar moeder ook. Ze waren van een groot gezin zoals dat vroeger zo vaak was. Eerst woonde ze in het huis waar later Jan van Seccelen kwam wonen maar later verhuisde ze naar de overkant naar het huis waar vroeger Prust woonde. Moeder Marie is overleden in 2001. Annie is getrouwd met Frank Chicello in Victoria in Australie.LEEN & BETSIE VAN DER WALLEN (52)
Toen de drie blokken huizen tegenover ons klaar waren, van huisnummer 48 t/m 58 kwam de familie Marinus en Lena van der Wallen - Rutjens schuin tegenover ons wonen. De oudste dochter was Betsie, getrouwd met Theo Nagel en geboren op de Brand in Asten. Haar moeder werd geboren op 11 juli 1926 en is overleden op 6 sept 1997, ze was toen 71 jaar oud. Betsie ken ik heel goed, geboren 27 juli 1951 en is helaas overleden toen ze pas 60 jaar oud was in 2012. Mijn jongste zusje Annemieke zat bij haar in de klas en ze speelde vaak samen...HUB & VITAL WELTEN (57)
Onze Hub werkte net als ik jarenlang bij Picus, daar kwam hij zijn vrouw Liliane tegen en zijn getrouwd in juni 1970, inmiddels meer als 52 jaar getrouwd. Hij is geboren op 2 januari 1938 en ze kregen samen twee kinderen en de oudste is Vital die werd geboren op 7 maart 1971. Vital is een echte hardrock-fan en zingt zelfs in een band.BER & BERT CARIS (50)
Ik denk dat ze zo rond 1953 tegenover ons zijn komen won en in d'n Himmel, de familie Caris, vader Ber Caris en moeder Leen Caris - Gutjens met hun kinderen. Bert was jarig op dezelfde dag als ik alleen was hij 'n jaar ouder. Geboren op 24 juni 1944 maar helaas veel en veel te vroeg overleden op 12 april 2011. Ber was overleden op op 87 jarige leeftijd. Bert en ik konden het altijd goed met elkaar vinden, kei-goeie vent.STIEN & MIEN BOSCH (41)
Mien Bosch was het eerste kind van Jan en Stien Bosch - Prijs uit de Hemel. Ze woonde in de blok van twee naast Jan Franssen die later verhuisde, een huis verder, en waar toen Jan Hurkmans kwam wonen. Toen Mien trouwde met Hennie Verhees kwamen ze zelfs nog 'n hele tijd in ons huis wonen op nummer 57. Stien is overleden in 1991 toen ze 80 jaar oud was en Mien die geboren is op 25 augustus 1934 heeft het aardse verruild met de echte Hemel op 18 augustus 2021, net voordat ze 87 jaar oud zou worden.HANNEKE & JOSE VAN HEUGTEN (47)Hanneke was getrouwd met Sjef van Heugten en toen de blok van drie klaar was op de plek waar wij vroeger speelden, kwamen ze in het middelste huis wonen. Ze hadden er drie dochters waar Jose de jongste van was, die trouwde met Minus de Corte. Jose ging met Minus is de Bergweg wonen. Hanneke is veel te jong overleden, geboren in 1912 en overleden in 1968. Jose zorgde er voor dat ik veel foto's van de familie van Heugten kreeg. Ze was thuis de "Huisfotograaf".GRARDA & COBY VAN LOON (88)
Ze woonde achteraan in de Hemel, Toon en Grarda van Loon. Voor de oorlog nog niet maar er werden in Asten twee houten noodwoningen gebouwd en eentje kwam er staan tussen Toon van de Steen en het kadaverhuisje in. Bij van Loon kregen ze vier meisjes en eentje ervan was Coby, die lange tijd vriendin was met mij zusje Jo Welten. Coby trouwde in 1961 met Henk Waals, Grarda in 1934 met Toon van Loon en woonde lange tijd op "dun Braand". Grarda is in 1995 overleden, ze was toen 85 jaar oud. Coby is nog springlevend.JAN & TH EIJSBOUTS (2)
Meteen vooraan rechts in de Hemel had de firma Eijsbouts haar brouwerij liggen vroeger, opgericht door Jan Eijsbouts die getrouwd was met Castherina van Oostayen. Hun bedrijf was Astein bieren. Na het overlijden van Jan in 1940 namen de twee zonen het bedrijf over, de oudste Th en de jongste Harrie. Ze veranderde naam in Astein Bierbrouwerij en Mineraalwaterfabriek maar omdat die naam zo lang was werd hij weinig gebruikt, veelal Astein. Th woonde in de grote villa op de hoek met de Emmastraat, Harrie later in de bungalow waar het kruisbeeld in de Hemel had gestaan.DRIEK & THEO WELTEN (57)
Dit keer nog eens eentje uit onze familie, mijn vader Driek en mijn broer Theo Welten. Wij zijn op de oudste na allemaal in de Hemel geboren. Onzen Theo op 5 april 1940 maar hij verongelukte, werd aangereden door 'n dronken automobilist op 2 november op Allerzielen, in 1969. Hij was toen 'n paar jaar getrouwd met Lies Kneepkens uit Ospel en woonden in de Molenstraat in de duplex-woning. Ze waren aan het wachten op de sleutel van en groot huis in de Hoogstraat, helaas, het mocht niet zo zijn. Mijn vader werd geboren op 18 januari 1901 en is overlijden net voordat hij 82 jaar oud zou worden in 1983. De herinneringen aan deze twee blijft altijd...FRIED & TOON VAN DER STEEN (84)
Voordat de familie van Toon van der Steen in het huis kwamen wonen tussen Willem van Heugten en Toon van Loon in woonde zijn vader er al, die waren van het Kloostereindje verhuisd naar de Hemel. Godefdridus was getrouwd met Drika van Bree. Toon woonde later op 84 en was getrouwd met Betje Boerenkamps.


SIENA & ANNIE SLAATS (20)
Ze woonde vroeger voordat ze trouwde met Jan Spetgens uit Liessel, met haar ouders Siena en Ture Slaats in de Hemel op huisnummer 20, Annie Slaats (20), het huis waar haar broer Henk nog altijd woont. Annie is altijd 'n gezellige meid geweest. Haar moeder Siena Slaats - Haazen werd 91 jaar oud.SJEF & HARRIE VAN HEUGTEN (47)Vader en zoon van Heugten, Sjef en Harrie. Vader Sjef was getrouwd met Hanneke Bakermans en is overleden op 20 juni 1990, hij was toen 80 jaar oud. Harrie van Heugten (47), ik geloof dat hij nog altijd actief is bij NWC, is een van de "middelste" zonen want boven hem waren al Johan en Bert geboren en onder hem kwamen Martien en Wim nog. Hij heeft ook nog drie zusjes. Ik vind het echt 'n ruige kerel, altijd lol en altijd vol grappen.MIET & MIEN VAN DER WALLEN (64)Ik kende Mientje van der Wallen (64) nog goed van vroeger omdat ze vaak genoeg langs ons kwam want ze woonde 'n 50 meter verder als wij in de Hemel. Persoonlijk leerde ik haar kennen toen ze in 'n aanleunwoning woonde op de Deken van Pelthof. Helaas is Mien er niet meer want dan zou ik haar zeker nog 'n keer een bezoekje hebben gebracht want toen ik 'n keertje bij haar was hebben gezellig zitten buurten over vroeger, over haar familie en wat ze allemaal had gedaan in haar leven. Mien werd geboren op 13 september 1931 en is overleden op 6 oktober 2015, ze was toen 84 jaar oud.JAN & HARRIE FRANSSEN (45)Vroeger als kind was hij ook een van mijn vrienden toen wij beiden als kinderen in de Hemel woonden. Harrie Franssen de oudste zoon van Jan Franssen en Miet Franssen - van Bussel. Harrie kon ontzettend goed mondmuziek spelen en toen ik gitaar ging leren spelen vormde we samen 'n duootje, niet veel zeggend maar wel leuk. Harrie noemde ons de "Dacapo's"... Later zijn we elkaar uit het oog verloren zoals dat altijd wel gebeurd. Ik vond Harrie 'n geweldige kerel. Helaas is hij, net als zijn vader al overleden... Harrie is overleden in 2008 toen hij 65 jaar oud was... vader Jan haalde de gezegende leeftijd van 87 jaar.WILLEM & FRITS VAES (69)Frits Vaes is van vroeger uit altijd 'n goeie vriend van ons geweest. Speelde altijd mee op straat, in het Liender en op de plak bij van Goch. Het kwam dan ook hard aan dat deze motorliefhebber want dat was Frits, ons moest verlaten.... Geboren op 22 september 1946 en overleden, nu alweer bijna 11,5 jaar geleden op 31 oktober 2010. Slechts 64 jaar oud, niet kunnen genieten van 'n welverdiend pensioen. Zijn vader Willem was geboren op 12 mei 1905 en ook hij is overleden toen nog maar 65 jaar oud was op 20 januari 1971, beiden veel en veel te jong naar meselijke maatstaven gerekend.SIENA & RIA SLAATS (20)Ria is 'n "kei-toffe-meid" van vooraan uit d'n Himmel. De dochter van Ture en Siena Slaats - Haazen. Ik heb haar vooral leren kennen tijdens onze eerste reunie toen ze samen met haar zusje Joke als echtje "engeltjes" aanwezig waren op de druk bezochte reunie, in 2022 alweer tien jaar geleden. En toen Annie en ik 50 jaar waren getrouwd kwamen de twee zusjes weer aangelopen met 'n bak vol drankjes en weer als engetjes. Dat was dan we zo ontzettende gaaf, niet normaal zo leuk was dat. Siena Slaats - Haazen werd 91 jaar oud... van mij mag Ria nog wel ouder worden.ANNA & ANNEMIEKE WELTEN (57)Ik kan me de dag nog goed herinneren toen ons Annemieke werd geboren, 27 juli 1951, hartje zomer en ik was toen 6 jaar en zou 'n paar dagen later voor het eerst naar school gaan. Waar wij allemaal best wel "aawvurwetste" namen hadden kreeg ons Annemieke 'n heel moderne sjieke naam want wij hadden thuis, Ellie, Jo, Sjaak, Hub, Theo, Henk, Peter en Frans maar nu kregen we 'n zusje Annemieke. De jongste van het stek werd wel altijd verwend tegenover mij had die wel "un striepke veur" , meer moeders kiendje zoals men dat vaak zegt en al zeggen wij dan af en toe wel i.p.v. Annemieke ons Mieke, en de laatste tijd omdat ze ook 70 is, "ons Miej", dat moet ze maar op de koop toe nemen... is niet vervelend bedoeld....SJAAK & HENNIE WELTEN (57)Hennie Welten was het eerste kleinkind in onze familie. Hij was 'n zoon van onze oudste broer Sjaak Welten en zijn vrouw Riek Welten - Brouwers met wie hij op 30 december 1959 in het huwelijk was getreden. Hennie werd geboren op 13 augustus 1961. Onze Sjaak zijn grote hobby was zingen bij het mannenkoor... van hennie weet ik dat hij heeeeel veel weet over muziek en samen gingen wij vroeger veel darten. Hennie was een van de betere toendertijd in Peelland en zeker de beste in Asten. Onze Sjaak is helaas overleden op 28 april 2011, nu al weer ruim tien jaar geleden... we missen hem nog steeds. Hennie woont samen met zijn vriendin Annie Meulendijks.TOON & LEO VAN LOON (88)Ik ken natuurlijk ook Leo van Loon, de oudste zoon van Toon van Loon. Toon werkte vroeger bij de gemeente en Leo zat op de buitendienst van de Koninklijke Eijsbouts, de Klokkengieterij. Leo is gestorven op 18 november 2020 en gelukkig heb ik hem voor die tijd nog bezocht, dat hadden we 'n keer afgesproken en ik ben er blij mee want we hebben uren lang zitten praten over "vruugur", iets wat wij allebei graag deden. Leo was geboren 24 oktober 1935. Vader Toon op oudjaarsdag, 31 december 1910 en hij is overleden toen hij nog maar net 88 jaar oud was op 3 januari 1999. Leo werd 85 jaar oud.
DRIEK & SJAAK WELTEN (57)Wij waren thuis met negen kinderen, drie meisjes en zes jongens. De oudste bij ons was ons Ellie en toen kwam onze Sjaak, geboren in de Hemel 57 op 14 november 1934. Onze Sjaak leerde voor bankwerker maar zijn eerste baantje kreeg hij kort bij huis bij Franske van der Velden in de IJzergieterij. Daarna nog in Best gewerkt maar kwam terecht bij Kippenslachterij Goossens waar hij spullen in en uit de vriezer moest halen... Hij werkte er meer als 25 jaar. Hij is plotseling overleden op 28 april 2011. Nu meer als tien jaar geleden en wij missen hem nog altijd... hij was 'n geweldige broer. Onze vader is geboren op 18 Januari 1901, getrouwd in 1932 en is overleden net voordat hij 82 jaar zou worden in 1983.
TOON & HARRIE VAN DER STEEN (84)Vroeger woonde ze achteraan in d'n Himmel, melkboer en bekende Astenaar Toon van der Steen met zijn familie w.o. de oudste zoon Harrie van der Steen. Maar ook Harrie is een van de bekende Astenaren en niet alleen in ons dorp maar ook ver daar buiten want hij was de man die namens de Koninklijke Eijsbouts mee deed in de commercial van Grolsch Bier: "Vakmanschap is Meesterschap". Toon was bekend als een van de melkboeren die rondkwamen in ons dorp met melk... met zijn paardje en wagen. Harrie was bij Eijsbouts de Klokkengieter. Toon is geboren 26 juli 1908 en is overleden toen hij 86 jaar oud was op 23 januari 1995. Harrie woonde net alsd ik in de Orionstraat, geboren op 2 september 1939 en overleden 15 juli 2017.
TOON & GERRY VAN SECCELEN (48)Vroeger stonden er tegenover ons in d'n Himmel nog geen huizen... maar later werden er drie blokken geboewd waarvan de familie van Seccelen het eerste huis kregen op nummer 48. Toen Gerrie trouwde kwam hij in de zelfde straat wonen als ik de Orionstraat maar later ging hij terug naar de Hemel, het huis waar hij zijn jeugd had doorgebracht en hij woont er nog steeds. Toon werd geboren op 20 september 1908 en is overleden op 19 januari 1987. Hij was toen 78 jaar oud.
TRUUS PROBST & RIEK VAN SECCELEN (48)Toen de huizen tegenover ons in d'n Himmel werden gebouwd was ik er niet zo blij mee want het was ons speelterrein en nu moesten we langs de huizen lopen om op de plak van van Goch te kunnen spelen. Achteraf waren we er wel ontzettend blij mee want we kregen er heel wat vriendjes en vriendinnetjes bij. Dit is er een van, Riek van Seccelen, die trouwde met Frans van den Berkmortel uit Liessel en haar moeder is Truus van Seccelen - Probst. Truus is in 1917 geboren en in 2007 overleden, ze was toen 90 jaar oud. Riek is geboren op 26 december 1941 en is overleden op 19 november 2013.
ELLIE WELTEN & ANITA MARTENS (57)Mijn oudste zusje Ellie is getrouwd in 1961 met Wim Martens uit "ut Heijke", de Sint Jozefparochie in Deurne. Wim was toen in militaire dienst toen hij voor het eerst bij ons thuis kwam op Hemel 57. Ze kregen samen, net als Annie en ik, n kind, dochtertje, Anita Martens en die is getrouwd met Cor Coolen en wonen samen net als Ellie en Wim ook in dat deel van Deurne. Ellie en Wim zijn inmiddels 60 jaar getrouwd... Als er wat te vieren valt bouwen ze altijd 'n feestje... Anita is dan de gangmaker.
NELLA VERBERNE & TONNY VAN HEUGTEN (37)Nella Verberne was getrouwd met Hannes van Heugten en ze woonde in de vrijstaande woning naast het mooiste huis in d'n Himmel van Antoon Leenen. Nella en Hannes kregen vier kinderen, allemaal meisjes waarvan Tonny (Tonia) de oudste was, Tonny van Heugten. Tonny zou ik later nog heel vaak tegenkomen maar ik wist toen niet dat ook zij, net als ik, uit d'n Himmel kwam. Ze trouwde n.l. met de uit Lierop afkomstige aannemer/zaalhouder Marinus van Oosterhout en daar heb ik met the Secrets heel vaak gespeeld, kermissen, carnavals, dans en feestavonden en vele bruiloften. Nella is overleden op 10 januari 1966, ze was toen 79 jaar oud. Tonny werd geboren op 10 maart 1921 en heeft ons verlaten op 14 mei 2001.
HANNEKE SCHOLTS & NELLEKE GIELENSZe waren afkomstig van Griendtsveen. Hanneke Scholts trouwde met Driek Gielens en op 1 mei 1919 kregen ze hun dochter Nelleke Gielens. Nelleke trouwde met de Astenaar Theu van Helmond en woonden op huisnummer 8 in d'n Himmel, tussen Stevens en Meulendijks in. Later begonnen ze cafe/pension Sint Joris in de Kerkstraat en Neleke behoorde heel zeker bij de bekende Astenaren... want wie kende haar niet. Het pension was "wijd en zijd" bekend. Na het overlijden van Theu deed Nelleke alles alleen... ze had 'n paar vriendelijke kostgangers w.o. Hennie Zegers uit onze straat. Ik ben er niet zo heel veel gekomen maar als er de vergaderingen waren van de houtbewerkersbond, dan trad ik er 'n paar keer op om de pauzes op te vullen. Nelleke is overleden op 26 juli 2005, ze was toen 86 jaar oud. Met het overlijden van Nelleke verdween ook het bekende cafe Sint Joris.
JOHANNA BERTRAMS & MARIE CAUVENMisschien niet echte bekende Himmelse namen maar dat zal ik je uitleggen. Marie Cauven is de meisjesnaam van de vrouw van Bert Hoefnagels, dus na haar trouwen Marie Hoefnagels - Cauven en haar moeder was Johanna Bertrams, dat was haar meisjesnaam en trouwde met Cauven, de vader van Marie. Ik heb gewoon de meisjesnamen aangehouden... vandaar. Ondanks dat de familie Hoefnagels 'n groot gezin hadden, 14 kinderen plus vader en moeder, werd de moeder van Marie liefdevol in het gezin opgenomen en verzorgd. Ze is geboren op 05 december 1877 en is overleden op 2 maart 1962 toen ze 85 jaar oud was. Marie is geboren op 25 juni 1912 en is overleden op 18 september 2001, ze werd nog ouder dan haar moeder, in de gezegende leeftijd van 89 jaar.
BERT & TOON HOEFNAGELS (27)Ze waren zover ik weet de grootste familie in onze straat, Bert Hoefnagels en zijn vrouw Marie hadden 14 kinderen en de oudste zoon was Toon Hoefnagels. Op 30 mei 1910 is Bert geboren en hij trouwde op 23 april 1937 met Marie Cauven. Bert is overleden toen hij 85 jaar oud was, op 25 februari 1996. Toon is geboren op 20 oktober 1940 en is op 21 juni 1974 getrouwd met Joke Buijs. Ik zag Toon vaak genoeg bij de fotoherkenningsgroep in het Museum maar door corona is dat nu ook al weer 'n jaar geleden. Toon is o.a. maker van de boeken over Bartholomeus, Gevels zonder Vlag en ook 25 jaar Siris, Toon is 'n echte duizendpoot op dat gebied. Het mooie aan bovenstaande foto? Ze lachen op alle drie de foto's.
JAN SR. & JAN JR. VAN SCHAIJK (42)Dit zijn vader en zoon van Schaijk. Vader Jan ken ik eigenlijk niet alleen dat hij getrouwd was met Mina Weerts. Jan van Schaijk jr. trouwde met Mien van Bommel die toen met haar broers, zusjes en ouders al in de Hemel woonden waar ze later zelf kwamen wonen. Daar ken ik de families van Bommel en van Schaijk van. Jan werd geboren op 8 januari 1911, trouwde op 17 mei 1938 en kreeg samen met Mien zeven kinderen. Hij was bouwvakker van beroep. Jan jr. is overleden op 8 februari 1980, hij was toen 69 jaar oud.
JAN & HANS KANTERS (49)Voordat de familie Kanters in d'n Himmel kwamen wonen, woonde ze in de Burg. Wijnenstraat, maar toen Piet van Bommel van d'n Himmel naar Helmond ging verhuizen en het huis van de blok van drie vrij kwam, werd het toegewezen aan Jan en Grada Kanters - Coolen. Ze zijn samen getrouwd op 11 oktober 1951 en kregen drie kinderen waarvan Hans de middelste is, Jan is ouder en Harriet, die nu in het huis woont was de jongste. Jan is geboren op 19 januari 1925 in het beroemde kleine huisje aan de Polderweg en op 86-jarige leeftijd overleden op 13 juli 2011. Hans werd geboren op 1 oktober 1957.
CISKA & ANNIE VERDEUZELDONK (71)Ze woonden achteraan in d'n Himmel in 'n huis dat helemaal apart stond aan de linkerkant, de "rooien berg" voorbij, schuin tegenover het kadaverhuiske. Ciska, wij noemden haar altijd Sien, was 'n zusje van hanneske van den Eijnden uit d'n Bergweg en getrouwd met Graard Verdeuzeldonk die was geboren in Meijel. Ciska was 'n echte Astense en geboren op 30 mei 1902 en overleden op 13 december 1977. Annie werd geboren op 16 augustus 1935 en trouwde op 29 augustus 1965 met Wim van Bree. Vroeger toen wij in d'n Himmel woonden heb ik haar vaak genoeg langs ons zien komen fietsen. Het plaatje van Annie als kind bij de gitsen is een van de mooiste plaatjes die ik heb van kinderen uit onze straat in mijn archief. Annie is overleden op 8 augustus 2017, ze was toen 81 jaar oud.
PIET & GERRIT SLAATS (62)Ze woonden vroeger in d'n Himmel op huisnummer 62, het huis waar later de familie Ties Mennen kwam wonen. Piet handelde vroeger in meel en zaden en was getrouwd met Gijsberdina Eijkemans. Hij is veel te vroeg overleden, werd maar 58 jaar oud. Gerrit is in 2008 nog bij mij geweest en hebben we nog heel wat uurtjes over vroeger zitten buurten. Gerrit is geboren 21 dec 1934, getrouwd met Wilma van Hout en is overleden op 22 juli 2016, hij was toen 81 jaar oud.
TOON & JAN WERTS (31)Ze zijn allebei allang overleden, vader Toon en zoon Jan (Jantje) Werts (31). Jan is geboren op 26 juni 1912
in Asten en is overleden op 31 juli 1983, 71 jaar oud. Zijn vader Toon werd geboren in 1880 en heeft het aardse voor het Hemelse verruild op 27 mei 1952. Toon Werts had op de hoek van de Hemel en de Logtenstraat, nu Margrietstraat 'n soort boerderij staan waar hij schoenen maakte en 'n cafe had. Later hebben ze dat verbouwd en in twee delen gesplitst en kwamen zijn twee dochters daar wonen... de familie Maas en Hikspoors. Jan werd bouwvakker... heeft de drie blokken huizen nog mee gebouwd tegenover hen. Ook bouwde Jan die getrouwd was met Zus Maas, zijn eigen alleenstaande woning naar van der Wallen in d'n Himmel. Dat huis staat er nog altijd op nummer 66. Vader Toon was getrouwd met Martha Weerts.
JO ROIJACKERS & HEIDI VAN HELMOND (57)Ze woonden in het huis waar ook wij vroeger hem gewoond in d'n Himmel op huisnummer 57. Jo was 'n dochter van Toon en Nel Roijackers van d'n Bult, de derde Sint Jozefstraat en werd geboren midden in de oorlog op 12 juli 1942, en ze trouwde op 13 november 1964 met Henk van Helmond uit de Kerkstraat die bij ons vooral bekend werd als lid van het Sint Jorisgilde, de Schut en medeoprichter van carnavalsvereniging de Plekkers. Henk en Jo kregen samen 'n dochter, Heidi die werd geboren op 12 augustus 1971. De vader van Heidi is veel te jong overleden op 45-jarige leeftijd. Heidi is op 13 mei 1994 getrouwd met Silvio Kwarten, 'n zoon van Toon Kwarten uit de Hoogstraat die wij heel goed kennen want Toon is van mijn leeftijd, en Annie Kwarten - Veltrop uit Someren-Eind. Jo van Helmond - Roijackers is later nog getrouwd met Frans Dusee en is overleden op 9 mei 2013.
CATHARINA VAN RIJT & ANNA VAN BUSSELIk vond het wel grappig om dit soort plaatjes te maken van Himmelse mensen maar dan de oudjes met hun nog oudere vader of moeder. Deze is van ons moeder want daar heb ik de foto's van die ik hiervoor nodig heb. Ik noem ze bovenaan gewoon bij de meisjes naam. Rechts is de moeder van ons moeder: Catherina van Rijt die trouwde met Cobus (Coob) van Bussel. Coob is de vader van ons moeder, Anna van Bussel en die trouwde met onze vader Driek Welten. Dus zijn dit Catherina van Bussel - van Rijt en Anna Welten - van Bussel. De foto's van ons moeder, onder toen ze in Meijel op de kleuterschool zat rond 1913, midden op de dag dat ze jarig was, dat was de dag voordat ze trouwde in 1932 en boven toen onze Frans met Gerda trouwde in 1976. Er volgen er nog meer.
BETJE & ELLY VAN DER STEEN (84)Het is jammer dat ik van veel Himmelse mensen goeie foto's heb, en b.v. recente foto's. Dus moet ik het doen met dit soort foto's. Betje van der Steen - Boerenkamps, de vrouw van Toon van der Steen, de melkboer, samen met haar jongste dochter Ellie van Mierlo - van der Steen. Van Elly heb ik geen foto van "later" dus moet ik het met deze doen. Betje is geboren op 31 januari 1911 en is overleden op 12 mei 1995, op 84 jarige leeftijd... Elly woont in Bakel dacht ik, en is geboren op 22 oktober 1948 is getrouwd op 22 oktober 1973 met Frans van Mierlo.


MIET & NELLY VAN HEUGTEN (61)De familie Willem en Miet van Heugten - Willems (61) woonde 'n blok verder op Voordeldonk aan als wij samen in de blok met van der Loo. Ze woonden langs Tinus Cortenbach. Nelly was de jongste thuis, geboren op 25 september 1948, getrouwd met Jan van Seggelen uit Someren. Miet werd geboren op 30 april 1907 en trouwde met Willem op 2 mei 1935. Ze kregen samen twee jongens, Henk en Peter en nog twee dochters meer, Anny en Riek. Miet is overleden op 29 februari 1984, ze was toen 76 jaar oud. Nelly was vaak bij ons Annemieke... de foto rechtsonder is gemaakt toen ze met m'n zus naar Asten kermis gingen... Op de reunie's van d'n Himmel was Nelly er ook aanwezig.
ANNEKE & MARIA VAN DEN BURG (54)De familie van den Burg kreeg ook een van de zes huizen toe gewezen, van de drie blokken van twee tegenover ons. De middelste blok naast Marinus van der Wallen. Hub was getrouwd met Anneke van Dijk. Maria was de tweede oudste dochter en woont nog altijd maar 'n honderd meter bij mij vandaan. Anneke kwam uit Lierop, werd geboren op 17 oktober 1924 en is overleden op 12 september 1999. Maria is geboren op 24 november 1952. Ik zie haar nog geregeld langs ons komen lopen.
SJEF & BERT VAN HEUGTEN (47)
Ook bij Sjef en Hanneke van Heugten hadden ze vroeger 'n groot huisgezin. Ze hadden net als wij negen kinderen maar het oudste kind is helaas al binnen 'n jaar overleden. Op de foto is Bert, hij was de middelste van de vijf jongens, verder waren er nog drie meisjes. Bert is geboren op 24 sept 1953 en woont in Asten, zijn vader werd geboren op 10 mei 1910 en is overleden op 80 jarige leeftijd op 20 juni 1990. Sjef was 'n echte duivenmelker en hij hield konijnen. Was lid van de kleindiervereniging. Bert is/was lid van de vrijwillige brandweer in Asten.
DORA & MIEN VAN BOMMEL (49)Dora was getrouwd met Piet van Bommel, een van de zoons van Willem van Bommel die in d'n Himmel op huisnummer 42 woonden. Piet en Dora kregen 5 kinderen en een er van was Mien, de oudste dochter. Nu is haar naam al meer als 50 jaar Mien van Leeuwen - van Bommel. Mien is geboren in 1943 op 31 januari. Haar moeder Dora is op 4 maart 1984 overleden toen de 70 jaar oud was. De Bommeltjes woonde in het rechter huis in de blok van drie die naast onze huizen stonden maar verhuisde naar Helmond zo rond 1960.
JAN & HENNY ZEGERS (53)Henny was net als zijn jongere broer Toon vrijgezel bij de familie Zegers. Ze woonde eerst twee deuren van ons af of Hemel 53 maar verhuisde naar de andere kant van de weg in een van de huizen die werden gebouwd op de plaats die was vrijgekomen toen Frans van der Velden zijn ijzergieterij verhuisde naar het industrieterrein. Later ging Henny bij pension van Helmond wonen... weer later bij z'n broer Theo en de laatste jaren woonde hij in een van de aanleunwoningen van Bartholomeus, waar eerder onze Sjaak had gewoond. Henny is in 1936 en is overleden op 78 jarige leeftijd.
JAN SR. & JAN JR. MEULENDIJKS (10)Ze lijken echt veel op elkaar, Jan Meulendijks sr. en zijn zoon Jan Meulendijks jr. Jan junior is net als ik van 1945, alleen ging hij niet naar Voordeldonk maar naar Turrup naar school. De Meulendijksen woonden vooraan in d'n Himmel en die moesten naar Turrup. Vanaf Piet Bukkems naar Voordeldonk. We kennen Jan sr als de kolenboer Jan de Post. Ik ben er vaak kolen, briketten en turf moeten gaan halen. Ze staan ook bekend als de familie met het kruisbeeld langs het huis dat ze altijd netjes bij hielden. Helaas zijn beiden al overleden. Jan sr. in 1976, hij was toen 78 jaar oud en Jan jr. in 2002.. Hij verliet ons veel te jong, was pas 57 jaar oud.
MIEN VAN BOMMEL & PETRA VAN SCHAIJK (42)De meisjesnaam was Mien van Bommel en ze woonde met haar ouders in het huis waar ze later met haar man, Jan van Schaijk, en haar kinderen bleef wonen op Hemel 42, naast Marinus Engelen. Petra was de jongste dochter en woont er nog steeds samen met haar echtgenoot, Leo Gabriels. Mien was geboren op 17 september 1912 en overleed veel te vroeg op 23 september 1966... ze werd maar 54 jaar oud. Petra en haar man zijn grote fans van de blues-muziek...
TRUUS VLEMMINGS & BETSIE JANSSEN (39)Ik heb hierboven gewoon hun meisjesnamen neergezet, Truus Vlemmings, de dochter van Toon en Bet Vlemmings - Welten. Truus trouwde met Liesselnaar Frans Janssen. Daar is Betsie Janssen 'n kind van en die heet nu Betsie van Gog - Janssen. Nog even terug komen met de echtgenoot van Truus... Frans Janssen. Frans was de broer van Harrie Janssen en Harrie trouwde met het buurmeisje van Truus in d'n Himmel, Nel Bosch, dochter van Jan en Stien Bosch.
GRAARD & FRANS VERDEUZELDONK (71)
Ik kende ze heel goed, Frans Verdeuzeldonk en z'n vader Graard verdeuzeldonk van achteraan uit d'n Himmel. Lange tijd was het 't laatste huis in onze straat. Bij Verdeuzeldonk mochten wij als kinderen op de woensdagmiddag televisie kijken toen in d'n Himmel nog bijna niemand tv had. Graard zelf ken ik niet persoonlijk maar Frans wel. Hij woonde langs m'n vrouw thuis is de Klaproosstraat, hij zat bij Picus op het kantoortje toen ik er ook werkte en we zagen hem vaak in NWC 1 voetballen... heel wat jaren geleden. Frans is geboren op 20 juni 1934 en kwam tijdens het fietsen door 'n ongeval om het leven op 31 augustus 2003. Graard was getrouwd met Cisca van den Eijnden.... hij was geboren op 01 juni 1901 in Meijel en heeft het aardse met het Hemelse verruild op 30 oktober 1975. Beiden zijn te vroeg overleden.
GRADA & HARRIET KANTERS (49)
Ik ken Harriet al jaren en jaren en we zijn goeie vrienden. Ze woont samen met Ton Seijkens en ze wonen in het huis waar vroeger haar ouders woonden die in dat huis in d'n Himmel kwamen wonen toen de familie Piet van Bommel naar Helmond vertrokken op nummer 49. Grada trouwde met Jan Kanters maar haar meisjes naam was Coolen, geboren op 6 juli 1926 en is overleden op 15 oktober 2010. Jet zag het levenslicht op 19 september 1961, heeft geen zusjes maar wel twee broers.
CISCA & ANNIE VERDEUZELDONK (71)
Persoonlijk heb ik haar niet gekend Annie Verdeuzeldonk, 'n dochter van Graard verdeuzeldonk en Cisca Verdeuzeldonk - van den Eijnden. Annie is geboren op 16 augustus 1935 en trouwde op 29 Augustus 1956 met Wim van Bree. Ik heb van Annie geen foto dat ze op latere leeftijd was. Cisca kende we weer wel beter want ze hadden als een van de eerste televisie in de straat en op woensdagmiddag zat de kamer er vol met kinderen uit onze straat om er het kinderuurtje te kijken. Geweldig lief mens.
BETH & TRUUS VLEMMIXZe woonden in het huis waar vroeger rechts ernaast 'n mooie tuin was, de familie Vlemmix. Vader Toon en moeder beth Vlemmix - Welten hadden samen maar n kind, 'n meisje, Truus, maar die tuin heeft later plaats moeten maken voor 'n straat... ook nog 'n straat waar geen enkele voordeur is, geen enkel huisnummer, de Klimopstraat. Moeder Beth kwam uit Liessel, geboren op 7 augustus 1905 en is te jong overleden op 3 januari 1961... haar dochter Truus trouwde met Frans Janssen uit Liessel. Leuke bijkomstigheid: Frans Janssen z'n broer Harry trouwde met het buurmeisje van Truus, Nel Bosch.
PIET & TON JOOSTEN (18)
Op de foto vader en zoon... vader Piet Joosten (18) en zijn enige zoon Ton Joosten (18), "was" zijn enige zoon want Ton is net als zijn vader helaas al overleden. Piet had ook nog drie meisjes samen met z'n vrouw Riek. Ton was van mijn leeftijd. Vader Piet was helemaal gek van de schutterij in Asten van gilde Sint Joris. Piet is geboren op 10 december 1911 en is overleden op 26 augustus 2003. Piet bereikte de gezegende leeftijd van 91 jaar. Ton, geboren op 6 december 1945, kennen de meeste ouderen van ons nog wel van zijn matrozenpak, hij zat vroeger bij de Marine. Ik vond Ton altijd wel 'n gezellige kerel... 'n paar jaar geleden is hij nog bij mij geweest. "fijn zitte buurte"..
DRIEK & FRANS WELTEN (57)
Ik denk dat wij thuis allemaal wel wat op onze vader lijken... Onze Frans in ieder geval, vroeger misschien niet zo maar nu vind ik hem wel veel "weg hebbe" van Driek Welten. Ik zeg ook al dikwijls onzen Driek als ik onze Frans bedoel... heel raar. Onze Frans woont met Gerda, allebei oud-Himmelnaren, nog altijd op het Wolfsplein en hun beide kinderen "zijn ut huis uit", dus die hebben het ook rustig nu... allebei aow-ers. Onze vader is geboren op 18 januari 1901 en overleden vlak voordat hij 82 werd. Onze Frans is nog springlevend en is geboren op 23 augustus 1948.JAN SR. & JAN JR. VAN SCHAIJK (42)Twee keer Jan van Schaijk (42)... Jan junior en Jan senior. Jan van Schaijk senior, geboren op 8 januari 1911, was getrouwd met 'n dochter van Willem van Bommel die in het huis woonde in d'n Himmel, Mien van Bommel. Jan was de oudste zoon van Jan en Mien en werd geboren op 29 oktober 1940. Ik weet eigenlijk niet wat Jan voor zijn beroep deed maar vader Jan was bouwvakker. Ik heb nog foto's van hem dat hij op de steiger stond te werken. Vader Jan is overleden op 9 februari 1980, hij werd maar 69 jaar oud. Ook Jan jr is veel te vroeg overleden, hij werd maar 'n jaar ouder dan zijn vader, 70 jaar.JAN & PIETER GEENEN (6)
Ze woonden vooraan in d'n Himmel, Jan Geenen die getrouwd was met Anneke Stevens, 'n dochter van Piet Stevens die eerder op dat adres in d'n Himmel woonde, als drankbezorger bij brouwerij Eijsbouts. Jan en Anneke kregen drie kinderen, drie jongens waarvan Pieter er eentje was, de middelste van het stel. Jan Geenen was geboren op 28 Juli 1922 en is overleden op 16 december 1996. Pieter ken ik niet persoonlijk maar dat komt omdat ze toen vooraan in de Hemel woonden. Ik weet dat hij 'n bekende Nederlander is in de wereld van striptekenaars, hiervoor ontving hij zelfs 'n prijs ontving voor zijn cartoons'. Pieter is geboren op 19 oktober 1955. Als kind zat Pieter al altijd "mennekes" te tekenen. Als striptekenaar heeft hij voor Trouw al zon 4000 afleveringen van "De wereld van Anton Dingeman" gemaakt. En hij is nog lang niet uitgetekend. We hebben 'n Himmelnaar als bekende Nederlander.
HUB & TONNY VAN DEN BURG (54)Ook de familie van den Burg is pas later in d'n Himmel komen wonen, 'n groot gezin net als zovelen toendertijd. Hub is getrouwd met Anneke van Dijk en werkte lange tijd bij Smallegange, aan de weg. Tonny is vooral bekend als de sportman die als enige alle Kennedymarsen uitliep in Someren, hij komt dan nu wel uit Someren maar het is en blijft 'n oud Himmelnaar. In 2019 liep hij hem dus voor de 57ste keer. Een geweldige prestatie want misschien heb je er nooit bij stil gestaan maar het is wel mooi 4560 km, op en neer naar Moskou... Tonny is 2 jaar jonger als ik maar zo fit als 'n hoentje. Hij kreeg ook terrecht nog 'n koninklijke onderscheiding voor zijn werk ect. bij de EHBO. Hub zou dit jaar 2020, honderd jaar zijn geworden maar is overleden in 1998, hij was toen 77 jaat oud. Tonny is geboren als oudste van de van den Burgjes op 30 maart 1947... die gaat de honderd wel halen als hij zo doorgaat.
BR & HENK CARIS (50)Henk Caris is niet in d'n Himmel geboren... Voorheen woonde ze op Langstraat 10 maar ze kwamen tegenover ons wonen zo rond 1952. Bij Henk komen onze Frans en ik nog altijd want we waren vroeger goede kameraden en dat is altijd zo gebleven. Ria, de vrouw van Henk was vriendin met mijn vrouw. Br Caris was 'n goeie biljarter en Henk 'n goeie keeper, daarbij was hij ook 'n goeie tefeltennisser en hij was medeoprichter, samen met z'n broers, van de tafeltennis club in Asten, ATTV. Henk begon 'n schoonmaakbedrijf Soca en hij was 'n hele tijd de uitbater van cafe 't Ketelke in de Emmastraat waar ik zijn vaste deejay werd. Br werd geboren op 10 maart 1915 en is overleden op 9 december 2002, hij was toen 87 jaar oud. Henk is geboren op 8 januari 1948.
JAN & HERMAN BOSCH (41)Vader Jan Bosch was 'n gemeentewerker, 'n heel bekende en zijn zoon Herman, de oudste zoon thuis in 'n gezin van vier kinderen waarvan eerlijk verdeeld, 'n meisje, 'n jongen, weer 'n meisje en weer 'n jongen werden geboren, was werkzaam bij de Vlisco zoals zoveel Himmelnaren toendertijd. Jan timmerde in z'n eentje de weg van d'n Himmel naar Voordeldonk er met de hamer in... Herman was vroeger kameraad met onze Sjaak, met Jos Manders en Hennie Zegers, alle vier Himmelnaren. Herman trouwde met Lies Kneepkens die eerder getrouwd was met onze Theo maar helaas kwam te overlijden. Jan, Herman en Lies hebben ons helaas ook al verlaten. Jan Bosch. geboren op 16 april 1908 en is overleden op 82-jarige leeftijd, Herman zag het levenslicht op 26 april 1936 en sloot zijn ogen op 15 februari 1997, hij was toen nog maar 60 jaar oud. Twee schn mensen, vader en zoon Bosch.
TIES & MARTIEN MENNEN (62)Kortgeleden heb ik hier 'n foto geplaatst van Ties Mennen met zijn zoon Linie, die op het oudelijk huis woont en nu heb ik er hier eentje van Ties met hun jongste zoon Martien. Met Martien hebben we vroeger veel lol gehad toen we nog vaste vrienden waren. De tijden dat we op zondagmiddag naar Deurne fietsten en we geregeld ruzie hadden met wat jongens daar. Een keer was de groep "tegenstanders bij de snackbar" zo groot dat we het op 'n vluchten moesten zetten om niet afgedroogd te worden... toen Martien de jas uit deed en riep: "dan kmtur mer alleml uit". Dat deden ze ook. Ties was 'n vrolijke man die hard werkte voor vrouw en zeven kinderen. Ties, geboren op 6 januari 1900 is overleden op 2 september 1994.
TOON & JACKIE VAN DER STEEN (84)Als je spreekt van bekende Astenaren dan horen daar deze twee, vader en zoon van der Steen, zeker bij. Vader Toon van der Steen, getrouwd met Betje Boerekamps heel zeker want hij was een van de bekende melkventers die Asten rijk was in vroegertijd. Hij was ook 'n goeie voetballer. Zijn zoon Jackie was 'n bekende motorracer... hij zette zich volledig in voor zijn sport... helaas is die sport hem noodlottig geworden en hij is op jonge leeftijd overleden, op 19 mei 1979, hij was toen 33 jaar oud. Jackie was net als mijn andere goeie maatje van toen, Gerard van Loon, 'n ruige Peer. Toen we jong waren hadden we 'n trio-clubje die veel samen speelden in de bossen en in 't Liender, de naam? SteWelLoo, Steen, Welten, Loon.
MIET & MIENTJE VAN DER WALLEN (64)Ik ben ooit bij Mientje op bezoek geweest want ze had me uitgenodigd, ik denk dat het zo rond 2013 is geweest... lekker buurten over vroeger bij 'n lekker "keumke thee". Mientje was de oudste dochter van Hein en Miet van der Wallen - van de Waarsenburg van huisnummer 64. Ik weet nog dat het huis het laatste was aan de rechterkant in d'n Himmel... tenminste niet de drie huizen meegerekend die verder door lagen. Bij van der Wallen hadden ze vier meisjes en geen jongens. Mientje is altijd vrijgezel gebleven net als een van haar andere zusjes waar ze altijd samen mee op vakantie ging. Moeder Miet kwam van de Leensel tussen Asten en Liessel, uit dat kleine huisje dat daar links van de weg stond. Miet is wel oud geworden, ze is overleden op 27 mei 1996 ze was toen 93 jaar oud. Mientje is in 2015 overleden en was toen 84 jaar, want ze was geboren op 13 september 1931. Mien woonde toen in de aanleunwoningen in Asten.
TOON SR & TOON JR VAN SECCELEN (48)Toen ik 'n jaar of 6 of 7 was kwamen er tegenover ons in d'n Himmel zes nieuwe huizen staan, drie blokken van twee. Daar waren verschillende Astense gezinnen blij mee, zo ook de familie Toon en Truus van Seccelen. Ze kwamen schuin tegenover ons wonen in het eerste huis van de eerste blok op nummer 48. Toon en Truus hebben zes kinderen, drie jongens en drie meisjes waarvan Toon jr. de tweede jongste is. Toon(tje) trouwde later met 'n meisje uit de buurt die ook in d'n Himmel waren komen wonen in een van de twee blokken naast Piet Bukkems. Toon Sr. werd geboren op 20 september 1908 en Toon Jr. op 25 mei 1951. We hebben er altijd goeie (over)buurtgenoten aan gehad.
TIES & LINIE MENNEN (62)Ties Mennen behoorde bij de bekendste mensen uit d'n Himmel... trouwens in Asten kende ook iedereen hem. Ik ben er vroeger vaak genoeg geweest toen het rechter gedeelte van hun huis nog stal was. Later heeft Jos het omgebouwd tot woning met zelfs "unnen boven" erbij. Veel van de Mennens zijn in dat verbouwde gedeelte komen wonen toen ze pas getrouwd waren... wat ik zeker weet, Jos, Ria en Martien. De familie Mennen is in de Hemel komen wonen toen de familie Slaats er vertrok. Linie was de tweede jongste zoon en is er altijd blijven wonen, nu nog, hij is altijd vrijgezel gebleven en zijn grote hobby is het houden (fokken) van duiven. Ik weet nog dat Linie vroeger wel 'ns bij m'n broer Hub was in hun tienertijd. Linie is geboren op 16 augustig 1938, hetzelfde jaar als mijn broer. Ties z'n vrouw was Anna Martens en Ties was er eentje van 'n tweeling, geboren in 1900.
DRIKA & ZUS ZEGERS (53-34)Zus Zegers. Nu Zus Verdonschot - Zegers, was aanwezig op allebei de keren dat we onze reunie hielden, samen met haar broer Jan jr. Zus was de oudste dochter van Jan en Drika Zegers en ze woonden maar twee deuren van ons af, in de blok net voor de blok van twee waar wij woonden. Jan Kerstens was hun buurman. Later verhuisde de familie Zegers naar Hemel 34. Haar eigenlijke naam was Mien maar iedereen noemde haar Zus, ik ken haar ook niet anders en vele met mij. Na haar trouwen met gerrit Verdonschot vertrok ze naar Helmond.
NELLIE & DORIE ENGELEN (38)Dorie Engelen was 'n dochter van Piet en Nellie Engelen - Bouwman (38). Ze woonden langs haar opa Marinus Engelen van huisnummer 40. Maar ik denk dat Dorie geboren is in de houten barak achter het huis van Marinus dat toen huisnummer 40a had. Dorie is het eerste kind van Piet en Nellie, het oudste dus en later zouden er nog 5 kinderen volgen. Dorie is geboren op 14 juli 1956, Nellie op 15 januari 1928.
BETH & TONNY MEULENDIJKS (10)Ze woonden vooraan in de Hemel waar de weg de eerste "knik" had tegenover de boerderij van van den Boomen en het Himmel-eindje. Bij hun huis lagen grote hopen steenkolen. Tonny is getrouwd met Lambert van Helmond, een van de steunpilaren van NWC 1 in vroegertijd. Ze woont in een van de aanleunwoningen vlak bij de Lisse. Moeder Beth Meulendijks is geboren op 4 april 1910, haar dochter Tonny 30 jaar later op 7 augustus 1940, aan het begin van de oorlog. Een van de vaste taken iedere week van de kinderen Meulendijks was, het bijhouden van het kruisbeeld dat tussen Meulendijks en Peeters stond.
ANNA & JO WELTEN (57)Zoals jullie weten heb ik van elke familie uit d'n Himmel 'n aparte map, ik ken dan ook de namen van buiten met de huisnummers die ze vroeger hadden. Deze week zat ik nog 'ns in onze eigen map te bladeren en kwam ik die foto tegen van m'n zusje Jo, die helaas al is overleden. Ik dacht bij mezelf, leek ons Jo eigenlijk wel op ons moeder... toen ze jong was vond ik dat helemaal niet maar toen ze ouder werd toch weer wel. Ons moeder is vorige maand op 25 april jarig geweest, ons Jo is ein deze maand jarig... 31 mei.
MARCEL & NANCY VAN BAAR (1)Nancy is een van de drie dochters van Marcel en Tonny van Baar. Ze woonden vroeger eigenlijk in de Emmastraat maar de bakkerij van de familie van Baar lag vroeger in d'n Himmel. Marcel nam alles over maar deed de bakerij en centrawinkel wegh en begon er 'n goedlopende friteszaak. Nancy is de jongste dochter en getrouwd met Jan Wijnen en hebben 'n "bloeiende" zaak in anthuriums. Ze hebben hun kwekerij aan de Waardjesweg in Asten. Ze is jarig op 10 mei, ze werd geboren in 1967.
JAN & TOON HURKMANS (43)Hij is 'n zoon van Jan en Nel Hurkmans die langs Jan Bosch woonden in d'n Himmel, die huizen staan er nog altijd. Toon is net als zijn drie oudere zusjes en zijn jongere broer in d'n Himmel op huisnummer 43 geboren, en werd als 'n klein Tntje geboren in 1959. Toon is van alle markten thuis, hield het niet kort bij huis en trok de wijde wereld in, hij werkte o.a. in Griekenland, Isral, in Saoedi Arabi, Nicaragua, Guatemala en Sint Maarten. Fietsen is een van zij hobby's... hij fietste ooit van Hanoi naar Ubon Ratchathani, Thailand, van Noord-Vietnam, Midden- en Zuid-Laos naar Zuidoost-Thailand. Een tocht van ongeveer 1800 km. Hij was niet te beroerd om bergachtig terrein te overwinnen met steile, lange hellingen tot erg heuvelachtig gebied. Nu is hij postbode... ook op de fiets.
WILLEM & WIM VAES (69)Ze woonden in de laatste blok van twee in d'n Himmel, de familie Vaes. Beetje verder door woonde vroeger nog Verdeuzeldonk maar dat is nu allang weer Voordeldonk geworden. Wim was de jongste van het stel.. Hij is net als onze Frans vaak op het voetbalveld te vinden waar hij op maandag mee helpt om alles weer op orde te brengen en er mede voor zorgt dat het er weer pico-bello bij ligt. Wim is geboren op 31 mei 1948, z'n vader Willem op 12 mei 1905
KAREL & RENE VERHAEG (22)Karel Verhaeg, getrouwd met Jo Verhaeg - Cortenbach hadden vier kinderen en ik ken ze allemaal goed. De jongste was Rene waarvan ik hier de foto van vroeger heb en ook die van latere leeftijd. Voor zover ik weet was Rene postbode... hij is 'n echte hardrocker, die muziek hoort hij het liefste en was vroeger vaste klant bij d'n Aanloop. Andere hobby's zijn biljarten en snooker. Voor de biljartclub in de Beijaard is hij vaak in de weer, "regelateur" zo gezegd. Zijn vader was actief lid en vaak ook bestuurslid van de damclub in Asten
MARIE & LENY HOEFNAGELSVroeger woonde Bert Hoefnagels ook al in d'n Himmel voordat hij met zijn familie ging wonen op huisnummer 27, waar vroeger Prust woonde. Hij was getrouwd met Marie Cauven en zo woonden naast Willemke Leenen in de blok van twee waar later Jan van Seccelen kwam wonen op huisnummer 26. Hun eerste kind was 'n meisje, Leny. Hier ook op de foto als kind en van later toen ze getrouwd was met Jos Manders. Na het overlijden van Jos ben ik nog 'n paar keer bij Leny op de koffie geweest en om lekker te gaan buurten. Helaas is Nelly ook al overleden.
TURE & HENK SLAATS (20)Ture Slaats trouwde met Siena Haazen en woonden in de Hemel in de huizen die net na de oorlog werden gebouwd vooraan in de straat. De eerste twee blokken van twee waarin ook Ture met zijn gezin woonde was ingericht voor twee kleine gezinnen omdat er na de oorlog 'n gebrek was aan woonruimte. Later werd dat veranderd... Ture en Siena kregen zeven kinderen waarvan Henk de oudste was. Na Henk volgde nog 4 meisjes en twee jongens.
CISCA & JO KERSTENS (55)Jo Kerstens, de dochter van Jan en Ciska Kerstens - van de Ven was de enige dochter en thuis het oudste kind want ze had nog 'n broer, Jan jr, die jonger was als Jo. Ik vond Jo 'n geweldig lieve meid en wij kwamen dan ook vaak bij Kerstens, onze buren in d'n Himmel. Meer omdat we kwamen voor Jantje maar Jo was ook vaak buiten te vinden. Wat ik van haar altijd heb onthouden is dat ze in haar jeugdjaren geweldig goed kon knikkeren. Waar wij met 'n paar knikkers naar school gingen en met niks thuis kwamen was dat bij Jo net even anders... die ging met 'n paar knikkers weg en had de knikkerzak meestal vol als ze weer thuis kwam. Op de reunie in 2012 was Jo ook present, net als "Hunne Jan".NELLEKE & RIETJE VAN HELMOND (8)Hier hoefde we niet over te discusseren vroeger toen we jong waren... Rietje was een van de mooiste meisjes van Asten. Vroeger woonde ze met haar ouders en zusjes in de Hemel, tussen Jan Meulendijks en Piet Stevens in, vooraan in de straat. Later begon Nelleke, die van Limburg kwam, samen met haar man Thieuke van Helmond, 'n cafe aan de Kerkstraat. Het was 'n bestaand cafe van de familie van der Heijden en was de thuishaven van "de Schut", van het Sint Jorisgilde en het cafe kreeg ook die naam: Sint Joris. Nelleke was er vaak te vinden maar ook haar dochters, waaronder ook Rietje, hielpen vaak mee. Het cafe van de familie van Helmond is 'n begrip geworden in het Astense... Riet begon later 'n schoonheidssalon en Nelleke bleef het cafe/pension runnen, ook nadat haar man veel te vroeg was overleden.
MARINUS & PETER VAN DER WALLEN (52)Ze woonden schuin tegenover ons in de middelste van de drie blokken huizen die ze nieuw hadden gebouwd in d'n Himmel. Ik kan me nog herinneren dat de huizen er nog niet stonden. Ik denk dat ik toen 'n jaar of vijf was. Op de foto rechtsboven Marinus van der Wallen en zijn zoon Peter. Marinus was gemeentewerker, geboren op 11 juni 1919 nu dus 100 jaar geleden. Peter is de middelste zoon van de vijf zonen die Marinus had en woont in het ouderlijk huis in d'n Himmel op nummer 52. Hij is geboren op 9 april 1954 en getrouwd met Truus van de Mortel. Marinus van der Wallen, getrouwd met Leen Rutjens, had samen met Leen 'n groot gezin zoals dat vroeger normaal was, ze hadden tien kinderen. Peter is het vijfde oudste kind. Op de foto rechtsonder toen hij nog op school zat.
WIM VAN BOMMEL (49) & FERRY VAN BOMMELBij de vorige foto had ik 'n fout gemaakt maar mijn oud-klasgenootje Wim van Bommel (49) stuurde me de juiste gegevens op en dit keer ook de foto's die ik nodig heb om zijn foto en die van zijn zoons hier te kunnen plaatsen, waarvoor mijn dank. Wim is getrouwd met Martha van der Kuijlen en verhuisde vroeger van Asten naar Helmond en later is hij vertrokken naar de andere kant van Brabant, naar Roosendaal. Hij heeft twee zoons waarvan deze, Ferry van Bommel er eentje is. Wim is net zo oud als ik, ik ben geboren op 24 juni 1945 in de Hemel en Wim op 7 juli 1945 maar niet in de Hemel want die huizen stonden er toen nog niet. Ferry is de jongste zoon van Martha en Wim, geboren in 1974.
JAN VAN BOMMEL (49) & MARCO VAN BOMMELSorry beste vrienden want ik heb 'n grote fout gemaakt. De foto die hier stond is is niet de zoon van Wim van Bommel maar van zijn broer Jan van Bommel (49). Dus heb ik dat even gerepareerd en gecorrigeerd. Het is niet Wim zijn schuld maar de mijne omdat enkele foto's in de verkeerde map terrecht waren gekomen. Ze hebben niet echt heel lang in d'n Himmel gewoond, de ouders en familie van Jan van Bommel (49), in het huis waar nu Harriet Kanters woont. Ze kwamen er wonen toen die huizen klaar waren maar vertrokken naar Helmond zo rond 1960. Jan is in Helmond blijven wonen. Hier op de foto, helaas de kleine niet heel duidelijk, de zoon van Jan, Marco dus en rechtsboven de vader van Marco, Jan van Bommel die we nog wel kennen. Helaas is Jan in mei 2019 overleden.
ANDRE CARIS (50) & MARLENE CARISHij woonde in d'n Himmel recht tegeover ons, Andre Caris (50) als een van de zes zoon van Br en Leen Caris en Andre was kameraad met o.a. onzen Huub en met Jan Vaes. Hij kreeg verkering met Thea van Rooij en trouwde met haar op 18 maart 1966. Ze begonnen samen 'n frietzaak/cafe in Zeilberg, kregen drie kinderen en Marlene was de middelste van de drie, geboren in 1969. Helaas is Andre al overleden.
SJAAK WELTEN (57) & JACQUELINE WELTENMijn oudste broer Sjaak Welten (57) kreeg verkering met Riek Brouwers en hij trouwde, als eerste in onze familie, met haar op 10 december 1959. Ze kregen vier kinderen... 'n jongen en drie meisjes waarvan Jacqueline de jongste is, de oudste is Hennie en dan volgen Petrina en Anjo. Onze Sjaak werd geboren op 14 november 1934, zijn dochter Jacqueline op 4 mei 1970. Jacqueline is getrouwd met Berry van Gerwen en hebben zelf ook twee kinderen, 'n jongen en 'n meisje.
LIES BOSCH - KNEEPKENS (41) & ILSE BOSCHLies Kneepkens kwam uit het Limburgse Ospel en onze Theo kreeg verkering met haar, ze trouwde samen maar helaas kwam Theo door 'n ongeluk om het leven. Lies trouwde later met Herman Bosch uit d'n Himmel en ze kregen samen twee kinderen waarvan Ilse de oudste is. De "Boschjes" horen altijd nog bij onze familie... en Ilse was aanwezig op de reunie van Welten waarvoor we haar ook hadden uitgenodigd. Ze woont in Nijmegen waar ze is gaan wonen voor haar studie en daar woont ze nog steeds. Herman en Lies trouwde op 30 juni 1971, beiden zijn helaas al overleden. Ilse Bosch werd geboren op 10 december 1972
FRANS WELTEN (57) & BAS WELTENOnze Frans, hier rechtsboven op de foto woont vanaf zijn trouwen op 24 september 1976 met het Himmelse engeltje Gerda Janssen al op het Wolfsplein en daar werden ook zijn kinderen geboren... drie zoons. Helaas overleed hun eerste kindje Dirkje al na 'n week. Maar ze hebben nog wel twee prachtige zoons... de jongste is Frank en hier op de foto zie je Bas. Beiden zijn al "ut huis uit", ze zijn al uitgevlogen. Onze Frans is geboren op 23 augustus 1948 en Bas werd geboren 23 november 1983. Hij is net als alle Weltens ook liefhebber van "un goei glas bier".
ANNEMIEKE WELTEN (57) & MICHEL KRIKKEZoals ik eerder al 'ns zei bij de foto van ons Annemieke met haar dochter Angelique, had m'n zusje ook nog twee zonen. Vroeger van die kleine leuke mannekes maar nu inmiddels volwassen kerels. Eentje ervan is Michel Krikke, hier op de foto. Zijn andere broer komt hier ook nog wel aan de beurt. Michel is inmiddels getrouwd en woont ook in Asten in tegenstelling tot Angelique, zijn zusje die richting den Haag is gaan wonen. Michel is geboren op 13 mei 1979 nu dus al bijn 40 jaar oud. Hij zat vroeger op Voordeldonk op school net als wij. Michel is geboren in de Hombroeckstraat maar de familie Krikke verhuisden later naar de Eikelaar, de plek waar vroeger koren en aardappelen stonden, waar wij langs liepen om naar school te gaan
PIET & DORIEN VAN SCHAIJK (44)
Hij, Piet van Schaijk (44) heeft 'n nieuw huisgebouwd op de plek waar wij vroeger door liepen om op de plak van van Goch te kunnen gaan spelen. Natuurlijk ken ik Piet heel goed want hij was maar twee jaartje jonger als ik. Piet die is geboren op 27 juli 1947, trouwde met Annemarie Hoefnagels en samen kregen ze drie kinderen, twee jongens en dit mooie meisje Dorien, ze werd geboren op 12 januari 1982. Rechtsboven Piet van Schaijk en onder de nog kleine Dorientje en links de mooie spontane vrouw van nu en inmiddels ook al moeder... de tijd gaat vooruit.
PEER WELTEN (57) & NANCY WELTEN
Natuurlijk moet hier ook de foto van m'n eigen dochter staan, Nancy Welten. Het enige kind van Annie Welten - Stienen die werd geboren op 21 dec 1950 in Someren-Eind en Peer Welten (57), ik ben op 24 juni 1945 geboren in d'n Himmel in Asten. Ons Nancy kwam thuis te wereld in de Orionstraat op 28 januari 1976, Annie en ik waren getrouwd op 28 mei 1971. Je kunt het aan Annie vragen en die zal dat bevestigen, ik had de geboortedatum van te voren allang voorspeld... toen juffrouw Krieke, de voedvrouw kwam op 27 januari zei ze dat het nog 'n hele tijd zou duren voor ons kind zou worden geboren maar ik zei... nee hoor, dat heb je mis... morgen de 28ste gaat het gebeuren, en dat had ik maanden van te voren al gezegd en 's middags om 13.00 uur was ons meiske daar. Op de foto rechts onder zat ze op de kleuterschool, toen nog bij ons in de Sterrenwijk... links 'n foto van 'n stralende jonge vrouw van nu... prachtige meid, onze trots en moeder van ons kleinkind Benjamin.
TOOS SLAATS (20) & FEMKE VAN DE GOOR
Van vooraan uit d'n Himmel kwam Toos Slaats (20). Ik ken haar natuurlijk goed want ze was vroeger ook bij de KWJ en daar hadden we ooit avonden waar zowel de jongens als de meisjes aanwezig waren. Toos is geboren op 13 augustus 1948 en is de oudste dochter van Ture en Siena Slaats - Haazen. Ze kreeg verkering in Someren net zoals zoveel Astense meisjes dat kregen en ze trouwde met Jan van de Goor op 27 augustus 1971, ze wonen nog steeds in dat zelfde Someren. Hebben samen twee prachtige dochters die zorgden dat ze ook nog vier kleinkinderen kregen. Hierboven rechts een van hun dochters Femke op jeugdige leeftijd en links de mooie vrouw die het nu is.
HUUB WELTEN (57) & HEIDI WELTEN
M'n broer Huub Welten was vroeger schoenmaker maar omdat hij meeste tijd alleen zat tijdens het schoenenrepareren had hij er niet meer zoveel zin in en ging samen met mij bij de Picus werken. Daar ontmoette hij 'n meisje waar hij later mee trouwde, op 26 juni 1970, Liliana Koolen en samen met haar kregen ze twee kinderen. De oudste was 'n jongen, Vital en daarna 'n meiskje, mijn petekind Heidi. Rechtsboven mijn broer Huub die nu ook al 80 is want hij is geboren op 2 jan. 1938. Onder de nog kleine Heidi die is geboren op 13 jan 1973. Links 'n prachtige foto van haar, heet nu Heidi Sauv - Welten, en nu zelf ook moeder van 'n zoon.
HARRIE VAN DER STEEN (84) & GERT VAN DER STEEN
Harrie van der Steen was lange tijd 'n goeie kameraad van m'n broer en ik heb nog foto's toen Harrie trouwde met zijn Annie. Ze hebben 'n tijd in een van de "vijf gebooij" gewoond maar later verhuisde ze naar de Orionstraat, de straat waar ik nu ook al 45 jaar woon. Helaas is Harrie afgelopen jaar overleden en kan ik niet meer met hem buurten als ik er langs kwam gefietst. Harrie en Annie hadden twee kinderen, twee zoons en de oudste is Ton maar op het plaatje hierboven heb ik de foto van zijn jongste zoon Gert. Die werd geboren op 23 Juli 1969, Harrie op 2 mei 1939. Boven rechts Harrie zoals we hem kennen, onder Gert als baby en links, die foto werd gemaakt toen hij met zijn kinderen bij "opa" Harrie was... altijd in voor 'n grapje met zijn kinderen.
ANNEMIEKE WELTEN (57) & ANGELIQUE KRIKKE
Mijn lieve zusje Annemieke Welten (57), foto rechtsboven, je weet wel de jongste van Anna en Driek Welten is geboren op 27 juli 1951 en heeft drie kinderen, twee jongens, Ramon en Michel maar ook 'n meisje. Angelique die geboren is 18 oktober 1983 en is zelf nu al weer moeder van twee prachtige kinderen. Rechtsonder is de kleine Angelique en links de jonge vrouw van nu... prachtig.
BERT CARIS (50) & BABETTE CARIS
Hij woonde vroeger tegenover ons in "dun Himmel"... Bert Caris (50), hier rechtsboven... was op dezelfde dag jarig als ik, 24 juni alleen was Bert 'n jaar ouder als ik. Bert trouwde met Tonnie de Jong en ze kregen twee kinderen 'n jongen en 'n meisje.. het meisje kreeg de mooie naam Babette. Bert werd dus geboren op 24 juni 1944 en Babette op 4 juni 1970. Op de foto rechtsonder toen Babette 'n klein meisje was en links is Babette van nu... prachtig mooi.
JO WELTEN (57) & ANGELA MANDERS
Mijn zusje Jo Welten (57) trouwde op 18 jan 1962, op de 60ste verjaardag van onze vader met Frans Manders uit Zeilberg waar ze ook gingen wonen... bovenwoning. Ze kregen samen twee kinderen, twee meisjes en de jongste ervan is Angela Manders, hier op de foto. Ze gingen in de tussentijd verhuizen naar Deurne naar de Houten Hoek waar Annie en ik na ons trouwen in 1971 boven mochten wonen in afwachting van 'n huis in Asten. Angela was toen zoals op deze foto, die gemaakt is toen onze ouders 40 jaar waren getrouwd. en Annie en ik er boven bij m'n zus Jo. Rechtsboven m'n zus Jo en onder kleine Angela en op de linker foto Angela van nu. Jo Welten werd geboren op 31 mei 1936... Angela op 21 juli 1969.
JOHANNA JOOSTEN (18) & DANNY SMITSIk ga nog maar 'ns terug in mijn jeugdtijd want daarvan kende ik Johanna Joosten (18) goed... we waren allebei bij de KWJ dus we zagen ons geregeld... ze kocht 'n gitaar die ik heb ik ook 'n paar keer moeten stemmen. Johanna is helaas al overleden maar ik had nog wel 'n foto van haar, hier rechts boven. Ook haar dochter, Danny Smits rechts onder en links, ken ik goed want ze is 'n goeie vriendin van mijn dochter... zaten in dezelfde klas. Ze leek veel op haar moeder zeker toen die jong was. Johanna is geboren op 12 aug 1950 en haar dochter Danny op 7 jan 1976.
HERMAN BOSCH (41) & HARM BOSCH
Herman Bosch (41), foto rechtsboven woonde in d'n Himmel op huisnummer 41 en is geboren op 26 april 1936. Hij trouwde met Lies Kneepkens en ze kregen samen twee kinderen. Een ervan was Harm Bosch, geboren op 10 jan. 1975. Harm is op dit moment in 2018 dus 43 jaar oud. Onder als kind en links van nu.
Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu