himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Keinder Van

EKSTRA


Dit is mijn nieuwe map die ik start vanaf Juni 2018... hier komen foto's staan van mensen uit d'n Himmel van vroeger of mensen die er nog steeds wonen maar daar ook weer een van de kinderen van.
DRIEK & FRANS WELTEN (57)
Ik denk dat wij thuis allemaal wel wat op onze vader lijken... Onze Frans in ieder geval, vroeger misschien niet zo maar nu vind ik hem wel veel "weg hebbe" van Driek Welten. Ik zeg ook al dikwijls onzen Driek als ik onze Frans bedoel... heel raar. Onze Frans woont met Gerda, allebei oud-Himmelnaren, nog altijd op het Wolfsplein en hun beide kinderen "zijn ut huis uit", dus die hebben het ook rustig nu... allebei aow-ers. Onze vader is geboren op 18 januari 1901 en overleden vlak voordat hij 82 werd. Onze Frans is nog springlevend en is geboren op 23 augustus 1948.JAN SR. & JAN JR. VAN SCHAIJK (42)Twee keer Jan van Schaijk (42)... Jan junior en Jan senior. Jan van Schaijk senior, geboren op 8 januari 1911, was getrouwd met 'n dochter van Willem van Bommel die in het huis woonde in d'n Himmel, Mien van Bommel. Jan was de oudste zoon van Jan en Mien en werd geboren op 29 oktober 1940. Ik weet eigenlijk niet wat Jan voor zijn beroep deed maar vader Jan was bouwvakker. Ik heb nog foto's van hem dat hij op de steiger stond te werken. Vader Jan is overleden op 9 februari 1980, hij werd maar 69 jaar oud. Ook Jan jr is veel te vroeg overleden, hij werd maar 'n jaar ouder dan zijn vader, 70 jaar.FRANS & MARCEL VAN BAAR (1)Frans van Baar was van beroep bakker en nam de zaak van zijn vader over, en zijn zoon Marcel stapte in de voetsporen van zijn vader. Ze hadden op de hoek van de Emmastraat en de Hemel 'n bakkerij die huisnummer 1 had, de winkel, bakkerswinkel met Centra winkel was gelegen aan de Emmastraat. Frans van Baar en zijn vrouw Anna van Baar - Winkelmolen hadden de zaak overgenomen van de vader van Frans en samen kregen ze drie kinderen, twee meisjes en een jongen, Marcel dus. Ze hadden 'n goedlopende zaak maar toen Marcel het bedrijf van zijn vader overnam deed hij alles van de hand en begon er 'n friteszaak... het bleek 'n gouden greep want het was binnen de korste tijd de bestlopende cafetaria van Asten, zeker toen hij deze plek verliet en in het hart van Asten, hoek Burg. Wijnenstraat en Koningsplein 'n geheel nieuwe zaak begon... De zaak met Marcel aan het roer en zijn vrouw en kinderen prima bediendes werd 'n begrip voor Asten. Frans van Baar is overleden op 16 oktober 1964, hij was toen pas 61 jaar oud. Marcel werd geboren op 12 april 1939 en ook hij is veel te vroeg overleden, deze geweldige kerel die voor iedereen klaar stond en geliefd was bij alle Astenaren werd slechts 47 jaar oud.
HUB & TONNY VAN DEN BURG (54)Ook de familie van den Burg is pas later in d'n Himmel komen wonen, 'n groot gezin net als zovelen toendertijd. Hub is getrouwd met Anneke van Dijk en werkte lange tijd bij Smallegange, aan de weg. Tonny is vooral bekend als de sportman die als enige alle Kennedymarsen uitliep in Someren, hij komt dan nu wel uit Someren maar het is en blijft 'n oud Himmelnaar. In 2019 liep hij hem dus voor de 57ste keer. Een geweldige prestatie want misschien heb je er nooit bij stil gestaan maar het is wel mooi 4560 km, op en neer naar Moskou... Tonny is 2 jaar jonger als ik maar zo fit als 'n hoentje. Hij kreeg ook terrecht nog 'n koninklijke onderscheiding voor zijn werk ect. bij de EHBO. Hub zou dit jaar 2020, honderd jaar zijn geworden maar is overleden in 1998, hij was toen 77 jaat oud. Tonny is geboren als oudste van de van den Burgjes op 30 maart 1947... die gaat de honderd wel halen als hij zo doorgaat.
BÈR & HENK CARIS (50)Henk Caris is niet in d'n Himmel geboren... Voorheen woonde ze op Langstraat 10 maar ze kwamen tegenover ons wonen zo rond 1952. Bij Henk komen onze Frans en ik nog altijd want we waren vroeger goede kameraden en dat is altijd zo gebleven. Ria, de vrouw van Henk was vriendin met mijn vrouw. Bèr Caris was 'n goeie biljarter en Henk 'n goeie keeper, daarbij was hij ook 'n goeie tefeltennisser en hij was medeoprichter, samen met z'n broers, van de tafeltennis club in Asten, ATTV. Henk begon 'n schoonmaakbedrijf Soca en hij was 'n hele tijd de uitbater van cafe 't Ketelke in de Emmastraat waar ik zijn vaste deejay werd. Bèr werd geboren op 10 maart 1915 en is overleden op 9 december 2002, hij was toen 87 jaar oud. Henk is geboren op 8 januari 1948.
JAN & HERMAN BOSCH (41)Vader Jan Bosch was 'n gemeentewerker, 'n heel bekende en zijn zoon Herman, de oudste zoon thuis in 'n gezin van vier kinderen waarvan eerlijk verdeeld, 'n meisje, 'n jongen, weer 'n meisje en weer 'n jongen werden geboren, was werkzaam bij de Vlisco zoals zoveel Himmelnaren toendertijd. Jan timmerde in z'n eentje de weg van d'n Himmel naar Voordeldonk er met de hamer in... Herman was vroeger kameraad met onze Sjaak, met Jos Manders en Hennie Zegers, alle vier Himmelnaren. Herman trouwde met Lies Kneepkens die eerder getrouwd was met onze Theo maar helaas kwam te overlijden. Jan, Herman en Lies hebben ons helaas ook al verlaten. Jan Bosch. geboren op 16 april 1908 en is overleden op 82-jarige leeftijd, Herman zag het levenslicht op 26 april 1936 en sloot zijn ogen op 15 februari 1997, hij was toen nog maar 60 jaar oud. Twee schôn mensen, vader en zoon Bosch.
TIES & MARTIEN MENNEN (62)Kortgeleden heb ik hier 'n foto geplaatst van Ties Mennen met zijn zoon Linie, die op het oudelijk huis woont en nu heb ik er hier eentje van Ties met hun jongste zoon Martien. Met Martien hebben we vroeger veel lol gehad toen we nog vaste vrienden waren. De tijden dat we op zondagmiddag naar Deurne fietsten en we geregeld ruzie hadden met wat jongens daar. Een keer was de groep "tegenstanders bij de snackbar" zo groot dat we het op 'n vluchten moesten zetten om niet afgedroogd te worden... toen Martien de jas uit deed en riep: "dan kômtur mer allemôl uit". Dat deden ze ook. Ties was 'n vrolijke man die hard werkte voor vrouw en zeven kinderen. Ties, geboren op 6 januari 1900 is overleden op 2 september 1994.
TOON & JACKIE VAN DER STEEN (84)Als je spreekt van bekende Astenaren dan horen daar deze twee, vader en zoon van der Steen, zeker bij. Vader Toon van der Steen, getrouwd met Betje Boerekamps heel zeker want hij was een van de bekende melkventers die Asten rijk was in vroegertijd. Hij was ook 'n goeie voetballer. Zijn zoon Jackie was 'n bekende motorracer... hij zette zich volledig in voor zijn sport... helaas is die sport hem noodlottig geworden en hij is op jonge leeftijd overleden, op 19 mei 1979, hij was toen 33 jaar oud. Jackie was net als mijn andere goeie maatje van toen, Gerard van Loon, 'n ruige Peer. Toen we jong waren hadden we 'n trio-clubje die veel samen speelden in de bossen en in 't Liender, de naam? SteWelLoo, Steen, Welten, Loon.
MIET & MIENTJE VAN DER WALLEN (64)Ik ben ooit bij Mientje op bezoek geweest want ze had me uitgenodigd, ik denk dat het zo rond 2013 is geweest... lekker buurten over vroeger bij 'n lekker "keumke thee". Mientje was de oudste dochter van Hein en Miet van der Wallen - van de Waarsenburg van huisnummer 64. Ik weet nog dat het huis het laatste was aan de rechterkant in d'n Himmel... tenminste niet de drie huizen meegerekend die verder door lagen. Bij van der Wallen hadden ze vier meisjes en geen jongens. Mientje is altijd vrijgezel gebleven net als een van haar andere zusjes waar ze altijd samen mee op vakantie ging. Moeder Miet kwam van de Leensel tussen Asten en Liessel, uit dat kleine huisje dat daar links van de weg stond. Miet is wel oud geworden, ze is overleden op 27 mei 1996 ze was toen 93 jaar oud. Mientje is in 2015 overleden en was toen 84 jaar, want ze was geboren op 13 september 1931. Mien woonde toen in de aanleunwoningen in Asten.
TOON SR & TOON JR VAN SECCELEN (48)Toen ik 'n jaar of 6 of 7 was kwamen er tegenover ons in d'n Himmel zes nieuwe huizen staan, drie blokken van twee. Daar waren verschillende Astense gezinnen blij mee, zo ook de familie Toon en Truus van Seccelen. Ze kwamen schuin tegenover ons wonen in het eerste huis van de eerste blok op nummer 48. Toon en Truus hebben zes kinderen, drie jongens en drie meisjes waarvan Toon jr. de tweede jongste is. Toon(tje) trouwde later met 'n meisje uit de buurt die ook in d'n Himmel waren komen wonen in een van de twee blokken naast Piet Bukkems. Toon Sr. werd geboren op 20 september 2008 en Toon Jr. op 25 mei 1951. We hebben er altijd goeie (over)buurtgenoten aan gehad.
TIES & LINIE MENNEN (62)Ties Mennen behoorde bij de bekendste mensen uit d'n Himmel... trouwens in Asten kende ook iedereen hem. Ik ben er vroeger vaak genoeg geweest toen het rechter gedeelte van hun huis nog stal was. Later heeft Jos het omgebouwd tot woning met zelfs "unnen boven" erbij. Veel van de Mennens zijn in dat verbouwde gedeelte komen wonen toen ze pas getrouwd waren... wat ik zeker weet, Jos, Ria en Martien. De familie Mennen is in de Hemel komen wonen toen de familie Slaats er vertrok. Linie was de tweede jongste zoon en is er altijd blijven wonen, nu nog, hij is altijd vrijgezel gebleven en zijn grote hobby is het houden (fokken) van duiven. Ik weet nog dat Linie vroeger wel 'ns bij m'n broer Hub was in hun tienertijd. Linie is geboren op 16 augustig 1938, hetzelfde jaar als mijn broer. Ties z'n vrouw was Anna Martens en Ties was er eentje van 'n tweeling, geboren in 1900.
DRIKA & ZUS ZEGERS (53-34)Zus Zegers. Nu Zus Verdonschot - Zegers, was aanwezig op allebei de keren dat we onze reunie hielden, samen met haar broer Jan jr. Zus was de oudste dochter van Jan en Drika Zegers en ze woonden maar twee deuren van ons af, in de blok net voor de blok van twee waar wij woonden. Jan Kerstens was hun buurman. Later verhuisde de familie Zegers naar Hemel 34. Haar eigenlijke naam was Mien maar iedereen noemde haar Zus, ik ken haar ook niet anders en vele met mij. Na haar trouwen met gerrit Verdonschot vertrok ze naar Helmond.
NELLIE & DORIE ENGELEN (38)Dorie Engelen was 'n dochter van Piet en Nellie Engelen - Bouwman (38). Ze woonden langs haar opa Marinus Engelen van huisnummer 40. Maar ik denk dat Dorie geboren is in de houten barak achter het huis van Marinus dat toen huisnummer 40a had. Dorie is het eerste kind van Piet en Nellie, het oudste dus en later zouden er nog 5 kinderen volgen. Dorie is geboren op 14 juli 1956, Nellie op 15 januari 1928.
BETH & TONNY MEULENDIJKS (10)Ze woonden vooraan in de Hemel waar de weg de eerste "knik" had tegenover de boerderij van van den Boomen en het Himmel-eindje. Bij hun huis lagen grote hopen steenkolen. Tonny is getrouwd met Lambert van Helmond, een van de steunpilaren van NWC 1 in vroegertijd. Ze woont in een van de aanleunwoningen vlak bij de Lisse. Moeder Beth Meulendijks is geboren op 4 april 1910, haar dochter Tonny 30 jaar later op 7 augustus 1940, aan het begin van de oorlog. Een van de vaste taken iedere week van de kinderen Meulendijks was, het bijhouden van het kruisbeeld dat tussen Meulendijks en Peeters stond.
ANNA & JO WELTEN (57)Zoals jullie weten heb ik van elke familie uit d'n Himmel 'n aparte map, ik ken dan ook de namen van buiten met de huisnummers die ze vroeger hadden. Deze week zat ik nog 'ns in onze eigen map te bladeren en kwam ik die foto tegen van m'n zusje Jo, die helaas al is overleden. Ik dacht bij mezelf, leek ons Jo eigenlijk wel op ons moeder... toen ze jong was vond ik dat helemaal niet maar toen ze ouder werd toch weer wel. Ons moeder is vorige maand op 25 april jarig geweest, ons Jo is ein deze maand jarig... 31 mei.
MARCEL & NANCY VAN BAAR (1)Nancy is een van de drie dochters van Marcel en Tonny van Baar. Ze woonden vroeger eigenlijk in de Emmastraat maar de bakkerij van de familie van Baar lag vroeger in d'n Himmel. Marcel nam alles over maar deed de bakerij en centrawinkel wegh en begon er 'n goedlopende friteszaak. Nancy is de jongste dochter en getrouwd met Jan Wijnen en hebben 'n "bloeiende" zaak in anthuriums. Ze hebben hun kwekerij aan de Waardjesweg in Asten. Ze is jarig op 10 mei, ze werd geboren in 1967.
JAN & TOON HURKMANS (43)Hij is 'n zoon van Jan en Nel Hurkmans die langs Jan Bosch woonden in d'n Himmel, die huizen staan er nog altijd. Toon is net als zijn drie oudere zusjes en zijn jongere broer in d'n Himmel op huisnummer 43 geboren, en werd als 'n klein Tôntje geboren in 1959. Toon is van alle markten thuis, hield het niet kort bij huis en trok de wijde wereld in, hij werkte o.a. in Griekenland, Israël, in Saoedi Arabië, Nicaragua, Guatemala en Sint Maarten. Fietsen is een van zij hobby's... hij fietste ooit van Hanoi naar Ubon Ratchathani, Thailand, van Noord-Vietnam, Midden- en Zuid-Laos naar Zuidoost-Thailand. Een tocht van ongeveer 1800 km. Hij was niet te beroerd om bergachtig terrein te overwinnen met steile, lange hellingen tot erg heuvelachtig gebied. Nu is hij postbode... ook op de fiets.
WILLEM & WIM VAES (69)Ze woonden in de laatste blok van twee in d'n Himmel, de familie Vaes. Beetje verder door woonde vroeger nog Verdeuzeldonk maar dat is nu allang weer Voordeldonk geworden. Wim was de jongste van het stel.. Hij is net als onze Frans vaak op het voetbalveld te vinden waar hij op maandag mee helpt om alles weer op orde te brengen en er mede voor zorgt dat het er weer pico-bello bij ligt. Wim is geboren op 31 mei 1948, z'n vader Willem op 12 mei 1905
KAREL & RENE VERHAEG (22)Karel Verhaeg, getrouwd met Jo Verhaeg - Cortenbach hadden vier kinderen en ik ken ze allemaal goed. De jongste was Rene waarvan ik hier de foto van vroeger heb en ook die van latere leeftijd. Voor zover ik weet was Rene postbode... hij is 'n echte hardrocker, die muziek hoort hij het liefste en was vroeger vaste klant bij d'n Aanloop. Andere hobby's zijn biljarten en snooker. Voor de biljartclub in de Beijaard is hij vaak in de weer, "regelateur" zo gezegd. Zijn vader was actief lid en vaak ook bestuurslid van de damclub in Asten
MARIE & LENY HOEFNAGELSVroeger woonde Bert Hoefnagels ook al in d'n Himmel voordat hij met zijn familie ging wonen op huisnummer 27, waar vroeger Prust woonde. Hij was getrouwd met Marie Cauven en zo woonden naast Willemke Leenen in de blok van twee waar later Jan van Seccelen kwam wonen op huisnummer 26. Hun eerste kind was 'n meisje, Leny. Hier ook op de foto als kind en van later toen ze getrouwd was met Jos Manders. Na het overlijden van Jos ben ik nog 'n paar keer bij Leny op de koffie geweest en om lekker te gaan buurten. Helaas is Nelly ook al overleden.
TURE & HENK SLAATS (20)Ture Slaats trouwde met Siena Haazen en woonden in de Hemel in de huizen die net na de oorlog werden gebouwd vooraan in de straat. De eerste twee blokken van twee waarin ook Ture met zijn gezin woonde was ingericht voor twee kleine gezinnen omdat er na de oorlog 'n gebrek was aan woonruimte. Later werd dat veranderd... Ture en Siena kregen zeven kinderen waarvan Henk de oudste was. Na Henk volgde nog 4 meisjes en twee jongens.
CISCA & JO KERSTENS (55)Jo Kerstens, de dochter van Jan en Ciska Kerstens - van de Ven was de enige dochter en thuis het oudste kind want ze had nog 'n broer, Jan jr, die jonger was als Jo. Ik vond Jo 'n geweldig lieve meid en wij kwamen dan ook vaak bij Kerstens, onze buren in d'n Himmel. Meer omdat we kwamen voor Jantje maar Jo was ook vaak buiten te vinden. Wat ik van haar altijd heb onthouden is dat ze in haar jeugdjaren geweldig goed kon knikkeren. Waar wij met 'n paar knikkers naar school gingen en met niks thuis kwamen was dat bij Jo net even anders... die ging met 'n paar knikkers weg en had de knikkerzak meestal vol als ze weer thuis kwam. Op de reunie in 2012 was Jo ook present, net als "Hunne Jan".NELLEKE & RIETJE VAN HELMOND (8)Hier hoefde we niet over te discusseren vroeger toen we jong waren... Rietje was een van de mooiste meisjes van Asten. Vroeger woonde ze met haar ouders en zusjes in de Hemel, tussen Jan Meulendijks en Piet Stevens in, vooraan in de straat. Later begon Nelleke, die van Limburg kwam, samen met haar man Thieuke van Helmond, 'n cafe aan de Kerkstraat. Het was 'n bestaand cafe van de familie van der Heijden en was de thuishaven van "de Schut", van het Sint Jorisgilde en het cafe kreeg ook die naam: Sint Joris. Nelleke was er vaak te vinden maar ook haar dochters, waaronder ook Rietje, hielpen vaak mee. Het cafe van de familie van Helmond is 'n begrip geworden in het Astense... Riet begon later 'n schoonheidssalon en Nelleke bleef het cafe/pension runnen, ook nadat haar man veel te vroeg was overleden.
MARINUS & PETER VAN DER WALLEN (52)Ze woonden schuin tegenover ons in de middelste van de drie blokken huizen die ze nieuw hadden gebouwd in d'n Himmel. Ik kan me nog herinneren dat de huizen er nog niet stonden. Ik denk dat ik toen 'n jaar of vijf was. Op de foto rechtsboven Marinus van der Wallen en zijn zoon Peter. Marinus was gemeentewerker, geboren op 11 juni 1919 nu dus 100 jaar geleden. Peter is de middelste zoon van de vijf zonen die Marinus had en woont in het ouderlijk huis in d'n Himmel op nummer 52. Hij is geboren op 9 april 1954 en getrouwd met Truus van de Mortel. Marinus van der Wallen, getrouwd met Leen Rutjens, had samen met Leen 'n groot gezin zoals dat vroeger normaal was, ze hadden tien kinderen. Peter is het vijfde oudste kind. Op de foto rechtsonder toen hij nog op school zat.
WIM VAN BOMMEL (49) & FERRY VAN BOMMELBij de vorige foto had ik 'n fout gemaakt maar mijn oud-klasgenootje Wim van Bommel (49) stuurde me de juiste gegevens op en dit keer ook de foto's die ik nodig heb om zijn foto en die van zijn zoons hier te kunnen plaatsen, waarvoor mijn dank. Wim is getrouwd met Martha van der Kuijlen en verhuisde vroeger van Asten naar Helmond en later is hij vertrokken naar de andere kant van Brabant, naar Roosendaal. Hij heeft twee zoons waarvan deze, Ferry van Bommel er eentje is. Wim is net zo oud als ik, ik ben geboren op 24 juni 1945 in de Hemel en Wim op 7 juli 1945 maar niet in de Hemel want die huizen stonden er toen nog niet. Ferry is de jongste zoon van Martha en Wim, geboren in 1974.
JAN VAN BOMMEL (49) & MARCO VAN BOMMELSorry beste vrienden want ik heb 'n grote fout gemaakt. De foto die hier stond is is niet de zoon van Wim van Bommel maar van zijn broer Jan van Bommel (49). Dus heb ik dat even gerepareerd en gecorrigeerd. Het is niet Wim zijn schuld maar de mijne omdat enkele foto's in de verkeerde map terrecht waren gekomen. Ze hebben niet echt heel lang in d'n Himmel gewoond, de ouders en familie van Jan van Bommel (49), in het huis waar nu Harriet Kanters woont. Ze kwamen er wonen toen die huizen klaar waren maar vertrokken naar Helmond zo rond 1960. Jan is in Helmond blijven wonen. Hier op de foto, helaas de kleine niet heel duidelijk, de zoon van Jan, Marco dus en rechtsboven de vader van Marco, Jan van Bommel die we nog wel kennen. Helaas is Jan in mei 2019 overleden.
ANDRE CARIS (50) & MARLENE CARISHij woonde in d'n Himmel recht tegeover ons, Andre Caris (50) als een van de zes zoon van Bèr en Leen Caris en Andre was kameraad met o.a. onzen Huub en met Jan Vaes. Hij kreeg verkering met Thea van Rooij en trouwde met haar op 18 maart 1966. Ze begonnen samen 'n frietzaak/cafe in Zeilberg, kregen drie kinderen en Marlene was de middelste van de drie, geboren in 1969. Helaas is Andre al overleden.
SJAAK WELTEN (57) & JACQUELINE WELTENMijn oudste broer Sjaak Welten (57) kreeg verkering met Riek Brouwers en hij trouwde, als eerste in onze familie, met haar op 10 december 1959. Ze kregen vier kinderen... 'n jongen en drie meisjes waarvan Jacqueline de jongste is, de oudste is Hennie en dan volgen Petrina en Anjo. Onze Sjaak werd geboren op 14 november 1934, zijn dochter Jacqueline op 4 mei 1970. Jacqueline is getrouwd met Berry van Gerwen en hebben zelf ook twee kinderen, 'n jongen en 'n meisje.
LIES BOSCH - KNEEPKENS (41) & ILSE BOSCHLies Kneepkens kwam uit het Limburgse Ospel en onze Theo kreeg verkering met haar, ze trouwde samen maar helaas kwam Theo door 'n ongeluk om het leven. Lies trouwde later met Herman Bosch uit d'n Himmel en ze kregen samen twee kinderen waarvan Ilse de oudste is. De "Boschjes" horen altijd nog bij onze familie... en Ilse was aanwezig op de reunie van Welten waarvoor we haar ook hadden uitgenodigd. Ze woont in Nijmegen waar ze is gaan wonen voor haar studie en daar woont ze nog steeds. Herman en Lies trouwde op 30 juni 1971, beiden zijn helaas al overleden. Ilse Bosch werd geboren op 10 december 1972
FRANS WELTEN (57) & BAS WELTENOnze Frans, hier rechtsboven op de foto woont vanaf zijn trouwen op 24 september 1976 met het Himmelse engeltje Gerda Janssen al op het Wolfsplein en daar werden ook zijn kinderen geboren... drie zoons. Helaas overleed hun eerste kindje Dirkje al na 'n week. Maar ze hebben nog wel twee prachtige zoons... de jongste is Frank en hier op de foto zie je Bas. Beiden zijn al "ut huis uit", ze zijn al uitgevlogen. Onze Frans is geboren op 23 augustus 1948 en Bas werd geboren 23 november 1983. Hij is net als alle Weltens ook liefhebber van "un goei glas bier".
ANNEMIEKE WELTEN (57) & MICHEL KRIKKEZoals ik eerder al 'ns zei bij de foto van ons Annemieke met haar dochter Angelique, had m'n zusje ook nog twee zonen. Vroeger van die kleine leuke mannekes maar nu inmiddels volwassen kerels. Eentje ervan is Michel Krikke, hier op de foto. Zijn andere broer komt hier ook nog wel aan de beurt. Michel is inmiddels getrouwd en woont ook in Asten in tegenstelling tot Angelique, zijn zusje die richting den Haag is gaan wonen. Michel is geboren op 13 mei 1979 nu dus al bijn 40 jaar oud. Hij zat vroeger op Voordeldonk op school net als wij. Michel is geboren in de Hombroeckstraat maar de familie Krikke verhuisden later naar de Eikelaar, de plek waar vroeger koren en aardappelen stonden, waar wij langs liepen om naar school te gaan
PIET & DORIEN VAN SCHAIJK (44)
Hij, Piet van Schaijk (44) heeft 'n nieuw huisgebouwd op de plek waar wij vroeger door liepen om op de plak van van Goch te kunnen gaan spelen. Natuurlijk ken ik Piet heel goed want hij was maar twee jaartje jonger als ik. Piet die is geboren op 27 juli 1947, trouwde met Annemarie Hoefnagels en samen kregen ze drie kinderen, twee jongens en dit mooie meisje Dorien, ze werd geboren op 12 januari 1982. Rechtsboven Piet van Schaijk en onder de nog kleine Dorientje en links de mooie spontane vrouw van nu en inmiddels ook al moeder... de tijd gaat vooruit.
PEER WELTEN (57) & NANCY WELTEN
Natuurlijk moet hier ook de foto van m'n eigen dochter staan, Nancy Welten. Het enige kind van Annie Welten - Stienen die werd geboren op 21 dec 1950 in Someren-Eind en Peer Welten (57), ik ben op 24 juni 1945 geboren in d'n Himmel in Asten. Ons Nancy kwam thuis te wereld in de Orionstraat op 28 januari 1976, Annie en ik waren getrouwd op 28 mei 1971. Je kunt het aan Annie vragen en die zal dat bevestigen, ik had de geboortedatum van te voren allang voorspeld... toen juffrouw Krieke, de voedvrouw kwam op 27 januari zei ze dat het nog 'n hele tijd zou duren voor ons kind zou worden geboren maar ik zei... nee hoor, dat heb je mis... morgen de 28ste gaat het gebeuren, en dat had ik maanden van te voren al gezegd en 's middags om 13.00 uur was ons meiske daar. Op de foto rechts onder zat ze op de kleuterschool, toen nog bij ons in de Sterrenwijk... links 'n foto van 'n stralende jonge vrouw van nu... prachtige meid, onze trots en moeder van ons kleinkind Benjamin.
TOOS SLAATS (20) & FEMKE VAN DE GOOR
Van vooraan uit d'n Himmel kwam Toos Slaats (20). Ik ken haar natuurlijk goed want ze was vroeger ook bij de KWJ en daar hadden we ooit avonden waar zowel de jongens als de meisjes aanwezig waren. Toos is geboren op 13 augustus 1948 en is de oudste dochter van Ture en Siena Slaats - Haazen. Ze kreeg verkering in Someren net zoals zoveel Astense meisjes dat kregen en ze trouwde met Jan van de Goor op 27 augustus 1971, ze wonen nog steeds in dat zelfde Someren. Hebben samen twee prachtige dochters die zorgden dat ze ook nog vier kleinkinderen kregen. Hierboven rechts een van hun dochters Femke op jeugdige leeftijd en links de mooie vrouw die het nu is.
HUUB WELTEN (57) & HEIDI WELTEN
M'n broer Huub Welten was vroeger schoenmaker maar omdat hij meeste tijd alleen zat tijdens het schoenenrepareren had hij er niet meer zoveel zin in en ging samen met mij bij de Picus werken. Daar ontmoette hij 'n meisje waar hij later mee trouwde, op 26 juni 1970, Liliana Koolen en samen met haar kregen ze twee kinderen. De oudste was 'n jongen, Vital en daarna 'n meiskje, mijn petekind Heidi. Rechtsboven mijn broer Huub die nu ook al 80 is want hij is geboren op 2 jan. 1938. Onder de nog kleine Heidi die is geboren op 13 jan 1973. Links 'n prachtige foto van haar, heet nu Heidi Sauvè - Welten, en nu zelf ook moeder van 'n zoon.
HARRIE VAN DER STEEN (84) & GERT VAN DER STEEN
Harrie van der Steen was lange tijd 'n goeie kameraad van m'n broer en ik heb nog foto's toen Harrie trouwde met zijn Annie. Ze hebben 'n tijd in een van de "vijf gebooij" gewoond maar later verhuisde ze naar de Orionstraat, de straat waar ik nu ook al 45 jaar woon. Helaas is Harrie afgelopen jaar overleden en kan ik niet meer met hem buurten als ik er langs kwam gefietst. Harrie en Annie hadden twee kinderen, twee zoons en de oudste is Ton maar op het plaatje hierboven heb ik de foto van zijn jongste zoon Gert. Die werd geboren op 23 Juli 1969, Harrie op 2 mei 1939. Boven rechts Harrie zoals we hem kennen, onder Gert als baby en links, die foto werd gemaakt toen hij met zijn kinderen bij "opa" Harrie was... altijd in voor 'n grapje met zijn kinderen.
ANNEMIEKE WELTEN (57) & ANGELIQUE KRIKKE
Mijn lieve zusje Annemieke Welten (57), foto rechtsboven, je weet wel de jongste van Anna en Driek Welten is geboren op 27 juli 1951 en heeft drie kinderen, twee jongens, Ramon en Michel maar ook 'n meisje. Angelique die geboren is 18 oktober 1983 en is zelf nu al weer moeder van twee prachtige kinderen. Rechtsonder is de kleine Angelique en links de jonge vrouw van nu... prachtig.
BERT CARIS (50) & BABETTE CARIS
Hij woonde vroeger tegenover ons in "dun Himmel"... Bert Caris (50), hier rechtsboven... was op dezelfde dag jarig als ik, 24 juni alleen was Bert 'n jaar ouder als ik. Bert trouwde met Tonnie de Jong en ze kregen twee kinderen 'n jongen en 'n meisje.. het meisje kreeg de mooie naam Babette. Bert werd dus geboren op 24 juni 1944 en Babette op 4 juni 1970. Op de foto rechtsonder toen Babette 'n klein meisje was en links is Babette van nu... prachtig mooi.
JO WELTEN (57) & ANGELA MANDERS
Mijn zusje Jo Welten (57) trouwde op 18 jan 1962, op de 60ste verjaardag van onze vader met Frans Manders uit Zeilberg waar ze ook gingen wonen... bovenwoning. Ze kregen samen twee kinderen, twee meisjes en de jongste ervan is Angela Manders, hier op de foto. Ze gingen in de tussentijd verhuizen naar Deurne naar de Houten Hoek waar Annie en ik na ons trouwen in 1971 boven mochten wonen in afwachting van 'n huis in Asten. Angela was toen zoals op deze foto, die gemaakt is toen onze ouders 40 jaar waren getrouwd. en Annie en ik er boven bij m'n zus Jo. Rechtsboven m'n zus Jo en onder kleine Angela en op de linker foto Angela van nu. Jo Welten werd geboren op 31 mei 1936... Angela op 21 juli 1969.
JOHANNA JOOSTEN (18) & DANNY SMITSIk ga nog maar 'ns terug in mijn jeugdtijd want daarvan kende ik Johanna Joosten (18) goed... we waren allebei bij de KWJ dus we zagen ons geregeld... ze kocht 'n gitaar die ik heb ik ook 'n paar keer moeten stemmen. Johanna is helaas al overleden maar ik had nog wel 'n foto van haar, hier rechts boven. Ook haar dochter, Danny Smits rechts onder en links, ken ik goed want ze is 'n goeie vriendin van mijn dochter... zaten in dezelfde klas. Ze leek veel op haar moeder zeker toen die jong was. Johanna is geboren op 12 aug 1950 en haar dochter Danny op 7 jan 1976.
HERMAN BOSCH (41) & HARM BOSCH
Herman Bosch (41), foto rechtsboven woonde in d'n Himmel op huisnummer 41 en is geboren op 26 april 1936. Hij trouwde met Lies Kneepkens en ze kregen samen twee kinderen. Een ervan was Harm Bosch, geboren op 10 jan. 1975. Harm is op dit moment in 2018 dus 43 jaar oud. Onder als kind en links van nu.
Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu