himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Keinder Van

EKSTRA


Dit is mijn nieuwe map die ik start vanaf Juni 2018... hier komen foto's staan van mensen uit d'n Himmel van vroeger of mensen die er nog steeds wonen maar daar ook weer een van de kinderen van. Dus hier zou ik hebben kunnen staan en samen met m'n dochter Nancy met 'n foto van haar kind zijn en van later. Maar ik begin met iemand anders.

NELLEKE & RIETJE VAN HELMOND (8)Hier hoefde we niet over te discusseren vroeger toen we jong waren... Rietje was een van de mooiste meisjes van Asten. Vroeger woonde ze met haar ouders en zusjes in de Hemel, tussen Jan Meulendijks en Piet Stevens in, vooraan in de straat. Later begon Nelleke, die van Limburg kwam, samen met haar man Thieuke van Helmond, 'n cafe aan de Kerkstraat. Het was 'n bestaand cafe van de familie van der Heijden en was de thuishaven van "de Schut", van het Sint Jorisgilde en het cafe kreeg ook die naam: Sint Joris. Nelleke was er vaak te vinden maar ook haar dochters, waaronder ook Rietje, hielpen vaak mee. Het cafe van de familie van Helmond is 'n begrip geworden in het Astense... Riet begon later 'n schoonheidssalon en Nelleke bleef het cafe/pension runnen, ook nadat haar man veel te vroeg was overleden.
MARINUS & PETER VAN DER WALLEN (52)Ze woonden schuin tegenover ons in de middelste van de drie blokken huizen die ze nieuw hadden gebouwd in d'n Himmel. Ik kan me nog herinneren dat de huizen er nog niet stonden. Ik denk dat ik toen 'n jaar of vijf was. Op de foto rechtsboven Marinus van der Wallen en zijn zoon Peter. Marinus was gemeentewerker, geboren op 11 juni 1919 nu dus 100 jaar geleden. Peter is de middelste zoon van de vijf zonen die Marinus had en woont in het ouderlijk huis in d'n Himmel op nummer 52. Hij is geboren op 9 april 1954 en getrouwd met Truus van de Mortel op 21 december 1977. Marinus van der Wallen, getrouwd met Leen Rutjens, had samen met leen 'n groot gezin zoals dat vroeger normaal was, ze hadden tien kinderen. Peter is het vijfde oudste kind. Op de foto rechtsonder toen hij nog op school zat.
WIM VAN BOMMEL (49) & FERRY VAN BOMMELBij de vorige foto had ik 'n fout gemaakt maar mijn oud-klasgenootje Wim van Bommel (49) stuurde me de juiste gegevens op en dit keer ook de foto's die ik nodig heb om zijn foto en die van zijn zoons hier te kunnen plaatsen, waarvoor mijn dank. Wim is getrouwd met Martha van der Kuijlen en verhuisde vroeger van Asten naar Helmond en later is hij vertrokken naar de andere kant van Brabant, naar Roosendaal. Hij heeft twee zoons waarvan deze, Ferry van Bommel er eentje is. Wim is net zo oud als ik, ik ben geboren op 24 juni 1945 in de Hemel en Wim op 7 juli 1945 maar niet in de Hemel want die huizen stonden er toen nog niet. Ferry is de jongste zoon van Martha en Wim, geboren in 1974.
JAN VAN BOMMEL (49) & MARCO VAN BOMMELSorry beste vrienden want ik heb 'n grote fout gemaakt. De foto die hier stond is is niet de zoon van Wim van Bommel maar van zijn broer Jan van Bommel (49). Dus heb ik dat even gerepareerd en gecorrigeerd. Het is niet Wim zijn schuld maar de mijne omdat enkele foto's in de verkeerde map terrecht waren gekomen. Ze hebben niet echt heel lang in d'n Himmel gewoond, de ouders en familie van Jan van Bommel (49), in het huis waar nu Harriet Kanters woont. Ze kwamen er wonen toen die huizen klaar waren maar vertrokken naar Helmond zo rond 1960. Jan is in Helmond blijven wonen. Hier op de foto, helaas de kleine niet heel duidelijk, de zoon van Jan, Marco dus en rechtsboven de vader van Marco, Jan van Bommel die we nog wel kennen. Helaas is Jan in mei 2019 overleden.
ANDRE CARIS (50) & MARLENE CARISHij woonde in d'n Himmel recht tegeover ons, Andre Caris (50) als een van de zes zoon van Bèr en Leen Caris en Andre was kameraad met o.a. onzen Huub en met Jan Vaes. Hij kreeg verkering met Thea van Rooij en trouwde met haar op 18 maart 1966. Ze begonnen samen 'n frietzaak/cafe in Zeilberg, kregen drie kinderen en Marlene was de middelste van de drie, geboren in 1969. Helaas is Andre al overleden.
SJAAK WELTEN (57) & JACQUELINE WELTENMijn oudste broer Sjaak Welten (57) kreeg verkering met Riek Brouwers en hij trouwde, als eerste in onze familie, met haar op 10 december 1959. Ze kregen vier kinderen... 'n jongen en drie meisjes waarvan Jacqueline de jongste is, de oudste is Hennie en dan volgen Petrina en Anjo. Onze Sjaak werd geboren op 14 november 1934, zijn dochter Jacqueline op 4 mei 1970. Jacqueline is getrouwd met Berry van Gerwen en hebben zelf ook twee kinderen, 'n jongen en 'n meisje.
LIES BOSCH - KNEEPKENS (41) & ILSE BOSCHLies Kneepkens kwam uit het Limburgse Ospel en onze Theo kreeg verkering met haar, ze trouwde samen maar helaas kwam Theo door 'n ongeluk om het leven. Lies trouwde later met Herman Bosch uit d'n Himmel en ze kregen samen twee kinderen waarvan Ilse de oudste is. De "Boschjes" horen altijd nog bij onze familie... en Ilse was aanwezig op de reunie van Welten waarvoor we haar ook hadden uitgenodigd. Ze woont in Nijmegen waar ze is gaan wonen voor haar studie en daar woont ze nog steeds. Herman en Lies trouwde op 30 juni 1971, beiden zijn helaas al overleden. Ilse Bosch werd geboren op 10 december 1972
FRANS WELTEN (57) & BAS WELTENOnze Frans, hier rechtsboven op de foto woont vanaf zijn trouwen op 24 september 1976 met het Himmelse engeltje Gerda Janssen al op het Wolfsplein en daar werden ook zijn kinderen geboren... drie zoons. Helaas overleed hun eerste kindje Dirkje al na 'n week. Maar ze hebben nog wel twee prachtige zoons... de jongste is Frank en hier op de foto zie je Bas. Beiden zijn al "ut huis uit", ze zijn al uitgevlogen. Onze Frans is geboren op 23 augustus 1948 en Bas werd geboren 23 november 1983. Hij is net als alle Weltens ook liefhebber van "un goei glas bier".
ANNEMIEKE WELTEN (57) & MICHEL KRIKKEZoals ik eerder al 'ns zei bij de foto van ons Annemieke met haar dochter Angelique, had m'n zusje ook nog twee zonen. Vroeger van die kleine leuke mannekes maar nu inmiddels volwassen kerels. Eentje ervan is Michel Krikke, hier op de foto. Zijn andere broer komt hier ook nog wel aan de beurt. Michel is inmiddels getrouwd en woont ook in Asten in tegenstelling tot Angelique, zijn zusje die richting den Haag is gaan wonen. Michel is geboren op 13 mei 1979 nu dus al bijn 40 jaar oud. Hij zat vroeger op Voordeldonk op school net als wij. Michel is geboren in de Hombroeckstraat maar de familie Krikke verhuisden later naar de Eikelaar, de plek waar vroeger koren en aardappelen stonden, waar wij langs liepen om naar school te gaan
PIET VAN SCHAIJK (44) & DORIEN VAN SCHAIJK
Hij, Piet van Schaijk (44) heeft 'n nieuw huisgebouwd op de plek waar wij vroeger door liepen om op de plak van van Goch te kunnen gaan spelen. Natuurlijk ken ik Piet heel goed want hij was maar twee jaartje jonger als ik. Piet die is geboren op 27 juli 1947, trouwde met Annemarie Hoefnagels en samen kregen ze drie kinderen, twee jongens en dit mooie meisje Dorien, ze werd geboren op 12 januari 1982. Rechtsboven Piet van Schaijk en onder de nog kleine Dorientje en links de mooie spontane vrouw van nu en inmiddels ook al moeder... de tijd gaat vooruit.
PEER WELTEN (57) & NANCY WELTEN
Natuurlijk moet hier ook de foto van m'n eigen dochter staan, Nancy Welten. Het enige kind van Annie Welten - Stienen die werd geboren op 21 dec 1950 in Someren-Eind en Peer Welten (57), ik ben op 24 juni 1945 geboren in d'n Himmel in Asten. Ons Nancy kwam thuis te wereld in de Orionstraat op 28 januari 1976, Annie en ik waren getrouwd op 28 mei 1971. Je kunt het aan Annie vragen en die zal dat bevestigen, ik had de geboortedatum van te voren allang voorspeld... toen juffrouw Krieke, de voedvrouw kwam op 27 januari zei ze dat het nog 'n hele tijd zou duren voor ons kind zou worden geboren maar ik zei... nee hoor, dat heb je mis... morgen de 28ste gaat het gebeuren, en dat had ik maanden van te voren al gezegd en 's middags om 13.00 uur was ons meiske daar. Op de foto rechts onder zat ze op de kleuterschool, toen nog bij ons in de Sterrenwijk... links 'n foto van 'n stralende jonge vrouw van nu... prachtige meid, onze trots en moeder van ons kleinkind Benjamin.
TOOS SLAATS (20) & FEMKE VAN DE GOOR
Van vooraan uit d'n Himmel kwam Toos Slaats (20). Ik ken haar natuurlijk goed want ze was vroeger ook bij de KWJ en daar hadden we ooit avonden waar zowel de jongens als de meisjes aanwezig waren. Toos is geboren op 13 augustus 1948 en is de oudste dochter van Ture en Siena Slaats - Haazen. Ze kreeg verkering in Someren net zoals zoveel Astense meisjes dat kregen en ze trouwde met Jan van de Goor op 27 augustus 1971, ze wonen nog steeds in dat zelfde Someren. Hebben samen twee prachtige dochters die zorgden dat ze ook nog vier kleinkinderen kregen. Hierboven rechts een van hun dochters Femke op jeugdige leeftijd en links de mooie vrouw die het nu is.
HUUB WELTEN (57) & HEIDI WELTEN
M'n broer Huub Welten was vroeger schoenmaker maar omdat hij meeste tijd alleen zat tijdens het schoenenrepareren had hij er niet meer zoveel zin in en ging samen met mij bij de Picus werken. Daar ontmoette hij 'n meisje waar hij later mee trouwde, op 26 juni 1970, Liliana Koolen en samen met haar kregen ze twee kinderen. De oudste was 'n jongen, Vital en daarna 'n meiskje, mijn petekind Heidi. Rechtsboven mijn broer Huub die nu ook al 80 is want hij is geboren op 2 jan. 1938. Onder de nog kleine Heidi die is geboren op 13 jan 1973. Links 'n prachtige foto van haar, heet nu Heidi Sauvè - Welten, en nu zelf ook moeder van 'n zoon.
HARRIE VAN DER STEEN (84) & GERT VAN DER STEEN
Harrie van der Steen was lange tijd 'n goeie kameraad van m'n broer en ik heb nog foto's toen Harrie trouwde met zijn Annie. Ze hebben 'n tijd in een van de "vijf gebooij" gewoond maar later verhuisde ze naar de Orionstraat, de straat waar ik nu ook al 45 jaar woon. Helaas is Harrie afgelopen jaar overleden en kan ik niet meer met hem buurten als ik er langs kwam gefietst. Harrie en Annie hadden twee kinderen, twee zoons en de oudste is Ton maar op het plaatje hierboven heb ik de foto van zijn jongste zoon Gert. Die werd geboren op 23 Juli 1969, Harrie op 2 mei 1939. Boven rechts Harrie zoals we hem kennen, onder Gert als baby en links, die foto werd gemaakt toen hij met zijn kinderen bij "opa" Harrie was... altijd in voor 'n grapje met zijn kinderen.
ANNEMIEKE WELTEN (57) & ANGELIQUE KRIKKE
Mijn lieve zusje Annemieke Welten (57), foto rechtsboven, je weet wel de jongste van Anna en Driek Welten is geboren op 27 juli 1951 en heeft drie kinderen, twee jongens, Ramon en Michel maar ook 'n meisje. Angelique die geboren is 18 oktober 1983 en is zelf nu al weer moeder van twee prachtige kinderen. Rechtsonder is de kleine Angelique en links de jonge vrouw van nu... prachtig.
BERT CARIS (50) & BABETTE CARIS
Hij woonde vroeger tegenover ons in "dun Himmel"... Bert Caris (50), hier rechtsboven... was op dezelfde dag jarig als ik, 24 juni alleen was Bert 'n jaar ouder als ik. Bert trouwde met Tonnie de Jong en ze kregen twee kinderen 'n jongen en 'n meisje.. het meisje kreeg de mooie naam Babette. Bert werd dus geboren op 24 juni 1944 en Babette op 4 juni 1970. Op de foto rechtsonder toen Babette 'n klein meisje was en links is Babette van nu... prachtig mooi.
JO WELTEN (57) & ANGELA MANDERS
Mijn zusje Jo Welten (57) trouwde op 18 jan 1962, op de 60ste verjaardag van onze vader met Frans Manders uit Zeilberg waar ze ook gingen wonen... bovenwoning. Ze kregen samen twee kinderen, twee meisjes en de jongste ervan is Angela Manders, hier op de foto. Ze gingen in de tussentijd verhuizen naar Deurne naar de Houten Hoek waar Annie en ik na ons trouwen in 1971 boven mochten wonen in afwachting van 'n huis in Asten. Angela was toen zoals op deze foto, die gemaakt is toen onze ouders 40 jaar waren getrouwd. en Annie en ik er boven bij m'n zus Jo. Rechtsboven m'n zus Jo en onder kleine Angela en op de linker foto Angela van nu. Jo Welten werd geboren op 31 mei 1936... Angela op 21 juli 1969.
JOHANNA JOOSTEN (18) & DANNY SMITSIk ga nog maar 'ns terug in mijn jeugdtijd want daarvan kende ik Johanna Joosten (18) goed... we waren allebei bij de KWJ dus we zagen ons geregeld... ze kocht 'n gitaar die ik heb ik ook 'n paar keer moeten stemmen. Johanna is helaas al overleden maar ik had nog wel 'n foto van haar, hier rechts boven. Ook haar dochter, Danny Smits rechts onder en links, ken ik goed want ze is 'n goeie vriendin van mijn dochter... zaten in dezelfde klas. Ze leek veel op haar moeder zeker toen die jong was. Johanna is geboren op 12 aug 1950 en haar dochter Danny op 7 jan 1976.
HERMAN BOSCH (41) & HARM BOSCH
Herman Bosch (41), foto rechtsboven woonde in d'n Himmel op huisnummer 41 en is geboren op 26 april 1936. Hij trouwde met Lies Kneepkens en ze kregen samen twee kinderen. Een ervan was Harm Bosch, geboren op 10 jan. 1975. Harm is op dit moment in 2018 dus 43 jaar oud. Onder als kind en links van nu.
Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu