himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Him. Platjes 16

HIM.PLATJES > Him. Platjes 16-20
Vandaag is 14 november en net als onzen Henk is ook onze broer Sjaak Welten (57) deze maand jarig, hij is gewoon net als iedereen jarig, alleen hij wordt niet ouder... hij is op 28 april 2011 overleden, maar hij zit boven bij onze vader en ons moeder, onzen Theo en Lies, bij ons Jo en Frans, bij Ton van ons Annemieke, bij Dirkje van onze Frans en Gerda en bij zijn vrouw Riek en er zal daarboven zeker op worden gedronken, ik doe dat hier ook. Fiesjat Sjaak... hij zou vandaag 86 jaar oud zijn geworden, hij werd maar 76 helaas.
Hij bleef in het huis van zijn ouders wonen in d'n Himmel... Henk Slaats (20). Hier op de foto met zijn vader en moeder... Ture Slaats (20) en Siena Slaats - Haazen (20).
Mijn zusje Annemieke Welten (57)... ik zeg altijd ons Mieke en tegenwoordig ook wel ons Miej. Twee keer hetzelfde plaatje, en toch twee keer anders... schn h? "Des van joare geleeje".... Maar ja... die loopt nu ook naar de zeventig toe... en dat is bij ons de jongste.

Onze broer Henk Welten (57) is vandaag jarig, hij wordt 78 jaar. De foto is van 25 jaar geleden. Ik heb die hier neer gezet omdat de meeste hem zo ook wel kennen... goedlachs... Hij woont nu in Sambeek in een verzorgingstehuis waar hij het ontzettend goed naar de zin heeft. Nu met het corona zijn de regels aangescherpt maar normaal gaat hij bijna elke dag naar de dagopvang om vanalles te knutselen, te tekenen en te schilderen... "Hij makt ut goe".... We wensen hem "unne fijnen dag toew en hawt ow eige hks"..
Onze buurjongens in d'n Himmel toen ze nog klein waren. Boven v.l.n.r.: Theo en Tonny Cortenbach (59), en onder: Gerard, Jan en Rini Cortenbach (59). Foto gemaakt bij hun thuis "p de blk", rond 1945.

Jaja, mijn broertje en ik zijn ook ooit jong geweest, hoe anders is dat nu. Links Frans Welten (57), toen 15 jaar, en rechts ikke, Peer Welten (57), toen 18 jaar. Allebei strak in het pak, wit overhemd en strikje. Nu horen we allebei bij de oudjes, onze Frans is op dit moment 72 en ik ben er 75. Jaja, knap zijn we allebei wel gebleven... hahahahaha

Zoals je ziet ben ik, Peer Welten (57), geboren op Hemel 57, de mooiste straat in het prachtige dorp Asten, de op een na jongste zoon van Driek en Anna Welten, er helemaal klaar voor, de nieuwe lading Corona. Ik weet dat veel mensen er niet bij stil staan hoe gevaarlijk het is voor oudere mensen en dan zeker mensen met hartkwalen en luchtwegproblemen. Annie heeft voor ons 'n paar maanden geleden al kapjes gemaakt maar onze vrienden uit Someren, Toos en Rini van der Wallen hebben dit voor mij gemaakt en dat is toch echt fantastisch... Zoals je weet vormt Toos samen met mijn goeie maatje Jan van Eijk het zangduo "Toos en Jan", zangduo Wij Samen. Soms maak ik wel 'ns liedjes voor die twee en dan doet Toos dit voor mij terug, geweldig toch? Je moet de website van het duo maar 'ns bezoeken daar vinden jullie vanalles over dit tweetal, https://zangduo-wijsamen.webnode.nl/. Voor degene die niet zo goed zien... ik ben Peer van Himmels.nl. Hahahahahahaha, leuk h

Vandaag is de 23ste Aug en dan is onze Frans altijd jarig, je weet wel Frans Welten (57), de jongste zoon van Driek en Anna Welten. Vandaag zit hij dik in de zeventig, 72 jaar alweer. We wensen hem namens alle Weltens 'n fijne verjaardag toe... en als hij soms taart over heeft... breng maar, Annie en ik zijn de hele dag thuis. "Op noa de 75 Snarfke".
Ze komen eigenlijk van Heusden, ze hadden het cafe waar nu de Canadees is, maar ze vertrokken naar Canada in 1950. Frans van Bussel was 'n broer van ons moeder. Ze hadden voordat ze konden vertrekken het cafe al verkocht en hadden 'n tijdje geen onderdak, maar ze mochten zolang in Asten wonen, in d'n Himmel op huisnummer 29, het huis van Jan Loomans en Mina Loomans - van den Broek. Die hadden samen geen kinderen, dus zij ze 'n tijdje Himmelnaren geweest vandaar dat ik het hier plaats bij Himmelse Platjes. Ik was 5 jaar toen ze vertrokken, ik herinner me nog goed dat wij ze van verre stonden uit te zwaaien. Ik zal kijken of ik de namen precies kan weergeven want van 12 kinderen is dat niet gemakkelijk. V.l.n.r.: Frans van Bussel (29) en Gerarda van Bussel - Waals (29). Dan de kinderen: Gerard, Toos, Sjaak, Mies, Tiny, Jo, Jan, Christ, Helmie, Helen, Elisabeth en Sharon (29). Volgens mij staan ze zo goed want ik heb ze eigenlijk nooit gezien... toen ik ouder was zaten ze in Ontario in Canada.
Proficiat lieve zus. Vandaag is ze 87 jaar oud geworden... geboren op 4 augustus 1933 en vandaag zitten we in 2020. Ellie Martens - Welten (57). Namens alle Weltens wensen we jou proficiat met deze geweldige leeftijd... p n de niggentig"... Ze heeft onze vader en ons moeder al dik overleefd... vader werd 81 en ons moeder 85 jaar. Fijne dag toegewenst... en.... "ge bliet nog mer w joare"...

Op 27 juli is ons jongste "zuske joarig", geboren op 27 juli 1951. Ons zusje Annemieke Welten (57) wordt 69 jaar en dat is voor haar maar ook voor ons, 'n heel bijzondere dag... waarom? Het is al bijzonder dat iemand jarig is, maar dit is heel speciaal want het is nu voor haar de laatste keer dat ze er 'n 6 voor heeft staan. Dat betekent dat ze nu nog niet echt heel oud is maar volgend jaar als de 7 tevoorschijn komt hebben wij niemand meer de "jong" is. Dus gaan wij als Weltens genieten van deze dag. Nog eentje hebben we er die 'n 6 voor heeft staan, we hebben er nog drie die er 'n 7 voor hebben en nog twee die 'n 8 hebben... en de oudste, ons Ellie gaat al op de 9 af. Proficiat Annemieke Welten met je 69ste verjaardag... maak er 'n leuke dag van... en op naar de 7, naar de 70.
Ik ken hem volgens mij al vanaf 1952 zoiets, Wim Martens uit de Hei, de Sint jozefparochie in de Deurne. Hij trouwde met ons Ellie toen wij nog in d'n Himmel woonden. Hij wordt 89 joar.... proficiat Wim met deze geweldige leeftijd... Op naar de 90... van ons mag je wel honderd worden.

Broer en zus Caris uit d'n Himmel, ze woonden tegenover ons. Links Bert Caris (50) en rechts Riek Caris (50). Foto zoals je ziet uit 1979, Bert was toen 35 jaar oud. Ik heb van Riek bijna geen plaatjes, gelukkig kreeg ik dit plaatje van Babette, de dochter van Bert.

Bert Janssen (53) met zijn oudste dochter Leny Janssen (53), die toen nog klein was want toen de foto werd gemaakt waren haar tweelingzusjes Gerda en Rieky Janssen, nog maar net geboren.

26 juni 1970 zijn ze getrouwd en nu dus precies 50 jaar geleden, mijn broer
Hub Welten (57) en Liliane Welten - Koolen . Ze hebben twee kinderen Vital en Heidi. Kortgeleden heeft eerst onze Hub corona gehad en later Liliane ook nog. Gelukkig hebben ze het beiden weten te overleven. We zouden eigenlijk 'n feest gaan vieren voor het Gouden Paar, maar door de coronatijd hebben ze het uitgesteld tot nader order... dat houden we nog wel te goed. "D kumpt nog wel". Proficiat Hubke en Liliane en hou je haaks, dat is onze wens.

Ikke Peer Welten (57), eerder Peter, vroeger Peterke. Ik heb er vaak aan gedacht, zal ik het wel halen? De driekwart eeuw? En vandaag is het zover... vandaag word dit stoere ventje 75... Het zal weer wennen worden... i.v.m. schrikkeljaar, 366 dagen 74 geweest en ineens niet meer van de ene op de andere dag. Feestje? Heel bescheiden onder elkaar maar verder niks i.v.m. corona, omdat ik bang ben van corona dus laten we deze mijlpaal in m'n leven maar even voor wat het was. Ik ga zeker op weg naar de 80.
Dat onze haren 'n beetje langer zijn nu met corona is niet erg.... kijk dit oud plaatje maar, niet al te duidelijk, van m'n broertje Frans Welten (57) en z'n meiske Gerda Janssen (53), nu allang weer Gerda Welten - Janssen.

Moeder en dochter. Hanneke van de Burg - van Dijk (54) met een van haar dochters, Hanneke van den Burg (54), die toen net de communie had gedaan. De familie van den Burg kwam in d'n Himmel wonen toen de drie blokken van twee klaar waren, recht tegenover ons huis. Vroeger was daar 'n open plak waar wij vroeger veel speelden. De huizen werden toen toengewezen aan Toon van Seccelen, Ber Caris, Marinus van der Wallen, Hub van den Burg, Sjaak Verheijen en Jan van den Boomen. Het kan ook niet anders dat er nu in 2020 heel andere mensen wonen, maar, dat is ook niet helemaal waar. In het huis van Toon van Seccelen wont hun zoon Gerrie, dat van Marinus van der Wallen woont hun zoon Peter en in het huis van Hub van den Burg woont nu een van zijn dochters. Je ziet wel... "Himmelse mense gn nie gr weg"...

"Min driej bruurs die dur nog altijd zijn", links onze Frans, naw 71 joar, midden onzen Henk, die is 77 joar en rechts onzen Hub en die is ut awtste van ut stel en naw 82 joar. Foto's genomen in 2000...

Vandaag herdenken we de geboortedag van ons lieve zusje Jo Welten, na haar trouwen met Frans, Jo Manders - Welten. Geboren op 31 mei 1936 en helaas overleden op 4 maart 2018, nu ruim 2 jaar geleden. Hoe ons Jo was? Vroeger toen ik klein was zorgde ons Ellie en ons Jo er voor dat alles goed ging... ons moeder had het al druk genoeg met alles en met negen, veelal, vlegels van kinderen. Dus kon die wel wat hulp gebruiken en ons Jo was daar soms best wel streng in. Later toen ik wilde trouwen en geen huis kon krijgen gaf ons Jo me de kans om toch met Annie samen te kunnen wonen en te trouwen... zo lief, zo'n goeie zus, geweldig. Anderhalf jaar hebben we bij haar "boven" mogen wonen waar ik haar nog altijd dankbaar voor ben. Jammer dat ze niet meer in ons midden is. Toch drink ik er vandaag 'n radlertje op want "fist is fist" of je nu hier bent of boven in de Hemel.


OVUR UN JOAR IS UT GAWD
Ik heb er aan gedacht toen we trouwden samen, "hil efkus"... dat was in 1971 en over 50 jaar zijn we 50 jaar getrouwd op de 28ste mei van het jaar 2021. Verder sta je er niet bij stil, maar vandaag dacht ik er nog even aan terug... "d ik d toen daacht" en het rare is... we zitten er vandaag nog net 'n jaar vanaf... 49 jaar zijn we bij elkaar, nog 'n jaartje en dan zitten we aan die 50. Potverdorrie.... 49 joar getrouwd vandaag... dat is reden voor 'n stuk vlaai en 'n radlertje en vur Annie "un bske bloeme"... want die heeft het niet gemakkelijk gehad, 49 jaar samenwonen "m znne Peer"...

Dit zijn de drie kinderen van Piet en Annemarie van Schaijk - Hoefnagels... v.l.n.r.: is Frank, Ralph en Dorientje van Schaijk (44). Leuke foto toch?

De tweeling van Engelen uit d'n Himmel, Ron en Ria Engelen (38), kinderen van himmelnaar Piet Engelen. In d'n Himmel hadden we niet zoveel tweelingen... bij Hub en Anneke van den Burg en bij Bert en Truus Janssen maar verder weet ik er geen. Het waren vaak kinderen die dezelfde kleding droegen.

De hele familie is weer blij.... Ons broertje is weer thuis. Hub Welten (57) heeft het overwonnen... zijn vrouw Liliane was al eerder thuis en had het schijnbaar niet ze zwaar te pakken als onze Hub. Potverdorrie wat zijn we blij dat ze weer langs elkaar zitten. Het zal voor beiden aansterken worden want corona hakt er echt zwaar in maar dat komt wel weer... nergens beter als thuis. Ho ho, niet vergeten dat hij ontzettende goeie zorg heeft gehad de afgelopen 5 weken en Liliane ook, maar thuis is het als vanouds en veilig, daar zit je heerlijk en ben je op je gemak. Ik ga deze week nog keertje 'n kaarsje aansteken in Ommel bij Maria als dank dat ze mijn smeekbede verhoord heeft. Dank je wel Lieve Vrouwke... vandaar dat ik je nog 'ns wil vragen om mijn liedje te luisteren via youtube. Klik maar op onze Hub, niet te hard want hij moet nog veel doen om weer helemaal de ouwe te zijn, en luisten naar mijn liedje...
Vandaag is het precies 88 jaar geleden dat onze ouders Driek en Anna Welten - van Bussel (57) zijn getrouwd, hier zie je de foto van die dag, gemaakt bij ons moeder thuis achter het huis in de Peel. Het is dan 26 April 1932, onze vader was toen 31 jaar oud en ons moeder de dag daarvoor op de 25ste 24 jaar. We hebben het geluk gehad dat we hun 25 jarig huwelijksfeest hebben mogen vieren, dat gebeurde toen thuis in d'n Himmel in 1957, In 1972 hun 40 jarig huwelijk bij Jan van Hoek, en in 1982 ook nog het gouden huwelijksfeest, ook dat bij Jan van Hoek. Nu vieren ze hun huwelijksfeest elk jaar op 'n afstandje, in d'n echte Hemel, boven ons...
Ons moederke Anna Welten - van Bussel (57) werd in Meijel geboren 25 april 1908... ze ging in Meijel naar de school, zie kleine foto links boven, die is van de kleuterschool. Ze woonde daarna lange tijd in Heusden in de Peel. Kleine foto linksonder is gemaakt op de dag dat ze jarig was 25 april 1932, ze werd toen 24 jaar oud... 'n dag later trouwde ze met onze vader, Driek Welten uit Asten, dat was op de 26ste april 1932 en daarvan is foto er naast. Ze hebben 'n tijdje gewoond tegenover Cuppens houthandel tot dat ze in 1934 vertrokken naar d'n Himmel... daar bleven ze 27 jaar wonen. Toen vertrokken ze met ons naar de Rozenstraat, in 1961. Na de dood van onze vader ging ons moeder bij ons Annemieke wonen en toen de kinderen wat groter werden van m'n zus vertrok ons moederke naar Bartholomeus... je weet wel het prachtige gebouw dat door "geldmagnaten" is platgegooid en nu appartementen komen... Vandaag drink ik 'n lekker radlertje op ons moeder... Het feestje heeft ze samen met die anderen van ons, die k al doar zijn, boven in de Hemel... "dun echten Himmel"... Veel plezier samen... "wij komme k nog wel unne keer".
Nog eentje van de familie Vaes. Willem Vaes (69) en naast hem Anna Vaes - Brakels (69) met voor aan de tafel de jongste zoon, Wim Vaes (69)... en? "m sigretje"...

Bij Sjef van Heugten achter het huis... Moeder Hanneke en Jose van Heugten (47), rechts nog net te zien de schuur van cement-plaatjes van Jan Franssen hun buren.

Nog 'n oudje... Broer en zus, Links Mia Vaes (69) en rechts Frits Vaes (69). Kinderen van Willem en Anna Vaes, je weet wel dat huis aan "Ut peijke noa ut Liendur". Helaas beiden al overleden.
Misschien hebben jullie er nog niet bij stil gestaan maar als m'n broer Frans Welten (57) hier rechts, en ikke, Peer Welten(57) niet naar de kapper kunnen door het coronavirus, dan zie je ons straks zo weer rondlopen... back to the seventies. "irluk zijn, lilluk is ut nie".

Vandaag zou hij 80 zijn geworden, onze lieve goeie broer Theo Welten (57). Hij werd maar 29 jaar jong. Ik heb al vaker aangegeven wat er is gebeurd. We hebben hem al die jaren erg gemist en nog denk ik vaak aan die verschrikkelijk zondag, de dag dat zijn dromen uiteen zijn gespat. Maar we weten dat hij in de Hemel bij zijn Lieske is, bij onze vader en moeder, bij onze Sjaak en ons Jo, bij Riek, Frans, Ton, bij Herman en bij Dirkje. Theo jonge, ik pak er vandaag 'n radlertje op, vroeger bij de Vossenhoek dronken we samen bier... tijden veranderen, "mer vurgte doen we w nie"....
Twee buurmeisjes, links Hanneke van den Burg (54), dochter van Hub en Anneke van den Burg - van Dijk en rechts haar buurmeisje Fieny Verheyen (56) dochter van Sjaak en Petronella - Verheijen - Verhoeven.

Voor mij veranderd er niet zoveel met het coronavirus van nu... ik doe nog hetzelfde alleen kom ik niet onder de mensen en ik wil geen bezoek. Dus ben ik creatief geweest met photoshop, misschien maak ik die nog wat meer, van andere himmelse mensen... twee foto's ineen met 'n verschil van 68 jaar... Peterke Welten en Peer Welten (57)Wij zijn slim
Wij blijven binnen, want wij zijn wel slim... wij hoeven geen bezoek en wij bezoeken niemand, "tt ut wir kan en bittur is".
Ik schaam me wel 'n beetje voor de fout die ik gisteren heb gemaakt... ik had dit plaatje klaar van mijn schoonzusje Gerda Welten - Janssen (53) maar door 'n foutje niet geplaatst, iets wat me niet gauw overkomt. Maar goed... ik kwam er 's avonds achter en bij deze wil ik mijn fout herstellen... Proficiat Gerda en nog vele jaren... Hoe oud ze is geworden? "oh nog nie z aawt"....

Op vakantie in 1972... In bikini Joke van Loon - Rotteveel (24), achter Joke haar schoonvader Toon van Loon (88) en rechts haar schoonmoeder Grarda van Loon (88).

De twee broers Janssen, zonen van Bert en Truus. Links
Gerard Janssen (53) en rechts Pieter Janssen (53). Allebei in d'n Himmel geboren. Vroeger woonde de familie Janssen op "dun Braand", je weet wel op Vorreldonk.

En dan is je dochter alweer jarig... Nancy Welten. Ze is van 1976... Hoe het weer toen was? Toen was juffrouw Krieken er nog... Er lag wel 30 cm sneeuw, ze durfde geen auto te rijden dus ben ik haar op gaan halen met mijn auto. Ze zei van te voren dat het nog dagen kon duren voordat ons meisje zou worden geboren... maar gelukkig luisterde ze goed naar mij. Ik had altijd gezegd: 28 januari. Vandaag wordt ons "dochtertje" 44 jaartje jong. Proficiat meid... wij zijn trots op je.

Het is vandaag, de dag dat ik dit plaatje hier neer zet, 18 januari 2020... Onze vader, Driek Welten (57) is jarig, Hiep Hiep Hoera. Hij is wel niet meer hier maar ik vier het nog ieder jaar, hij is negen dagen voordat hij 82 zou worden overleden, 9 januari 1983. Ik heb radler in huis en voor bij de koffie heb ik bij d'n aldi 'n halve vlaai gehaald, voor Annie en voor mij, want vlaai hoort bij 'n verjaardag. Vandaag zou mijn vader 119 zijn geworden... Ja dat zou niet normaal zijn, maar ik heb wel gewoon feest want dat hebben die van ons daar boven ook mnet de rest van onze familie: Vader Driek, Moeder Anna, Jo en Frans, Sjaak en Riek, Theo en Lies, Dirkje van onze Frans en Gerda, Ton van ons Annemieke en Herman Bosch. Ik denk dat iedereen dat wel zal zeggen, tenminste de meeste onder ons, maar met recht kunnen wij zeggen dat we ons geen betere vader hadden kunnen wensen. Driek... "we vatte dur innen p", proost en tot volgend jaar. Klik op het plaatje voor mijn liedje: "afscheid neme best nie".... het is alleen maar "tot ziens". Op de foto? "hoe deddegum k bekiekt, ut blie unne schne mens".
Dit zijn de twee broertjes van Heugten, kinderen van Jan en Mietje. Links Rene van Heugten (40a) en rechts Frans van Heugten (40a). De van Heugtens woonde in de houten woning achter de ouders van Mietje.

"Himmelse Keinder" van vroeger en later. Links Lenie Franssen (45) en Ellie van der Steen (84), en naast Ellie is Jan van Duijnhoven (65) en onder zijn zus Mien van Duijnhoven (65). Die tweeling kwam later naar d'n Himmel in het huis van Driek Hendriks. Jan woont nog altijd in dat huis in d'n Himmel met vrouw en kinderen.
Dit is Tonny van Loon (88) met de oudste zoon van haar broer Leo die nog maar pas was geboren, Toon van Loon (22). Tonny trouwde met Janus Verrijt maar is veel te jong overleden.

Van vooraan uit onze straat, Joke van Loon - Rotteveel (24), Toon van Loon jr. (24) en Leo van Loon (24-88) hier ik denk in Madurodam.

De oud-schoenmaker is vandaag 82 jaar oud geworden. Proficiat Hub Welten (57) en dat je nog vaak je verjaardag mag vieren, wij zijn er blij om. Het spreekwoord zegt "schoenmaker blijf bij je leest", hou het maar vol. Fijn dat je alweer 82 bent geworden en hopelijk blijf je goed gezond.

Hallo Beste Himmelse Vrienden. Allereerst natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar 2020. Ik hoop voor jullie en jullie families en vrienden etc. 2020 zal brengen waarop je gehoopt had. Het afgelopen jaar heb ik wat Himmels betrof niet veel te klagen gehad... veel kijkers, veel reacties, toch nog hier en daar wat foto's en al was er af en toe wat getrubbel met de pc, het is allemaal weer in het reine gekomen. Soms heb ik af en toe niet veel tijd gehad om alles te maken zoals jullie dat van me gewend waren maar dat kwam omdat ik samen met Peter Michiels bezig was met het muzikantenboek "Een Peelrand Vol Muzikanten", wat 'n groot succes is geworden... en we zijn er ook best trots op. Ik ga alweer met iets nieuws starten maar daarover vertel ik wel meer als het eenmaal zover is. Ik ga gewoon door met Himmels maar het zou wel fijn zijn als ik nog wat foto's kreeg toegestuurd. Wel ga ik binnenkort via Peelbelang vragen naar oude foto's van mensen die in Asten wonen voor in de mappen "Van Buiten" en "Aastusse Fummielies". Zoals ik zei... 'n heel fijn nieuwjaar toegewenst en voor 2020 net als ik "Dun Duim Umhg"... trouwens, klik even op het plaatje voor mijn nieuwjaarswens als videootje.

Vier mooie himmelse meiden, boven v.l.n.r.: Marietje (mietje) van Schaijk (42), Jo Kerstens (55) en onder Nel Bosch (41), Riek van Seccelen (48). Ze waren zo'n beetje van dezelfde leeftijd.

Dit is onze Frans z'n schoonmoeder, Truus Janssen - Ernst (53), bij de geboorte van onzen Frans z'n vrouw Gerda Janssen (53), die hier ligt naast haar tweelingzusje Rieky Janssen (53). "des wel in fibberwarry 1956".
Hieperdepiep Hoeraaaaa, Hoeraaaaa, Hoeraaaaa. Vandaag 21 December 2019 wordt Annie 69 jaar jong. Dat gaan we vieren... het kan zijn dat ik morgen niks op Himmels heb gezet... ligt eraan of ik tijd heb. Proficiat Annie, "we make dur unne schnnen dag van, die aandur daag trouwus k"....

Ik wens jullie nu alvast fijne KERSTDAGEN. Ik was op de fotoherkenning en mijn goeie vriend Jan van Eijk maakte dit plaatje van me in het Klokkenmuseum want daar is het ook volop Kerst. Wie die dame naast me is? Geen idee van maar ze zei: "kom mer lekker langs me stoa Peer, dan heddege in ieder geval un moi foto vur op ow wepsait"... en zo is het ook.

Leuk toch? Ikke links, Peer Welten (57) en rechts mijn oudere broer Henk Welten(57). Hoe oud? Ikke 17 en onzen Henk 20.
Stuur ze met greust, ik heb nog plats zat... fijne feestdagen...
Broer en zus Caris. Rechts Henk Caris (50) en Rieky Caris (50), maar niet de Rieky zoals wij die kennen. Dit is het oudere zusje van Henk dat helaas kwam te overlijden toen ze 3,5 jaar oud was in 1944. Later in 1949 kregen Ber en Leen Caris nog 'n dochtertje wat ze ook Rieky noemden.
Het was goed rusten voor de drie van Loontjes, In het midden Toon van Loon jr. (24), de zoon van links Leo van Loon (34-88) en de kleinzoon van rechts Toon van Loon sr. (88), de vader van Leo. Leo werkte bij Eijsbouts, Toon sr. bij de gemeente.

Vandaag is het de verjaardag van m'n broer Sjaak Welten (57). Helaas is hij niet meer onder ons, onze gangmaker op de Weltens-feestjes. Altijd goeie zin. Heeft altijd alles gedaan voor zijn vrouw en kinderen. We missen hem nog altijd... het is inmiddels al weer 8,5 jaar geleden dat we het bericht kregen dat hij het aardse voor het Hemelse had verruild, helaas. Geboren in november 1934 en overleden in april 2011. Vandaag viert hij samen met de andere Weltens zijn verjaardag in "dun echten himmel bove"... Het zal er zeker gezellig zijn... ik drink er ook eentje vandaag op zijn verjaardag.
Ik had voor mijn broer Henk Welten (57) gisteren 'n mooi plaatje gemaakt en toen vergat ik het op de server te zetten 's avonds maar gelukkig maakte onze Frans me er even op attent dus bij deze. Ik haal bij de klikpagina dat stukje weg van de watersnoogramp en zet dat er later wel op. Bij deze wensen we onze Henk 'n fijne verjaardag toe. Hij is vandaag 77 geworden. De vlaai is al bij de Lisse.

Gisteren was het 1 november, dan denken we terug aan ons dierbaren, aan hen die we liever niet verloren hadden... vader en moeder, broers Sjaak en Theo Welten, zusje Jo Manders - Welten, ons kleinkind Dirkje Welten het zoontje van onze Frans en Gerda, onze zwager en schoonzussen, Frans Manders de echtgenoot van ons Jo, Riek Welten - Brouwers de vrouw van onze Sjaak. Herman Bosch en Lies Kneepkens. Herman die getrouwd was met Lies Kneepkens de vrouw waar onze Theo eerder mee getrouwd was. M'n schoonouders, m'n zwager Frans van de Winkel en Peter Verdonschot de verloofde van m'n schoonzusje Ellie Stienen. Waar het me vandaag om gaat is onze Theo, m'n broer Theo Welten. Vandaag is 2 November, Allerzielen. Maar vandaag is ook de dag dat het 50 jaar is geleden dat onze broer Theo door 'n vreselijk ongeluk om het leven is gekomen. 2 november 1969, 'n dag die ik nooit meer uit m'n geheugen krijg... vaak genoeg denk ik er nog aan. Die verschrikkelijk tweede november in 1969 toen ik muziek aan het maken was in zaal Juliana in Horst en ons Annemieke die dag toevallig nog 'n keertje met ons was meegegaan... Die avond dat we naar huis werden geroepen... verdomme denk ik nu nog steeds... waarom hij? waarom onzen Theo? Maar zo gaat het altijd... waarom die? Vandaag steek ik overdag 'n extra kaarsje aan in de huiskamer... verzet krijgen doe ik het nooit... 50 jaar geleden... Het leven gaat toch gewoon verder... vanavond zit ik in Heusden bij 60's & 70's avond... ik probeer daar wat boeken te verkopen...
Drie van de "Kiendjes Janssen", je weet wel van Bert en Truus die in het huis kwamen wonen van Jan Zegers. In het midden Leny Janssen (53) en links en rechts de tweeling Gerda en Rikie Janssen (53), maar wie dat wie is? geen idee van.

Veel te vroeg overleden, onze buurjongens, links
Gerard Cortenbach (59) en rechts Rini Cortenbach (59).Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu