himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Individuweel 14

INDIVIDU > Individuweel 11-20
Ik heb de foto van Erica Zegers (34) van haar site afgeplukt want ik vond die dan wel zo geweldig leuk en mooi, die moest op Himmels komen.
Moederke Grarda van Loon (88) van achteraan uit de Hemel aan het werk bij hun achter het huis... de houten woning vlakbij het kadaverhuisje. Die hadden het toch niet makkelijk met water halen uit de put.
Jarenlang was Harrie van der Steen (84) mijn buurtgenoot, vroeger in de Hemel en later in de Orionstraat. Harrie was "meestergieter" bij de Konklijke Eijsbouts, de bekende klokkengieterij in Asten.
Jaja, ik Peer Welten (57), vurschoot tur zelluf ok wel van. Ergens kon je met je mobieltje naar een programma om een foto te maken uit de 70's en dan als hippe hippie. Ja ik schrok me 'n bultje, maar het zou zo maar kunnen dat ik op Woodstock ben geweest. Toch hoelang ik er naar kijk denk ik dat ik vroeger een echte hippie ben geweest, "mer ôk wir nie"... of eigenlijk wel, nee toch nie, ik weet het zelf ook niet meer.
Ik weet niet waar ik de foto ineens vanaf heb gehaald maar dit is van achteraan uit d'n Himmel, Grarda van Loon, de vrouw van Toon van Loon, je weet wel uit het houten huisje wat later de kajuit van de Kajotters werd.
Oudjaarsdag 2023 trok Toon Hoefnagels (27) er plotseling tussen uit, het was even schrikken toen ik het hoorde. Zo'n gezellige man, altijd goed lachs, altijd buurten... en hij wist zo veel van Asten.
Dit is Toon van der Loo (63). Hij kwam met zijn ouders, Jan van der Loo, in de Hemel wonen waar eerder Harrie van der Loo woonde. Wij kennen hem als dat kleine menneke, Antoontje van der Lô.
Ik had deze foto nog van onze overbuurman uit d'n Himmel, Andre Caris (50) die later naar Zeilberg verhuisde om er een cafetaria en cafe te beginnen, helaas al overleden, "schônne kèrul".
Een mooie foto van Jan Franssen (45) die ik wel heel goed ken want ik ben er vroeger veel gekomen. Het was er altijd gezellig met Jan, Miet en Hein en de kinderen Harrie, Leo, Mia en Lenie. Jan had als hobby biljarten.
Hij was de beste klokkengieter die we hadden, Harrie van der Steen (84) achteraan uit onze straat van vroeger. Later woonde Harrie in de Orionstraat en kwam ik er later ook wonen, "hil wa afgebuurt wij same"
Deze goedlachse Henk van Helmond (57) was altijd wel in voor 'n grapje... ook hier had hij weer wat gevonden.. Hij was in ons huis komen wonen vcroeger op huisnummer 57.
Zo zag Henk Caris (50) er vroeger uit toen hij jong was maar 8 januari werd hij 76 jaar en Henk is 'n goeie vriend van onze Frans en van mij, vandaar dit berichtje hier, Fiesjat Henk en vooral... doorgaan.
Een foto van Bert Caris (50) die veel te vroeg is overleden. Hij was onze buurjongen van tegenover, 'n goeie vriend van mij en hij was precies \n jaar ouder als ik, 24 juni zijn we allebei jarig.
Annie was de zolder aan het opruimen en kwam dit nog tegen toen ik vroeger "Urbanus" deed playbacken deed ik dit ding altijd op bij het stukje over "dun hittentit". Ik kon het niet laten om het nog 'n keertje op te ztten zoals ik dat vroeger deed. Dat Urbanus begon in 1982.

Ik vond dit plaatje nog van
Mientje Bukkems (30), (later Mien Malschart - Bukkems) toen ze nog 'n kleintje was. Helaas is Mien ons vorig jaar ontvallen, geboren 28-01-1948, en overleden op 10-12-2022.

Ze trouwde met Harrie Vervoordeldonk maar voor die tijd was het gewoon Paula Hazen (10) van de eerste boerderij links op Voordeldonk. Woonde in het huis van Jan Meulendijks en daarna in de nieuwe woning die ernaast werd gebouwd.
Hij loopt als 'n trein en ik, Peer Welten (57) ben als de koning te rijk met mijn scootmobiel. Heb er even op moeten wachten maar dan heb je ook wat. Verlichting erop, richtingaanwijzers, mandje, stootbumpertje voor het geval ik te ruig wil doen. Prima ding... daar ga ik zuinig op zijn, topsnelheid 15 km per uur maar ik hou het bij 7,5. Loopt lekker. Kei blij.

Ons Ellie gaat uit winkelen.... Ellie Martens - Welten (57), nu 90 jaar jong. "is dè wa".

Hij, Jan Verhees (30) was van mijn leeftijd en we kennen hem van later van de Bagwanbeweging. Zijn moeder was de zus van Piet Bukkems die samen dat huis kochten op nummer 12, later nummer 30. Anna trouwde met Verhees en daar was Jan 'n zoon van. Ze woonden toen met twee gezinnen daar op die hoek. Helaas is Jan veel te vroeg overleden.
We zijn deze week bij onze broer Henk Welten (57) geweest omdat hij op 9 november 81 is geworden. Ons Annemieke, onze Frans en ik zijn er naar toe gegaan met mijn goeie vriend Jan van Eijk als chauffeur. Onze henk zag er goed uit vonden wij... hij is zijn wilde haren inmiddels allang kwijt en is niet erg spraakzaam maar dat is hij nooit zo geweest. We hadden lekkere vlaai meegebracht en 'n cakeje en enkele cd's van Brabantse artiesten omdat hij die nog vaak draaid. Hij is nog altijd PSV supporter en ook wil hij graag nog 'n paar keer naar NWC komen kijken, dat gaan we begin 2024 doen, dat is afgesproken.

Hij was en is misschien nog wel 'n steunpilaar bij het onderhoud van de NWC velden, Henk van Heugten (80) en hier werd hij gehuldigd bij het 40jarig lidmaatschap.
Ze was getrouwd met Jan Vaes na heel wat jaartjes verkering, Nel Vaes - van de Kerkhof (69). Ze woonde "in" bij de ouders van Jan en daar is ook hun zoon Wim geboren. De laatste jaren woonde ze in de Prins Bernhardstraat waar Nel 'n winkeltje dreef in hobbyspullertjes zoals kraaltjes etc.
IK wist dat ze niet meer in Asten woonde maar toevallig kom ik toch nog aan een foto van dit Himmels engeltje, dochter van Marinus Engelen, Truus Daans - Engelen (40). Toen ze trouwde zijn ons Ellie en Jo nog op de bruiloft geweest. Ik kom hier deze week nog op terug.
Het lijkt dat hij bij het leger was, Frans van Seccelen (26) maar hij werd gevraagd of hij mee deed aan een optocht in Asten met de wagen van de Hemel.
Ze kwam met haar ouders en broers in de Hemel wonen,
Hariette Kanters (49), toen de familie Piet van Bommel naar Helmond verhuisde. Ze nam later het huis over en woont er nog altijd met vriend Ton Seijkens. Ze is een lieve vriendin van mij.
Ik vond nog een mooi plaatje van mijn buurtgenootje van vroeger en ook lange tijd mijn klasgenootje op de Vorreldonkse school, Peter van Heugten (61). Hij werd door iedereen Mister NWC genoemd en terrecht.
Hij is de jongste bij de familie Vaes en de enige van het hele stel die nog in leven is. Wim Vaes (69), hij werkt nog altijd als vrijwilger bij NWC en is een "Verkenner" in hart en ziel.
Ik vond het wel grappig... dun Himmelsen Ivanhoe, Toon Geenen (6), wel met bril. Hij vertelde dat hij iets gevonden had bij zijn oude spullen van vroeger van het leger.... wie dat geloofd??? lachen toch...
Mooie foto van Jo van Helmond - Rooijackers (57) getrouwd met Henk van Helmond en 'n hele tijd op Hemel 57 hebben gewoond, ons ouderlijk huis toen wij naar de Rozenstraat verhuisden.
Echt 'n geweldige man, de schoonvader van mijn broer Frans, Bert Janssen (53). Ze woonden vroeger op Voordeldonk maar kwam later in de Hemel wonen in het huis van Jan Zegers. Hij is ook wel mooi oud geworden, Bert is overleden in de gezegende leeftijd van 95 jaar.
Ze is nog niet zo lang geleden overleden, Riek Welten - van Heugten (61). In de Hemel woonde ze twee deuren van ons af en in de Rozenstraat ook weer twee huizen. Getrouwd met Liesselnaar Jantje Welten. Echt 'n schôn paar.
In mijn jeugd was ze een van de mooiste, zo niet de allermooiste meisjes van Asten en ze kwam ook nog uit de Hemel. Woonde met haar ouders en zusjes naast kolenboer Meulendijks... Rietje van Helmond (8). Later gingen ze naar cafe Sint Joris in de Kerkstraat. Bij iedereen wel bekend want het was Astens beste pension van toen.
Ik had deze foto nog van onze buurman
Tinus Cortenbach (59) in de Hemel en later buurtgenoot in de Rozenstraat. We gingen zowat om dezelfde tijd verhuizen naar de nieuwe wijk in 1961. Goeie buren aan gehad... "han die bitter kanne hebbe"...
In onze schooltijd was hij mijn goeie vriend, we zaten in dezelfde klas, Jackie van der Steen (84) samen met Gerard van Loon. Zijn grote pssie was motorrijden maar die hobby zou hem helaas fataal worden, bij een ongeluk tijdens 'n race werd hij dodelijk gewond. Vroeger hadden we lol, hij durfde altijd alles net als Gerard van Loon... ons clubje was SteWelLoo, Steen, Welten en Loon. Jackie werd maar 34 jaar oud.
Foto uit 1971,
Leo van Loon (24) en zijn team waren voor Eisbouts klokken aan het installeren ik dacht in Amerika ergens. Leo woonde vroeger met zijn ouders in de houten barak in de Hemel op nummer 88 later kwam hij vooraan wonen op 24.
Mijn oudste zus Ellie Martens - Welten (57). Hier in 'n opkapafdeling van Sint Anna, want ze was ziekjes maar inmiddel weer aangesterkt. Gelukkig want we gaan in augustus wel haar 90ste verjaadag vieren. Inmiddels wel 'n "bietje getekend dur ut lève, mer ze is nog kras".
Ik heb deze foto nog van Sjef van Heugten (47), je weet wel van het middelste huis van de blok van drie tussen Franssen en van Bommel in toendertijd. Foto is uit 1946, Sjef was toen 36 jaar oud.
Dit is een foto uit 1970 toen ik met de carnaval in zaal Slegers in Lieshout speelde. Ik vond het daar altijd wel gezellig. Peer Welten (57) in actie.
Een schitterende foto van Mia Cortooms - van Schaijk (42) die het aardse heeft moeten verruilen voor het hemelse. Ze kwam vroeger uit d'n Himmel en is nu op weg naar de echte Hemel, hier boven waar al zoveel Hemelnaren hun tweede thuis hebben gevonden. Rust zacht Mia...
Een foto van mijn broer Theo Welten (57) die nog door mij is geknipt. Onze Theo had een fototoestel en ik vroeg hem foto's te maken van Henk van de Waarsenburg omdat we samen een zangduo waren. Theo deed dat en ik maakte toen ook deze foto.
Zo af en toe dan "vang" ik nog wel eens plaatjes van Himmelse mensen, zoals kortgeleden van Verheijen. Nu had ik deze weer opgevangen bij de fotoherkenning met Toon van Loon (88), de gemeentewerker van vroeger.
Ik dacht ik zal er nog eens eentje van mijn eigen opzetten, Peer Welten (57), want jullie zien me vaak genoeg zoals ik er nu uit zie maar sommige weten dan niet meer van vroeger. Hier was ik 'n jaar of 24.
Een schitterende kerel Wim van Horssen jr. (40). Hij was komen wonen in het huis van marinus Engelen in de Hemel maar verhuisde later naar de plak van van Goch waar de straten liggen als strohuls en haspel. Ik heb Willem meegemaakt bij de fysio... veel gelachen daar. Helaas overleden in 2022.
Hij was de tweede oudste zoon van Sjaak Verheijen en Fien Verheijen - van de Ven, Frits Verheijen (56). Hij trouwde later met Ciska Leemans. Ik ken hem vanaf de tijd dat ze in de Hemel kwamen wonen, Frits was 14 jaar ongeveer toen hij samen met zijn ouders en broers in de Hemel kwamen wonen.
Hij was de jongste zoon van kolenboer Jan Meulendijks, Jan Meulendijks jr. (10). Jan was net zo oud als ik, jan was van mei 1945 en ik van juni maar jan zat op de school in turrup, en ik op voordeldonk maar we kwamen ons daarna nog vaak tegen. Jammer dat hij zo vroeg is overleden.
Toen ze beginjaren 50 in de Hemel kwamen wonen ging deze jongen ook naar Voordeldonk naar school, Henk Verheijen (56) en hij werd mijn klasgenootje.
Ik herinner me hem nog goed van vroeger toen Jan Zeegers (53) 'n paar deuren van ons af woonde. Getrouwd met Drika Sauve. Hij was stucadoor van beroep en hij had, zoals je ziet, 'n geweldige haardos net als onze vader dat vroeger had.
Het was zo'n lieve vrouw, zo'n lief mens... ik ben er 'n paar keer geweest, Leny Manders - Hoefnagels (27). Ik kreeg van haar man Jos altijd foto's van Asten en van de Hemel. Later toen Jos was overleden ben ik er nog 'n paar keer geweest. Helaas zijn ze er nu allebei niet meer.
Voor dat Bert Janssen (53) met zijn familie in de Hemel kwamen wonen, woonde ze "dun Braand". Bert had thuis ook 'n paar varkens zoals vele dat hadden.
Vroeger was ze vreindin met Petra van Schaijk (42) en mijn zusje Annemieke Welten (57) uit d'n Himmel. Wilma van Heugten (80) achteraan uit de Hemel. Ook Toos van Bree uit de Kerkstraat was er altijd bij. Deze foto is van tien jaar geleden.
Hier zit hij nog vrolijk lachend, Wim (Willem) van Horssen (40). Hij kwam met zijn gezinnetje wat later in de Hemel wonen in het huis van Marinus Engelen. Hij was nog maar net verhuisd naar 'n woning op de Strohuls toen hij helaas is overleden. Hij was een van ons vaste groepje sporters bij de fysio.
Potverdorrie het wordt er niet beter op... ben ik snotverkouden geworden, hoesten dat niet meer normaal is en de neus zit constant dicht. Dus nu maar stomen want er moet wel lucht in mijn longen komen. Ik weet niet waar ik het ineens weer vanaf heb gehaald want ik kom bijna nergens. Wel ben ik vier dagen geleden de coronaspuit gaan halen maar daar heb ik normaal helemaal geen last van. Nou ja, het hoort er bij zullen we maar zeggen maar... "ut is gin pretje vur unnen aawe driek as ik" Gerard van Loon zou zeggen "cest la vie:", zo is het leven.
Deze week alweer 5 jaar geleden dat onze overbuurjongen van vroeger uit d'n Himmel Andre Caris (50) van ons heen is gegaan... onvoorstelbaar zo snel gaat de tijd... het lijkt ons als gisteren. Geweldige kerel.
Een geweldige man, die veel, heel veel van Asten weet. Toon Hoefnagels (27). Ik zie Toon vaak genoeg want we zitten allebei bij de Fotoherkenningsgroep en dat komt goed uit dat hij daar ook bij zit want hij herkent echt veel. Toon is een van de vele kinderen van Bert Hoefnagels. Toon werkt vaak mee aan diverse boeken over Asten.
Ze woonde vroeger 'n paar deuren van ons af, Gon Joosten (61). Dochter van Marinuske Joosten die in het huis woonden waar later Willem en Miet van Heugten kwamen wonen. Gonny is heel vroeg overleden, geboren op 27 augustus 1923 en overleden op 11 juli 1945, ik was toen net twee weken van te voren geboren. Gon werd maar 21 jaar oud.
Belofte maakt schuld, een paar dagen naar de Schatberg geweest... ik zou streuf bakken 'n keertje. Voor zes personen, totaal 16 pannenkoeken... en "werrum ha ik ut"....
Dit Himmelnaar
Leo van Loon (88) (24). Een deel van zijn lven woonde hij bij zijn ouders in de houten barak achteraan in de Hemel en 'n ander deel in een van de drie blokken vooraan in de straat met zijn vrouw en kinderen. Hij was vaak van huis voor zijn werk bij de klokkengieterij... zoals hier op de foto al weet ik niet waar dit was.

Er zijn van die gezichten van mensen die vroeger in d'n Himmel woonde die je nooit meer vergeet. Ook van Hanneke van Heugten (47), de vrouw van Sjef, zal ik nooit vergeten. Zo'n lief mens. Ze woonde in de middelste van de blok van drie die later in de Hemel zijn gebouwd... heel vroeger speelde ik daar.
Hoe leg ik dit uit.
Jana Kuijpers (11) was 'n engeltje uit d'n Himmel want ze woonde met haar ouders en zusjes aan het Himmeleindje van vroeger. Ze trouwde met Jan Engelen die woonde op huisnummer 40. Dat was dus 'n echte engel en als Jana al geen engeltje was, is ze dat geworden toen ze met Jan trouwde en werd Jana Engelen - Kuijpers. Hier was ze 13 jaar.

Een dochter van het grote gezin van Bert Hoefnagels,
Truus Hoefnagels (27). Tenminste als ik het goed heb.
Dit is Bet Vlemmings - Welten (39) maar ik ken haar eigenlijk alleen maar van later. De foto is gemaakt toen haar enige dochter Truus nog maar 'n kind was. Ze is nog ver familie van ons, van Welten uit Liessel.
Ze was een van de dochters van Hannes van Heugten, Anneke van Heugten (37) en trouwde in 1951 met Marinus Verberne. Ik weet niet zeker maar ik dacht dat ze ook kleding naaide voor ieder die dat vroeg.

Een van die mooie meisjes uit d'n Himmel die zo'n beetje de leeftijd hadden mij, Lies Meulendijks (10), de dochter van kolenboer Jan Meulendijks, "Jan de Pôst".
Ik, Peer Welten (57) moet lijnen, ik moet afvallen maar of het lukt? ik denk het niet. Hier zie je mij met mijn lieverlings vruchten, (aan mijn oor), kersen, en zo deden wij dat vroeger ook en ik had 'n takje met drie. Fruit is gezond... klopt maar toen zei Annie, zal ik 'n worstebroodje warm maken? En toen pakte ik er nog 'n radlertje bij... en later nog "un heffulke krijtjus"... jaja goed fout.
Onze buurjongen aan de andere kant van de weg, Andre Caris (50). Toen was hij nog bij de marine dacht ik, of de mariniers, Hij was 'n tijd naar Nieuw Guinea.
Het zit er weer op, inmiddels alweer 77 en 4 dagen oud... "nee dur vurandurde nie veul mì Peer Welten (57).
Dit is Jan Vaes (69) bij hun thuis achter het huis in d'n Himmel toen de Lienderweg er al was. Dat was in onze tijd "ut peijke noa ut Liender".

Ik kwam in mijn mappen ineens deze foto weer tegen van mijn lieve zusje Annemieke Welten (57). Ik denk uit haar tienertijd. Het is en blijft 'n mooie meid. Ze is geboren in 1951 en ik herinner me die dag nog als de dag van gisteren, ik was toen net 6 jaar geworden. Nu is ze ook al 70, aiai... het leven loopt gewoon door, die wacht op niemand.

Nog een oudje van onze vader Driek Welten (57) gemaakt in de Rozenstraat in de kamer achter de zitkamer waar we altijd zaten te eten.
Toen ze jong was en tegenover ons was komen wonen was het nog Wies van Seccelen (48). Ik herinner me nog dat ze de eerste persoon was die met haar linkerhand schreef. Op Voordeldonk mocht dat toen, ze zat ik dezelfde klas als ik.
Vandaag zou onze broer Theo Welten (57) jarig zijn... hij zou van daag 82 jaar oud zijn geworden. Door 'n ongeluk werd hij maar 29. We denken nog vaak aan hem, z'n humor, zijn donkere stem als hij zong. Nee vergeten doen we hem niet en ook zijn vrouw Lieske niet die ons ook al is ontvallen. Veel plezier daarboven in die andere Hemel... er zal zeker 'n feestje zijn.

Ik heb de foto groot gelaten zodat je het goed kunt zien... "ziej ikkur goe zat uit zo"?. Ik krijg namelijk binnenkort de burgemeester op bezoek. Dat zat zo. Toen Annie en ik in 2021 onze gouden huwelijksfeest hadden was het coronatijd, feesten was er niet bij en de burgemeester die normaal op bezoek komt deed het nu af, helaas, met 'n telefoongesprek. Nee blij waren we er niet mee en ik vertelde dat ik 'n foto via photoshop had gemaakt waar ik samen met haar op sta. Maar ze beloofde me dat we later alsnog met drieen op de foto zouden gaan, Annie, de burgemeester Anke en ik. Maar het was er nog steeds niet van gekomen. Afgelopen week kreeg ik echter telefoon van het gemeentehuis en daarin werd gevraagd om 'n afspraak te meken met de burgemeester want ze was het echt niet vergeten, om samen met 3-en op de foto te gaan. Dat vind ik echt geweldig maar ik moet wel 'n beetje netjes voor de dag komen dus laat ik jullie zien hoe ik er uit zie... Toch "Moi Zat, of nie dan"?


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu