himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Trallerhand 4

AANDER > Trallerhand
Foto van ons "reunie-engeltje",
Ria Dat - Slaats (20) met achter haar zwager, (echtgenoot van Toos Slaats), Jan van de Goor uit Someren.
Wie dat jongetje rechts is weet ik niet maar links is Sonja Zegers (34) en het meisje dat ze vast heeft is haar jongere zusje Erica Zegers (34)... kinderen van Theo en Riek.
Zulke plaatjes heb ik al vaker hier neergezet, van dat "vliegtuig van Koningswinter". Deze keer heb ik er eentje van m'n zusje Ellie Welten (57) hier tweede van rechts met achter haar Wim Martens waar ze al meer dan 50 jaar is getrouwd.. de voorste twee ken ik niet.
De twee zusjes Martens, Gerry Martens (60) getrouwd met Martien Mennen hier links toen ze nog 'n "joong meiske waar"...
Toen Fien Vervoordeldonk uit de Hoogstraat trouwde stonden haar vriendinnen klaar om te helpen... Links is Mia Franssen (45) en rechts Lies van Lieshout en die laatste kwam ook uit de Hoogstraat.
Toen de ouders van Tonny van der Wallen (64) 50 jaar waren getrouwd maakte men deze foto. Links haar echtgenoot Leo van Empel... Om de erfenis van dit paar is zoveel te doen geweest en het laatste woord is er nog niet van gezegd. Ik denk dat leo dit niet goed had gevonden wat er allemaal is gebeurd... 'n hoop getrubbel om zijn centen waar hij hard voor heeft gewerkt.
Volgens dat ik heb horen zeggen was hij altijd wel in voor 'n geintje, Jan van Bommel (42) hier links op de foto en rechts is z'n zwager Bert Bankers die met z'n zus Anna was getrouwd.
1961, drie vrienden van toen, rechts ben ikke,
Peer Welten (57), links Henk van de Waarsenburg en midden Theo Maas (31)... ooit speelden we als trio gitaar met zang.
Weer enkele Himmelse Boys toen we met de KWJ op vakantie waren... deze foto is tijdens 'n bezoek aan 'n zwembad... v.l.n.r.: Jo Steijvers, Martien Mennen (62), Piet van Loon (88), ikke Peer Welten (57), Martien Verberne, Jan Kerstens (55) en Martien Mertens. De drie Martienen waren drie neven van elkaar.
Deze foto is van de "Klokkengieters" van vroeger bij Eijsbouts. Links Han Hoebergen, onbekend, boven Himmelnaar
Harrie van der Steen (84), onder Louis Loomans en rechts onbekend. Deze mannen waren vroeger de grote steunpilaren van de Koninklijke.
Dit is het 1000ste plaatje van Trallerhand, natuurlijk eentje van Peer Welten (57), ikke zelluf dus, hahaha. Langs mij ons Anneke, toen nog gewoon Stienen. Foto is van eind jaren 60.
Hij is in het huis komen wonen later van Tinus Cortenbach en hier is hij op aan het treden voor de KAB in Liessel... Piet Kortooms (59).. de dame is Rina Verberne en de foto is uit 1960. Piet is 'n echte muzikale duizendpoot.. hij speelt op instrumenten en hij maakt er.
Dit bem ik, Peer Welten (57) samen met m'n vrouwke Annie en we zijn samen aan het optreden ergens op 'n feest... Wat we zingen? "Somewhere between" van the Tumbleweeds.
Ik weet niet precies van welke groep of vereniging dit is. Het kan ook van fabrieksvrienden zijn. Zittend in het midden Jan van Bommel (42). De andere kennen we niet. Beetje hulp is gewenst...
Deze keer 'n plaatje van 'n complete familie. Het is van de familie Sauve en die komen niet uit d'n Himmel maar waarom ik het hier plaats komt omdat er wel enkele Himmelse mensen bij staan. Op de bovenste rij heb ik bij twee mensen 'n zwart puntje gezet en bovenaan is Jan Zegers (53-34) die getrouwd is met Drieka Zegers - Sauve (53-34) die daar net onder staat, tenminste volgens mij maar het kan ook die mevrouw helemaal links zijn want die lijkt er heel erg op maar dat kan ook 'n zusje zijn. Onderaan zie je wat kinderen staan. de kleintjes bedoel ik en de linkse daarvan is ook iemand van Zegers denk ik maar ik weet het niet zeker en weet ook niet hoe die heet. Daar kan je me mee helpen als je het wel weet.
Heel veel foto's heb ik niet van hem, Jan Kerstens (55), hier staande toen we met de KWJ op kamp waren en in het zwembad vertoefden. Onder is Martien Mertens. De jongens van d'n Himmel waren altijd goed vertegenwoordigd op de kampweek van de KWJ en 't Jongensgilde.
Nog 'n trouwfoto van Tonny van den Burg (54) met Nellie Kuijpers. De kleintje?, misschien Tonny z'n tweeling zusjes wel.
Voor degene die het missen op "feesboek"... hier de prachtige song van Leo en Peer met ijzersterke beelden van hun optreden... beetje hardrock-achtige kerstnummers. Klik op de foto... en geniet... (nou ja genieten?) veel luisterplezier...
Stoere jongens toch? Links m'n maat Jan van Eijk en rechts zit ik, Peer Welten (57) maar dat is alweer acht jaar geleden... toen gingen Jan en ik elke dag 'n rondje fietsen...
Ook alweer bijna 20 jaar geleden, Tinus en Corrie Cortenbach (59) kregen van de burgemeester 'n oorkonde voor 25 jaar lidmaatschap van Bond van Ouderen, 1996.
Ook al weer lang geleden, in het midden Rene Verhaeg (22) met bij hem zijn neefjes die "oom" tegen hem moesten zeggen want het waren kinderen van hunne Jan. Foto gemaakt in Den Helder waar Jan toen bij de Marine zat.
M'n schoolvriendje en speelkameraadje van vroeger, hier links Jack van der Steen (84), 'n echte motermuis. Veel en veel te vroeg overleden.
Nog 'n plaatje gemaakt voor de kerk, links Sjaak Welten (57) en rechts Liliane, de vrouw van onzen Huub.
Ja zo lig je lekker met je verloofde in het gras... plaatje van vroeger van Jan van Bommel (42) met z'n meiske... Toos van Schaijk, waar hij later ook mee trouwde.. Jan was er eentje van 'n tweeling, zoon van Willem van Bommel.
Ik kwam kortgeleden deze foto nog tegen van Tonny van Helmond - Meulendijks (10) aan de wandel samen met haar man Lambert van Helmond...
Ik heb hier nog 'n foto van m'n broer Theo Welten (57), helemaal rechts aan de radio van zijn militair-onderdeel. Onzen Theo was net als ik in dienst geweest alleen ik was in Oirschot en onzen Theo in Ossendrecht. Z'n maten hier op de foto ken ik niet... eentje er van is toch wel 'ns in Asten geweest.
Deze mooie foto is van 'n meiske uit d'n Himmel met haar echtgenoot die ik erg goed ken omdat ik vroeger vaak bij haar thuis kwam, Lenie Franssen (45) en Wim van Lieshout.
Net voor de uitzending van Siris "platenkast van" werd deze foto van ons gemaakt, v.l.n.r.: Anita van der Geest, Peer Welten (57), Jan van Eijk en Marga van Dinther.
Dit plaatje zet ik hier natuurlijk ook groot neer... Het zijn onze buren uit d'n Himmel, met aangetrouwde, Corrie en Tinus Cortenbach (59) in het midden waar alles om draaide die dag want ze waren 40 jaar getrouwd. Verder v.l.n.r. Tonny en Mien Cortenbach - Sterken, Jan en Gerry Cortenbach - Bloemers, Theo en Marianne Cortenbach - Lutters, Anny en Gerard Cortenbach - van Bree en Leny en Rini Cortenbach - Hout. Foto is van 1987...
Dit is 'n plaatje van m'n oudste zus Ellie Martens - Welten (57), midden rechts naast haar schoonmoeder en 'n deel van haar schoonfamilie. Ik hoop dat ik de namen allemaal goed heb... linksonder haar echtgenoot Wim Martens, naarnaast zijn zus Paula met haar man, boven vanaf links Wim zijn broer Piet met zijn vrouw, in het midden moeder Martens en rechts zijn broer Cor met zijn vrouw. Zo denk ik tenminste maar ik weet het niet zeker.
Dit is van ver voor mijn tijd... ze was ons buurmeisje
Betje van de Ven (55), toen al Betje Verheijen - van de Ven want ze was getrouwd met Harrie Verheijen. Hier heeft ze zoontje Jan op de arm.
Op de foto zie je de receptie van Sjef en Hanneke van Heugten (47) toen ze 25 jaar getrouwd... Op de foto zie je o.a. mister Beijers van de Voordeldonkse school met echtgenote. Wim zat toen nog op de school.
Nog 'n mooi plaatje van m'n broer Theo Welten (57) samen met zijn verloofde... Lies Kneepkens. Lies kwam uit Ospel en daar fietste onze Theo drie keer per week naar toen...
Het is 'n plaatje van vier dames die aan het "piknikke" zijn... rechts is Riek van Seccelen (48) maar de andere ken ik niet. Toch naast Riek lijkt hun Jet wel... Wie de namen weet mag me hier mee helpen... stuur maar in m'n mail... info@himmels.nl
Ook zij onderweg naar de kermis, moeder Anna Bankers - van Bommel (42) en echtgenoot Bert Bankers. Met hun kinderen: Mien, Henk en Petra Bankers... linksboven het reclamebord met de vulpen van de winkel van drukkerij Schriks.
De zes kinderen Engelen met opa en oma Bouwman (van moeders kant). Vanaf links: Dorie, Marja, Ria, Hans, Ron en Rene Engelen (38). Fijn 'n redelijk groot huisgezin met opa en oma erbij om Kerstmis ter vieren... dat herinner ik me ook van vroeger.. lekker met z'm allen bij de kerstboom.
Twee vrienden van de Plekkers, allebei Prins geweest en ook daarna waren ze er altijd.. Twee echte steunpilaren van de carnavalsvereniging. Links Martien Mennen (62) en Frans van der Voort... Helaas is Frans ons ontvallen...
Nog eentje van m'n eigen, Peer Welten (57) met de van de Waarsenburgskes. Boven Lies en Toon, ikke links, dan Willemien en vriend Martien Verberne. Onder Berna en rechts haar vriendin.
Ik heb eerst nooit geweten dat deze foto bestond... snap ook niet hoe dat kan. Ellie Welten (57) was die dag Ellie Martens - Welten geworden want ze trouwde die dag met Wim Martens... 1961. En hier openen ze de avond met 'n dansje bij Harrieke van Hoek.
Hier is Corry Cortenbach - Zwartjes (59) in 1997 op bezoek bij haar man Tinus die 90 jaar werd. Naast haar Ineke die haar begeleidster was. Corry en Tinus waren door omstandigheden van elkaar gescheiden op hun ouwe dag. Zelfs dat is mogelijk in 'n rijk land als Nederland...
Groot feest in Ospel, mijn broer Theo Welten (57) trouwde met Lies Kneepkens uit Ospel. Links de vader en moeder van Lies en rechts Driek en Anna Welten (57). Hier tijdens de receptie.
Nog eentje van "long-time-ago"... hier deden Riek van Seccelen (48) links en Jan Driessen, rechts, die vlak bij hun woonden toendertijd voordat ze in d'n Himmel wonen, de plechtige communie. Naast Riek moeder Truus van Seccelen - Probst (48) en verder Jet van Seccelen (48) en Marietje Driessen.Op de voorgrond Huub Driessen die later lange tijd hoofdsponsor van NWC werd.
Hij is er eentje van de tweeling van de Bommeltjes... Jan van Bommel (42) samen met z'n verloofde Toos van Schaijk waar hij later ook mee trouwde.
De dames op dit vakantieplaatje waren vriendinnen en ook buurmeisjes, links
Mia van Schaijk (42) met haar vriend Jos Cortooms en Riek van Seccelen (48) met vriend Frans van den Berkmortel. Foto gemaakt in Valkenburg in 1960... 55 jaar geleden...
Nadat de eerste vrouw van Tinus Cortenbach korte tijd na de geboorte van de jongste zoon Jan was overleden kreeg Tinus later kennis met Corrie Zwartjes waar hij hier mee trouwde. Het zusje van zijn eerste vrouw Anna, Zus Maas heeft in de tussentijd samen met Tinus de zorg op zich genomen van de vijf zoontjes. Deze foto is van 11 novenber 1947 toen ze terugkwamen van de huwelijksplechtigheid. Het was helaas erg slecht weer. In het midden het bruidspaar Tinus en Corrie Cortenbach - Zwartjes (59). Op de foto ook enkele kinderen van Tinus: links denk ik dat dat Gerard Cortenbach (59) is en de man die hem vast houdt is 'n broer van Corrie, Koos Zwartjes. Rechts is Rini Cortenbach (59). In het midden zullen wel Toon en Theo Cortenbach (59) zijn. Prachtig plaatje wat de nostalgie weer in je oproept... met dank aan Jan Cortenbach. Links zie je de woning van Jan van Schaijk waar nu dochter Petra woont met Leo. Daarvoor is het gras waar wij de doorgang hadden naar "de plak van van Goch". Naast die woning het huis van Marinus Engelen en dan de open plek waar verder naar achteren de ijzergieterij stond van Franske van der Velden. Dan het huis van Piet Bukkems.
Op deze foto, Ton Seijkens (49), wij noemen dat "unnen ingevoerde engel" want sinds hij met Jet Kanters samen is gaan wonen is hij ook echt Himmels. Hier op vakantie in Cuba..
Dit is 'n heel jong menneke, Gerrie van Seccelen (48) bij hun achter het huis. Op de achtergrond naast "dun blok van driej" het zusje en zwager van Ger, Frans en Riek van den Berkmortel - van Seccelen (48).
Gemaakt tijdens 'n uitstapje van de vrouwenbond want daar waren deze drie dames lid van... De naam van de middelste moet ik even schuldig blijven maar links is Grada van Loon (88) en rechts ons moeder Anna Welten (57)... alle drie "unnen dikken ijsco".
Hier links op de foto is Gerrie Mennen - Martens ( 62) maar toen was het nog gewoon Gerrie Martens. Rechts op de foto een van haar vele zusjes... Zusjes had Gerrie genoeg.... zeven zelfs en ook nog vier broers.
Als Leo Gabriels iets maakt dan maakt hij iets goeds en iets leuks, zo zit de wederhelft van Petra Gabriels - van Schaijk nu eenmaal in elkaar. Hij maakte deze mooie foto... of maakte? Hij knutselde deze mooie foto in elkaar... maar ik vind hem erg mooi... Leo stond op mijn verjaardag de 24ste voor de middag al mooi bij mij en wat had hij meegebracht? Jawel... de Goddelijke Drie-Eenheid, het Hemels Bier: Blond, Dubbel en Tripel. Ik heb het liever als Mirre, Wierook en Goud want dat past niet bij Petrus, de sleuteldrager van ''dun Himmel". Leo weet dat en weet het lekkere altijd mee te brengen... bedankt Leo... ik zal er van genieten. Hierlangs wat Leo op mijn ''feesboek'' schreef...

Ik heb het plaatje maar groot gelaten anders waren de mensen die erop staan bijna niet meer te onderscheiden... Het was toen Joke van Heugten (47) trouwde met haar grote liefde Wim Mollen en dat was op 19 Oktober 1973. Links de getuige van Wim Mollen, Jan Mollen, dan vader Sjef van Heugten (47). Aan de andere kant vader en moeder Mollen en de getuige van Joke, Jose van Heugten (47). Bij het buiten gaan van de kerk in Asten.
Dit is 'n foto, kranteknipsel, uit 1964. Zittend Tinus van den Boomen (67) samen op de foto met de toenmalige burgemeester Ploegmakers. Tinus was toen 25 jaar raadslid. Hij kreeg hiervoor de zilveren eremedaille van de gemeente Asten waar hij ontzettend trots op was.
Dit is Riek Zegers - Martens (34), die ook op latere leeftijd 'n Himmels engeltje is geworden. Getrouwd met Theo Zegers kwamen ze in het huis van Theo's thuis wonen op 34. Hoe de hond heet weet ik niet...
Hij was ooit in het Franse Lacourtine toen hij in het leger was, Harrie van der Steen (84). Hier links op de foto met een van zijn dienstmaten...

Ja mensen, en dan gaan we weer 'ns 'n heel eind terug in de tijd... Ik heb het plaatje maar gewoon gelaten zoals het was.. Dit is van Deurne-kermis en dan zo ongeveer 1953, meer als 60 jaar geleden toen mijn zus Ellie Welten (57) hier tweede van links naast haar "vrijer'' Wim Martens in militair pak, nog 'n tiener was. Die andere ken ik zo niet meer... Ik kan dat jaartal onthouden omdat Wim in 1953 moest helpen met de watersnood als militair.
Zoals de meeste wel zullen weten hebben Tonny van den Burg en z'n vrouw Nellie twee kinderen geadopteerd en hier zijn ze op safari in het land waar ze vandaag komen, Sri Lanka in 1997. Tonny van den Burg (54) zit achteraan op de olifant en zijn vrouw en kinderen voor hem. Veel gewaagd daarboven op zo'n grote olifant, niks voor mij.
Links Piet van Bommel (42-49) en rechts die man kennen we niet... Heeft in ieder geval iets met het leger te maken... waar en wanneer is onbekend.
Ik dacht toen ik dit plaatje uit 2015 van m'n zus Ellie Martens - Welten (57) kreeg, daar ga ik die plaatjes van vroeger ook 'ns bij zetten zodat je kan zien dat de jaren gaan tellen als je ouder gaat worden. Hier zie je het verschil toen ons Ellie en haar man Wim nog rond de 20 waren, rond de 50 en de laatste waar ze dikke 80ers zijn. De tijd laat z'n sporen achter... onvermijdelijk... "dr kanne we niks an doew, mer ze doen ut nog goe''.....
In het midden is Theo Maas (31) te midden van zijn pelotons-maatjes nadat ze terug waren van de vuurdoop. Dat was dat je onder draden door moest kruipen en er kogels over je heen werden afgevuurd en er klonk mitrailleur vuur en er werden handgranaten op afstand gegooid... stelde helemaal niks voor want ik heb dat ook gemoeten. Later moest je dat ook nog in het donker...


Toen Herman Bosch (41) trouwde met ons Lieske Kneepkens hadden ze bruiloft in Ommel en daar is dit plaatje van... links zie je nog net Huub en Frans Welten (57), links boven Harrie Janssen, de man van Nel Bosch, in het midden Henk Welten (57) en m'n zwager Frans Manders, de man van ons Jo en rechts zit ik, Peer Welten (57).
Rechts is mijn broer, Theo Welten (57) samen met z'n dienstmaatje en hier sleutelend aan een van de legerspullen. Hij was gelegerd in Ossendrecht toendertijd... Hij is nog ooit met die dienstmaat in Asten geweest bij de Vossenhoek, Henk van de Waarsenburg en ik waren daar toen ook bij. Ik mocht toen nog niet in de bar komen maar onder begeleiding dus wel.
Foto gemaakt in de Heilige Landstichting aan de kanten van Nijmegen van Tonny van den Burg (54) en zijn vrouw Nellie van den Burg - Kuijpers. Net echt toch?...
Links en rechts de twee broers Zegers... links Henny Zegers (53) en rechts Frans Zegers (53) met in het midden de vrouw van Frans, Bertha Zegers - van Goch. Hennie is overleden in 2014 en Frans en Bertha kwamen eerder al om het leven bij 'n verkeersongeluk.
Dit is Annie van Bree - Verdeuzeldonk (71) met haar dochtertje Henriette bij Verdeuzeldonk achter het huis want die hadden altijd 'n mooie tuin.
M'n oudste zus, Ellie Martens - Welten (57), hier vooraan, op vakantie met 'n paar mensen van haar schoonfamilie. Van wanneer het is weet ik niet meer maar wel "laaaaang geleeje"...

Links is Leo Gabriels (42), die van Limburger "unnen Himmelnaar" werd. Hier met twee mensen uit het "bloez-wereldje"... "Leo is un druk bazke"

Twee vrijwilligers van NWC op hun bekende plaats, het terras... Groene trui m'n broer, Frans Welten (57) en naast hem in het midden, Henk van Heugten (80).
1960, m'n broer Sjaak Welten (57) samen met zijn vrouw Riek Welten - Brouwers bij Harrieke van Hoek binnen toen ons Ellie trouwde, Onze Sjaak was 'n jaar eerder al getrouwd...
Ze zaten allemaal in Helmond op de Cor Mathijssenschool... links Henk Slaats (20) en midden Tonny van den Burg (54)... Het was 'n onderdeel van de Vlisco, de leerschool voor het katoendrukkersvak te leren.. Henk Slaats zou er meer dan 40 jaar blijven werken... Roken was toen gewoon zoals je ziet...
Foto van de receptie van Sjef en Hanneke van Heugten - Bakermans (47) toen ze 25 jaar waren getrouwd. Hier worden ze gefeliciteerd door mister Beijers van de Vorreldonkse school.
M'n zusje Jo Manders - Welten (57) op de foto met echtgenoot Frans Manders en hun eerste kind Ankie. Annie en ik hebben er 1,5 jaar boven mogen wonen.
Hier rechts is Jose de Corte - van Heugten (47) maar toen was ze nog vrijgezel en samen met haar vriendinnen op vakantie naar Texel. Wie de andere zijn weet ik niet ...
Rechts is ons jongste meiske, Annemieke Welten (57) samen met "ut meiske van onzen Theo", Lies Kneepkens. Foto gemaakt achter het huis in de Rozenstraat... De huizen die je ziet zijn van de Klaproosstraat aan de achterkant....
De tweeling uit d'n Himmel... links Jan van Bommel (42), in het midden zijn vrouw Toos, en rechts Toon van Bommel (42)... "wir efkus bij-in op un fist"...
Hier nog 'n foto van mijn broer em mijn neefje. In het midden Sjaak Welten (57) en links naast hem de man van Mien Bosch, Henny Verhees. Rechts staat ons eerste neefje wat we hadden, zoontje van onze Sjaak, Hennie Welten... nu ook al weer 'n dikke vijftiger...
Nog eentje van heel wat jaartjes terug links Henk Welten (57) en rechts Henk Meeuws toen ze samen op vakantie waren... "dr waar ut wel schn"....
Het was 'n optreden wat met carnaval te maken had, de "aambeelbpolka". v.l.n.r.: Leo van Hoek, Herman Peeters, Tonnie Cortenbach (59) en Pierre Bakker.


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu