himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Individuweel 13

INDIVIDU > Individuweel 11-20
Ik wilde eens laten zien hoe vroeger de foto's waren. Het is niet duidelijk maar deze foto is uit 1956/1957 toen wij naar de Heilige Landstichting waren met de Voordeldonkse School. En dan moet je bedenken dat het 'n groepsfoto was, en zo geknipt dat de kinderen van rechts er niet opstonden en daar hoorde ik Peer Welten (57) ook bij. Hoe groot? 5,4 bij 5,2 centimeter.

Hij woonde vroeger in de zelfde straat als wij, de Hemel, Harrie van der Steen (84), maar wel achteraan. Later woonde we allebei meer als 45 jaar in de Orionstraat. Toen ik begon met mijn website ben ik er 'n morgen gaan buurten bij Harrie en gaf hij mij 'n album mee met foto's om te scannen.
Na 'n flinke wandeling is het goed rusten denkt Sjef van Heugten (47). Hij werd wel gefotografeerd. Moi toch?
Hij komt gewoon van Voordeldonk, Jan van Duijnhoven (65), maar verhuisde later naar het huis van Driek Hendriks in de Hemel. Jan woont er nog altijd met zijn vrouw en kinderen want hij nam het huis over van zijn moeder.
Dit lieve meisje woonde halweg d'n Himmel langs het mooiste huis van onze straat, dochter van Hannes van Heugten en Nella van Heugten - Verberne, Riek van Heugten (37).
Ze kwamen wonen in het huis waar vroeger Jan Franssen woonde, Jan Hurkmans (43) en zijn vrouw Nel Hurkmans - Verhagen. Jan Franssen kwam wonen in het huis ernaast in de blok van drie.
Een mooi sjiek plaatje van Annie Hoefnagels (25) toen ze bij de kabouters was in Asten. Dochter van Bert en Marie Hoefnagels - Cauven.
We weten allemaal dat Harrie van der Steen uit onze straat de meester klokkengieter was bij de Koninklijke Eijsbouts in Asten, maar Leo van Loon (88-24) was een van de mensen die de klokken gingen plaatsen, iets wat b.v. Harrie ven de Boomen ook uit d'n Himmel ook deed. Hier is Leo van Loon bezig.
Kleine kinderen zijn bijna niet te herkennen maar dit is toch echt Diny Hurkmans (43) de dochter van Jan en Nel Hurkmans die tussen Bosch en Franssen in woonden. Hier werd ze 'n jaar oud.
Ik weet van veel Himmelnaren van vroeger die ik kende, wat er van hen geworden is, wat ze deden en waar ze naar toe zijn gegaan. Helaas weet ik het niet van deze man, Harry Mennen (62). Hij is in 1962 toen wij al van de Hemel naar de Rozenstraat verhuisde, getrouwd met Els Geurtjens Maar verder weet ik het niet meer.
Links, maar niet echt heel duidelijk, Sjef van Heugten (47) bij zijn duivenkooi. Hij was 'n echte dieren/vogelliefhebber want hij had ook nog konijnen. Op de achtergrond zie je al dat Bloemenwijk II in aanbouw was.

Ik zei tegen Annie, deze foto is van 8 jaar geleden van mij
Peer Welten (57), van het begin dat ik naar de fysio ging. We werden toen extra gecontroleerd op onze "ijjum". Annie zei je bent niks veranderd maar de adem is wel slechter geworden... van buiten niet veel veranderd, van binnen wel...

Vandaag is ze jarig, mijn vrouwke Annie... ze wordt 71 jaar. Wanneer ik terug ga naar toen, de eerste keer dat ik haar tegenkwam, dan moet ik 56 jaar terug in de tijd... we zijn inmiddels 50 jaar getrouwd en toen we trouwde was ze 20 jaar... ik kende haar vanaf haar 15de... ik was net uit dienst... 1966 en ik was op dat moment 20 jaar oud. Ik kan wel meer vertellen maar dat doe ik niet... Ik zeg alleen: Dansen bij de Kroon en het vrijerspeijke langs Jos Thijssen... meer zeg ik niet. Proficiat Annie, ik ben trots op je omdat je me overal mee helpt.. Op naar de 80.
Ik zag deze foto voorbij komen op de website van Peelbelang en toen dacht ik "heb ik dat echt gemist"? Maar goed ik heb het over het hoofd gezien door alle drukte maar ik plaats hier de foto toch nog met de tekst die er bij stond.
Jo Kerstens (55) was jarenlang ons buurmeisje in d'n Himmel en we kennen elkaar erg goed. Nu is Jo 80 jaar geworden, jaja, je leest het goed, 80 jaar en ik feliciteer haar hier namens alle Himmelliefhebbers en wens haar veel gezondheid toe en nog vele jaren erbij. Fiesjat Jo...

Een van de mannen van de klokken-hangers, Harrie van den Boomen (67) hier aan het werk. Het waren deze mannen die zorgde dat over de hele wereld de Astense Klok te horen is.

In de Hemel woonde vroeger twee gezinnen Willem van Heugten. Eentje aan de linkerkant, twee deuren verder als wij op nummer 61 en eentje rechts achteraan op nummer 80. Dit is 'n zoon van huisnummer 80,
Wim van Heugten (80). Ze woonde net voor Toon van der Steen.

Himmelnaar Harrie van der Steen (84) in volle actie bij het gieten van klokken in 1979. Harrie was de "mistergietur" bij de Koninklijke Eijsbouts.

Onze vader,
Driek Welten (57). Moi toch??
Twee foto's van mijn broer Theo Welten (57). Vandaag is de dag dat het 52 jaar geleden is dat hij door 'n ongeluk om het leven kwam... 29 jaar jong. Ik weet het nog precies hoe die zwarte dag is verlopen. Jammer dat het zo moest lopen...

Weer 'n mooi plaatje van vroeger jaren, Anneke van den Burg - van Dijk (54), de vrouw van Hub. Ik weet niet welk jaar, maar wel lang geleden.

Dit is
Doruske Leenen (28) uit onze straat... op de hoek van de Hemel en de Hoogstraat, nu komt daar Harrie van Bussel wonen met zijn vrouw Dora van Bussel - Janssen, zat vroeger bij mij in de klas. Doruske heeft het huis waar hij staat aan de zijkant helemaal zelf gebouwd.

Hij kwam vroeger uit d'n Hemel, verhuisde naar de Wolfsberg met z'n ouders en kwam later cafe de Logte in de Logtenstraat na, Marinuske Peeters en Rini Grein, Toon Josten (18), zoon van Bert.

Gemeentewerker Marinus van der Wallen (52) woonde tegenover ons in dun Himmel. Marinus verzorgde na zijn pensionering de dieren van het hertenkamp... dieren voeren etc.

Beetje onduidelijk maar hij is het toch echt, Leo van Loon (24/88). Zijn leven lang bezig geweest met klokken, bij Eijsbouts in Asten.

De mensen van vroeger uit de Hemel weten het zich zeker nog goed te herinneren, Wim Engelen (40), de man die niet van huis ging zonder zijn mondmuziek.

Hij heeft veel van de wereld gezien, Leo van Loon (88-24). Waar hij hier was weet ik niet meer maar volgens mij in Amerika toen hij daar was om klokken te installeren van de firma Eijsbouts.

Petra van Schaijk (42) was haar naam vroeger en woonde op Himmel 42 met haar ouders broers en zusjes. Getrouwd met Leo Gabriels en woont er nog steeds.Vroeger was ze vriendin van ons Annemieke, Toos van Bree en Wilma van Heugten.
Nog 'n mooie dame van vroeger uit d'n Himmel, Riek van Heugten (37). Foto is uit 1943, dochter van Hannes van Heugten.

We hebben jarenlang in dezelfde straat gewoond Harrie van der Steen (84) en ik. Vroeger in d'n Himmel tot dat harrie trouwde... maar later woonde hij in de Orionstraat in het 2de bochtje en ik vanaf 1972 in het 3de bochtje tot Harrie is overleden in 2017. Ik heb hem in de Orionstraat 'n paar keer bezocht en buurten deden we vaak als Harrie in z'n stoel voor de deur zat. Toen ik met Astenkermis muziek draaide bij 't Ketelke, kwam Harrie steevast iedere dag langs.

Ik vond dit foto'tje nog van mijn broer Sjaak Welten (57), geknipt uit 'n filmpje van carnaval 1977. Op dat moment was hij 43 jaar oud.

Hij is en blijft nog altijd mijn goeie vriend, Henk Caris (50).
Op 2 juli was mijn kleinzoon en grote vriend Benjamin jarig, hij is alweer 14 jaar oud. Hij is helemaal weg van dieren, natuur en vogels en dus wilde hij graag met pa en ma naar het papegaaienpark in Veldhoven en daar schoot mijn dochter Nancy deze twee mooie foto's. Benjamin zit op de Huub van Doorneschool in Deurne en vandaar uit moest hij ergens stage lopen... dat deed hij bij de dierenopvang van de dierenambulance in Helmond. Die tijd heeft hij er al lang weer opzitten maar hij vond het zo leuk om met dieren om te gaan dat hij er nu elke zaterdag naar toe gaat om er als vrijwilger te helpen met o.a. dieren voeren en kooien schoonmaken etc. Annie en ik zijn kei-trots op hem... hij doet het op school fantastisch goed en dat hij dieren helpt verzorgen verdiende wel 'n extra pluim.... Ja ik ben trots...
Mijn broer Sjaak Welten (57) als jonge knul toen hij bij Franske van der Velden werkte en mee deed met voetballen tegen 'n andere fabriek. Nee voetballen kon onze Sjaak ook geen snars van, "net z min as ikke"...

Ze was jarenlang de vriendin van mijn zusje Annemieke, Wilma van Heugten (80). Dochter van Willem van Heugten van achteraan in de Hemel, langs Toon van der Steen.

"Efkus die van ons loate ziej d ik, Peer Welten (57) dur nog altijd goe uit ziej, vur unne 75-joarige bekant 76.
Ik zag nog ergens 'n videootje voorbij komen waar Himmelnaar Toon van den Boomen (67) nog voorbij kwam in boeren-uitrusting. Ik heb er 'n foto van geknipt... het was tijdens de ludieke verhuizing van Gerrit van Bommel van de Bloemenwijk naar de Kerkstraat als beheerder van het Gemeenschapshuis. Toon deed als burtbewoner ook mee.


Hier was hij nog maar 'n kleuter, Gerard Bukkens (30) maar troen hij wat ouder was werd hij op de Voordeldonkse school 6 jaar mijn klasgenootje.
Natuurlijk ben ik er helemaal klaar voor... vorig jaar kon het niet doorgaan, en nu zijn we dubbel gespannen en hopen we op 'n goede afloop. Maar ja... zijn wij wel zo goed? Hopelijk zijn we dat maar soms dan denken we ook.... oei oei oei oei... "Peer hawde gij van oranje? Nie zn stom vroage stelle"....
Foto van
Jan Vaes (69), vroeger uit d'n Himmel maar later verhuisde hij naar 'n woning aan het eind van de Wilhelminastraat, begin van de Heesakkerweg.

Een van die "moi meiskus uit dun Himmel"... ze woonde vroeger twee deuren van ons af, Jo Zegers (53) de jongste dochter van Jan en Drika Zegers.

Geweldig mooie foto van onze buurvrouw in de Hemel, Corry Cortenbach - Zwartjes (59). Dit is nog 'n foto uit haar jeugdjaren. De vrouw van Tinus Cortenbach
Een toen nog kleine Heidi van Helmond (57), dochtertje van Henk en Jo van Helmond - Roijackers. Ik zag dat ze deze week alweer 27 jaar getrouwd was met Silvio Kwarten.

Jaja, dit ben ik, Peer Welten (57). Ik was 15 jaar toen ik met de KWJ op vakantie ging in het Limburgse Nieuwenhagen. Ik werkte bij Piet Berkvens... de vakantie liep niet gelijk met het kamp van de KWJ. Ik kreeg bij "hoge uitzondering" die week vrij. Maar het was 'n gezellig kamp... hier met wasbak klaar om me 's morgens te wassen.

Foto van Hannes van Heugten (37). Hij was getrouwd met Nella Verberne en samen hadden ze vier dochters.

Hij is de jongste zoon van Carel Verhaegh uit d'n Himmel, Rene Verhaegh (22). Hardrockfan, biljarter en ook nog snookerliefhebber. "Laang geleeje alwir".

Nog eentje uit de oude doos, toen
Jan Franssen (45) nog jong was. Hij woonde met z'n gezin, vrouw Miet, zonen Harrie en Leo en dochters Mia en Leny eerst op huisnummer 43 en verhuisde naar het nieuwe huis ernaast naar nummer 45. Ik ben er altijd veel en graag gekomen in mijn jeugd.
Nu iets wat ik ook nooit heb geweten. Ze noemde hem ome Hais, de vrijgezel, Hannes Verberne (37). Hij "woonde-in" bij zijn zus die getrouwd was met Hannes van Heugten je weet wel waarvan de dochters kleding maakten voor iedereen. Foto gemaakt bij van Heugten achter het huis.

Toen nog 'n "joong meiske", Hanneke van den Burg (54). Je weet wel een van de dochters van Hub en Anneke van den Burg uit d'n Himmel, het huis waar nu de zus van Hanneke woont.
Ik had nog 'n mooie foto van Herman Bosch (41), de oudste zoon van Jan en Stien. Ik heb nooie geweten dat hij accordeon kon spelen, trouwens, hij heeft 'm ook verkeerd vast.
Ik herinner me deze rustige man nog goed, Jan Zegers (53-34)... Hij was Stukadoor van beroep, was getrouwd met Drika Sauve en woonden eerst op huisnummer 53, kregen 'n nieuw huis aan de andere kant van de weg op 34. Hij was de vader van Wim, Frans, Henny, Tonny, Theo, Jan en Zus en Jo.

Mooi uitgedost en klaar voor de carnaval... Hans Kanters (49). Maar dan wel 'n foto van jaren geleden toen hij "zun weelde hoar nog h"....
Ze was een van de mooiste meisjes uit d'n Himmel in haar jeugdjaren, foto uit 1946. Ciska van Heugten (37), later werd het Ciska van den Eijnde toen ze was getrouwd met schoenmaker Piet van den Einde.

Ik wist niet dat ik deze foto nog had van m'n jongste zusje Annemieke Welten (57). Hoe oud ze hier is weet ik niet, wel weet ik dat ze er dit jaar in juli 'n 7 voor krijgt staan, ze is nu nog de laatste van Welten met 'n 6 ervoor.
Ze is de moeder van de "keindur" van Slaats uit d'n Himmel, Sina Slaats - Haazen (20). Henk, een van haar zoons woont nog steeds op dat adres.

Hij had twee zonen, Leo van Loon uit d'n Himmel en dit is de oudste,
Toon van Loon (24). Foto gemaakt bij de van Loontjes achter het huis in 1967.

Dit was ik, Peer Welten (57), 50 jaar geleden... ik kocht in 1970 'n mooi lichtblauw pak met 'n dun, half doorzichtig bloesje erbij en ze maakte deze foto van mij bij ons achter het huis in de Rozenstraat... die heb ik in 'n boek gezet...

Een van die lieve moederkes van vroeger uit d'n Himmel... Stien Bosch - Prijs (41), getrouwd met "geminteman" Jan Bosch en de moeder van Mien, Herman Nel en Toon.

Hij ging alleen op pad, Toon Hurkmans (43). In 1997 zwierf hij door Sumatra en kwam o.a. terecht in Bukit Lawang, een klein plaatsje in de jungle bij de vulkaan Leuser. Toon woont nu weer gewoon in Asten, hij is 'n zoon van Jan en Nel Hurkmans - Verhagen, en woonden toen naast Jan en Stien Bosch.
Hij was de oudste van de jongens thuis, Wim van Heugten (80). Ze woonden net als van Loon en van der Steen aan het laatste stukje van d'n Himmel vlak bij het kadaverhuiske richting Voordeldonkde school.

In d'n Himmel woonde vroeger verschillende "van Heugtens", dit is het oudste kind van Sjef en Hanneke van Heugten, Mientje van Heugten (47). Toen was ze nog maar 2,5 jaar oud. Mien is 'n jaartje jonger als ik, geboren in 1946.
Hij was van mijn leeftijd, Ton Joosten (18) maar ging naar Turrup naar school en ik naar Voordeldonk. De Joostens woonde vooraan in d'n Himmel. Deze foto is gemaakt toen Ton op de ambachtschool zat in Someren.

En dan ineens is het schrikken, en dan ineens zie ik het ook en dan ineens ga ik het ook merken... wat? Ik,
Peer Welten (57) begin "aawt en grijs te worre"... Ik dacht eerst altijd dat het best mee viel, maar nu zie ik het zelf ook...

"Ik heur ut allie al zegge, Peer Welten (57), ge mut tog nie snoepe m w lijne"? Klopt beste mensen maar ik zei tegen de dietiste, ik zal toch wel n chocolade lettertje mogen hebben.... en om haar te pesten stuur ik haar deze foto op... hahahaha de letter W van Welten want die is dikker als de P van Peer, en hij weegt 4 kilo... hahahahahha.

Zo ken ik haar eigenlijk niet want hier was Beth Vlemmix - Welten (39) nog 'n stuk jonger dan toen wij haar leerde kennen als de vrouw van Toon. Wel 'n mooie foto van de dame die van Liessel afkomstig was.
Een van die "moi meide" van Bert Janssen. Ze is de oudste thuis, Lenie Janssen (53), tenminste toen nog, nu is het al heel lang Lenie Janssen - van Bussel.
Nog 'n plaatje uit de "echte aaw doos", Mien Bosch (41) toen ze nog jong was. Ik denk gemaakt net voordat ze naar de kerk ging want dan moesten vrouwen en meisjes 'n hoedje op of 'n hoofddoek om.

Dit is Rieky Caris (50). Maar dan niet het meisje dat wij kennen want dit meisje is overleden toen ze drie jaar oud was, geboren in 1941 en overleden in 1944. Later kregen Br en Leen nog 'n meisje dat ze ook Rieky hebben genoemd.

Nee ik heb hem nooit gekend, Jan Zegers (53). Hij werd geboren op 27 juni 1923 en was de oudste uit het gezin van Jan sr. en Drika Zegers. Hij kwam als militair in de oorlog om in het Duitse Ludwigshaven op 27 juli 1943. Later kregen ze bij Zegers nog meer zonen en de jongste kreeg toen de naam Jan.
Als je zoekt dan vindt je toch nog.... deze foto van 'n jonge man, Toon Vlemmings (39). Wij kennen hem alleen van later maar hier staat hij toen hij nog 'n jonge kerel was, nog niet getrouwd. Foto is nu zo ongeveer honderd jaar oud.

"Al 51 joar nie mr oonder ons". Ik denk nog dikwijls aan m'n broer
Theo Welten (57), aan die zwarte dag, op 2 movember 1969... Hij wilde er samen met zijn vrouw Lies en met onze Hub en Liliane zo'n mooie avond van maken. Helaas mocht het niet zo zijn... Ik denk nog dikwijls aan die tijd dat hij vertelde over zijn plannen, dat hij zijn liedjes zong op het kamertje achter met die donkerbruine stem... Nooit vergeet ik die keer dat we bij de Vossenhoek zaten met Kerstmis... samen met z'n dienstkameraad en Henk van de Waarsenburg en ik... hij zong kerstliedjes, toen was het muisstil en zo gezellig... en in een keer is alles weg... Hij was bij het mannenkoor... waar hij nog lager zong als de tweede bas... de glazen liet hij trillen op de bar. Hij woonde na zijn trouwen in de Molenstraat, maar was juist bezig met 'n andere woning in de Hoogstraat waar hij op de goedkeuring zat te wachten... en dan ineens......... Hij was nog geen 30 jaar oud. Natuurlijk vraag je jezelf wel af... "wurrum onzen Theo"......

Een van die "moi meiskus" van vroeger uit d'n Himmel, Mia van Schaijk (42). Ze is getrouwd met Jos Cortooms en was 'n grote steunpilaar van korfbalver. Klimop.

Ik heb hem altijd een van de beste keepers gevonden die ooit bij NWC hebben gespeeld, Bert Caris (50), er zijn altijd mensen die er anders over denken. Niet erg, ik vind van wel.

We kennen allemaal de klokkenluider van de Notre Dame... maar wij hebben in Asten ook 'n bekend iemand gehad... de klokkengieter van de Koninklijke Eijsbouts. Het is natuurlijk iets anders. Op de foto Harrie van der Steen (84) die vroeger bij Franske van der Velden heeft gewerkt in de gieterij maar later de klokkengieter werd bij Eijsbouts. Harrie is vroeger bevriend geweest met m'n broer Hub die er 's avonds vaak gingen rikken. Later heeft Harrie lange tijd in de Orionstraat gewoond, Harrie in de tweede bocht en ik in de derde. Helaas is hij al overleden maar ik had toch graag nog wat met hem willen buurten wat we eerder wel vaak deden. Vaak denk ik nog terug aan de tijd dat ik muziek draaide in het Ketelke met de kermis en dan kwamen ze steevast elke avond 'n tijdje in het cafe van Henk en Ria Caris, ik noemde ze dan de drie musketiers, Harrie van der Steen, Hantje Hoebergen en Hein Maas natuurlijk wel met hun dames. Geweldige tijd en altijd lachen.
Hij is "bizzig aachtur in dun hof", Leo van Loon (24). Nee niet toen hij nog thuis woonde op nummer 88 maar toen hij al getrouwd was op nummer 24.

Ze is een van de dochters van Theo en Riek Zegers, Sonja Zegers (34). Vroeger woonde Theo op huisnummer 53 met zijn ouders maar de Zegerse gingen verhuizen naar de andere kant van de weg op nummer 34, die huizen stonden op de plek waar Franske van der velden vroeger zijn ijzergieterij had, daar is deze foto ook gemaakt van Sonja en de hond op de voorgrond.

Een foto van Hans Crooijmans (56). Hij is later Himmelnaar geworden maar leuke bijkomstigheid... Hij was kameraad met Jos Verheijen, zoon van Sjaak Verheijen en die woonde vroeger op Hemel 56. Nu woont Hans er.
Ze woonde vroeger op Hemel 40, Truus Engelen (40) en trouwde met Frans Daans. Toen ze trouwde waren mijn zusjes Jo en Ellie ook uitgenodigd... de bruiloft bij Engelen thuis.

Terug naar 1967, Jos Verheijen (56). Ook hij moest zoals zoveel Himmelnaren in het leger. Ik vond het echt verloren tijd, maar goed, het zij zo.

Een mooie van ons moeder, Anna Welten - van Bussel (57). Ik denk dat ze hier 'n jaar of 53 was. Geboren in 1908 en overleden in 1993... 85 jaar oud. Ons moeder was van boereafkomst... ze komt oorspronkelijk uit Meijel. Moest thuis helpen op het boerenbedrijf maar werkte ook bij Philips. Ons moeder was 'n moederke zoals 'n moeder moest zijn en geweldig lief.

Vroeger zei men wel 'ns dat werken bij Eijsbouts, de klokkengieterij, iets heel aparts was. Van achteraan uit d'n himmel werkten er Harry en Jackie van der Steen, maar ook Leo van Loon (88), hier op de foto.

Its a long time ago.... Jose van Heugten (47)... (Jzeetje vun Hugte van vruugur)... foto uit 1965... op dit moment dus 55 jaar geleden. Moi meid h?Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu