himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Individuweel 13

INDIVIDU > Individuweel 11-20




Ik had nog 'n mooie foto van Herman Bosch (41), de oudste zoon van Jan en Stien. Ik heb nooie geweten dat hij accordeon kon spelen, trouwens, hij heeft 'm ook verkeerd vast.




Mooi uitgedost en klaar voor de carnaval... Hans Kanters (49). Maar dan wel 'n foto van jaren geleden toen hij "zun weelde hoar nog h"....




Ze was een van de mooiste meisjes uit d'n Himmel in haar jeugdjaren, foto uit 1946. Ciska van Heugten (37), later werd het Ciska van den Eijnde toen ze was getrouwd met schoenmaker Piet van den Einde.





Ik wist niet dat ik deze foto nog had van m'n jongste zusje Annemieke Welten (57). Hoe oud ze hier is weet ik niet, wel weet ik dat ze er dit jaar in juli 'n 7 voor krijgt staan, ze is nu nog de laatste van Welten met 'n 6 ervoor.




Ze is de moeder van de "keindur" van Slaats uit d'n Himmel, Sina Slaats - Haazen (20). Henk, een van haar zoons woont nog steeds op dat adres.





Hij had twee zonen, Leo van Loon uit d'n Himmel en dit is de oudste,
Toon van Loon (24). Foto gemaakt bij de van Loontjes achter het huis in 1967.





Dit was ik, Peer Welten (57), 50 jaar geleden... ik kocht in 1970 'n mooi lichtblauw pak met 'n dun, half doorzichtig bloesje erbij en ze maakte deze foto van mij bij ons achter het huis in de Rozenstraat... die heb ik in 'n boek gezet...





Een van die lieve moederkes van vroeger uit d'n Himmel... Stien Bosch - Prijs (41), getrouwd met "geminteman" Jan Bosch en de moeder van Mien, Herman Nel en Toon.





Hij ging alleen op pad, Toon Hurkmans (43). In 1997 zwierf hij door Sumatra en kwam o.a. terecht in Bukit Lawang, een klein plaatsje in de jungle bij de vulkaan Leuser. Toon woont nu weer gewoon in Asten, hij is 'n zoon van Jan en Nel Hurkmans - Verhagen, en woonden toen naast Jan en Stien Bosch.




Hij was de oudste van de jongens thuis, Wim van Heugten (80). Ze woonden net als van Loon en van der Steen aan het laatste stukje van d'n Himmel vlak bij het kadaverhuiske richting Voordeldonkde school.





In d'n Himmel woonde vroeger verschillende "van Heugtens", dit is het oudste kind van Sjef en Hanneke van Heugten, Mientje van Heugten (47). Toen was ze nog maar 2,5 jaar oud. Mien is 'n jaartje jonger als ik, geboren in 1946.




Hij was van mijn leeftijd, Ton Joosten (18) maar ging naar Turrup naar school en ik naar Voordeldonk. De Joostens woonde vooraan in d'n Himmel. Deze foto is gemaakt toen Ton op de ambachtschool zat in Someren.





En dan ineens is het schrikken, en dan ineens zie ik het ook en dan ineens ga ik het ook merken... wat? Ik,
Peer Welten (57) begin "aawt en grijs te worre"... Ik dacht eerst altijd dat het best mee viel, maar nu zie ik het zelf ook...





"Ik heur ut allie al zegge, Peer Welten (57), ge mut tog nie snoepe m w lijne"? Klopt beste mensen maar ik zei tegen de dietiste, ik zal toch wel n chocolade lettertje mogen hebben.... en om haar te pesten stuur ik haar deze foto op... hahahaha de letter W van Welten want die is dikker als de P van Peer, en hij weegt 4 kilo... hahahahahha.





Zo ken ik haar eigenlijk niet want hier was Beth Vlemmix - Welten (39) nog 'n stuk jonger dan toen wij haar leerde kennen als de vrouw van Toon. Wel 'n mooie foto van de dame die van Liessel afkomstig was.




Een van die "moi meide" van Bert Janssen. Ze is de oudste thuis, Lenie Janssen (53), tenminste toen nog, nu is het al heel lang Lenie Janssen - van Bussel.




Nog 'n plaatje uit de "echte aaw doos", Mien Bosch (41) toen ze nog jong was. Ik denk gemaakt net voordat ze naar de kerk ging want dan moesten vrouwen en meisjes 'n hoedje op of 'n hoofddoek om.





Dit is Rieky Caris (50). Maar dan niet het meisje dat wij kennen want dit meisje is overleden toen ze drie jaar oud was, geboren in 1941 en overleden in 1944. Later kregen Br en Leen nog 'n meisje dat ze ook Rieky hebben genoemd.





Nee ik heb hem nooit gekend, Jan Zegers (53). Hij werd geboren op 27 juni 1923 en was de oudste uit het gezin van Jan sr. en Drika Zegers. Hij kwam als militair in de oorlog om in het Duitse Ludwigshaven op 27 juli 1943. Later kregen ze bij Zegers nog meer zonen en de jongste kreeg toen de naam Jan.




Als je zoekt dan vindt je toch nog.... deze foto van 'n jonge man, Toon Vlemmings (39). Wij kennen hem alleen van later maar hier staat hij toen hij nog 'n jonge kerel was, nog niet getrouwd. Foto is nu zo ongeveer honderd jaar oud.





"Al 51 joar nie mr oonder ons". Ik denk nog dikwijls aan m'n broer
Theo Welten (57), aan die zwarte dag, op 2 movember 1969... Hij wilde er samen met zijn vrouw Lies en met onze Hub en Liliane zo'n mooie avond van maken. Helaas mocht het niet zo zijn... Ik denk nog dikwijls aan die tijd dat hij vertelde over zijn plannen, dat hij zijn liedjes zong op het kamertje achter met die donkerbruine stem... Nooit vergeet ik die keer dat we bij de Vossenhoek zaten met Kerstmis... samen met z'n dienstkameraad en Henk van de Waarsenburg en ik... hij zong kerstliedjes, toen was het muisstil en zo gezellig... en in een keer is alles weg... Hij was bij het mannenkoor... waar hij nog lager zong als de tweede bas... de glazen liet hij trillen op de bar. Hij woonde na zijn trouwen in de Molenstraat, maar was juist bezig met 'n andere woning in de Hoogstraat waar hij op de goedkeuring zat te wachten... en dan ineens......... Hij was nog geen 30 jaar oud. Natuurlijk vraag je jezelf wel af... "wurrum onzen Theo"......





Een van die "moi meiskus" van vroeger uit d'n Himmel, Mia van Schaijk (42). Ze is getrouwd met Jos Cortooms en was 'n grote steunpilaar van korfbalver. Klimop.





Ik heb hem altijd een van de beste keepers gevonden die ooit bij NWC hebben gespeeld, Bert Caris (50), er zijn altijd mensen die er anders over denken. Niet erg, ik vind van wel.





We kennen allemaal de klokkenluider van de Notre Dame... maar wij hebben in Asten ook 'n bekend iemand gehad... de klokkengieter van de Koninklijke Eijsbouts. Het is natuurlijk iets anders. Op de foto Harrie van der Steen (84) die vroeger bij Franske van der Velden heeft gewerkt in de gieterij maar later de klokkengieter werd bij Eijsbouts. Harrie is vroeger bevriend geweest met m'n broer Hub die er 's avonds vaak gingen rikken. Later heeft Harrie lange tijd in de Orionstraat gewoond, Harrie in de tweede bocht en ik in de derde. Helaas is hij al overleden maar ik had toch graag nog wat met hem willen buurten wat we eerder wel vaak deden. Vaak denk ik nog terug aan de tijd dat ik muziek draaide in het Ketelke met de kermis en dan kwamen ze steevast elke avond 'n tijdje in het cafe van Henk en Ria Caris, ik noemde ze dan de drie musketiers, Harrie van der Steen, Hantje Hoebergen en Hein Maas natuurlijk wel met hun dames. Geweldige tijd en altijd lachen.




Hij is "bizzig aachtur in dun hof", Leo van Loon (24). Nee niet toen hij nog thuis woonde op nummer 88 maar toen hij al getrouwd was op nummer 24.





Ze is een van de dochters van Theo en Riek Zegers, Sonja Zegers (34). Vroeger woonde Theo op huisnummer 53 met zijn ouders maar de Zegerse gingen verhuizen naar de andere kant van de weg op nummer 34, die huizen stonden op de plek waar Franske van der velden vroeger zijn ijzergieterij had, daar is deze foto ook gemaakt van Sonja en de hond op de voorgrond.





Een foto van Hans Crooijmans (56). Hij is later Himmelnaar geworden maar leuke bijkomstigheid... Hij was kameraad met Jos Verheijen, zoon van Sjaak Verheijen en die woonde vroeger op Hemel 56. Nu woont Hans er.




Ze woonde vroeger op Hemel 40, Truus Engelen (40) en trouwde met Frans Daans. Toen ze trouwde waren mijn zusjes Jo en Ellie ook uitgenodigd... de bruiloft bij Engelen thuis.





Terug naar 1967, Jos Verheijen (56). Ook hij moest zoals zoveel Himmelnaren in het leger. Ik vond het echt verloren tijd, maar goed, het zij zo.





Een mooie van ons moeder, Anna Welten - van Bussel (57). Ik denk dat ze hier 'n jaar of 53 was. Geboren in 1908 en overleden in 1993... 85 jaar oud. Ons moeder was van boereafkomst... ze komt oorspronkelijk uit Meijel. Moest thuis helpen op het boerenbedrijf maar werkte ook bij Philips. Ons moeder was 'n moederke zoals 'n moeder moest zijn en geweldig lief.





Vroeger zei men wel 'ns dat werken bij Eijsbouts, de klokkengieterij, iets heel aparts was. Van achteraan uit d'n himmel werkten er Harry en Jackie van der Steen, maar ook Leo van Loon (88), hier op de foto.





Its a long time ago.... Jose van Heugten (47)... (Jzeetje vun Hugte van vruugur)... foto uit 1965... op dit moment dus 55 jaar geleden. Moi meid h?



Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu