himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Him. Platjes 15

HIM.PLATJES > Him.Platjes 11-15


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////




Vandaag is de 21ste december 2020... je denkt er van te voren wel 'ns aan als je jong bent, maar dan ineens is die dag daar... voor ons is dat vandaag ook weer zo'n dag, maar wel blij dat hij gekomen is. Vandaag is het 70 jaar geleden dat Annie Stienen uit Someren-Eind werd geboren, vandaag vieren we... i.v.m. corona zonder vrienden, haar 70ste verjaardag. Geboren in 1950, getrouwd met Peer in 1971 en dan komt het jaar 2000, ze wordt dan 50 jaar en nu zijn we 20 jaar verder... is ze 70 geworden en ze is nog goed gezond. Proficiat Anneke en "p noa de 80tig"....




Links Ron en Ria Engelen (38), broer en zus, in 'n winters plaatje bij hun langs het huis... "laang geleeje"...





Een trotse Leo van Loon (24) met zijn eerste zoon, Toon van Loon (24), meteen stamhouder van de familie van Loon.




Ik ben nog steeds bezig met mijn website thuis te reorganiseren... dingen recht zetten en overbodige dingen er uit gooien en dat neemt meer tijd in beslag als wat ik eerder had gedacht en daarbij moeten we de dingen nog elke dag doen voor het orkestenboek waar ik deze week nog over ga vertellen. Maar vandaag moest ik wel iets vermelden wat echt "moet". Vandaag in mijn jongere broer Frans Welten (57) jarig en die wordt 71 jaartjes jong. Proficiat "snarf" met je verjaardag namens de hele "Bubs" van Welten.





Alle kinderen Engelen, van Piet ja, met hun neefje Bart. Marja, Dorie, Ron, Rene, Hans en Ria Engelen (38).





Opa en oma van Loon, Toon en Grarda Loon (88), hun schoondochter, de vrouw van Leo, Joke van Loon - Rotteveel (24) en haar twee kinderen links Nico van Loon (24) en Toon van Loon (24).





Dit is Leo van Loon (88-24) met zijn verloofde Joke Rotteveel (24). Ze zijn getrouwd op 30 juni 1960. Leo is niet in d'n Himmel geboren maar op Brand 10.





Dit zijn de zonen van Leo van Loon en Joke van Loon - Rotteveel. Links de grootste is Toon van Loon (24) en achterop de fiets Nico van Loon (24).





En dan wordt je oudste zus Ellie Martens - Welten (57) ineens zomaar 86 jaartjes oud. Proficiat Ellie met je verjaardag, wij zijn er trots op om zo'n "oudje" nog onder ons te hebben... "p noa de niggentig"...





Toen was ze nog 'n jeugdig meiske, m'n zuskje
Annemieke Welten (57) maar vandaag, de 27ste juli 2019 wordt ze zomaar 68 jaartjes jong. Weet je nog Peer dat ze werd geboren? Ja zeker, dat vergeet je nooit.. ik was 'n maandje eerder net 6 jaar geworden en was klaar om naar de Vorreldonkse school te gaan, voor het eerst. We gingen die dag met ons Ellie en ons Jo naar de Schietbaanse bossen om te spelen. Iets wat we nooit met onze oudste zusjes deden maar met ons moeder. Maar ja, wisten wij veel. Toen we terug kwamen hadden we er 'n zusje bij, achteraf gezien zelfs 'n heel lief zusje. Tja, vandaag wordt ze dus 68... "ze g k al hil aarig p de suvventig an". Proficiat Annemieke en nog vele jaren namens alle Weltens. Ik zou vandaag eingenlijk niks op de website zetten want gisteren, de dag dat ik dat maak, was het weer veel te heet maar voor jou maak ik graag 'n uitzondering. Dan nog iets, vandaag is ook mijn schoonvader jarig, helaas veel te vroeg gestorven, hij was nog maar net van zijn pensioen aan het genieten, hij zou vandaag 94 zijn geworden. Fijnen dag daar boven.






Trotse moeder, Nel Vaes - van de Kerkhof (69) hier op de foto met hun enige zoon Wim Vaes (69). Je weet wel de kastelein van 'n Klokske vroeger.





De familie Bert Janssen. Ze kwamen in het huis wonen van de familie Zegers die verhuisden naar de nieuwe woningen tussen Bukkems en Engelen in. Boven Truus en Bert Janssen(53). Onder Rieky, Leny en Gerda Janssen (53). Toen woonde ze nog niet in d'n Himmel.




Via de laatste bijeenkomst van de fotoherkenning in het klokkenmuseum heb ik deze prachtige foto gekregen van 'n echt stukje Himmelse Nostalgie. Links de barak van Toon van Loon (88), midden het huis van Toon van der Steen (84) de melkboer, met gebouwtje voor zijn paard, en rechts het huis van Willem van Heugten (80). We hadden toen nog lantaarnpalen waar de electriciteitsdraden aan waren bevestigd en je ziet de klinkerweg. Dit is de foto waar ik dan ook wel heeeeeel erg blij mee ben. Ik denk gemaakt zo rond 1955 of zo. 1951 lagen er nog geen klinkers maar was het 'n bituumweg (taarweg) vol gaten, dat weet ik van mijn eerste schooldag nog en dat was dus in 1951.





En dan is het ineens de 24ste juni... feestdag van Sint Jan d'n Doper en
Peer Welten (57) van Himmels.nl en dan kom ik er achter dat ik pas 74 ben... jaja slechts 74 jaar oud, "en ik hoop nog veul awwer te worre" tenminste als ik gezond blijf. Nu ik dit stukje zit te maken is het zondag, 12 uur smiddags. Ben net terug van m'n "driej-kuttiers ritje" samen met Annie, door de schietbaanbossen, langs de camping, door Ommel en dan weer naar huis, zo ongeveer de zelfde weg terug. Ik blijf sporten ja... als het niet te heet is want dan snak ik naar adem. "Aawerdom zalle we mer zegge". Vandaag ook voor de eerste keer gefietst met pet op. Normaal heb ik dat niet maar nu waren er zaterdag vrienden bij ons, die brachten me als kadootje 'n mooie pet mee, en niet zo maar 'n pet... kijk maar op de foto's en wat staat er op? "Toffe Peer", en dat vind ik nou echt leuk. Je ziet wel, goeie vrienden heb je nodig in je leven, want dit soort mensen geven je leven kleur...




Drie van onze buurjongens... v.l.n.r.: Rini, Gerard en Jan Cortenbach (59). Op weg naar de kerk, lange tijd geleden alweer.





Ik neem je met dit plaatje nog 'ns mee naar vroeger... Op de foto Jan en Stien Bosch - Prijs (41). Jan was 'n echte gemeenteman... had er 'n goede baan en repareerde wegen etc. Hij was de man die de weg van de Hemel naar Voordeldonk, de klinkerweg toen, er met de hamer in heeft geslagen... kruipend op de knieen. Gelukkig mochten hartwerkende mensen toen nog met 65 met pensioen. Het zou toch schandalig zijn als zo'n man nog 2 of 3 jaar langer zou moeten werken.





Ik heb de liefste zussen van de hele wereld... en daar is ons Jo er eentje van. Jo Manders - Welten (57), vandaag wordt ze 83 jaar, alleen niet hier maar boven in de Hemel. Gisteren was het Hemelvaartsdag... maar ons Jo en die anderen zijn er al. "Unne fijnen dag drbove m zun allen".





Moeder en dochter Bosch, Stien Bosch - Prijs (41) en Mien Verhees - Bosch (41/57) toen Mien trouwde en het nog gebruikelijk was dat de bruiloft thuis werd gehouden. Mien woonde nog 'n tijd in ons huis toen wij waren verhuisd naar de Rozenstraat. Op Hemel 57.




Jan Kanters (49)
kwam in het huis wonen van de familie van Bommel. Hier staat Jan op de foto met zijn zoon Piet Kanters (49). Foto gemaakt toen vader en moeder Kanters 50 jaar getrouwd waren.





Ze kwamen vroeger allebei uit d'n Himmel, Toon van Seccelen (48) en Maria van Heugten (36). Ze zijn al "tig" jaren getrouwd... Het spreekt voor zich waar ze de foto hebben laten maken. "Schn" foto van deze twee Himmelse mensen.





Dit jaar is het alweer zeven jaar geleden, onze eerste reunie van d'n Himmel. Jan van Duijnhoven (65) hier rechts die zong zijn liedjes begeleid door Piet Kortooms (59). "Ut waar vurdorries schon toen"...




Het is weer 25 april.... het is weer feest boven in "dun echten himmel" want vandaag is ons moeder jarig..
Anna Welten - van Bussel (57), vandaag wordt ze 111 jaar oud want ze is van 1908. Proficiat moederke veel plezier daar boven met die andere en "un schn fist toewgewenst"... ik drink er straks ook 'n ratlerke op. Doe de rest ook de groeten.





De drie broertjes Slaats, linksboven Henk Slaats (20) en onder Jos en Frans Slaats (20). Henk woont nog altijd in het huis op Hemel 20.





"Kiendjus uit dun Himmel"... van vroeger. Rechts Helmy Hurkmans (43) , je weet wel 'n dochter van Jan Hurkmans en links is Hans Verhees (57), de zoon van Hennie Verhees en Mien Bosch (41). Die hebben na ons ook op 57 gewoond.




Onze broer Theo Welten (57). Het is dit jaar 50 jaar geleden dat hij is overleden. Vandaag 5 april 2019 zou hij 79 zijn geworden... helaas mocht het niet zo zijn... het doet nog altijd zeer, nog altijd pijn. Toch vier ik vandaag zijn verjaardag, met hem in m'n gedachten neem ik vandaag 'n bavaria... 'n echt want dat dronk hij ook graag. "fijne vurjoardag dr bove, makkur un fijn fisje van... de groete an de rest doar en tot latter".





Links en rechts de tweeling van Bommel, links Jan van Bommel (42) en rechts Toon van Bommel (42). In het midden hun overbuurjongen Frans Zegers (53).




Omdat we gisteren reunie hadden van de "Weltens", 'n foto van Driek en Anna Welten - van Bussel (57) waar alles mee begon. Hier 50 jaar getrouwd.





Hij kwam pas later met zijn gezin in d'n Himmel wonen, Bert Janssen (53) hier met twee van z'n drie zoontjes, links Pieter en Theo Janssen (53).





Rechts vader
Sjef van Heugten (47) en links zijn zoon Martien van Heugten (47) die 'n gedicht voor leest met Sinterklaasavond. Het was bij de familie van Heugten gebruikelijk om 'n gezellige surpriseavond te houden want bij hun stond gezelligheid voorop. De van Heugtens waren allemaal van die lolmakers.




Vandaag, 21 Februari is m'n schoonzusje, de vrouw van onze Frans dus, Gerda Welten - Janssen (53) jarig. De Janssens kwamen vlak bij ons in de buurt wonen in het huis waar eerder Jan en Drika Zegers woonden. Wij woonden twee deuren van de Janssens af... op 57. Proficiat Gerda en Frans.




De kinderen van Piet Stevens van vooraan uit d'n Himnmel, v.l.n.r.: Ceel, Harrie, Frans, Anneke en Jan Stevens (6). Foto gemaakt bij Stevens achter het huis net voordat Frans vertrok naar Indie.





Onze "ouwe buren", vader Tinus Cortenbach (59) en rechts zijn zoon Theo Cortenbach (59). Tinus krijgt hier zijn kadootje op "suppries-oavund"....





Kleine meisjes worden groot... dat weten we allemaal... vandaag word ons "kleine" meisje, Nancy Welten, alweer 43 jaar oud, (lees: jong)... de wereld draait door... de tijd sluipt langzaan verder... je realiseert je het soms niet... kleine meisjes worden groot... Proficiat van pap en mam, we zijn trots op haar...





Ik denk nog uit hun "vrijers-tijd"... Truus Ernst (53) en de van het grote gezin Janssen van Voordeldonk afkomstige Bert Janssen (53). Bert is de schoonvader van mijn broer Frans.




Hier tekende Gerda Janssen (53) dat ze voor het leven had gekozen voor mijn broer Frans Welten (57).. Ze woonde vroeger bijna langs elkaar, alleen Jantje Kerstens van huisnummer 55 zat er tussen. Vanaf die dag was ze mevr. Welten - Janssen. Foto gemaakt op het gemeentehuis 24 september 1976, toen ze voor de wet en kerk trouwden.




"Proficiat vader". Ja ja, vandaag feest boven in d'n Himmel want onze vader is jarig... geboren in 1901 en ons verlaten in 1983 'n paar dagen voordat hij 82 zou worden. Daar zullen ze er in d'n Himmel wel 'n paar glaasjes op drinken want hij is er niet alleen... Ons moeder is daar, onze Sjaak en Riek, ons Jo en Frans, Ton van ons Annemieke, Dirk van onze Frans en onzen Theo en Lies zijn er met Herman Bosch ... "ut wordt doar zeker k gezellig"...





Plaatje van de school van Voordeldonk... kinderen van vroeger... Linksboven:
Ellie van der Steen (84), rechts: Jan van Duijnhoven (65) en onder zijn tweeling zusje Mien van Duijnhoven (65).





Nog 'n Himmels Platje... Henk van Helmond (57) met z'n dochtertje Heidi van Helmond (57). Henk kwam met z'n familie in hetzelfde huis wonen als wij vroeger, Himmel 57. Op dit adres vond vroeger de oprichting plaats van onze tweede carnavalsvereniging in Asten, de Plekkers.





Vandaag 2 januari is m'n broer Huub Welten (57) jarig... hij woont nog altijd in Asten. Doet graag biljarten en zit wel 'ns aan de computer... vroeger deed hij schoenen maken, maar dat is allang geleden alweer. Hoe oud? M'n broer wordt 81 jaar jong want hij is van 1938 net als prinses Beatrix. "Purfiesiejat".




Ik wens iedereen 'n heel fijn, gelukkig maar vooral 'n gezond 2019 toe. Laten we hopen dat al onze dromen uit komen of die nu klein of groot zijn. Laat de kinderen van nu 'n goede toekomst tegemoet gaan. Laten we hopen dat de ouderen de zorg krijgen die ze verdienen en laat de armen nu 'ns rijker worden en de rijken wat minder rijk en laat vooral de oorlogen stoppen want daar heeft niemand baat bij.








Enke van onze "buurlui" uit d'n Himmel. Vooraan
Corry Cortenbach - Zwartjes (59) en drie van hun zonen, Gerard, Tonny en Rini Cortenbach (59). Rini was toen in dienst. Op de achtegrond 't Liender.





De afgelopen week zijn Jan van Eijk en ik, Peer Welten (57) weer naar de fotoherkenning geweest in het klokkenmuseum en Jan klipte er deze foto's in Kerstsfeer van mij... moi h..





Normaal dan zit ik hier altijd iedereen 'n fijne kerst te wensen maar dat doe ik natuurlijk ook namens mijn vrouw Annie... vandaar dat ik dit niet alleen op facebook heb gezet... ik plaats het hier ook 'n keertje... Dus namens Annie en Peer... hele gezellige fijne Kerstdagen voor jullie en jullie naasten.




Nee nee, echt is 't niet maar ik wilde jullie laten zien hoe je er met 'n leuk Kerstpak uit zou kunnen zien want het is weer Kersttijd toch... Dit is onze familie Welten. V.l.n.r. boven
Peer Welten (57) en rechts Peer Welten (57) en onder de kleine Peer Welten (57) en rechts zijn oudere broer Peer Welten (57)... het zijn toch schitterende "schn pakke, nie dan?"......





De "schn-aaw-luij" van mijn broer Frans, Bert en Truus Janssen (53) met hun oudste kind Lenie Janssen (53) en de pasgeboren tweeling Gerda en Rieky Janssen (53). En Gerda werd later dus mijn schoonzusje.




Twee echte oud-himmelnaren, links
Hans van den Boomen (67) en rechts Harrie Stevens (6). Beiden waren bij de biljartclub van cafe de Hemel, bij Jan van Baar.





Het Astens mannenkoor is niet meer weg te denken in ons mooie dorp... elke donderdagavond repeteren ze bij Jan van Hoek op de markt en voor 'n heel stel is er na afloop nog 'n gezellig samenzijn. Ook onze broers waren daar vroeger lid van... helaas zijn onze Sjaak en onze Theo er niet meer anders waren die nu nog lid geweest dat weet ik heel zeker. Onzen Henk haakte eerder 'n keertje af. Op de foto's met pijl aangegeven, links Henk Welten (57), in het midden Theo Welten (57) en rechts Sjaak Welten (57). Foto's zijn 'n beetje onduidelijk, "geknipt" van 'n filmpje over Asten...





Ik neem je met deze compilatie nog 'ns terug naar heel vroeger... Vroeger en dan bedoel ik zo net na de oorlog, 1945, toen stonden de drie blokken huizen van de huisnummers 16 t/m 26 er nog niet... ook tegenover ons de drie blokken huizen met de nummers 48 t/m 58 moesten nog worden gebouwd en de blok van drie naast onze huizen met de nummers 45, 47 en 49 stonden er nog niet. Maar ik zal ze nooit vergeten de "oudjes" van toen, mensen die toen al niet meer van de jongste waren en ik alleen nog ken zoals hier afgebeeld. Boven v.l.n.r.: Jan Kerstens (55) 14 sep 1909 - 29 mei 1995 , Jan Meulendijks (10) 14 feb 1898 - 17 okt 1976, Hein van der Wallen (64) 9 juli 1900 - 26 jun 1982 , Graard Verdeuzeldonk (71) 1 jun 1901 - 30 okt 1975, Piet Stevens (6) 2 nov 1886 - 29 dec 1974 en Jan Bosch (41) 16 apr 1908 - 29 okt 1990, Middelste rij: Bert Hoefnagels (27) 30 mei 2010 - 25 feb 1996, Jan van Schaijk (42) 8 jan 1911 - 9 feb 1980, Marinus Engelen (40) 20 nov 1888 - 2 sep 1973, Ties Mennen (62) 6 jan 1900 - 2 sep 1994, Willem van Bommel (42) 11 mei 1883 - 18 jan 1963 en Jan Zegers (53) 25 dec 1897 - 9 okt 1972. Onderaan: Driek Welten (57) 18 jan 1901 - 9 jan 1983, Tinus Cortenbach (59) 7 okt 1906 - 10 apr 2000, Willem Vaes (69) 12 okt 1905 - 20 jan 1971, Tinus van den Boomen (67) 14 apr 1882 - 3 sep 1968, Toon van der Steen (84) 26 juli 1908 - 23 jan 1995 en Toon van Loon (88) 31 dec 1910 - 3 jan 1999. Zo kun je nog 'ns zien hoe oud ze zijn geworden... allemaal mensen die in hun leven hard hebben moeten werken, getekend zijn door het leven en twee oorlogen hebben meegemaakt.





Foto van mijn broer Sjaak Welten (57), vandaag 14 november zou hij 84 jaar zijn geworden, hij is van 1934, maar hij is ons helaas al eerder ontvallen op 28 april 2011, nu alweer ruim 7 jaar geleden. Hij werd maar 76 jaar oud. "We han 'm dur nog gr bij gehad". Drink er maar eentje op daar boven Sjaak, ik vat op jou vanavond 'n radlertje..




Twee van die "schn" Himmelnaren, links Gerard van Loon (88) en rechts Frits Vaes ( 69). Helaas allebei veel te vroeg overleden. Gerard werd maar 61 en Frits 64 jaar oud.





Twee van die gezellige Himmelnaren maar dan in vroegertijd... Achter Harrie Franssen (45) en voor Martien Mennen (62). Harrie was 'n geweldenaar op het mondmuziek...





Vandaag is het 9 november 2018 en dat wil zeggen dat vandaag mijn broer Henk Welten (57) jarig is, geboren op 9 november 1942... hij wordt vandaag dus 76 jaar. Onzen Henk woont bij de Lisse op het Stekkie, gaat elek week schilderen bij het Levens Atelier en gaat met iemand van dat Atelier geregeld ergens naar toe wat hij leuk vindt. Schilederen daar doet hij graag maar hij vond het ook geweldig om naar de "pompoenen" te gaan in het museum en ook het bezoek aan het pannenkoekenhuis vond hij geweldig. Proficiat Henk, op naar de 80...





Tegenover Willem Vaes stond het huis van van der Wallen en dan kreeg je 'n groot veld en daar bouwde Jan Werts en zijn vrouw Zus Werts - Maas (66) 'n nieuw huis... kinderen hebben ze nooit gekregen.





Mijn vader en moeder Driek en Anna Welten (57) op 'n feestje ergens... foto gemaakt in 1978. Vader in goed gesprek wat ons moeder denk ik niet interessant vond.





Moeder en dochter Engelen. links moeder
Miet Engelen (40) en rechts haar dochter Truus Engelen (40). Toen Truus trouwde hield ze de bruiloft thuis en waren mijn zusjes Ellie en Jo en de vriend van ons Ellie, Wim Martens allemaal uitgenodigd. op het feest.




Toen ze pas getrouwd waren kwamen ze bij Willem Vaes thuis wonen, Jan Vaes en Nel Vaes - van de kerkhof (69). Later verhuisde ze o.a. naar de Heesakkerweg en nog later naar de Prins Bernhardstraat waar Nel 'n "kralenwinkel" begon. Ik heb er veel lol mee gehad, bij hun zoon Wim in 't Klokske.





Broer en zus Bosch uit d'n Himmel. Links Nel Janssen - Bosch, maar toen nog gewoon het jonge meisje Nel Bosch (41) en rechts Toon Bosch (41) op latere leeftijd getrouwd met Dilia van Meel.





Twee broertjes van den Burg, boven Tonny en Vincent van den Burg (54).. "laang geleeje".Toen waren ze nog klein. Tonny is inmiddels al 50 jaar getrouwd.




De twee oudste van onze buren in d'n Himmel, linkls Theo en Tonny Cortenbach (59). De oudste "jongus" hoef ik er niet bij te zetten want die hadden geen meiden.




Nog eentje van vader en zoon Cortenbach. Links
Tinus en Toon Cortenbach (59) zittende op de bumper van Toon z'n auto... meestal 'n kever. Ik ken Toon niet anders als dat hij 'n kever voor het huis had staan.





Ik was het toch bijna vergeten, maar vandaag wordt mijn jonge broertje Frans Welten (57) toch maar 'ns eventjes 70 jaar jong, of oud. "Fisijat menneke en p noa de 100".




Feest bij Eijsbouts... Leo van Loon (88 - 22) was 40 jaar verboden als werknemer aan de Koninklijke. Hier op de foto met zijn vrouw Joke van Loon - Rotteveel (22).




Onze "buurtjes" in d'n Himmel... Tinus en Corry Cortenbach - Zwartjes (59)... later door de maatregelen van onze klo... regeringen verplicht "uit-elkaar" moeten gaan wonen.




Dit is mijn zus Ellie Welten (57) want toen was ze nog niet getrouwd... 'n jaar of 20. Nu heet ze zinds 1960 Ellie Martens - Welten... en vandaag, 4 aug 2018 wordt mijn zus 85 jaar jong... Als je in de Sint Jozefparochie in Deurne komt zie je haar vaak met de scootmobiel rondscheuren... echt wel hard...





Dit is mijn schoonzusje Liliane Welten - Koolen... Ze is sinds 1970 getrouwd met onze Hub en vandaag wordt ze 74 jaar. Onze Hub heeft het eigenlijk aan mij te danken dat hij haar ontmoet heeft want ik nam hem mee naar de Picus om te werken en daar werkte Liliane ook.



Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu