himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Trallerhand 6

AANDER > Trallerhand
De drie oudste kinderen van onze buren in d'n Himmel, Linksonder
Tonny Cortenbach (59), midden Rini Cortenbach (59) en rechts Theo Cortenbach (59). De vrouw in het midden hun tante zus denk ik, de andere weet ik niet.
Ik had er uit de map van ons Annemieke nog 'n mooie van ons moeder, rechts Anna Welten - van Bussel (57). Links mijn zwager Frans Manders, de man van ons Jo en in het midden moederke Manders, zijn moeder. Foto gemaakt toen ons Jo pas was getrouwd met Frans en wonende in de Margrietstraat in de Zeilberg. "un moi platje van toen".

We gaan nog 'ns naar m'n oudste broer kijken... Sjaak Welten (57) hier samen op de foto met zijn vrouw Riek Welten - Brouwers. Ze waren toen al getrouwd want de foto is gemaakt op de bruiloft van m'n zus Ellie Welten met Wim Martens in 1960 en onze Sjaak was in onze familie als eerste getrouwd. De bruiloft was bij Brouwrs thuis waar onze Sjaak en Riek ook boven kwamen wonen in afwachting van hun nieuw te bouwen huis er naast. Op hun bruiloft moest ik wel stil zitten want ik had op dat moment mijn enkel gebroken en zat in het gips...
Toen we trouwde Annie en ik,
Peer Welten (57) op 28 mei 1971 toen zaten we ook zo voor de grap te vertellen dat we, als we het haalden, onze gouden bruiloft zouden kunnen vieren op 28 mei 2021... hahahaha. Ja we deden dat af met 'n lachertje... maar nu? Nu zitten we er toch echt niet meer zo ver vandaan... nog 2,5 jaar... "wor blie dun tijd"... Het lijkt lang geleden maar dat voelt het zo echt niet..

Rechts is Anna Maas tenminste zo was haar naam vroeger, later werd het
Anna Cortenbach - Maas (59) onze buurvrouw. Ze overleed helaas veel te vroeg. Links ik denk haar zusje.

Rechts onze buurvrouw in d'n Himmel, Corry Cortenbach - Zwartjes (59) met haar schoondochters, links Marianne de vrouw van Theo en midden Mien de vrouw van Tonny... in de stoel ik denk de moeder van Corry.
De twee rechtse dames met dat kindje ken ik niet, maar links is Nel Vaes - van de Kerkhof (69) met op haar arm, ik denk "hunne Wimke".
We waren nog maar net begonnen als the Secrets.. v.l.n.r.: Louis Lommen, Jan Wijnen, Henk Kessels en rechts ikke,
Peer Welten (57). Foto gemaakt in het paadje achter ons huis in de Rozenstraat.
Links langs t kruisbeeld woonde de familie Peters en de oudste zoon was
Koos Peters (16) hier links op de foto. Koos heeft altijd instrumenten bespeeld. Rechts is Harrie Loomans uit Ommel.
Onze buurjongen
Theo Cortenbach (59) trouwt met de uit Deurne afkomstige Marianne Lutters. Lang geleden ja, 21 mei 1963.

De trouwdag van Tonny van den Burg (54) en Nellie Kuijpers op 18 september 1968... binnenkort dus 50 jaar getrouwd.

Waar ik het slecht had getroffen toen ik in dienst was, ik zat bij de infanterie, had Gerard bukkems (30), hier rechtsboven, het 'n stuk makkelijker. Gerard was automonteur en werd in het leger ingedeeld bij de "club" die tanks etc. moesten onderhouden.

Kortgeleden is m'n zwager Wim Martens 87 geworden en in augustus hoopt m'n zus Ellie Martens - Welten (57), 85 jaar te worden... mooi toch? "en ète kanne ze ôk nog goe en lekker"... dat zie je hier wel op de foto.

Links ikke, Peer Welten (57) samen met een van mijn vrienden van toen, Geert van den Eijnden... op vakantie in Nieuwenhagen, in 1960.

Voor het eerst op vakantie... jeugdherberg in Limburg... v.l.n.r.: Christien Peters, Jeannie van Lieshout, Toos van Bree en m'n zusje, Annemieke Welten (57). Hier in de souvenierswinkel.

Nog 'n heerlijk oud plaatje van Anneke van de Burg (54), hier links, de vrouw van Huub met een van haar kinderen, Hanneke en rechts de peettante van Hanneke die op bezoek was. Toch mooi dat er dit soort plaatjes nog zijn... ik ben blij dat ik ze nog in m'n mappen heb.

Vier vrienden samen op vakantie zoals dat vroeger ging... gepakt en gezakt met de fiets... vier Peer? Ja, op de foto zie je rechts
Frans Verdeuzeldonk (71) onder naast hem Cor Cortooms en links Cortenbach. Toon van den Einde was er ook bij maar die knipte de foto.

Links is Annie van Duijnhoven (65), die kwamen in d'n Himmel wonen in het huis van Driek en Dora Hendriks. Verder vanaf links: Dora Janssen, ? Stevens en rechtsboven Harrie van Bussel. Foto is gemaakt tijdens de schoolreis van de Vorreldonkse school naar de Heilige Landstichting. Zal wel 'n idee zijn geweest van juf de Vent.

Foto uit d'n tijd dat roken nog heel normaal was en de mensen er schijnbaar ook niet aan dood gingen. Links cafe-eigenaar Thieuke van Helmond (8) en naast hem deken van Pelt en allebei met sigaar. Rechts nog net zichtbaar Theo Eijsbouts (14), een van de brouwers met sigaretje.

Toen wij onze eerste reunie hadden waren ze 50 jaar getrouwd... nu zijn ze er helaas niet meer,
Toon Cortenbach (59) en zijn vrouw Mien Cortenbach - Sterken. Tonny heeft nooit ver van mij afgewoond.. eerst als buren in d'n Himmel.

Deze foto is ergens gemaakt op 'n bruiloft van iemand met links m'n broer Theo Welten (57) samen met twee leden van het orkest 005, rechts Henk Bakker en midden Henk Cortooms.
Bij Bukkems achter het huis... links Peter Welten uit Liessel in de speelgoedauto en Gerard Bukkems (30) in zijn eerste auto... 'n renaultje.
Toen deze foto is gemaakt was ik ook bij het Jongensgilde... elke groep bestond uit vier kwartieren, losse groejes van het geheel en de leiders daarvan waren schouten. Dit zijn de schouten van toen, v.l.n.r.: Marcel van den Heuvel, Wim Verberne, Toon Houben en
Piet van Loon (88). Bij die laatste behoorde ik.
Bij Nel Vaes - van de Kerkhof (69) op de arm... maar wie het is weet ik niet, maar ik denk dat het Wim jr. is. Aan tafel 'n zus van Nel. Foto gemaakt op de bruiloft van Nel haar zus die trouwde met henk van den Eijnden.
Zo kennen we "mister NWC" het beste, hier met vlag en bal.. Peter van Heugten (61). Hij heeft zich uit de naad gelopen voor ons NWC en terecht heeft hij 'n eigen straat gekregen op het voetbalveld.

The Fortisimo's. Ze begonnen ooit met Tonny Cortenbach (59), Frans Boerenkamps, Jan van Hoek, Frans van den Heuvel, Koos Peters en Jan Jacobs voor zover ik weet. Maar de bezetting veranderde toch nog als 'n mee... Later bleven alleen Frans Boerenkamps, Louiske Berkvens en Frans van den Heuvel over, nog later duo... Frans van den Heuvel en Louike Berkvens. (foto Tonny Cortenbach).

Nog 'n mooi plaatje... Vanaf links: Tonny Cortenbach (59), dan 'n tante en 'n oom van Tonny en rechts Corry Cortenbach - Zwartjes (59), de "tweede" moeder van de kinderen Cortenbach en de vrouw van Tinus. Onder met krullen, Jan Cortenbach (59).
In de blok langs ons en Tinus Cortenbach woonde Willem en Miet van Heugten zover ik weet maar voor die tijd woonde er Marinuske Joosten met zijn gezin. Dit is 'n foto van een van zijn dochters, Truus Joosten (61) die trouwde met Klaas Xhofleer en woonden in de Hoogstraat. Op de foto ook hun zoon Geert. Van die familie Joosten uit d'n Himmel is helaas niemand meer in leven.

Ze waren lid van de band de Fortisimo's. Links Frans Boerekamps die speelde gitaar en zong, rechts Frans van de Heuvel die drummer was en midden Tonny Cortenbach (59), die speelde o.a. Klarinet.

Foto van de ruige mannen, de boys van "d'n Anloop". Met wit shirt Rene Verhaeg (22). Nog vaak organiseerd hij bij Eijsbouts in Ommel 'n reunie van hun stamcafe. Mannen die houden van Hardrock muziek.

Het bruidje, ze deed de eerste communie, is Mien van Heugten (47). Vanaf links: Moeder Hanneke van Heugten - Bakermans (47), Jose van Heugten (47) en rechts is hun tante Drika.

Nog 'n jonge Nelleke Vaes - van de Kerkhof (69) en altijd wel in voor 'n grapje of 'n geintje, zeker voor op 'n foto op welk feest dan ook. De man ken ik niet.
Nog eentje van de drie vrienden... "motermuize". In het midden Gerard Bukkems (30), achterop zijn neef Huib van Bussel en voorop Peter Welten uit Liessel... je weet wel van "Welten-Snacks".

Ze werd later de vrouw van Theo Zegers, Riek Martens (34)... foto is van de schoolreis uit 1954. rechts naast Riek mijn oud klasgenootje Annie van Bussel.

Onze buurjongens van vroeger. V.l.n.r.: Theo, Tonny en Rini Cortenbach (59). De jongen rechts weet ik niet. Wat raar is dat rechts Bartholomeus is en toen het plein al was omgezet naar 'n weg naar de Marktstraat. Ik dacht dat dat veel later pas is gebeurd.

Op de dag dat ze trouwde kusten ze elkaar ook nog geregeld... Nel Vaes - van de kerkhof en Jan Vaes (69). Op de foto naast hun ik denk de schoonmoeder van Jan... mevr. van de Kerkhof uit de Sint Jozefparochie in Deurne

Gekregen via Fred van de Ven. Foto gemaakt, ik denk bij de opening van het herbouwde cafe aan de Prins Bernhardstraat het cafe van Tinus Manders. Vroeger was dit cafe Tramzicht omdat het tegenover het tramstation lag... later werd het cafe de Ruif, nog later Picadilli-bar maar op dit moment is het cafe 't Spektakel. Op de foto de twee broers uit d'n Himmel die leverancier waren van het Dommelsch Bier... links met geruite blouse is Theo Eijsbouts (2) en derde van rechts, beetje kaal, zijn broer Harrie Eijsbouts (14). Ik herken nog wel wat gezichten maar weet de namen niet meer. De juffrouw die de mensen van drankjes voorziet is de vrouw van Frits van de Ven onze oud buurjongen van huisnummer 55 uit d'n Himmel, Betsie van de Ven - Manders, dochter van Tinus en Beth Manders.
Op vakantie in Hoogland... met de fiets er naar toe en met fe fiets terug. V.l.n.r.: Frans Welten (57), Henk Mertens en Jan Beekman.

Op de bruiloft van ons Ellie met Wim Martens in 1960, rechts Sjaak Welten (57) en zijn vriendin Riek Brouwers. Naast Riek 'n zus van Wim Martens en haar vriendin daar weer naast.

Vandaag is de verjaardag van mijn schoonmoeder Mien Stienen - Lemmen, helaas overleden op 11 sept 2015. Vandaag zou ze anders 88 jaar oud zijn geworden, woonde toen in de Lisse.

Met dit plaatje gaan we terug naar 1963... drie vrienden die van crossen hielden.. Links Peter Welten uit Liessel, rechts Huib van Bussel en midden op de motor Gerard Bukkems (30), echte motormuizen.

De oudere kunnen de plek nog wel herinneren waar deze drie vrienden v.l.n.r.: Huib van Bussel, Gerard Cortenbach (59) en Gerard Bukkems (30) gingen schaatsen. De zandafgraving in de Poldersebossen wat wij noemden "dun dreglijn". Het was 2de Kerstdag 1961.

Links peetoom Frans en rechts peettante Drika... in het midden de plechtige communikant uit d'n Himmel, Bert van Heugten (47)... "sjiek toch?".
Het was 'n vriendenclub van vroeger die ook allemaal bij de handboog waren bij Dorus Maas op de hoek van de Wolfsberg en de bergweg. Hun naam was de Zwartmikkers. 2de van links uit d'n Himmel is Jan (de Post) Meulendijks (10), je weet wel de kolenboer en 4de van links Tinus Cortenbach (59), jarenlang onze buurman geweest in d'n Himmel.
Op deze foto stond 1 Juli 1959. Harrie van der Steen (84) was op dat moment voor zijn "nummer" in het leger, diensplichtig dus, hier op de foto met een van zijn kamergenoten van toen. Harrie is ooit gestationeerd geweest in het Franse Lacourtine..

M'n zusje Jo Manders - Welten (57) bezig 'n kaartje te leggen, toen ze pas getrouwd was en in de Zeilberg woonde. Op de rug gezien haar man, m'n zwager Frans Manders.

Van vooraan van de boederij uit d'n Himmel: Geris van den Boomen (3), was niet getrouwd, hier in het midden met rondom hem z'n neef en nichtjes die hem kwamen opzoeken.

Links Fons Strijbosch, die ons helaas veel en veel te vroeg is ontvallen. Rechts Gerard Bukkems (30) en zoals je ziet was Gerard korporaal geworden... ik niet eens soldaat eerste klas. Tja verschil moet er zijn.

De boys van de band van vroeger, de Fortisimo's... Rechts aan de contrabas, Frans Boerekamps, in het midden Louike Berkvens en links saxofonist
Tonny Cortenbach (59). De drummer staat er net niet op maar dat was Frans van den Heuvel.

Nog eentje van Theo Maas (31), helaas veel en veel te vroeg overleden, toen hij bij het leger zat... bij de "zandhazen" in Oirschot.

Ook nog eentje van m'n broer Theo Welten (57) toen die trouwde met zijn Ospelse liefje: Lies Kneepkens. Tussen hen in net zichtbaar vader Kneepkens. Jammer dat het maar zo kort heeft mogen duren...

Toen mijn broer Huub Welten (57) trouwde met zijn Liliane waren onze nichtjes de bruidsmeisjes en nog maar klein. Links is Anjo, dochter van onze Sjaak, midden is Ankie, dochter van ons Jo en rechts Anita, dochter van ons Ellie... Alle drie van dezelfde leeftijd en alle drie genoemd naar ons moeder, Anna Welten. Wij hielden het wel allemaal in de familie. Foto genomen in 1970.

Ze gingen ook even naar het strand tijdens 'n bezoek aan hun broer Piet die in Heiloo in 'n broederklooster zat. ... niet echt weer voor badkleding, dat niet. V.l.n.r.: Ceel Stevens (6), zijn verloofde, Jan Stevens (6), 'n zwager van Jan en rechts Anneke Stevens (6). Anneke trouwde later met Jan Geenen en woonde in het huis van haar ouders.. Himmel 6. De foto is genomen zo rond 1950.

Er zijn kinderen van de Voordeldonkse Kleuterschool die haar moeten kennen. Maar zo is het wel moeilijk want ik bedoel die baby... foto is uit 1941.
Anny Ermers (27) bij haar moeder op schoot. Later werd ze in Asten kleuterleidster.

Goud van Oud. Inmiddels al meer als 50 jaar getrouwd, Herman van Leeuwen trouwde met ons engeltje uit d'n Himmel, Mien van Bommel (47). Rechts de broer van Mien, mijn oud klasgenootje Wim van Bommel (47). "Hoe moi kaande ge ow platjes kriege"....

Nog 'n foto van Nel Vaes - van de Kerkhof (69) maar ik weet niet welke gelegenheid dit was. Die mevrouw die er zit ken ik niet en ook het kindje op de arm bij Nel niet. Nel kwam zelf uit de Sint Jozefparochie in Deurne maar toen ze trouwde met Jan Vaes kwamen ze voor korte tijd bij Vaes in wonen. Hun enige kind Wim, je weet wel van van cafe 't Klokske later, is er ook geboren, later verhuisde ze naar de hoek Wilhelminstraat - Heesakkerweg.
De kinderen van Piet en Nellie Engelen, de meisjes Marga, Dorie en Ria en de jongens Rene, Ron en Hans (39) In het midden neefje Bart. Van de kinderen van Piet en Nellie Engelen heb ik nogal wat foto's... ze waren met zes kinderen en als er 'n foto werd gemaakt stonden ze er ook bijna altijd alle zes op... Zo ook hier weer..
M'n zus Jo Manders - Welten (57) met haar oudste dochter Ankie. Lang geleden? Ankie is nu al 'n vijftiger...
Terug in de tijd, Andre Caris (50) met zijn dochtertje. Andre werd 'n echte Zeilberger... hij begon er 'n friteszaak en later 'n cafe.

Lang geleden, inmiddels meer als 50 jaar getrouwd... Ria Mennen (62) en Willy van der Schouw. Die kwam uit Lierop.

Vaak trokken ze er samen op uit. Op de rug gezien Nel Vaes - van de Kerkhof (69), midden Annie van der Steen - van Berlo en rechts Harrie van der Steen (84).

Ze was bij ons Annemieke, daar woonde ze toen Anna Welten - van Bussel (57), ons moeder dus. Daar werd ze goed verzorgd want alleen wonen ging niet meer. De kinderen van m'n zus waren er ook gek mee.. Angelique, Ramon en ook Michel met wie ze hier aan de tafel zit te eten. Ze heeft er 'n geweldig fijne tijd gehad... ze hoefde niet naar boven want ze hadden in de grote kamer 'n kleine kamer getimmerd waar ze kon slapen. Toen het "slechter" werd ging ze naar Bartholomeus... daar is ze 85 jaar geworden.
Hij woonde in Helmond, trouwde op 8 mei 1970 met zijn Martha, verhuisde naar Roosendaal. Wim van Bommel (49) en Martha van der Kuijlen... Foto gemaakt in 1970 aan de Maas.
De echte Anloop Boys, de echte hardrockers. In het midden
Rene Verhaeg (18). Toen bestond cafe d'n Anloop nog, nu houden ze ieder jaar nog reunie in Ommel.

Ik wilde dit plaatje niet verkleinen want daar vond ik het veel te mooi voor. Ik weet niet van welk jaar het is maar het moet ergens in de jaren 20 of 30 zijn geweest van de vorige eeuw dat dit plaatje werd geschoten van de bierbezorger van bierbrouwerij van Eijsbouts, Piet Stevens (6). Dat ging toen nog met paard en wagen en de vaten waren nog van hout. Piet staat hier met z'n wagen voor het cafe van Jan Eijsbouts (1886-1958) want die was de uitbater van het cafe op de Markt waar later Cor Clevis, Theo Zegers, Jos Brabers en Peer Mestrum de kasteleins zijn geweest. Kinderen uit de buurt waren er als de kippen bij om op de foto te mogen want dat gebeurde vroeger niet zo vaak dat je als kind op de foto mocht.

Twee jaar geleden met de vakantie in Zeeland met m'n zwager Cor. Ikke, Peer Welten (57) hier te midden van rechts ons Anneke en links de zus van haar Jet, m'n schoonzus dus.

De lerarenkamer van de Bernhard Alfrink-mavo in Deurne. Naast die leraar die daar rechts staat zit links (beetje kaal hoofd) aan tafel Toon Verdeuzeldonk (71). Lange tijd was hij eerst leraar in Asten aan de Bonifaciusschool.
Dit is de Liesselse familie Welten, met rechts Bet Welten, ze trouwde met Toon Vlemmings en kwam in de Hemel wonen als Bet Vlemmings - Welten (39). Op de foto vader Theo Welten en Lena Welten - Smits. Boven v.l.n.r.: Frans, Peer-Hannes, Sjang, Lena, Mina en Bet.

Pakjesavond bij m'n zus hier in het midden, Ellie Martens - Welten (57). Rechts echtgenoot Wim Martens en links dochter Anita, nu inmiddels als 'n vijftiger...

Uit aan het gaan met vrienden, Jan Vaes (69). Drank in overvloed. De tafel vol glazen zoals we dat gewend zijn van Himmelse mensen.

En dan ineens kom ik deze foto tegen ik denk met carnaval of zo gemaakt. In het midden m'n ouder broertje Huub Welten (57) en rechts is m'n jongste zus Annemieke Welten (57). de rest weet ik niet. "Hier ware ze un stuk jonger as naw, de scheeld wel wa joare".

Het waren toen al de ruige jongens, links Jan Thielen en rechts Jacky van der Steen (84). Jacky is 6 jaar op Voordeldonk mijn klasgenootje geweest.
Links Truus Vlemmings (39) met toen nog haar verloofde Frans Janssen van de Hazeldonk uit Liessel. Hier als militair. Later trouwde ze met elkaar. Truus was thuis enigst kind, ze had geen broers of zussen. De broer van Frans, Harrie, trouwde met het buurmeisje van Truus, Nel Bosch.

Nog een van mijn optreden bij Brandweer 55+. Daar zitten ook Himmelse bij, links is Annie Ermers (27) en de tafel verder links is Henk van Loon (88), ik, Peer Welten (57) rechts achter de microfoon.
Nog 'n foto met bekende Astenaren, vanaf links: Harrie Koolen m'n neef, Tiny Driessen, Jo van Helmond - Roijackers (57) en haar zwager Corke van Helmond. Flink aan de lekkere biertjes met carnaval...
Links Hanneke van Heugten - Bakermans (47) en rechts haar zus Drika, foto is van juli 1964.
Nog eentje van 't jongensgilde... links is Gerard Cortenbach (59) mijn oud-buurjongen en rechts is?? Ja eentje van de tweeling, Bertus of Sjaak van Ooosterhout, maar ik kan die niet uit elkaar houden.
1957, het jongensgilde... v.l.n.r. Frans Haazen uit de Stegen, Thieu van Lieshout uit de Hoogstraat en Gerard van Loon (88) uit d'n Himmel. Die meisjes kwamen ergens anders vandaan.

"Un goei zus en un goei zwoager", Jo Welten- Manders (57) en Frans Manders. Hier in de Efteling zo ergens rond 1961. Annie en ik hebben er tien jaar later 1,5 jaar boven mogen wonen.
Ik geloof dat ik aan heb gegeven dat ik van Wim Vaes (69) hier rechts op de foto toen hij nog 'n Wimke was, 'n map heb gekregen om foto's van hun familie te scannen, zijn vader Jan Vaes (69) hier links en zijn moeder Nel Vaes - van de Kerkhof (69) die haar arm om Wim heeft gelegd. Die andere persoon ken ik niet maar zal wel tot hun vriendenkring behoren. "Nog un moi joong Wimke, nie dan?"

Allemaal zusjes van Gerry Mennen - Martens (60) hier derde van rechts. Gerry en Martien woonden 'n tijd in het verbouwde huis van Martien z'n ouders.. later kwamen ze wonen zo ongeveer "in dun hof van Willem Vaes".


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu