himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Trallerhand 7

AANDER > Trallerhand
Ze waren drie vriendinnen van de vrouwenbond uit, hier op reis naar Volendam en Marken. Links moederke Werts, rechts moederke van Loon (88) en in het midden, moederke Welten (57), ons moeder. Ik heb die foto ooit geplaatst maar zonder moederke Werts erop.

"Naw us gin aaw platje". Ik, Peer Welten (57) tijdens de boekpresentatie op de foto met links de dochter van Addy Kleijngeld, Henny de Leeuwe - Kleijngeld en rechts Anja Laureyssens - Vereijken. Ze is 'n dochter van Mies Vereijken, je weet wel van die muzikale familie.

Toen onze zus Ellie Martens- Welten (57) 50 jaar was getrouwd met Wim Martens, hier in het midden hadden we ook feest en Frans Welten (57) kwam natuurlijk ook om haar te feliciteren. Alweer bijna 10 jaar geleden. "mer nit ta aawt um te fiste, d nie".

Links op deze militaire foto, mijn broer Theo Welten (57). De andere ken ik niet. Over 'n maand is het 50 jaar geleden dat hij om het leven kwam door 'n ongeluk. Het staat nog altijd vers op mijn netvlies, die avond dat ik thuis kwam en ze vertelde dat hij was overleden. Ik kan dat er niet meer af krijgen.

Bij de opening van sporthal de Schop was ook de harmonie present. Hier links, Tonny Cortenbach (59). Rechts burgemeester Rutten op de Lienderweg.
M'n zus Ellie Martens - Welten (57) is hier samen met haar man Wim Martens hun dochter Anita blij aan het maken met Sinterklaas. Toen nog 'n jong meiske, nu inmiddels al 'n vijftiger...

Nog 'n plaatje van vroeger, van de tijd dat wij nog in de Hemel woonden. Op de foto
Theo Cortenbach (59) onze buurjongen van toen met zijn verloofde Marianne Lutters, waar hij later mee trouwde. De familie Cortenbach is tegelijk met ons en hun andere buren Willem en Miet van Heugten verhuisd naar de Rozenstraat, dat was in 1961. Theo en marianne zijn getrouwd op 21 mei 1963, ze waren toen al geen Himmelnaren meer want ze woonde toen zoals gezegd al in de Rozenstraat. Helaas is Theo al overleden. We hebben aan de Cortenbachjes altijd goeie buren gehad.
Nog eentje uit de oude doos van ons Annemieke. Bij ons achter het huis in de Rozenstraat, Hub en Annemieke Welten (57) en op de brommer Anita Martens, dochter van ons Ellie.

En dan zijn we weer terug naar de dag dat Tonny van den Burg (54) trouwde met Nellie Kuijpers. Wanneer? 12 september 1968, in Someren-Eind.

Als ze vroeger klokken van de vrachtwagen moesten halen dan hadden ze daar hun eigen methode voor, 'n heftruck of zoiets was er niet voor handen dus ging dat met 'n paar ijzeren staven en ronde buizen. Op de foto twee Himmelse mensen, links Harrie van den Boomen (67) en in het midden Leo van Loon (88-24). De man rechts ken ik even niet.
Keileuke foto van de vier-geslachten-van-Loon, vandaar dat ik die foto ook groot heb gelaten. Leo kreeg zijn eerste zoon, Toon van Loon jr. (24) en de "mannen" moesten natuurlijk mee op de foto, v.l.n.r.: Overgrootvader van de klein Toon, Leonardus van Loon, vader Leo van Loon (88+24) en rechts de opa van de kleine, Toon van Loon sr. (88).

Dit is Theo Cortenbach (59), onze oud buurjongen samen met zijn vrouw Marianne, op bezoek bij zijn ouders. Theo is helaas al overleden, net als zijn broers Tonny, Rini en Gerard.

We gaan nog 'ns terug naar 1971. Op de bruiloft van Herman Bosch en Lies Kneepkens werd ook de familie Welten uitgenodigd. Hier onze vader en moeder, Driek Welten en Anna Welten - van Bussel (57) met 'n zus van Lies op de foto.

Ik heb jaren geleden het boek gekocht van de genealogie van Bussel, de tak van ons moeder zijn kant. Ik was daar nog 'n in aan het neuzen en kwam ik 'n foto tegen van de familie van Bussel, van beroep landbouwer op Voordeldonk. Ik zag de familie foto maar toen moesten de drie drie zitten de nog geboren worden. Alleen achter Wim van Bussel stond erbij als klein jongetje van 'n jaar of drie. Maar in dat boek stond ook de rechter foto. Die foto, dat zien mensen die op Voordeldonk op school hebben gezeten wel meteen, die van vroeger tenminste, want het is weer met die kastjes er achter. De namen van de drie die zitten: Thiele, Maria en Wies. Ik zag meteen iets speciaals aan die foto... dat meisje in het midden zegt me wel iets, die kwam ik ooit ergens tegen. Omdat ik best nog 'n goed geheugen heb ben ik gaan zoeken in de map van mijn zusje Jo Welten (57) want daar hing me iets van bij. En jawel... ik vond de linker foto van m'n zusje Jo die van de kerk af kwam en lopende achter de fiets van Maria van Bussel... die zaten vroeger op Voordeldonk bij elkaar in de klas. Maria had al 'n fiets want dat was vanaf Voordeldonk wel vier kilometer lopen naar de kerk. Toch leuk als je die dingen van vroeger nog tegenkomt en zeker als het over je eigen familie gaat.

M'n zusje Annemieke bezorgde me deze mooie foto van de moterclub van Asten, je weet wel van die boys die bij Jan van Hoek "hunnen twidden thuis han". Ik denk dat julle ze ook nog wel kennen en ook de Himmelse motermuizen. Staande links
Sjaak van der Steen (84), helemaal vooraan zittend Frits Vaes (69) en links achter hem Tonny van der Steen (84). Verder o.a. Jozef van Hoek, Henk Kwarten, ? Thijs... Als iemand alle namen weet, stuur me die maar even door: info@himmels.nl

Eentje van de tweeling van van den Burg, Laura van den Burg (54) "op de slip" bij hun tante zuster, Zuster Lois, 'n zus van moeder Hanneke van de Burg - van Dijk.

En dan vind ik nog 'n mooie foto van m'n oudste zusje, toen nog Ellie Welten (57). Later werd ze Ellie Martens - Welten en dat is ze nog steeds want ze zijn allebei nog in ons midden. Ze trouwde met de man hier op de foto, Wim Martens. Ze zijn inmiddels 58 jaar getrouwd samen. Ons Ellie wordt dit jaar in augustus 86 jaar en Wim is nog 2 jaar ouder.

Een plaatje van later... Toon Cortenbach (59) met z'n vrouw Mien Cortenbach - Sterken. Helaas zijn beiden al overleden.

Voor de allereerste keer op Himmels, zoekplaatje. Wie is er in verwachting, Debbie of Peer Welten (57) ?
Vandaag zijn wij, Annie en Peer (57): "AMETHIST". Ja beste vrienden ik wist het eerst ook niet wat het was maar als je 12,5 jaar getrouwd bent is koper, 25 jaar getrouwd is zoals je weet, zilver... 50 jaar is goud, maar zover zijn we nog niet... 45 is saffier, dat hebben we gehad, 46 is lavendel, vorig jaar hadden we 47 en dat was kasjmier en nu zijn we vandaag, 28 mei 2019 aan amethist aangeland. Volgend jaar hebben we ceder en in 2021 hebben we goud, maar daarvoor hebben we nog eventjes te gaan. Wat amethist precies is? Amethist is familie van de bergkristal. Het is een prachtig paars kristal, dat meestal wordt aangeboden als brokstuk van een geode: een bolvormige holte in gesteente, die aan de binnenkant is begroeid met kristallen. Sorry, "wijter weet ik ut k nie, mer ut is hil wa"... hahahaha

Ons Annemieke kwam 'n keertje thuis met 'n vakantievriendin, Gerda was haar naam, hier op de foto en die zag wel iets in mijn broer Frans Welten (57). Was maar even, onze Frans vond z'n "eigen Gerda" in d'n Himmel bij Janssen.

Met deze foto van mij, Peer Welten (57) neem ik je mee naar 3 mei 1968, 'n bruiloft in Someren-Eind waar ik samen met the Secrets speelde en dat zie je wel aan drummer Louis Lommen links. Het is inmiddels 51 jaar geleden... Ja de twee die toen trouwde hebben vorig jaar hun gouden huwelijksfeest gevierd.

De familie Cortenbach hadden bezoek van 'n zus van moeder Corry Cortenbach - Zwartjes. Op de foto boven v.l.n.r.: Vader Tinus, Tonny, Jan, Theo, Gerard en Rini (59) en onder Corry Cortenbach - Zwartjes (59), haar zus, dan Marianne de vrouw van Theo en rechts Mien de vrouw van Tonny. Foto gemaakt van Cortenbach "in dun hof". rechts is hun huis, links de huizen van Willem van Heugten en van der Loo en helemaal links 'n stukje van het huis van Driek Hendriks.
Nog 'n foto gevonden van mijn broer Theo Welten (57) waar hij samen met zijn Lieske Kneepkens zit te dineren op 'n bruiloft van 'n zusje van Lies.

Ik vond deze nog van m'n zusje Annemieke Welten (57), hier op de foto met 'n vakantie vriendin Jose Krukkert, boven.
Links is een van de "klimop-stars",
Mia van Schaijk (42), ze trouwde later met Jos Cortooms, ook 'n bekende van het korfbal. Rechts is ik dacht 'n dame van Koolen.
Nog 'n mooie trouwfoto van
Ria Mennen (62) en Willy van der Schouw uit Lierop. Ria van der Schouw - Mennen is op 28 sept. 1940 en overleden op 29 juni 2018, 77 jaar oud. Ria heeft veel gedaan voor de Sint Jozefparochie in Asten.
Toen nog de "kiendjes Cortenbach" hier vooraan maar nu helaas ook al alle drie overleden, v.l.n.r.: Tonny, Rini en Theo Cortenbach (59). Samen met de zusjes Maas, de zusjes van hun moeder Anna Cortenbach - Maas.
Wij waren altijd jaloers op Gerard Bukkems (30), hier rechts, hij had altijd van die "super" bromfietsen. Links Peer Welten uit Liessel.
De tweeling Janssen onder de hoede van Astense vroedvrouw Kaatje Welten, Gerda en Rieky Janssen (53).

Mijn zus Ellie Martens - Welten (57) was op 'n ouderenmiddag in de Sint Jozefparochie en daar was 'n optreden van die leuk gezellige dames uit Someren.. "de Lollypops"... en m'n zus kreeg persoonlijke aandacht... "ons Ellie is trouwus pas 85". ;>), Ik ken m'n zus wel... die is dan zo trots als 'n pauw...

Altijd goeie muzikanten geweest... links Frans Boerenkamps, hij was de gitarist/zanger van de Fortisimo's vroeger. Rechts drummer Frans van den Heuvel en in het midden Tonny Cortenbach (59). Ze waren de eerste Fortisomo's samen met Jan van Hoek op accordeon, Koos Peters op trompet en Jantje Jacobs was geloof ik de zanger en "kunstfluiter" op de vingers.
Heel goed duidelijk is deze foto niet van Tonny Cortenbach (59) toen hij z'n diensttijd vervulde. Je ziet hem hier tussen zijn mededienstplichtigen, tweede van rechts. Diensttijd? Daar zat niemand eigelijk op te wachten.

Achter mijn ouders Driek en Anna Welten - van Bussel (57). Vooraan "ome" Piet van Helmond die vroeger 'n aannemersbedrijf had en rechts "tante" Drieka van Helmond - van Bussel, de oudere zus van mijn moeder. Foto uit 1955.
Het is 22 Januari 2019, vandaag zou mijn zwager Frans Manders jarig zijn. Hij is getrouwd met mijn zusje Jo Welten en helaas zijn beiden niet meer in ons midden. Ik heb aan hem fijne herinneringen omdat ik anderhalf jaar bij hen boven mocht komen wonen toen ik met Annie was getrouwd want we konden in Asten nog geen huis krijgen. Dat hebben wij altijd gewaardeerd, geweldige mensen ons Jo en Frans. Vandaag drink ik er eentje op. Proficiat Frans al ben je niet meer hier, maar "daarboven" zullen jullie ook wel weer 'n feestje hebben. Frans zou vandaag 88 zijn geworden...
M'n jongste zusje Annemieke Welten (57) toen het nog "ub durske" was en op school zat. Hier in het midden en voluit zingende tijdens 'n schooloptreden.

Mijn zusje Jo Manders - Welten (57) met haar echtgenoot, Frans Manders uit de Zeilberg. Frans is in 1994 overleden, veel te vroeg want hij was pas 63 jaar oud... Ons Jo overleed kortgeleden in 2018... ze was toen 81 jaar. Ik ben blij zo'n zus en zwager te hebben gehad want ik kon geen huis krijgen na bijna 6 jaar verkering met Annie en we mochten boven bij hun wat "verbouwen" om er te mogen wonen voor 1,5 jaar.
Prachtig oud plaatje van toen ze nog niet getrouwd waren, Lenie Janssen (53) en Gerard van Bussel. Welk jaar is me niet bekend.

Vandaag is ons Anneke jarig... ze wordt 68 jaar jong. Nee ik zit er niet langs dat is 'n pop van de Schatberg in Sevenum. We zijn inmiddels 47 jaar getrouwd en we "hebben" al iets met elkaar vanaf 1966.. Jaja, "ut g nog altijd hil goe tussen ons".
Jaja ik heb soms nog wel 'ns nieuwe "kermisfoto's" zoals ze die vroeger maakte.. Deze is nog uit 1961 met v.l.n.r.: Huib van Bussel, Gerard Bukkems (39) en de Liesselnaar Peter Welten. De eerste twee waren neven van elkaar en Peter kennen we van zijn bedrijf "Welten-Snacks".

We zitten hier zo rond 1969 bij de belastingdienst in Helmond op de markt.. Links midden is
Jose van Heugten (47). Buro's liggen vol papieren, "hoe kndege dr nog wijs uit"......

Mooie foto van enkele jaren terug... vanaf links: Louis, de partner van ons Jo, Rini de vriend van ons Annemieke met m'n zus Annemieke Welten (57) ernaast, Jo Manders -Welten (57), en rechts m'n broer Sjaak Welten (57) met z'n partner Wies. Van ons Jo en onze Sjaak waren de echtgenotes al overleden nu zijn ze zelf helaas ook niet meer in ons midden.
Toch nog maar 'ns heel wat jaren terug in de tijd... Gezellig Asten kermis vieren thuis met de familie. Rechtsboven Sjef van Heugten (47) met familieleden. "Gezellig an dun buurt" zoals dat vroeger zo vaak ging.

Links is mijn neef, Bas Welten, 'n zoon van onze Frans en Gerda. Toen hij 30 werd vroeg hij mij, Peer Welten (57) om op zijn feest bij zaal Zegers om de muziek te draaien en aan elkaar te zaniken...

Hij speelde 'n hele tijd als linksbuiten in NWC 1, Theo Cortenbach (59) hier samen met sinterklaasavond met zijn vrouw Marianne. Helaas zijn de broertjes Cortenbach allemaal overleden, behalve de jongste, Jan.

M'n oudste zusje met haar baby, Ellie Martens - Welten (57) met Anita, foto gemaakt in hun "bovenwoning" toen nog met kachel in "de Sint Jzuf".

Nog eentje uit de ouwe doos... mijn broer Sjaak Welten (57), m'n zusje Annemieke Welten (57) en die kleine is onze stamhouder Hennie Welten, de zoon van onze Sjaak die nu ook alweer 'n dikke 50-tiger is.Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu