himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Individuweel 12

INDIVIDU > Individuweel 11-20
Ken je hem niet meer? Hij is het toch echt... Himmels "menneke", Toontje van Seccelen (48). Nu is hij allang niet meer zo klein en noemen we hen geen Tntje meer "mer gewoon Toon".


Eeen onderschrift?? Dit ben ik, Peer Welten (57). Zo zou juffrouw de Vent mij het liefste hebben gezien.. Nee Bernadine, "dieje vliejgur g nie p"....
Ze is mijn zusje Annemieke Welten (57). Hier was ze nog "un joong durske" van 'n jaar of 12 of 13. Ons Annemieke, wij zeggen altijd ons Mieke en tegenwoordig zeggen we ook wel "ons Miej" want dat gebeurd wel vaker als mensen de 65 zijn gepasseerd. On Annemieke is geboren op 27 juli 1951, het was toen hartje zomer en volgens mij hoefde er bij ons toen niemand naar school want het was vakantie. Voor mij was het 'n blijde gebeurtenis. Ze woont op de Eikelaar, zo'n beetje op de plaats waar wij vroeger langs liepen naar school en het stond er vol tarwe en aardappelen, toen nog. Ons Annemieke heeft twee zonen en 'n lieve dochter.

Dit is nog zo'n mooi plaatje van een van die mooie meiden van vroeger uit d'n Himmel, Jet van Seccelen (48). Ze woonde in d'n Himmel tegenover toen ze nog thuis was.

Hij woonde vroeger 2 deuren van ons af Jan Zegers (53). Hij was 'n jaartje ouder als ik. Deze foto is uit 1961. Jan was toen kameraad met Sjackie van der Steen, Gerard van Loon en Frienes Mollemans. Inmiddels waren de Zegersen al verhuisd naar 'n andere woning in d'n Himmel op nummer 34, waar vroeger de ijzergieterij was.

Volgens mij was ik deze foto van 'n klein Gerardje Bukkems (30) nog altijd vergeten te plaatsen. Hij was toen hij bezig met vervoermiddelen... bij hun achter het huis.

Ik kan me niet herinneren dat ze in de Hemel woonden, Jan Joosten (61) want toen ik klein was woonde daar Willem en Miet van Heugten al. Hier was Jan nog jong en op vakantie in Duitsland met z'n vrienden. Hij was bevriend met Himmelse jongens, van Engelen en Leenen.
Bij hun achter het huis, de houte barak achteraan in d'n Himmel, Grarda van Loon (88), de moeder van o.a. Leo, Henk, Piet en Gerard.

"Un raar foto?".... helemaal niet want ik wilde jullie alleen maar laten zien hie blij ik kan kijken als de temperatuur van 32 graden weer terug is naar 20... Heerlijk kan ik wel zeggen en ik heb het met die rode hete bol helemaal gehad. Die moeten ze maar in de Sahara vastzetten maar niet meer hier. "pokkeding".

Hij was zo'n beetje van mijn leeftijd, Ton Joosten (18) de marineman. Hier op een van de vele reisjes die hij maakte toen hij bij de marine zat. Helaas al overleden.

Beste vrienden, ik kan niet alles weten. Ja ik weet dat dit
Martien van Heugten (47) is uit d'n Himmel maar vraag me niet hoe het hondje heeft wat hij bij zich heeft.

Ze woonde toen nog bij haar ouders, Truus Vlemmings (39). Ze trouwde met de broer van haar buurmeisje Nel Bosch.

Hij is in d'n hof aan het werken, Toon van Loon (88). Net als bijna iedereen in d'n Himmel, "un lepke grond m gruuntus"...
Ik, Peer Welten (57), wilde eigenlijk vragen of je het al 'n beetje kunt zien.... wat zien Peer? Dat ik afgevallen ben want sinds ik weer bezig ban met cambridge, ging het al even goed maar ja, dan heb je vakantie, je gaat weg, je eet wat anders als dat eigenlijk mag en daar gaat het fout. Ik heb wel tegen de consulente gezegd dat ik deze dagen "nie z naaw kiejk" want vakantie is vakantie. Ik heb de weegschaal niet bij de hand anders had ik wel aangegeven wat ik weeg. Ik laat jullie dat volgende week wel weten.

Na mijn bezoekje aan deze meneer, Leo van Loon (88-24), heb ik weer wat nieuwe plaatjes van Himmelse mensen. Leo in niet in d'n Himmel geboren.. maar hij woonde eerst in de barak met z'n ouders op nummer 88 en later op 24 waar hij nog altijd woont. Leo was de oudste zoon van de van Loontjes.

Deze keer 'n foto van Jan Meulendijks junior (14). Zoon van Jan Meulendijks de kolenhandelaar vooraan in d'n Himmel. Jan was net zo oud als ik, ook van 1945.

Een van die echte bekende Astenaren, Nelleke van Helmond (10), je weet wel... vroeger uit d'n Himmel, laater van 't cafe Sint Joris.

Ik, Peer Welten (57), ben 'n echte oranje fan. Ik heb 'n oranje pet van onze Frans gekregen maar ik weet niet meer waar ik die neer heb gelegd. Dus ik naar de Action. Daar was alles wat oranje hoed of pet was uitverkocht... ik wilde toch pers 'n nieuwe hebben. Hadden ze alleen deze nog... Moi Toch? Nie dan?

Hij was vroeger "onze kolenboer" zoals men dat toen noemden, Jan Meulendijks (10), ze noemden hem in de volksmond, Jan de Pst". Ik ben er vroeger vaak kolen, briketten en turf moeten gaan halen.

We kennen elkaar al jaren en jaren,
Gerard Bukkems (30) en ik. We gingen samen naar de lagere school op Voordeldonk in dezelfde klas... waren allebei "mer dunnekus", zaten op de zelfde tijd in het leger, allebei in Oirschot en de barak waar Gerard zat was kort bij de barak waar ik vertoefde. En nu spreken we elkaar nog geregeld als ik er mijn auto na laat kijken in zijn garage. Hier is Gerard 'n jaar of 20... hij was toen monteur in het leger.

Ik heb met hem 'n hele tijd in de klas gezeten, Wim van Bommel (49), op de Voordeldonkse school en laten op de ambachtschool in Someren. Wim woont al jaren in Roosendaal.
M'n oudste zus Ellie Martens - Welten (57), maar toen was ze nog erg jong. In augustus gaat dat "durske" mooi 86 jaar jong worden. Ze heeft dan onze ouders overleefd. Onze vader werd bijna 82, ons moeder werd 85 jaar oud.

Een van onze buurjongens uit d'n Himmel,
Rini Cortenbach (59) leest in de kerk voor, toen z'n ouders 40 jaar waren getrouwd.

Dit lieve meisje is Nellie van Heugten (61). De van Heugtens waren langs Cortenbach komen wonen toen de familie Joosten waren gaan verhuizen. Nellie woont in Someren en heet allang Nellie van Seggelen - van Heugten.

Hier was hij nog 'n zesde klasser op Voordeldonk, Theo van Heugten (36) nu woont hij al jaren tegenover mij in de Orionstraat.

Weer heel wat jaartjes terug met deze foto van
Martien Mennen (62). De jongste zoon van Ties en Anna Mennen. Jarenlang 'n goeie vriend van mij geweest.

Je zou het misschien niet zeggen maar het is toch waar, dit leuke manneke is onze buurjongen van vroeger in d'n Himmel: Tonny Cortenbach (59), de oudste zoon van Tinus.

Hij was hier op de foto nog maar 'n tiener,
Gerard van Schaijk (42). Hij was de jongste zoon van Jan en Mien van Schaijk uit onze straat.

Niet erg duidelijk. Dit lieve kleine meisje is Helmy Hurkmans (43), je weet wel van Jan Hurkmans die naast Jan Bosch de "gemintemens" woonde.
Ze is de schoonmoeder van m'n broer Frans,
Truus Janssen - Ernst (53). Moeder van Leny, Rieky, Gerda en Petra en de jongens Gerard, Pieter en Theo.

Ze woonde jarenlang langs ons,
Corry Cortenbach - Zwartjes (59). Getrouwd met Tinus Cortenbach maar heeft zelf nooit kinderen gehad. Toen ze trouwde met Tinus kreeg ze de zware taak de "vier jongens" van Tinus op te voeden die heel vroeg hun echte moeder waren verloren.

Ze woonde in d'n Himmel, in het huis net voordat je linksaf 't Liender in ging. Wim Vaes (69) was de jongste uit 't gezin van Willem en Anna Vaes. Veel mensen kennen mijn liedjes.... "bij Willem Vaes dun hoek um"... etc. Dat was daar.

Jarenlang m'n kameraad geweest, Theo Maas (31). Veel lol mee gehad... goeie ober geweest... goeie uitbater van de NWC kantine
Dit lieve meisje is Ellie Peters (16), ze woonde met haar ouders, broers en zusjes langs het kruisbeeld in het huis waar vroeger van Hoof had gewoond. Ze was thuis het jongste, helaas ben ik haar uit het oog verloren.. ik herinner me haar altijd als het meisje met de blonde haren.

Ik ben deze week mijn nieuwe bril op gaan halen bij Hans want ik vond dat ik wel weer 'ns toe was aan 'n nieuwe en ik wilde kijken of mijn ogen achteruit waren gegaan in die zeven jaar dat ik nu 'n bril heb. Daar is het niet echt slechter geworden... had ik eerst 0,75 nu is het 1,00 dus maar 'n kwart slechter en dat valt me veel mee. Ik heb foto's gemaakt en bij elkaar gezet... boven midden is de nieuwe. Beetje bruinsig en de pootjes zijn donker blauw maar je ziet dat niet goed. Rechts de bril die ik eerst had en links de eerste bril die beschadigd was door het vallen. Onder links wat ik noem mijn Buddy-Holly-bril in het midden mijn bril als ik naar de disco ga, dus die draag ik nooit en rechts de aangemeten zonnebril voor in de auto. "zietur toch nog nie z slcht uit, nie wr? Mer ut hendigste waar ginnen bril, des zekur".


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu