himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Him. Platjes 19

HIM.PLATJES > Him. Platjes 16-20
Ik kom steeds in de war met 5 en 6 december maar op 5 december is mijn schoonzusje jarig, Riek Welten - Brouwers jarig, de vrouw van onze Sjaak die ons op 62 jarige leeftijd is ontvallen. Ze vieren het feest boven bij de rest van ons... ons Moeder, onze Vader, ons Jo en Frans, onzen Theo en Lies en Herman, Dirkje van onze Frans en Gerda en natuurlijk onze Sjaak, samen met zijn Riek. Riek zou 88 jaar zijn geworden... Fiesjat Riek naamens alles Weltens en aanhang...
Een lieve dame maakte dit plaatje van mij als Peer de Kerstman... en verdorie als je goed kijkt dan lijk ik er ook nog echt op ook al was het wel "effe schrikke"... Dus dit jaar komt de Kerstman niet op zijn slee en ook niet door de lucht maar op zijn "skoetmobiel"...
Vroeger liep er veel volk uit als er iemand priester werd gewijd en dat was hier in de Hemel ook zo. Raar eigenlijk dat wij in de Hemel zo weinig geestelijke hebben, maar goed, het zij zo. GHier werd het feest gevierd van de eerste heilige mis van pater Thomas Werts (23) die woonde toen met zijn ouders en familie langs Prust, waar later Bert Hoefnagels kwam wonen. Dat waren die kleine huisjes links naast Prust en die zoals je weet veel later onbewoonbaar werden verklaard. Jos Manders heeft er ook nog gewoond. Hier zit Thomas tussen zijn ouders en komt de harmonie een serenade brengen.
Dinsdag vierde we de geboorte van Onze Sjaak uit 1934. Helaas werkte mijn programma niet goed, ik heb er alles aan gedaan om het goed te krijgen... vandaag weer en nu is het weer opgelost, hoop ik. Bij deze de foto van onze broer die we helaas al weer lang moeten missen. Maar vergeten doen we hem niet. Fiesjat daarboven Sjaak ook al is het 'n dagje later.
Door een foutje van mij zet ik nu de foto van mijn broer Henk Welten (57) hier neer, sorry maar ik had iets verkeerds gedaan. Henk proficiat met je verjaardag, de 81ste keer. Wij komen zaterdag naar je toe in Sambeek. We zijn er rond de middag. Het kaartje van de familie Welten heeft hij al wel gehad dat had ik niet verkeerd gedaan.
Vandaag is weer Allerzielen, dan gedenken we onze overleden familieleden en vrienden. Voor ons blijft de 2de november altijd een zwarte dag. Onze broer Theo Welten (57) verongelukte die dag... 'n dronken chauffeur reedt hem van achteren aan toen hij met zijn kapotte scooter aan de hand naar huis liep, hij was pas 29 jaar oud. Ik was die zondag muziek aan het maken in Hortst in Limburg, toevallig was die dag ons Annemieke meegegaan. We werden naar huis geroepen en thuis aangekomen vernamen we het verschrikkelijke nieuws dat hij al was overleden... het blijft in je herinnering, ik zie het zo nog voor me het moment dat we thuis binnenkwamen in de Rozenstraat. Allerzielen zat altijd zwart voor me blijven....
De drie zusjes Janssen, van Bert en Truus. De tweeling Gerda en Rieky Janssen (53) en in het midden hun oudere zusje Leny Janssen (53).
Een mooi plaatje van Moeder Hoefnagels (27) en haar eerste dochter Lenie Hoefnagels (27), super mooi plaatje.
Ik moet er onbewust vaak aan terug denken als ik thuis voor de kast sta en ik 'n snoepje pak en de rol met rang en king zie liggen. Op de foto zie je opoe, de moeder van Cisca Kerstens - van de Ven, die vroeger al naast ons woonde op Himmel 55. Toen haar kinderen het huis uit waren kwam Cisca er wonen samen met echtgenoot Jantje Kerstens en toen opa was overleden bleef opoe daar inwonen. Ik zie ze nog zitten in haar stoel bij het raam. Als Toon van der Steen de melkboer kwam stond ze al klaar met oud brood en dat paardje wist dat want het draaide af naar de voordeur om het brood op te eten om vervolgens weer naar de weg te lopen en de weg te vervolgen. Bij Kerstens hadden ze twee kinderen, Jo en Jan. Die laatste speelde ik vaak mee en ik was er kind aan huis. Als ik in de kamer kwam haalde opoe, zo werd ze genoemd, de rol pepermuntjes uit haar schord en gaf er ons altijd eentje van... Geweldig vrouwtje, kei lief. Helaas is ze overleden in 1958, ze was toen 86 jaar. Ik zal het nooit vergeten.
Het zijn de twee broertjes Hoefnagels, van de grote familie vooraan uit de Hemel. Links denk ik Johan Hoefnagels (27) en rechts Toon Hoefnagels (27) maar heel zeker weet ik het niet.
Jullie merken wel dat ik wat nieuwe plaatjes heb, dit zijn de drie oudste kinderen van Bert en Marie Hoefnagels, vanaf links Lenie, Tonnie en Truus Hoefnagels (27). Toon heeft samen met zijn broers en zussen een prachtig boekwerk gemaakt over het hoe en wat van de familie Hoefnagels, van het grote gezin die eerder op huisnummer 26 woonden in het huis waar later Jan van Seccelen woonde en verhuisde naar de overkant naar nummer 27. Deze kinderen zijn trouwens niet in de Hemel geboren.


Vandaag is het weer de 23ste augustus en vandaag, in 2023 wordt mijn jongere broertje
Frans Welten (57) toch maar even 75 jaar oud. Driekwart Eeuw is hij al op de aardbol en is nog altijd behoorlijk fit. Hij doet aan voetballen net als ik, alleen hij doet bij NWC aan loopvoetbal en ik doe alleen maar voetbal kijken. Rechts zie je zijn lievelingsdrankje... en links was hij nog klein en keek toen al naar die flesjes met die Goddelijke drank er in. Fiesjat Frans en 'n fijne dag, op naar de tachtig, "Fiesjat namus alles wa van Driek en Anna af kumpt.


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu