himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Individuweel 7

INDIVIDU > Individuweel 06-10
Nog iets raars meegemaakt Peer? Jaja... Deze foto die ik wat heb "gesjopt" is van ons Annemieke die nu 65 jaar jong is geworden... en zoals jullie weten ga ik iedere dag fietsen, vast rondje... langs de bekende Schietbaanbossen en toen ik er fietste op 27 juli, de dag dat ons Annemieke 65 werd gingen m'n gedachte terug naar die dag... toen waren wij als Himmelse kinderen samen met ons Ellie, ons Jo en de anderen grote bij ons thuis door onze vader naar die bossen gestuurd om daar te gaan spelen, wat wij wel vaker deden daar en in die tussentijd werd in d'n Himmel ons jongste zusje geboren... precies, Annemieke Welten (57), nu dus precies 65 jaar terug... "ut vuulde doar in de bosse un bietje raar an".... maar wel fijn...
Dit is een van de kinderen van de fietsenmaker... later Fiat-garage, Henk Bukkems (30). Die mochten toen al autorijden zoals je ziet... of hij die pop heeft aangereden weet ik niet... moet ik toch 'ns navragen.
Recht uit d'n Himmel van vruuger, Paul Hoefnagels (27). Hij is NWC-er in hart en nieren.. altijd present, en hij behoort tot de zogenaamde harde kern van onze voetbalclub... mensen die er altijd zijn en er altijd staan of het nu goed gaat of slecht...

M'n oudste zus Ellie Martens - Welten (57) van eerder.... ongeveer 'n 45 jaar geleden... We worden ouder, allemaal...
Van de boerderij vooraan in d'n Himmel, Geert van den Boomen (6). Hij was 'n echte verenigingsman... vroeger in Asten en later ook in Deurne waar hij naar toe was vertrokken.
Zo krijg je maanden geen plaatjes en dan ineens een van de mooiste uit m'n collectie.. Lena Haazen (40), de vrouw van marinus Engelen, dus Lena Engelen - Haazen (40), je weet wel de moeder van Truus en Mietjes etc. Zo zagen we haar nog nooit.


Zijn naam: Leo Gabriels.... Adres: Hemel 42 Asten.... Wat Leo allemaal is voor mij?? Tja, wat is Leo... Hij is 'n bedenker en fotograaf. Hij bedenkt dingen die bij je passen, hij spoort je aan, hij zet je in de goede richting, hij maakt je enthousiast voor bepaalde dingen omdat hij weet wat je kan... Hij maakt foto's voor je... hij zorgt ervoor dat ze je overal in de media tegenkomen... hij is gedreven en... hij denkt aan alles en..... Leo is 'n geweldige vent. Dat is de man hier op de foto... Leo Gabriels (42)... Bedankt Leo....

Ik denk dat de kinderen van haar, Mietje van Heugten - Engelen (40), niet eens weten dat deze foto van hun moeder bestond... gekregen van 'n ver familie-lid waar ik erg blij mee ben. Toen was ze nog gewoon Marietje Engelen. "Wir zo'n echte moi foto".

Het is de enige foto die ik van haar heb als kind en ook nog erg onduidelijk... Dit is Riet van Tilburg.. later getrouwd met Jan van den Boomen en woonde tegenover opa van den Boomen, Riet van den Boomen - van Tilburg (58). Hier als klein kind.

Mijn grote zus, vroeger mocht ik er boven gaan wonen toen ik geen huis in Asten kon krijgen... nu is ze jarig geweest, 31 mei is ze 80 jaar geworden, Jo Manders - Welten (57)... 'n schat van 'n meid... en van je.... Hieperdepiep... hoeraaaaaaaaaaaaaaaa.
Dit is Toon van der Loo (63) zoals hij er nu uit ziet. Oude foto's heb ik jammer genoeg niet van hun familie. Ze kwamen van Heusden af en kwamen in het huis wonen waar de broer van z'n vader had gewoond. Ik kende Toon eigenlijk alleen van dat kleine manneke, Antôntje Lô.
Mijn schoolvriendje Jacky van der Steen (84). Helaas veel te vroeg overleden bij het beoefenen van zijn hobby.. "motorrace" waar hij alles voor over had... 'n laatste race die hij niet kon winnen en verloor... Ik denk nog vaak aan hem...
Een "jongere" Grada van Loon - Pijpers (88). Zo ken ik haar nog toen ze in d'n Himmel in de barak woonden toen wij nog naar de Voordeldonkse school gingen...

Ik vond deze nog in de map van huisnummer 84 en dat is Goda van der Steen (84)... die woonde achteraan in d'n Himmel tussen van Heugten en van Loon in.

Ze was 'n dochter van de kastelein, dochter van Dorus Maas uit de Wolfsberg, Zus Maas (66) en ze trouwde met Jan Werts... bouwde er samen 'n huis in den Himmel... nu is er ''ons Kaat'' gevestigd.

Ze is pas op latere leeftijd in d'n Himmel komen wonen, Anna Holskens - Xhofleer (39). Samen met haar man, haar kinderen waren toen allemaal al "ut huis uit", stonden allemaal op eigen benen.
Het is nog maar kortgeleden dat ik van Erica Zegers (34) 'n mooi plaatje van vroeger heb geplaatst maar hier heb ik er nog eentje. Echt schattig hoe ze ""buurt" "met 'n tuinkabouter...
Bij Bukkems waren ze toen al gemotoriseerd... Hier nog 'n oud plaatje van Henk Bukkems (30) in ""zunnen auwto""... lang geleden. Later verkochten ze bij Piet Bukkems auto's, "fiejatjus" zoals je wel weet... Volgens mij heeft Gerard ook nog met dit karretje gespeeld.

Ken je hem nog van vroeger toen hij klein was? Henk Caris (50)... maar ja hoelang zal dit geleden zijn dat het plaatje is geschoten? 'n jaar of drie, vier en zestig?
Ikke dus, Peer Welten (57) in "minne glorie-tijd"... 23 ofzo. Zoiets denk ik tenminste... Secrets tijd.
Wat denk je dat het is? Precies... Peer Welten (57) is "In de Gloria"... en dat alles gaat gebeuren zoals ik al aangaf op Zondag 12 Juni a.s. 's middags om 15.00 uur. De toegang is gratis natuurlijk. Het is niet alleen voor Himmelse mensen maar voor iedereen, zelfs die van buiten Asten. "Zal 'k us wa vurtelle"... gaat dan van start met misschien ook nog vervolg. Voor de mensen van d'n Himmel van vroeger is het echt interessant want natuurlijk is het erg Himmels maar ook wel Astens getint. "Ge moeter bij zijn geweest"...
In 2015 helaas overleden, Mientje van der Wallen (64) hier zittend aan haar orgeltje waar ze veelvuldig op speelde in haar kamer. Ik heb fijne herinneringen aan haar en haar heerlijke "bekskus thee mí un kuukske".
Klik hierboven op het plaatje als je niks wil missen.
Hij heet Johannes Holskens (39) en woonde met z'n vrouw 'n tijd in d'n Himmel. Ze noemde hem "Henne", dat was 'n afkorting op z'n Limburgs van Hannes, of Johannes.
Dit is dan wel zo lief en zo ontzettend mooi... Erica Zegers (34) toen ze nog 'n kleuterke/peuterke was.. Hoe mooi kan 'n plaatje van toen zijn?
Hij kwam ook uit d'n Himmel, Toon Bosch (41) en na de dood van zijn ouders nam hij de ouderlijke woning over vroeger was zijn grote hobby: motorrijden...
Lekker
Peer Welten (57), "as de diejetiste ut nie zie".
Zo zagen we onze vader, Driek Welten (57) het liefste... breed lachend en sigaartje in de mond. De foto is genomen toen we nog niet zo heel lang in de Rozenstraat woonden.
Hier is hij nog jong... Harrie van der Steen (84), bezig met "zijn" klokken bij de koninklijke Eijsbouts waar hij vele jaren werkzaam was als "klokkengieter"...

Jammer dat het plaatje niet beter is. Tonia van Gaal - Verdeuzeldonk (71). Jarenlang woonde ze niet zover van ons af, wij in de Rozenstraat en Tonia met familie in de Klaproosstraat.
M'n oudste zusje, Ellie Martens - Welten (57)... toen ze nog 'n heel stuk jonger was want nu is ze inmiddels 82 jaar jong... Ze trouwde met Wim Martens toen we nog in d'n Himmel woonden... en we hadden 'n mooie bruiloft bij Harrieke van Hoek... twee grote families...

Een van de zonen van Tinus en Tonna, Harrie van den Boomen (67)... een van de weinige Himmelnaren die er op twee adressen heeft gewoond... eerst op 63 en later op 67.
Hij mag nog wel 'ns in het zonnetje worden gezet: Boudewijn Kroon (12). Hij is een van de steunpilaren van SAS, Someren Asten Schoon, die doen goed werk.
Hij kwam met z'n familie in het huis wonen waar vroeger Marinus Engelen woonde, Wim van Horssen (40). In zijn jeugdjaren woonde hij tegenover de ingang van het voetbalveld aan de Heesakkerweg.

Nog 'n mooi plaatje van m'n broer Hub Welten (57) gemaakte toen hij getuige was bij het huwelijk van onze Theo met Lies Kneepkens...
Nog 'n heel jong Reneetje Verhaeg (22) maar wel heel ruig op de moter... nee die was gewoon van hunnen Harrie.

M'n broer Henk Welten (57), die nu ook al niet meer van de jongste is... hier als leider van NWC.
Nog eentje van 'n buurjongen van mij, Theo Cortenbach (59)... Theo is allang Asten uit, hij is sinds lange tijd woonachtig in Geldrop.
Deze is van 1952... Jackie van der Steen (84) je weet wel "unne zoon van Toon en Betje van aachteran uit dun Himmel"... De foto is van toen hij samen met Gerard Bukkems en met mij in de eerste klas zat bij mister van Kemenade. We kennen Jack als iemand die nergens voor terug deinsde, voor alles "in" was en op school zo'n beetje degene was die het meeste kattekwaad uithaalde en dan maakte het niet uit wat het was. Later hadden Jackie en ik en Gerard van Loon 'n eigen club... SteWelLoo. Zoiets vergeet je nooit meer... we hebben wat afgelachen met z'n drietjes. Jammer genoeg overleed Jack veel en veel te vroeg... zijn grote hobby, het motorracen is hem noodlottig geworden.. Ik ben blij hem gekend te hebben.

Heel oud plaatje uit 1952 van overbuurman Marinus van der Wallen (52). Hij was een van de vier gemeentewerkers uit de Hemel. Zo haalde men vroeger het vuil nog op.
Op de foto is Piet Bukkems (30), de bekende fietsenmaker uit d'n Himmel. Bij Bukkems hadden ze een van de eerste televisie in onze straat, het zal er wel zo een zijn geweest als waar Piet hier in het beeld is.

Nog zo'n geweldige Himmelnaar van "vruuger", Ture Slaats (20), de man met het mooiste tuintje uit de hele Hemel.

Hij was een van mijn buurjongens, een van de vijf aan de rechterkant, Gerard Cortenbach (59)... veel te jong overleden....
Hier was hij pas 20 jaar, m'n broer Theo Welten (57), geboren op 5 April 1940 en door 'n ongeluk overleden op 2 November 1969. Hij was getrouwd met Lies Kneepkens uit Ospel en nog maar 29 jaar oud.
Moederke Stien Bosch - Prijs (41). Foto gemaakt toen zoon Herman trouwde met Lies Kneepkens.
Huub Welten (57), een van mijn broers. Foto gemaakt in 1996... oei alweer 20 jaar geleden...
Met carnaval, mee doen in d'n optocht... Frans Ermers (27). Mooi creatie..
Deze foto is denk ik van 'n dia afgehaald en daarom zitten er strepen op en is hij wat onduidelijk. Het is van vooraan uit d'n Himmel, Frans Stevens (6) toen hij terug kwam uit Indie.
Dit is Annie Verdeuzeldonk (71) in het jaar dat ik ben geboren... 1945... prachtig plaatje...
Een foto van m'n broer, Henk Welten (57) toen hij gehuldigd werd bij NWC voor zijn jarenlange bijdrage als jeugdleider.
Soldaat Tonny van den Burg (54) want ook hij moest net als ik en zovele Himmelnaren meer, bij het Nederlandse leger.
Een van de zoontjes van Piet van Schaijk, Ralph van Schaijk (44)... in middels zelf allang weer getrouwd en vader... de tijd gaat snel...
Een van de zonen van Tinus van den Boomen, Toon van den Boomen (63/67) een van de steunpilaren van het Astens Mannenkoor.
Van Achteraan uit d'n Himmel... de vrouw van Grard Verdeuzeldonk waar wij altij tv mochten kijken als kinderen, Siena Verdeuzeldonk - van den Eijnden (71)... zo'n lief vrouwke.
Beetje onduidelijk, 'n foto van Hanneke van Heugten (47) thuis in de keuken. Met haar onafscheidelijke kat. Zozag er vroeger de keuken uit in de jaren 70... met koffie en thee potje... 'n lepelrek langs de geijser, de koelkast langs de aanrecht die toen nog gespikkeld was. Moeder de schort aan... en heel mikken die klaar lagen om de vele mondjes te vullen.
Ik weet het niet heel zeker maar volgens mij is dit Henk Bukkems (30) hier gefotografeerd bij de eerste auto van z'n broer Gerard. Wanneer?? ik denk zo rond 1965.
Ik vond nog dit plaatje van Ton Joosten (18) toen hij nog bij de marine zat. Die kwamen overal, hier gefotografeerd met "un epke"....
Omdat het altijd zo koud is normaal om deze tijd van het jaar, heeft Annie 'n nieuwe jas voor me gemaakt, maar het schijnt dat ik hem niet nodig heb. Jaja, ik ben het: Peer Welten (57)... "ziede dé nie dan"?
Van "aachteran uit dun Himmel", Annie Verdeuzeldonk (71), werd later Annie van Bree - Verdeuzeldonk nadat ze was getrouwd met Wim.
M'n broer Sjaak Welten (57) klaar om op reis te gaan.... helaas, 'n jaar later begon hij aan zijn laatste reis... "we denke nog dik an um"...
Hij woonde vroeger naast ons in d'n Himmel, Frits van de Ven (55). Maar dat kan ik me niet herinneren zolang geleden en ik denk ook voor mijn tijd.
Niet de duidelijkste foto maar het betreft hier 'n dochter is van Theo en Riek Zegers uit d'n Himmel, Sonja Zegers (34).. hier in "Maja-de-bij-pak"...
Ik ken haar er echt niet van terug, ik ken haar alleen van toen ze ouder was, Anneke van Dijk (54) getrouwd met Huub van den Burg... prachtige foto...
Hier heb ik nog 'n plaatje van Anneke van den Burg - van Dijk (54). Maar ik weet er verder weinig van, waar en wanneer al helemaal niet.
Nog 'n oudje van m'n broer Theo Welten (57) toen hij nog "voor zijn nummer" in dienst was, zo noemde men het vervullen van de dienstplicht. Hij lag in Ossendrecht...
Zoals je ziet ben ik, Peer Welten (57) nog altijd volop bezig met sporten. Ik doe dat van half 11 tot half 12 en als je de klok bekijk, nog 'n paar minuutjes te gaan.
Niet goed te zien maar dit is Frans Verdeuzeldonk (71) bij hun thuis achter het huis, helemaal achteraan in de Hemel toendertijd.
Ze was de oudste dochter van Jan en Stien Bosch uit d'n Himmel: Mien Bosch (41). Getrouwd met Hennie Verhees en "ze du nog altijd breije"... Hier op jeugdige leeftijd bij hun in d'n hof.

Nog 'n jong Himmels menneke, Hans Engelen (38) die naast opa en oma woonden met vader en moeder Piet en Nellie Engelen. En natuurlijk met zijn drie zusjes en twee broertjes.
Vakantie op Texel... Jose de Corte - van Heugten (47) maar toen nog gewoon Jose van Heugten want samen met haar vriendinnen gingen ze de bloemetjes buiten zetten... 1968, Texel here we come...
Moeder en oma, Stien van Heugten (36). Hier op latere leeftijd... Ze woonde in de blok van twee waar vroeger Franske van der Velden zijn ijzergieterij had samen met haar man Hein en de kinderen.
Hij was een van de oudste uit d'n Himmel die ik kende... Jan Zegers (53-34). De Zegerse woonde in de blok van twee naast ons, langs Jan Kerstens.
Ze trouwde met Piet Engelen en werd Nellie Engelen - Bouwman (38)... en werd moeder van zes kinderen, "van elks driej"....
Ik had jullie deze foto allang eerder willen laten zien... ik,
Peer Welten (57), had 'n zwarte bril gekocht in de hoop op Buddy Holly te lijken... Nouja, zeg nou eerlijk... ik denk ook dat het niet gelukt is.
Nog 'n oudje van Paul Hoefnagels (27), alleen 'n beetje "vertekend" omdat de foto schuin is gemaakt van 'n eerdere foto... maar wel mooi...
Kijk hier nog 'n mooie van ook iemand van de "aaw garde" uit d'n Himmel, Siena Verdeuzeldonk (71). Met d'r meisjenaam was het Sien van den Eijnden, 'n zusje van Hanneske uit d'n Bergweg.
Zo lief en zo mooi... Petra van Schaijk (42) toen ze nog 'n schoolgaand kind was. Ze trouwde later met Leo Gabriels en is nog altijd woonachtig in d'n Himmel, 'n echt engeltje dus want ze woont in het huis van haar ouders op nummer 42.
Nog 'n foto van mijn buurtbewoner net als vroeger, bij "zijn klokken", Harrie van der Steen (84). Vroeger woonde we beiden in d'n Himmel en nu allebei in de Orionstraat.
Nee geen selfie maar wel 'n foto van m'n eigen... de laatste die ze van mij, Peer Welten (57) hebben gemaakt... zaterdag 17 oktober 2015
Ons Anneke knipte niet veel foto's van mij, Peer Welten (57), maar als ze er een knipte dan deed ze dat altijd onverwacht... deze is gemaakt in Meijel aan de Noordervaart... rechts dat rood is 'n stukje van mijn brommer waar wij alles mee "af tufte"...
Een van de echte engeltjes van de reunie, Joke Fiddelaers - Slaats (20). Maar in het dagelijks leven ook 'n engeltje want dat zijn alle Himmelse meiskes
Hier zie je 'n foto van Hans van Gaal (71a) van z'n kindertijd en tevens 'n kijkje achter het huis bij zijn opa Graard Verdeuzeldonk... toen nog met fruitbomen.
De "militair" van toen, zo rond 1962/1963, Theo Maas (31)... NWC haalde hem iedere zondag op als hij geen vrij had en brachten hem weer terug om als linksbuiten in ons "Irste" te spelen.


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu