himmels-foto.nl


Ga naar de inhoudsopgave

Hoofdmenu:


Sport platjes 3

AANDER > Sportplatjes
Tijdens de clubkampioenschappen die ieder jaar werden verreden waren het vaak de broertjes Timmermans uit Ommel die de toon zetten. Deze foto is van de kampioenschappen in 1965... in Zeilberg. Beetje wazig maar je ziet het nog duidelijk genoeg, voorop Antoon Timmermans, daarachter Theo Timmermans en in derde positie Gerard Timmermans. Op de vierde plek reed Himmelnaar Jos Verheijen (56). Wie er heeft gewonnen weet ik niet.
Onze damclub EAD uit Asten van heel wat jaren geleden... op drie na staan ze er allemaal op in het clubhuis bij Cor Clevis. Onder v.l.n.r.: Bas de Gouw, Bert Berkers, Michai Raymakers en Remco Hoefnagels. 2de rij zittend: Jo Peeters, Caspar Warnar, Antoon Sukkel, Gerrit Peters (16), Harrie van den Boomen, Cor Clevis en Karel Verhaeg (22). Derde rij: Hermans Clevis, Aard Daamen, Martien Madou, Hans Berkers, Antoon van de Moosdijk, Jan van de Mortel, Joop Trommelen, Wim Ketelaars, Paul van den Bercken, Henk Meeuwis, Jan van de Meerakker, Rini van Oisterwijk, Theo van Brussel, Oscar Hoefnagels, Elwin Berlijn en John van den Heuvel. Bovenste rij: Jules Martens, Frans van Bussel, Walther Boot, Geert Jan Lomans, Kees Tel, Paul Peters, Mario van Boven en Ad Boot. Dit is de complete verenigin op drie mensen na t.w.: Harrie Knaapen, Jan Willems en Arjan de Gouw.
"Aastusse nostalgiej". Dit is de wielerclub van toen bij cafe Tramzicht van Tinus Manders voor de deur, W.C. Astein. We schrijven Februari van het jaar 1961. Misschien herken je ze nog allemaal wel net als ik.. v.l.n.r.: Antoon Timmermans uit Ommel, Bart Meulendijks (48) uit d'n Himmel, Huub Konings uit de Hoogstraat, Willy Beks van de Vivo in Turrup, Paul Konings uit de Hoogstraat en die trouwde met 'n meisje uit d'n Himmel van van Seccelen, Riny Sprenkels van de schoenmaker uit de Prins Bernhardstraat waar nu Jeuken is, Willem Beks, de vader van Willy en eigenaar van de Vivo, bestuurslid en rechts Tinus Manders, de uitbater van 't cafe waar W.C. Astein was gevestigd, nu 't Spektakel.
Onze Frans bezorgde me de namen van deze voetballertjes waar mijn broer Henk Welten (57), hier rechts op staat als leider. Henk heeft veel jeugd onder zich gehad en er zich altijd voor 100% voor ingezet. Hij is hiervoor al vaker onderscheiden. Ik kende er niemand van maar dit zijn de namen die onze Frans me door gaf, bovenste rij: Jan van Bussel, ? Michiels, Loet van de Eijnden, Piet van der Loo, Piet van de Eerenbeemd, Paul Hoefnagels (27), Tonny Loomans en Henk Welten als leider. Onderste rij: Nico Boot, Nico Joosten, Peter Bankers, Twan Baltussen, Onbekend en Jan van Rooij.

Ze deden mee aan de ronde van Montfort, 28 juli 1963... zittend Bart van Seccelen (48) die 'n massage krijgt van Gerard Timmermans.

Jubilaris Ceel Stevens (6) van de damclub, hier in het midden krijgt 'n cado overhandigd van Jo Peeters. De dames vaf links Nellie Stevens Verstappen en Mary Knaapen.
Asten had vroeger nog veel meer wielrenners als dat ik wel dacht... Ik kende de drie broertjes Konings, Sjeng, Huub en Paul, de broers Timmermans: Antoon, Theo en Gerard, Ik kende Haazen en Sprenkels en de broers Theo en Jos van de Ven, en natuurlijk Bart van Seccelen en Piet van Loon uit d'n Himmel. Nu heb ik gelukkig Gerard Timmermans voortaan op facebook en van hem mocht ik wat foto's downloaden van zijn opgegeven pagina en daar stonden nog heel wat andere namen bij waarvan ik nu zeg: "och ja, die fietste vroeger ook met de rondes mee". Deze heren deden op 29 maart 1965 mee namens Asten aan de ronde van IJsselstein, v.l.n.r.: Huub Konings, Bernard Beekman, Antoon Timmermans, Theo Timmermans, Jan Smits, Sjaak Hoefnagels (27), Jos Verheijen (56), Gerard Hoefnagels (27) en Gerard Timmermans... een van de broers die vaak bij de eerste drie in de einduitslag te vinden was. Ik zal hier later nog over berichten. Ik ben blij dat ik die foto's nu heb en kan laten zien... Nostalgie van de bovenste plank.. meer als 'n halve eeuw geleden... heerlijk.

Dit is weer 'n team van NWC waar ik zowat niets van weet... het enige is dat ik 'n paar namen weet. Boven v.l.n.r.: de derde is Harrie Driessen, 5de is Henk Schuurman en links op de hoek is Bert Hoefnagels (27). Onderaan: 2de is Toon Peters en de 4de ia Hans Leenen. De rest van de namen kan Marja, de vrouw van Hans Leenen me wel doorgeven... die kan dat aan Hans vragen. Alvast bedankt: info@himmels.nl

Ik weet niet uit welk jaar de foto is maar dit is onze damclub van toen... met bijna alle leden erop. Ik heb de namen, onder v.l.n.r.: Bas de Gouw, Bert Berkers, Michai Ramakers en Remco Hoefnagels. zittend: Jo Peeters, Caspar Warnar, Antoon Sukkel, Gerrit Peters (16), Harrie van den Boomen, Cor Clevis en Karel Verhaeg (22). Derde rij: Herman Clevis, Aard Daanen, Martien Madou, Hans Berkers, Antoon van de Moosdijk, Jan van de Mortel, Joop Trommelen, Wim Ketelaars, Paul van den Bercken, Henk Meeuwis, Jan van de Meerakker, Rini van Oisterwijk, Theo van Brussel, Oscar Hoefnagels, Elwin Berlijn en John van den Heuvel. Bovenste rij: Jules Martens, Frans van Bussel, Walther Boot, Geert-Jan Loomans, Kees Tel, Paul Peters, Mario van Boven en Ad Boot. Enkele leden ontbraken op de foto: Harrie Knaapen, Jan Willems en Arjan de Gouw.
Hier ook nog 'n elftal van ons NWC maar hier weet ik niet alle namen van, ja ik ken ze van gezicht maar kan af en toe niet op de naam komen... geef me maar door welke ik mis. Boven v.l.n.r.: Jo Verstappen, Cor Haazen, Mat Nijssen, Gerard Smeelen, Piet van de Kruijs, mijn oud klasgenootje Thieu van de Mortel, Wim Beekman en ? Thijs. Onder: ?, ?,
Frits Vaes (69), Harrie Driessen en Theo Peters.

Dit is heel zeker nog 'n foto van ons NWC 1 van vervlogen tijden. Het is van de tijd dat ik ook altijd ging kijken, thuis maar ook uit, dat was onze zondagmiddag. Op de foto boven v.l.n.r.: scheidsrechter Hans van Lierop, Wim van Lieshout, Peter Werts, Joke Verberne, Frans van der Steen (84), Frans van de Moosdijk, Gerard van de Moosdijk, Henk Cortooms, Henk Schuurmans en leider Theo Aarts. Onder: Toon Verdeuzeldonk (71), Eddie Mikkers, Hans Boot, Gerard Mennen en Gerard Cortooms. Dit moet zijn geweest rond het jaar 1965...

Als we 'n foto hebben van ons Klimop van vroeger dan kom je zowiezo 'n halve Himmel tegen. Veel meisjes waren lid van de korfbalvereniging en ze waren ook nog "vurdorries goe". Toen het gemengd werd kwamen er ook jongens uit onze straat bij zoals van de familie van Schaijk die wel zo'n beetje allemaal bij die vereniging hebben gezeten. Deze foto is nog van de februari 1979 toen ze weer kampioen waren geworden en terug kwamen in de landelijke hoofdklasse... Wie dat deden? Boven v.l.n.r.: Trainer/coach C. van den Enden, Aanvoerder L. van Horssen, H. van den Einden, Gerard van Schaijk (42), P. van Oosterhout, F. van den Enden, H. van den Eerenbeemt en Sponsor P. van den Heuvel. Onder de dames: H. Koolen, H. Geers, R. Hendikx, M. van Houts, A. van Gorp en C. Bakens.

Het eerste team van EAD, Eerste Astense Damclub, kampioen 1954/1956. Het clubhuis hadden ze bij Cor Clevis, cafe de Sportvriend maar toen EAD nog maar net aan de gang was deden ze dat in de woonkamer bij Cor, later dus in zijn bekende cafe op de Markt. Staande v.l.n.r.: C van der Zand, J van de Mortel, H Gijsbers, K Wijlaars, H van den Boomen, H Berkers en Gerrit Peeters (16). Onder: N Geeven, J van Esch, Karel Verhaeg (22), A Sukkel, P Bosch, J Thielen en C Clevis.
Nog 'n leuke van ons NWC, welk elftal weet ik niet maar er staan wel weer, natuurlijk wel weer, Himmelse boys bij... Boven v.l.n.r.: Haazen, Broertje Verrijt, Martien Loomans, Martien Verberne, Hans Schuurmans, Henk Cortooms,
Henk Welten (57), Piet van Loon (88) en Toon Verdeuzeldonk (91). Onder, Henk Schuurmans, Gerard van Loon (88), Gerard Cortooms, Christ van den Heuvel en Willie Cortooms.
Dit team moest de belofte van NWC worden en dat gebeurde ook. Staande v.l.n.r.: Eddie Mikkers, Peter Werts, Gerard van de Moosdijk, Gerard Cortooms, Frans van de Moosdijk en Martien Claassen. Onder: Frans van der Steen (84), Tonny Kuijpers, Bert Caris (50), Jo Cortooms, Thieu van Lieshout en Tonny Peters. Ik weet niet precies van welk jaar de foto is maar ik denk rond 1960.
Het vervelende van dit plaatje is dat ik er maar eentje van ken, dat komt omdat ik NWC vanaf mijn Secrets-tijd niet meer zo goed heb bijgehouden. Degene die de namen weet mag ze me mailen als men wil. Links als leider onze broer, Henk Welten (57) toen nog jong en slank. Dit moet toch alweer lange tijd geleden zijn. Binnenkort heeft hij jubileum.

Foto gemaakt in het zaaltje achter bij het cafe van Cor Clevis, de Sportvriend, waar de damclub was gevestigd. Hier worden enkele partijen gespeeld. Rechts uit d'n Himmel, Ceel Stevens (6) zoon van Piet, uit welk jaar het is weet ik niet.

Henk Welten (57) hier rechts, met 'n stel jongens van NWC waar hij lange tijd leider van is geweest.
Ik zet dit gewoon bij Sportplaatjes want het is toch 'n denksport. De leden van de damclub van ons Asten van vroeger. V.l.n.r. zijn dit: Cor Clevis, Harrie van den Bercken, Harrie Knaapen, Jo Peeters, Jan Thielen, Antoon Sukkel, Wout van Dalen, Caspar Warnar, Johan Thielen. En de twee mensen uit d'n Himmel, Gerrit Peeters (16) en Karel Verhaeg (22).

Ik vond nog dit plaatje van 'n jeugdelftal van NWC waar m'n broer Henk Welten (57), hier linksboven, een van de leiders was. Verder weet ik van dit plaatje niet veel want ik ken die jongens niet... op eentje na dan, derde van links geknield is Frank Welten, de jongste zoon van onze Frans. Hulp is welkom. Info@himmels.nl

En dan ineens krijg je toch weer zo'n echt nostagie's plaatje.. De boys van NWC, toen nog voetballende aan de Dijkstraat. Ik denk dat ik hier terug ga naar de tijd dat ik 'n jaar of acht was, hooguit tien. De meeste van die voetballers ekn ik nog maar je mag me helpen met de vraagtekens. V.l.n.r.: Keeper Harrie van Oosterhout, Frans Bouwmans ?, Wim Michiels, onbekend, Janus Bakens, Piet Verspaget of Wim van Oosterhout ?, onbekend maar ik denk van Stekelenburg, Theo van Lieshout of Toon Verdeuzeldonk (91) ? , Jan Smits, Harrie Stevens (6), Toon Cortenbach, Piet van Bommel, Jan Loomans en leider Sjef van der Heijden. Hulp is van harte welkom.

Ik vond dit plaatje ook nog in de map van de familie Slaats. In het midden Henk Slaats (20) op de motor, nummer 42, bij de start van de motorcros in Heusden tussen o.a. de Heusdenaren Kees Hordijk, Tieu Berkers en Harry Verberne. Henk was gek op al wat motor was en ging vroeger overal naar toe waar ook Bakelnaar Franske Sigmans ging crossen.

Nee ik ken ze echt niet allemaal... Wie ze kent maag me helpen want het is wel leuker als er alle namen bij staan. Midden boven lijkt me Willy Cortooms.. derde van rechts ? van Seccelen, dan mijn oud klasgenootje Thieu van de Mortel en helemaal rechts de leider is ? Seijkens. Onder vanaf links... Frans van de Moosdijk, ? Peeters, Henk Caris (50) en Toon Peters... de rest weet ik dus niet en ook niet welk team het is en zeker al niet welk jaar... dat het NWC is dat zie ik wel....
Eindelijk weer 'ns 'n plaatje ontvangen van ons eigen Klimop die toch mede door de inbreng van d'n Himmel groot zijn geworden, dat mag je toch rustig zeggen. Hier zijn ze kampioen geworden in de zaal denk ik want ze hebben allemaal 'n mooie roos alleen weet ik niet uit welk jaar die is. Ik noem ze allemaal maar bij de eigen naam want ik weet niet of ze toen al getrouwd waren. Op de foto vooraan v.l.n.r.: Mieke Ceelen, Mia van Schaijk (42), Petra van Schaijk (42), ? Hendriks en rechts onbekend voor mij. Boven: Onbekend, Piet van Schaijk (42), Jos Cortooms en de volgende drie weet ik even niet. Help me hier mee door me de namen door te geven.Mieke Ceelen trouwde met Koos Peeters (16) en Mia van Schaijk met Jos Cortooms.
En dan kom ik ineens weer zo'n ontzettend mooi sportplaatje tegen van vroeger, want als je je in wil leven in de voetbaljeugd van toen dan moet je terug naar 1943, het moment dat dit plaatje is gemaakt. Hier moet ik wel 'n beetje uitleg bij geven. In 1942 werd bij NWC de jeugdafdeling opgericht en daar deden veel jongens aan mee natuurlijk want Asten heeft altijd veel voetballers gekend en nog.. en nog goeie ook want dit is het eerste A-jeugdelftal dat mee deed aan de competitie 42/43 en ze werden meteen kampioen. Bij de namen zul je zeker enkele bekende namen tegen komen. V.l.n.r.: Adriaan Loomans, Piet Strik, Daan Nefkens de leraar later van de Voordeldonkse school, Antoon Michiels, Theo van Lieshout, Jan Cortenbach, Frans Stevens (6) uit d'n Himmel, Louis Bakens, Piet Verheijen, Antoon Cortenbach en Jan Loomans. Van deze spelers zouden er later ook nog in ons eerste komen.
Een van de mooiste foto's die ik heb van Jack van der Steen (84), de motermuis, hier in het midden. Natuurlijk lid van se Astense Moterclub.. links ? Kwarten, rechts weet ik zo even niet meer...
Jammer dat dit uit de krant komt want het orgineel zou heel wat duidelijker zijn geweest. Dit is 'n kampioensteam van onze plaatselijke voetbalvereniging... NWC 4. Kampioen geworden in 1961 met natuurlijk jongens uit d'n Himmel erbij. Onder v.l.n.r.: Koen van den Heuvel, Thieu van Lieshout, Wim van Lieshout, Leo Franssen (45), Hans van Lierop en Hans van Lieshout. Boven: de scheidsrechter, dan aanvoerder Geris van den Boomen (3), Martien Driessen, Gerard van de Moosdijk, trainer Andre Roosenburg, Frans Debeij, Huub Driessen, Chris van den Heuvel en leider Frans van de Moosdijk sr.
En dan ineens op 'n dag komt m'n Himmels-maatje Leo Gabriels met 'n stel mooie foto's op de proppen van o.a. de moterclub van vroeger. Van "motermuize" dat nu krasse 65-plussers zijn. Ze hadden hun "home" bij Jan van Hoek en ze hadden ook hun eigen plek aan de bar, op het hoekje bij het damestoilet. De namen v.l.n.r.: Teun Welten m'n neef, Marius Thijs, Jack van der Steen (84) m'n oud klasgenootje en vriend, Theo Cortenbach, Willie Verberne, Frits Vaes (69) en Tonnie van der Steen (84). Prachtige foto, prachtige club en jongens die vaak meegingen als Jack ergens moest racen. De Himmelnaren van vroeger Jack en Frits zijn ons helaas al ontvallen.
Ze waren van Heusden van d'n Handboog, die club met die lange naam: DHSZOD, De Haas Stropen Zij Ons Doel. Dat was de naam al van vroeger uit toen ze volgens mij gevestigd waren bij cafe van den Broek, naast van Eijck toendertijd. Een van de leden is Piet van den Broek (16), 'n zoon van de cafehouder van vroeger, hier tweede van rechts gehurkt. Naast Piet is Wim Bankers, van Bert uit de Hoogstraat en hun moeder was ook 'n Himmelse Anna Bankers - van Bommel. Dit zijn de Landskampioenen uit de B-Klasse. Staande v.l.n.r.: bestuurslid Jan Manders, Hans van Gerwen de reserve schutter, Jan van Gerwen schutter en penningmeester, Hans Bankers schutter en voorzitter en helemaal rechts srecretaris Piet Hoefnagels. Onder: de vier scutters, Jan Bekken, Jan Berkers, Piet van den Broek en Wim Bankers.
Nog 'n sportplaatje van 37 jaar geleden... Bij ons TWC hadden ze 'n discussie avond georganiseerd over het sportgebeuren en daarvoor hadden ze twee bekende sporters uitgenodigd... Jan van Beveren, de ouddoelman van PSV en het Nederlandselftal, hier links op de foto en een van de beste Nederlandse wielrenners ooit, Hennie Kuijper, hier rechts. In het midden is Geris van den Boomen (6) die de discussie zou leiden. Voorafgaand hadden ze 'n kort gesprekje over het hoe en wat en hoe kan je dat beter doen dan tijdens 'n klein fietstochtje met z'n drieen.
Ook deze keer moet ik het doen met 'n onechte foto... ik bedoel eigenlijk 'n foto uit de krant en je weet dat die niet zo duidelijk zijn als echte plaatjes maar... het is er niet minder mooi om want dit plaatje is uit 1956. Het jaar dat het tweede team van Klimop kampioen werd, ongeslagen want ze verloren niet een wedstrijd. En wat denk je? Ja hoor, het vierde part van de speelsters zijn Himmels meiden. 3 van de 12 zijn grieten uit d'n Himmel... toen al. Hier zijn de namen van de Klimop-sterren van toen, v.l.n.r. boven: Maria Jacobs, Maria Loomans (aanvoerster), Ria Mennen, Nel Bosch (41), Resi van Kemenade, Laura Eijsbouts en Mia van Schaijk (42). en onderaan: Luce Snoeien, Diny Smits, Wies Verhees, Diny van den Einden en Nellie van Loon (88). De kampioenswedstrijd werd trouwens gespeeld in d'n Himmel op het terrein achter Sjang van Goch en werd gelijk gespeeld tegen het Helmondse KCI.Onze Huub was zo goed om me de namen door te geven die hij wist... Ik weet niet welk elftal het was en ook niet uit welk jaar het is dus enige hulp kan ik wel gebruiken. De namen boven v.l.n.r.: Leider Huub Driessen, Henk Welten (57), Harrie Eijsbouts, Antoon Driessen, Tiny van den Eijnden, Linie Verberne, Arjan van Goch, Bertus van Oosterhout, Henk Cortooms en Chris van den Heuvel. Onder: Broertje Verrijt, Pietje Michiels, Theo Mollemans, Jan Driessen en Thieu van de Mortel.
Toen ik in dienst was van aug 1964 tot jan 1966 en voor drie maanden naar Duitsland naar de Lunenburgerheide moest wilde ik wel alles van NWC weten want ik ging voor die tijd altijd kijken naar ons eerste elftal, uit en thuis. In seizoen 1965-1966 werd NWC kampioen met dit elftal en onzen Huub stuurde me iedere week de verslagen zoals die in de krant stonden naar me op. Zo weet ik dat ik 'n kranteknipsel kreeg toen NWC speelde tegen een team waarin de gebroeders Rene en Willie van de Kerkhof hun debuut maakten, 16 jaar oud. Ik dacht tegen Helmondia maar ik weet het niet meer zeker. Terug naar de foto v.l.n.r.: Frans van der Steen (84), Wim van Lieshout, Henk van Dijck, Thieu van Lieshout, trainer/speler Theunissen, Gerard Mennen, Joke Verberne, Gerard van de Moosdijk, Peter Werts, Frans van de Moosdijk, Hans Boot, Tonny Peeters en vlagger/leider Harrie van Oosterhout.
Jammer dat het geen echte foto's zijn maar ik wil ze jullie niet onthouden... Klimop werd kampioen in het jaar 1964 toen we al gemengd waren. En natuurlijk ook mensen uit d''n Himmel. Ik geef je de namen: bovenaan v.l.n.r.: K van den Ende (trainer), Betsy Hendriks, Mieke Ceelen, Thea Verhees, Margriet van Seccelen (26), Ria Hendriks, Mia Cortooms - van Schaijk (42), Dory Koolen, Lies van der Putten en trainer W van den Berg. Onder de heren: Harrie van der Elzen, Cor Cortooms, Jos Cortooms, Henk van Loon (88), Jan van der Putten en de broers Hans en Koos Peters (16). Koos was toendertijd tevens de voorzitter van de korfbalvereniging in ons Asten.
Nog eentje uit de oude doos, ik dacht uit 1946 maar zeker weten doe ik het niet. Leden van de damclub uit Asten, EAD tijdens 'n feestavond. Links is Ceel Stevens (6) die praat met boven Gerrit Peters (16) en hiervoor is Harrie Knaapen.
Dat d'n Himmel altijd goed vertegenwoordigd was bij NWC blijkt wel weer uit deze foto. Leden van onze voetbalclub die werden gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap en van de negen kwamen er 4 uit onze straat. Boven v.l.n.r.: Martien Verberne, Gerard van Loon (88), Gerard van de Moosdijk, Jan Cortenbach (59), Henk Welten (57) en Henk Schuurman. Zittend: Toon Leenen, Gerus van den Boomen (3) en Martien Loomans. Uit welk jaar kon ik niet meer achterhalen.


Goed nieuws op sportgebied want 'n paar oud-Himmelnaren doen van zich spreken en dan vooal deze man hiernaast, Henk van Heugten (80) die lid is van TWC in Asten en natuurlijk meedeed aan het kampioenschap... Het gaat dan niet wie de snelste is maar de meest constante want ze moeten in 'n bepaalde tijd ook 'n bepaalde afstand afleggen en ndan kun je te snel of te langzaam gaan. Degene die dat het beste doet is de nieuwe kampioen en hadden we in het verleden al ooit Himmelse kampioenen als Toon van Seccelen (48), Peter van der Wallen (52) en Jos Verheijen (56), zover ik weet tenminste, nu was het Henk van Heugten die de eerste plek voor zich opeiste en dat is natuurlijk geen geringe prestatie. Jos Verheijen deed ook mee en werd dit keer 14de. Ik heb hier de uitslagen van dit kampioenschap. Er werd gereden in twee delen, deel 1 was 28,38km en deel 2 was 28,47 km. Henk had 'n afwijking van -11 seconde en in de 2de koers -26 seconde. Dat bracht hem op de eerste plek... tweede werd Adriaan Joosten en derde Rian van Laarhoven. Verdere uitslagen: 4de: Albert de Jong, 5de: Toon Meeuws, 6de: Theo van Dooren, 7de: Rudy Jansen, 8ste: Jan van Bommel, 9de: Lau Joosten, 10de: Harrie Geboers, en verder: Jozef van Bussel, Math Verhaegh, Ben Vervoordeldonk, Jos Verheijen, Erik Joosten, Jan v.d. Hurk, Jan Meulendijks, Martien Vervoordeldonk, Bert Daamen, Hans Sonnemans, Armand Coppieters, Hans v.d. Eerenbeemt, Gerard Timmermans, Jos Moors, Harrie Manders, Wim van der Loo, John Welten, Piet Mestrum en Louis Haazen. Bij de dames won Ria Cortenbach.
Kijk nog maar 'ns goed naar deze dames uit... 1956. De dames zijn het vaandelteam van korfbalvereniging "Klimop" uit Asten dat toen nog niet gemengd was. Staande v.l.n.r.: Trainer van Hull, Toos berkvens, Dory van den Eijnde, Wie Koolen, Mia Eijsbouts, Maria Strik, Jo Verhees en Dory Koolen. Gehurkt: Stien Manders, Leny Mennen, Nelly Mennen, Maria Peters (16), Wies Verhees en Mia van Schaijk (42). Ook in dit team stond Riet Verspaget maar die was niet aanwezig toen.
Foto uit de krant en wel van 28 februari 1969. Dit zijn de dames van de "Zevenhandbalclub" van de Astense KPJ die kampioen werden van de kring Helmond. En het echt prachtige hieraan is dat het voor de vierde keer op 'n rij was. De dames onder v.l.n.r.: R. Peeters, Mien van Duijnhoven (65) en T. Arts. Boven: Annie van de Mortel, A. van Heugten, B. Peeters, A. Berkvens en R. Vervoordeldonk.
Nostalgie van de bovenste plank NWC B1 van het seizoen 1957/1958 met verschillende jeugdspelers van toen die later een van de beste en kanpioensteams zouden vormen. Deze jeugd stond aan de wieg van NWC-succes. Boven v.l.n.r.: Jan Bakens, Chris van den Heuvel, Hans van Lierop, Peter Werts, Thieu van Lieshout, leider Frans van de Moosdijk, Toon Peeters, Frans van de Moosdijk en mijn broer Henk Welten (57). Onder: ? Verhees, Gerard van de Moosdijk, Eddie Mikkers en Leo Franssen (45). Leuke bijkomstigheid, Gerard van de Moosdijk en Eddie Mikkers zouden later nog 'n profcontract krijgen in het betaalde voetbal.
De Damclub van Asten bestaat 75 jaar zoals ik kortgeleden al heb gemeld en hier heb ik nog 'n foto uit 1952, zou kunnen zelfs dat de foto is gemaakt toen ze 12,5 jaar bestonden, want ze werd opgericht in 1940. Natuurlijk staan er weer 'n heel stel Himmelnaren en oud-Himmelnaren bij. Onderaan zittend v.l.n.r.: het bestuur met Harrie Knaapen, Antoon Sukkel en Karel Verhaeg (22). Bovenaan: Toon van Bommel (42), Caspar Warnar, Harrie van den Bercken, Ceel Stevens (6), Harrie Berkers, Antoon van Seccelen, Cor Clevis, Jo Peeters, Jantje Eijsbouts, F van den Eijnden, Harrie van den Boomen (67), Christ van der Zand, Antoon Berkers, Jan Thielen, Johan Thielen, Gerrit Peters (16), Louis van Oosterhout en Wout van Dalen.
Terug naar 45 jaar geleden, terug naar 1970. Hier nog eentje van de Wandelclub van Asten, Eerste rij van voor naar achteren: Wilma Kwarten, William Kanters, Laurens van den Heuvel, Anita Feijen en achteraan Thea van den Eijnden. Middelste rij: voorop Henk Thoer, de rest van die rij is onbekend. Derde en achterste rij: ?Rita Bankers, de twee volgende onbekend, voorlaatste Marjan van der Heijden en laatste leidster bij die vereniging Riet Joosten (18)... Foto is van de Pinkstertocht in Roermond. De Astense wandelsport vereniging "Lust en Leven" was op vele plaatsen aanwezig met groepen.
Vroeger gebeurde het wel dat 'n team van NWC 'n trainingswedstrijd speelde tegen 'n team van een van de fabrieken in Asten die genoeg voetballers onder hun werknemers hadden. Deze foto is uit 1958 (jammer genoeg onduidelijk), die trainingspartner was van ons NWC 1. Op de foto ook mensen uit d'n Himmel. Boven v.l.n.r.: Otto Odermath, Jan Franssen (48), Wim Michiels, Jos van der Wallen, Harry Welten, Harrie Coolen en Toon Crooijmans. Onder: Piet Verdonschot, Jan Franssen (Vlierden), Piet Verdonschot Czn, Karel van der Zanden en Hans van de Ven (55).
NWC 1 toen het oorlogstijd was in 1941.. Op de foto staande v.l.n.r.: A van Asten, Jan Franssen (45), Antoon Coretenbach, Martien Driessen, Martien Franssen, Marinus van Oosterhout, Bernard Vissers, Frans Crooijmans, Sjef van Bussel en secretaris Jan van Lierop (die woonde volgens mij toen in 't Hemeleindje maar weet ik niet heel zeker). Onder: Piet Bosch, Wim van Oosterhout, Bart Gielissen en Driek Crooijmans (de later voorzitter).
Eindelijk heb ik dan 'n foto van m'n klasgenootje van de "Vorreldonkse school", Jack van der Steen (84) op zijn motor tijdens een van zijn races. Jammer dat je zijn gezicht niet kan zien want neem van mij aan dat dat vast gefocust is op de weg... Jack was 'n motorliefhebber in hart en nieren... Jammer dat 'n ongeluk tijdens het beoefenen van zijn sport ook 'n vroeg einde zou maken aan zijn jonge leven...


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu